Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1412

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 kwie 2016, 17:03

Po stracie punktów Totków z WBA myślę, że z Leicester zeszło trochę ciśnienia i przede wszystkim będą starali się nie przegrać tego meczu. Obecny dystans i grafik daje im już praktycznie pełną kontrolę nad tym co się dzieje w tabeli.

MU jeszcze może spróbować sam sobie pomóc. W teorii prawie wszystko jest wciąż zależne od Diabłów. Już niezależnie od końcowych rozstrzygnięć dobrze by było po prostu skończyć ten męczący sezon w przyzwoitym stylu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 kwie 2016, 15:28

Kilka newsów bo coś ożywiło się ostatnio. Wymieniany tutaj 16-letni Chong z Feyenordu ponoć już przyklepany przez MU. Zanosi się, że z tym Sanchesem też sprawa jest poważna bo trąbią o tym zgodnie już wszyscy, łącznie z BBC. Do tego radio z Walencji i Di Marzio informują, że razem z Juventusem idziemy po Andre Gomesa. Będzie kolejne gorące lato.

Tak jak wcześniej wspominano, Pochettino można wsadzić między bajki - ponoć na dniach podpisze nową umowę z Tottenhamem na 5 lat. W obecnej sytuacji to byłoby najbardziej logiczne posunięcie. Jeśli zaś chodzi o gigantów to u Argentyńczyka podobno zdecydowane pierwszeństwo ma PSG gdzie swego czasu nawet kapitanował.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 kwie 2016, 15:34

Czyli kolejny odcinek z serii "jak wydamy 150 baniek w jedno okienko, to na pewno zaczniemy grac lepiej".

Totalny beton. Ci Angole nigdy sie nie naucza.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 kwie 2016, 15:42

Zgadza się. Zawodnicy fajni, zobaczymy ilu i kto ostatecznie trafi na OT ale jak tendencja z ostatniego czasu zostanie zachowana to znowu będziemy mieli spore przetasowania i zabawę w FMa.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 kwie 2016, 15:50

Portugalskie media piszą że oferta idzie za Sancheza 40 mln Euro + 40 mln w bonusach :D

jakieś media dodały że City chce też złożyć ofertę ale wątpie. A jak ja mówiłem że 30 mln za Comana czy 37 za Vidala to za mało to było obruszenie :d

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 977

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 30 kwie 2016, 4:20

janop pisze: A za rok będzie: jeszcze jest szansa na czwarte miejsce. Jeszcze walczymy...
Tylko kto te słowa wypowie?LvG?Mou?Giggs?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2167
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 maja 2016, 17:40

Jak tam po meczu?

Myślę, że w pierwszej połowie wypadliśmy całkiem nieźle - było parę fajnych zagrań, nieźle cisnęliśmy. Szkoda, że w drugiej połowie tempo siadło, bo uważam, że mecz zdecydowanie był do wygrania. No, ale mieliśmy farta, bo kiedy Lisy przycisnęły w drugiej połowie, De Gea musiał się trochę napracować, żeby utrzymać wynik. Za to zawodnicy z pola stali się nieco niewidzialni. Żałuję, bo początek meczu zwiastował naprawdę mocne widowisko i można się było spodziewać, że na Old Trafford padnie więcej bramek.

Lingard i Rojo to ogólnie jakiś dramat, tragicznie się na nich patrzy. Dobrze, że sezon dobiega już końca. Może jak znowu obędziemy się smakiem w kwestii LM, coś zacznie się zmieniać, bo póki co, tkwimy w jakimś totalnym marazmie.

Rzadko miałam okazję widzieć w tym roku Leicester, ale jeśli drużyna prezentująca się w taki sposób zdobywa tytuł mistrzowski, to średnio do świadczy o poziomie ligi.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 01 maja 2016, 18:53

Mi się dosyć przyjemnie oglądało mecz. Pierwszy kwadrans rewelacyjny, po bramce Morgana siadło znacznie tempo. Szkoda, że sędzia nie wskazał na wapno przy sytuacji Depaya, ale z przebiegu meczu remis sprawiedliwy. Przy okazji, dużo się mówi o tym, kiedy trzeba gwizdnąć faul. Zawsze słyszałem, że gwiźdzę się w miejscu, ktore jest najkorzystniejsze dla drużyny atakującej, ale nic takiego nie znalazłem w przepisach. Poratuje ktoś? Też jestem ciekawy co musi być w głowie Depaya, przychodzi jako gwiazda, którą chce mieć prawie każdy klub w Europie, a od pół roku (zupełnie zasłużenie) grzeje ławę kosztem nołnejmów Lingardow i innych. Smalling dzisiaj jakby wrócił formą z początku sezonu, kiedy był rewelacyjny, Rojo za to nie ogarnia nic. Oby jak najszybciej był koniec sezonu i niech Shaw na spokojnie przepracuje okres przygotowawczy. Valencia fajne zawody, plus za asystę.

Parafrazując Kurwina: A poza tym sądzę, że van Gaal musi być zwolniony.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 maja 2016, 13:18

Dobre zawody w wyonaniu United. To jeden z niewielu momentów, gdzie można śmiało napisać - byliśmy bliżej wygranej. Lisy ewidentnie były zaskoczone naszą dobrą grą w ataku przez pierwsze 30 minut. Tu jednak trzeba oddać LVG, że bardzo dobrze rozpracował drużynę rywala. Oglądam Leicester regularnie i przyznam, że mało kto grał przeciwko nim z taką swobodą. Fajnie też odcieliśmy w pierwszej połowie Marheza, co przekładało się na to iż rywal ofensywnie dosyć średnio wyglądał. Zawaliło to co zawsze, czyli skuteczność. Lingard już któryś mecz z rzędu ma sete na nodze i nie wykańcza akcji. LVG powinien zrobić zmianę i posadzić go na ławce a dać grać Depayowi. Na tą chwilę i jeden i drugi są siebie warci, ale Holender przynajmniej ma ten strzał lepiej ułożony. Martwi też, że rzuty w wolne to u nas obraz nędzy i rozpaczy. Przestrzelenie piłki nad murem przez Wazzę czy Memphisa to jakieś mission impossible. Rooney jako kapitan zresztą się nie popisał, bo ta głupia karka, która zarobił po uderzeniu rywala na środku boiska, wyrzuca go ze składu. A ostatnie dwa mecze pokazywał, że pozycja na środku i jego długie zagrania, to coś co może cieszyć oko i robić przewagę. Na następny mecz pewnie wyjdziemy z Matą, który kompletnie mi się ostatnio nie podoba. Inna sprawa, o której trzeba mówić głośno to Rojo. Chłopak z charakterem, ale czasem na poziomie ligi ogórkowej. To jak dawał się wczoraj robić, to jest kryminał. Tylko oglądanie wcześniej defensywny L'poolu ze Swanessą, pozwoliło mi uważać że mimo wszystko może być gorzej x4. Trzeba się zastanowić co z gościem robimy. Bo po lecie nie ma opcji, że Shaw nie wraca, a jest jeszcze Darmian, Mensah, Botwick i reszta ambitnych na bocznego obrońcę. Argentyńczyk jak dla mnie jest spalony lekko na Old Trafford i trzeba go wysłać do jakiejś Portugalii albo za ocean. Porządnym za to plusem wczorajszego spotkania jest Smailing, który zagrał jak w pierwszej części sezonu i czyścił wszystko co było jego i kolegi obok - Blinda. Ten przechodzi samego siebie jeśli chodzi o szybkość i zwinność na pozycji, na której grac nie powinien. To też jest problem bo LVG nie widzi problemu i jeśli zostanie, to znowu będzie zawał co miecz, że Dalej nie ogarnie nic. Facet ma jaja żeby grać dla Untied, ale ja go widzę od zawsze na DM, a tam mamy Majkela, który racji bytu w 1 składzie mieć także nie powinen. Jego starty do piłek, podłączenie się do ataku to coś czego nikt nie widział od dawna. Tak jak i samego zawodnika. Mam do niego respect ale trzeba wiedzieć keidy ze sceny zejść. I wtedy dać grać Blindowi albo Herrerze. No właśnie - Hererra. Tyle było pamiętam krzyku o ten transfer. Raz Moyes z dyrektorem sportowym nie ogranęli, potem się udało. A jak przyszło co do czego i już go kupiliśmy, to od tego czasu Hiszpan nie osiągnął poziomu, którego się od niego oczekuje. A młody już nie jest i z super rozgyrwającego, zrobił się ligowy średniak, żeby nie nazwać go miernym w stopniu takim, że alternatywą nie jest żadną. Kilka ładnych bramek i zagrań miał - ale więcej nic dobrego o nim nie powiem (co smuci). City nam się podłożyło wczoraj ładnie, mogliśmy w zasadzie mieć top4 w kieszeni, a tak pałowanie zaczynamy od nowa. Nie spodziewam się LM za rok, nawet mimo naszej lepszej dyspozycji w ostatnich tygodniach. Poza tym nie umiem sobie wyobrazić LVG za rok na ławce, a to4 dałoby mocny sygnał że jednak Holender zostanie. Nie oznacza to, że jestem krytkiem tak zaciekłym jak wielu. Wporwadzenie do 1 składu młodych grajków, to dowód świadczący o jego odwadze i czuciu tematu, ale metody ma z innej epoki i jego filozofia to coś co nie przeszczepi się na United i ligę.

Szanse na punktowanie mamy duże w tym sezonie. Jeśli zepniemy jakimś cudem poślady, a City będzie sie dalej rozbijać o może się uda.

07 May Norwich City
10 May West Ham United
15 May Bournemouth H

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 maja 2016, 15:09

Bassu pisze: Oglądam Leicester regularnie i przyznam, że mało kto grał przeciwko nim z taką swobodą. Fajnie też odcieliśmy w pierwszej połowie Marheza,
To powinieneś zauważyć, że Mahrez od kilku spotkań, a mógłbym rzec, że nawet dłuższego czasu, jest pod formą. Z Sunderlandem niewidoczny, podobnie z West Hamem, ze Swansea zniknął po szybko strzelonym golu. Nie umniejszam niczego Manchesterowi, ale Algierczyk generalnie wiosnę ma przeciętną. Prędzej bym zwrócił uwagę na to, jak Manchester radził sobie w środku pola. Tyle spustów nad centrum Lisów, lecz Kanté zaimponował mi w ledwie dwóch akcjach, z kolei Drinkwater bardzo słabiutko (czerwona kartka odpowiednim komentarzem dla wczorajszego występu).
Bassu pisze: a City będzie sie dalej rozbijać o może się uda.
Obywatele mieli zajebisty kwiecień, a wczoraj (zapewne z myślą o LM) Pellegrini posadził na ławce Sagnę, Fernando, Agüero, a nie było kontuzjowanych Silvy i Touré, nie grał też Kompany. Myślę, że w dużej mierze tak trzeba tłumaczyć porażkę Manchesteru, nawet jeżeli Southampton u siebie jest cholernie wymagający.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 02 maja 2016, 18:04

Bassu pisze: Jeśli zepniemy jakimś cudem poślady, a City będzie sie dalej rozbijać o może się uda.
Ja na waszym miejscu bardziej rozglądałbym się za siebie niż marzył o TOP4.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 02 maja 2016, 21:10

Inferno pisze: Ja na waszym miejscu bardziej rozglądałbym się za siebie niż marzył o TOP4.
jeden ciul czy 5 czy szóste miejsce.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 maja 2016, 15:59

Fosu-Mensah powolany do doroslej reprezentacji Holandii.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 06 maja 2016, 16:20

Ładnie, pojawiały się takie newsy, że może być niedługo powołany, ale brałem to z przymrużeniem oka. Ciekawe na jakiej pozycji go wypróbują jeśli dostanie minuty. Przez chwilę się zastanawiałem czy ma szanse na Euro, ale za chwilę sobie przypomniałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”