Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1422

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 mar 2012, 13:34

Hmmm. Napiszę coś bezstronnie. W sumie jest mi obojętnie kto zdobędzie mistrza, ale szykuje się niezły kabaret...Pal licho czerwo dla Ramosa, Ozila, wyrzucenie Mou i jego asystenta. Współczuję za to ludziom w komisji dyscyplinarnej PD. I weź tu człowieku coś teraz zrób? Logiczną rzeczą jest, że jeśli padły zarzuty i wyzwiska z ust CR7 i Pepe, to powinni dostać kary, lecz jak przecież komisja ich zdyskwalifikuje, to będzie raban, że układają mistrza pod Barcę. Przecież przez najbliższe 4 dekady kibice RM będą to wspominać i wywoływać przy każdej dyskusji. I żeby nie było, że jestem uprzedzony.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 mar 2012, 13:40

Mou potwierdza ze jest doroslym czlowiekiem o mentalnosci bachora. Sedzia pomoga nam to jest dobry/ stalem daleko nie widzialem/ mogl sie pomylic/ to tylko czlowiek/dobrze sedziowal/ itp jak juz nam nie idzie i nie ma pomocy to mamy kolejny przyklad jego zachowania. to nie jest pierwszy raz i pewnie nie ostatni. ten typ tak ma. Szkoda ze wizeunek Realu na tym traci
Barcelona i Guardiola może się inaczej zachowują? :lol:

Opary hiPOkryzji...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 mar 2012, 13:41

Z drugiej strony brak kary dla Pepe i Ronaldo będzie pokazywało że sędziowie trzymają za komunistycznym Realem i fani Barcy bedą to wypominać :wink: .Tak zle i tak nie dobrze.

Mam pytanie- czy Senna dostał żołta za faul Rubena? Jeśli sedziowie są tacy pro Realowscy to marnie im to w ostatnich miesiącach wychodzi :pijemy:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 mar 2012, 13:47

MGiggs pisze:Mam pytanie- czy Senna dostał żołta za faul Rubena? Jeśli sedziowie są tacy pro Realowscy to marnie im to w ostatnich miesiącach wychodzi
Luknij w raport pomeczowy, ktory przedstawił Mentor, a jeśli chcesz się bardziej zagłębiać w to, to obejrzyj powtórkę spotkania. Ja dziś wieczorem zapoluje na retransmisję na JSC i dokładnie zobaczę co i jak.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 mar 2012, 13:56

Kamil232 pisze:Barcelona i Guardiola może się inaczej zachowują? :lol:

Opary hiPOkryzji...
Kamilu... jednak mimo wszystko troche inaczej wyglada zachowanie Guardioli i zawodnikow Barcelony jesli chodzi o sedziow PO MECZu. Tzn. nie przypominam sobie takich ostrzych pojazdow po sedziach juz po meczu. Fakt zawodnicy Barcy mocno naciskaja w trakcie spotkania,a le to jednak troche co innego.

No a zachowanie Mourinho i Guardioli roznia sie jednak znacznie!
MGiggs pisze:Mam pytanie- czy Senna dostał żołta za faul Rubena? Jeśli sedziowie są tacy pro Realowscy to marnie im to w ostatnich miesiącach wychodzi
Kurcze ja nie widzialem tego bo sie zagapilem i wlaczylem mecz dopiero po tym wydarzeniu, a na powtorce bylo widac tylko sedziego, Caniego i Rubena. Sedzia wyciagna kartke a Cani i Ruben zrobili zbolale miny... ale nie bylo widac faulu no i sama powtorka byla tak skadrowana, ze tuz obok tej trojki moglo rownie dobrze stac kolejnych kilku zawodnikow i nie bylo ich widac w kadrze.

Nie mowie, ze to manipulacja, raczej przypadek... :) (Bo zaraz bedzie ze Cules wszedzie widza manipulacje i teorie spiskowe...)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2391

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 mar 2012, 14:26

juz paru uzytkownikow wrzucalo skany z meczowego raportu, nikt trzech zoltych kartek nie dostal.

rozwin co masz na mysli z tym sedziowaniem w ostatnich miesiacach. naprawde zalezy mi na odpowiedzi, skoro juz zaczalaes

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 mar 2012, 14:50

Smierdzi ta kartka strasznie. Powtorki jednoznacznie wskazuja, ze kartke musial dostac ktos z dwojki Ruben Cani. Senna był w zupelnie innym miejscu, a arbiter ma obowiazek jednoznacznego wskazania, kto otrzymal kartke, a w sytuacji kiedy takowy osobnik oddala sie, musi go przywolac i dopiero wowczas pokazac kartke. Zauwazyl pewnie swoj blad i zaczelo sie kombinowanie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 mar 2012, 14:51

arek_ahig pisze:Powtorki jednoznacznie wskazuja, ze kartke musial dostac ktos z dwojki Ruben Cani. Senna był w zupelnie innym miejscu
A mozesz wrzucic ta powtorke ktora pokazuje gdzie byl Senna jak sedzia pokazywal kartke? Bo ja takiej wlasnie nie widzialem...

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 mar 2012, 14:54

arek_ahig, ale sedzia juz w raporcie po pierwszej polowie (zanim ktorykolwiek z zawodnikow mogl dostac czerwona) wpisal, ze kartke dostal senna. takze nie on tu kombinuje, tylko niektorzy kibice, ktorzy sadza chyba, ze kartki rozdaje realizator transmisji, a nie sedzia

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 mar 2012, 14:56

Kamilu... jednak mimo wszystko troche inaczej wyglada zachowanie Guardioli i zawodnikow Barcelony jesli chodzi o sedziow PO MECZu. Tzn. nie przypominam sobie takich ostrzych pojazdow po sedziach juz po meczu. Fakt zawodnicy Barcy mocno naciskaja w trakcie spotkania,a le to jednak troche co innego.
Doprawdy a co to było ostatnio z czerwoną kartką Pique, w tunelu coś ponoć wykrzykiwał o złodziejach, myle się?

Sprawa jest jasna. Za każdym razem kiedy Barcelonie nie szło w ostatatnich latach to od razu wystawała słoma z butów i buractwo. Zraszacze, płacze po meczu, że to nie piłka, że przeciwnik nie chciał grać w piłkę, latanie do sędziego, łapanie za szyje zawodników Arsenalu etc.. Zawsze jak się robi ciepło to się zaczyna pajacowanie. A to, że można odnieść wrażenie, że Real robi to cześciej jest spowodowane tylko i wyłącznie tym, że Barcelona w ostatnich latach po prostu bardzo rzadko przegrywa, więc mało mają okazji do frustracji. I tylko taka jest różnica. No i taka, że Guardioli i Barcelkony nigdy nie skręcono jak Chelsea czy Realu rok temu, więc naprawdę nie wiedzą w starciu najwyżej wagi ala Gran Derbi ćwierć/pół/finał LM co to jest być skręconym bezczelnie jaka to jest frustracja i poczucie bezsilności. Doprawdy chciałbym zobaczyć reakcje Guardioli kiedy przegra coś ważnego, przez błąd sędziego...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 mar 2012, 15:03

Mnie tam najbardziej boli to ciagle powtarzanie mitu jakoby Chelsea skrecono w pamietnym dwumeczu. A widocznie wszyscy pamietaja tylko drugi mecz z tej konfrontacji...

Ale nie mam ochoty rozdrapywac tego na nowo.
Kamil232 pisze:A to, że można odnieść wrażenie, że Real robi to cześciej jest spowodowane tylko i wyłącznie tym, że Barcelona w ostatnich latach po prostu bardzo rzadko przegrywa, więc mało mają okazji do frustracji.
No tu sie musze zgodzic.
I prawde mowiac mam nadzieje, ze bede mogl sie zgodzic za kolejnych kilka sezonow :)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 mar 2012, 15:06

Kamil232 pisze:Doprawdy chciałbym zobaczyć reakcje Guardioli kiedy przegra coś ważnego, przez błąd sędziego...
wiem ze ci to nie pasuje do teorii, ale chocby w zeszlosezonowym dwumeczu z arsenalem to barcelona byla krecona przez sedziego. a ze mimo tego przeszla dalej, to inna spawa

rok wczesniej podobnie. barcelona byla krecona w dwumeczu o final ligi mistrzow z interem. w pierwszym meczu nieprawidlowy gol milito i przynajmniej jeden karny (na alvesu), no i koniec koncow 3-1, ktore ustawilo dwumecz. w rewanzu nieuznana bramka bojana z ta reka/nie reka toure. gosc odpoweidzialny za zraszacze podobno wylecial z roboty

guardiola przegral final pucharu hiszpanii, mimo ze marcelo za zdeptanie pedro powinien wyleciec na pocztku dugiej polowy. mimo tego zawodnicy normalnie pogratulowali rywalom, tak samo guardiola na konferencji

guardiola tez stracil w tym sezonie punkty na madrigal. ktos z barcelony wyzywal sedziego, czy przeciwnikow od skur.wysynow? z osasuna barcelona byla juz bezczelnie okradziona i tamta porazka pewnie zawazy na mistrzostwie. byly wtedy w wykonaniu guardioli, czy zawodnikow takie akcje jak wczoraj realu? moze liste bledow sedziego odczytal na konferencji? albo na parkingu na atribtra sie zaczail?

rzeczywiscie, barcelona guardioli=real mourinho

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 mar 2012, 15:22

wiem ze ci to nie pasuje do teorii, ale chocby w zeszlosezonowym dwumeczu z arsenalem to barcelona byla krecona przez sedziego. a ze mimo tego przeszla dalej, to inna spawa
Mówimy o tym samym dwumeczu co Van Persie wylecial ze śmieszną czerwoną kartką? :lol:
ok wczesniej podobnie. barcelona byla krecona w dwumeczu o final ligi mistrzow z interem. w pierwszym meczu nieprawidlowy gol milito i przynajmniej jeden karny (na alvesu), no i koniec koncow 3-1, ktore ustawilo dwumecz. w rewanzu nieuznana bramka bojana z ta reka/nie reka toure
Tam była ręką Toure, gdyby nie ona to tej piłki by nie opanował, ergo odniósł korzyść. Prawidłowo nie uznany gol.
uardiola przegral final pucharu hiszpanii, mimo ze marcelo za zdeptanie pedro powinien wyleciec na pocztku dugiej polowy. mimo tego zawodnicy normalnie pogratulowali rywalom, tak samo guardiola na konferencji
Moody i te jego teorie. Ja owej rzekomej czerwonej kartki nie pamiętam to jakieś twoje fantazje. Mówimy o tym samym meczu w którym jeśli jak Fani Barcelony twierdzą Pepe słusznie wyleciał z czerwoną kartką w półfinałowych starciach to nie kto inny jak Sergio Busquets powinien w tym finale wylecieć z boiska.
Obrazek
guardiola tez stracil w tym sezonie punkty na madrigal. ktos z barcelony wyzywal sedziego, czy przeciwnikow od skur.wysynow? z osasuna barcelona byla juz bezczelnie okradziona i tamta porazka pewnie zawazy na mistrzostwie. byly wtedy w wykonaniu guardioli, czy zawodnikow takie akcje jak wczoraj realu? moze liste bledow sedziego odczytal na konferencji? albo na parkingu na atribtra sie zaczail?
Mówiłem szanowny panie o meczach wagi cieżkiej i ewidentnych wałkach ala 3 karne nie podytkowane Chelsea. To, że gdzieś tam na przestrzeni 38 kolejek zdarzy się pomyłka na niekorzyść jednej i drugiej drużyny to nic nowego. W lidze możesz to łatwo nadrobić masz na to 38 meczów, w dwumeczu czy jednym spotkaniu jak Cie przekręcą jesteś skończony. A tak poza tym to nie oglądam każdego meczu Barcelony w lidze, więc nie mogę zweryfikować twoich stwierdzeń. A z doświadczenie wiem, że masz bardzo bujną fantazje w sprawie rzekomych nieprawidłowości na niekorzyść Barcelony.

Tak więc jak już to kiedyś mówiłem jesteście siebie warci jedni drugich. To, że Real ma teraz więcej powodów do frustracji z tego wynika, że pajacują częściej. Ale jak już tylko byliście daleko w tabeli za Realem podobne pajacowanie było i u was z Pique i kartką i innymi wypowiedziami ludźmi związanych z klubem. Jestem również przekonany, że jak wygracie tą ligę to się okażecie geniuszami, Bogami i Bóg wie co, ale jak wy roztrowniliście kiedyś taką przewagę to wtedy była teoria, że to nie Real wygrał ligę to Barcelona ją przegrała.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 mar 2012, 15:32

Ja nie wiem jak w ogóle kibice Barcy śmią się wypowiadać na temat sędziów. Największe sukcesy klubu (2006 - Milan, 2009 - Chelsea, 2011 - Real) praktycznie przyznane przez sędziów, przez nieodgwizdane karne czy nieprzyznane czerwa za udawanie i niesportową grę, a ci jeszcze dużo dyskutują...

Na ich miejscu chciałbym, żeby Real,Milan i CFC szybko wygrali LM dzięki sędziom, żeby mogli mówić że nie tylko im pomagano, ale nie... Lepiej mówić że Busquets, Pedro i Mascherano dostali w twarz, a Alves bolała noga, bo Pepe miał szansę jej dotknąć. Pique też nigdy w siatkę na polu karnym nie grał, Szewa to prawie zabił Puyola :roll:

_samoth_
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _samoth_ » 22 mar 2012, 15:40

kamil zdjecie zapisane w ulubionych? :lol: patrz na to Obrazek kamilek zapawne chodzi o ten dwumecz w ktorym anulowano prawidlowego gola messiego i nie podyktowano na nim karnego
czarny
chelsea 2009 brak karnego na hernym, brak czerwa dla ballacka
real 2011 brak czerwonej dla marcelo, brak czerwonej dla carvalho w rewaznu

2008 sedzia odgiwzduje spalonego w 1 meczu 1/2 z mu czym przerywa akcje 1 na 1 samuelowi etoo. gdyby nie ta sytuacja mu nie awansowalby do finalu. puchar dzieki sedziemu czarny. smutno ci?
2010 nie mam zamiaru przypominac by wy doskonale to wiecie co wtedy bylo tylko jak pokazal przyklad kamila z arsenalem wypieracie niewygodne dla siebie fakty.

dobra dojebaliscie juz barcelonie mozecie juz isc bo jutro znow zyciowi nieudacznicy bedziecie myc kible zydowskiemu panu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”