Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1432

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 paź 2020, 20:31

No to wybaczcie, myślę, że w następnych postach już wszystko wyjaśniłem. To tak samo w kwestii TVP - robią GENIALNĄ rzecz obiektywnie. Poziom sterowania społeczeństwem i poziom manipulacji przekroczył skalę. I wizerunkowo zyskują wsród swoich wyborców krok po kroku pokazując się w jak najlepszym świetle, a winę za wszystko zrzucając na opozycję. Taktycznie i marketingowo ruch pierwsza klasa, podobnie jak przeprowadzenie pierwszej kampanii Dudy. Ale nie oznacza to, że popieram tę partię, bo jest mi do niej od lat bardzo daleko. Natomiast inteligentny człowiek potrafi zauważyć, ze np. w ogólno rozumianym marketingu przez parę lat robili świetną robotę i potrafili nawet własne wpadki przekazać tak, że na tym zyskiwali. Marketingowcy mogliby się od nich uczyć manipulacji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 paź 2020, 20:32

Obrazek

Mam pytanie odnośnie nowych zasad, które dziś KPRM udostępniła.
Na zewnątrz można się spotykać maksymalnie do 5 osób w maseczkach, natomiast już w domu można organizować spotkania do 20 osób bez maseczek?
Co to za geniusz wymyślił? Albo politycy mają w planach "domówki" albo to już przygotowania pod Boże Narodzenie.

:think:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 paź 2020, 20:33

Oj dzisiaj obroncy przed najazdem tatarskim maja uzywanie w Warszawie a policji nie widac. Prawie nie widac, bo jakas grupa z Nowego Swiata zostala zatrzymana chwile pozniej po obrzucaniu tlumu racami, ale tego jest wiecej. Szkoda gadac.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 paź 2020, 20:34

DDK pisze: ↑
30 paź 2020, 20:26
Czytanie ze zrozumieniem level hard. Wiesz, niektórzy czasami próbują się wczuć w kogoś rolę, żeby przewidzieć co może zrobić. Jak moja dziewczyna jest złą i wkurwiona, to znam ją na tyle, że wiem czego oczekuje. I to, że oczekuje żebym przyjechał i przytulił i nic nie mówił nie oznacza, że ja też bym tego oczekiwał. Jak miała rozwaloną nogę i miała odpoczywać, ale odwołali jej bieg życiowy w którym miała wziąć udział to wiedziałem, że pójdzie biegać i tak, nawet nie pytałem. Po prostu potrafiłem wczuć się w nią, bo ją znam. Ale to nie oznacza, że zrobiła dobrze. Tak samo jest tutaj - na miejscu Kaczora, jako dyktatora, gdybym nie miał tak jak on żadnych zahamowań to żeby rozgonić tę szarańczę zrobiłbym tak jak napisałem. Taktycznie, jeśli się uda, będzie to dobre zagranie, ale moralnie czy społecznie nigdy. Ale widzę, że ciężko to zrozumieć :suicide:
Możesz tam pieprzyć o wchodzeniu w rolę, przewidywaniu przyszłości, ale wyraziłeś się jasno cytuje "ja na ich miejscu bym tyłem próbował (....) jeżeli miałbym (dop. ja miałbym) to zrobiłbym zakaz wychodzenia z domu ....". Pisałeś nie z perspektywy Kaczyńskiego. Nie z perspektywy jego cech charakteru oraz jego linii życia. Tylko z perspektywy swojej, to jest człowieka któremu uruchomiły się chore fantazje. Po czym wzorem partii rządzącej postanowiłeś się wycofać z tego okrakiem. Jakże to jest u was typowe.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 paź 2020, 20:35

Czytanie ze zrozumieniem level hard. Wiesz, niektórzy czasami próbują się wczuć w kogoś rolę, żeby przewidzieć co może zrobić. Jak moja dziewczyna jest złą i wkurwiona, to znam ją na tyle, że wiem czego oczekuje. I to, że oczekuje żebym przyjechał i przytulił i nic nie mówił nie oznacza, że ja też bym tego oczekiwał. Jak miała rozwaloną nogę i miała odpoczywać, ale odwołali jej bieg życiowy w którym miała wziąć udział to wiedziałem, że pójdzie biegać i tak, nawet nie pytałem. Po prostu potrafiłem wczuć się w nią, bo ją znam. Ale to nie oznacza, że zrobiła dobrze. Tak samo jest tutaj - na miejscu Kaczora, jako dyktatora, gdybym nie miał tak jak on żadnych zahamowań to żeby rozgonić tę szarańczę zrobiłbym tak jak napisałem. Taktycznie, jeśli się uda, będzie to dobre zagranie, ale moralnie czy społecznie nigdy. Ale widzę, że ciężko to zrozumieć :suicide:
Możesz tam pieprzyć o wchodzeniu w rolę, przewidywaniu przyszłości, ale wyraziłeś się jasno cytuje "ja na ich miejscu bym tyłem próbował (....) jeżeli miałbym (dop. ja miałbym) to zrobiłbym zakaz wychodzenia z domu ....". Pisałeś nie z perspektywy Kaczyńskiego. Nie z perspektywy jego cech charakteru oraz jego linii życia. Tylko z perspektywy swojej, to jest człowieka któremu uruchomiły się chore fantazje. Po czym wzorem partii rządzącej postanowiłeś się wycofać z tego okrakiem. Jakże to jest u was typowe. Moralizatorzy pierdoleni. Moderacje przepraszam za ostatnie dwa słowa. Ostrzeżenie przyjmę godnie :-)

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 30 paź 2020, 20:40

Tomusmc pisze: ↑
30 paź 2020, 20:05
Potrzeba cierpliwości na kolejne trzy lata
Niekoniecznie. Wystarczy, że Kaczor rozwiąże Parlament i rozpisze wcześniejsze wybory jak to uczynił w 2007 roku (choć jeszcze dziś znajdą się idioci - nawet na tym forum - którzy piszą, że Jarek wybił się po śmierci brata w 2010 :haha: Taaaaa, a wybory w 2005 wygrał Lech, a świat o Jarosławie usłyszał 11. kwietnia 2010 :haha: Jeśli już ktoś się wybił po katastrofie smoleńskiej to córka Jarugi-Nowackiej. Czy ktoś słyszał o Barbarze przed 10. kwietnia 2010 ? ) i problem z głowy.

A właśnie, hipotetycznie, załóżmy że Jarek idzie po rozum do głowy, i rozpisuje wcześniejsze wybory. Kto waszym zdaniem je wygrywa (albo kogo widzielibyście w tej roli) ? Kto premierem, ministrem zdrowa, sprawiedliwości, innych ważnych?

Hipotetycznie po raz drugi - Duda nie może sobie poradzić z traumą, jaka go spotkała. Nowogrodzka zamknięta na cztery spusty, nie ma wytycznych co robić, abdykuje ze stanowiska. Kto za niego?

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 paź 2020, 20:45

Niekoniecznie. Wystarczy, że Kaczor rozwiąże Parlament i rozpisze wcześniejsze wybory jak to uczynił w 2007 roku (choć jeszcze dziś znajdą się idioci - nawet na tym forum - którzy piszą, że Jarek wybił się po śmierci brata w 2010 :haha: Taaaaa, a wybory w 2005 wygrał Lech, a świat o Jarosławie usłyszał 11. kwietnia 2010 :haha: Jeśli już ktoś się wybił po katastrofie smoleńskiej to córka Jarugi-Nowackiej. Czy ktoś słyszał o Barbarze przed 10. kwietnia 2010 ? ) i problem z głowy.
Wiesz nie wszyscy tu mieli w 2010 roku 10 czy 15 lat. Natomiast kondycja partii Kaczyńskiego była wówczas fatalna. Ludzie nie mogli na tych ludzi patrzyć, co pokazywały sondaże (poniżej 20 %). Szli na dno i tak ten Smoleńsk był dla nich "trampoliną" na której budowali swoje poparcie.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 paź 2020, 20:49

MarcinW pisze:
Możesz tam pieprzyć o wchodzeniu w rolę, przewidywaniu przyszłości, ale wyraziłeś się jasno cytuje "ja na ich miejscu bym tyłem próbował (....) jeżeli miałbym (dop. ja miałbym) to zrobiłbym zakaz wychodzenia z domu ....". Pisałeś nie z perspektywy Kaczyńskiego. Nie z perspektywy jego cech charakteru oraz jego linii życia. Tylko z perspektywy swojej, to jest człowieka któremu uruchomiły się chore fantazje. Po czym wzorem partii rządzącej postanowiłeś się wycofać z tego okrakiem. Jakże to jest u was typowe. Moralizatorzy pierdoleni. Moderacje przepraszam za ostatnie dwa słowa. Ostrzeżenie przyjmę godnie :-)
Ej, bez przesady. Czy tylko ja tu zrozumiałam o co chodziło DDK?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 paź 2020, 20:50

Bardzo dobrze sie wczules Dudek. Widac ze duzo o tym myslales.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1979

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 paź 2020, 20:54

Bezimienny11 pisze: ↑
30 paź 2020, 20:40
Czy ktoś słyszał o Barbarze przed 10. kwietnia 2010 ? )
Tak oglądałem ją w 5-10-15

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 paź 2020, 20:59

No cóż, studiowałem zarządzanie, więc znam zarówno sposoby zarządzania jak i techniki manipulacji i sposoby tłumienia buntów. Byłem na studiach praktycznych, gdzie uczono co POWINNO się robić, a co NIE i dlaczego. I były przykłady z komuny, z II wojny światowej. Do tego przeczytałem kilka książek na podobne tematy, więc czasami potrafię się postawić w pozycji Kaczyńskiego, Putina czy Trumpa. Zeby człowiek potrafił dobrze zarządzać to musi umieć przewidzieć ruchy innych. Musi się wczuć w rolę drugiej osoby. Ostatnio bylem na 2 dniowym szkoleniu z negocjacji, gdzie uczyłem się nie jak negocjować, tylko jak nie dać się nabrać na sztuczki negocjatorów. Umiejęność przewidywania albo nawet nie tyle przewidywania, co oceny danej sytuacji jest bardzo istotna. Człowiek, wiedząc co może zrobić Kaczyński możę zaplanować swoje ruchy. Wiedząc, że zamykają siłownie może ogarnac sobie jakąs w piwnicy. Wiedząc, że zamykają fryzjerów może kupic sobie maszynkę. Wiedząc, że może zamknąc cmentarze poszedł tam dzisiaj. Oczywiście - nie zawsze sięsprawdza i WOLAŁBYM, żeby się nie sprawdzało. Ale jeśli człowiek umie przewidzieć decyzję o stopach procentowych to może wcześniej zareagować. Jeśli może przewidzieć co chcą zrobić z giełdą to może na tym zarobić. Całe życie polega na umiejętności dostosowania się do okolicznośći. Trzeba być przygotowanym na najgorsze, ale liczyć na najlepsze. A żeby być przygotowanym na najgorsze to trzeba umieć postawić się w sytuacji drugiej osoby. I nie ma znaczenia, czy jest to Kaczyński, drugi kierowca na drodze czy pijany dres z nożem, którego spotkamy na osiedlu. Wiem, że niektórym ciężko to zrozumieć, ale naprawdę tak jest.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 paź 2020, 20:59

futbolowa pisze: ↑
30 paź 2020, 20:49
Ktoś (nie pamiętam kto) pięknie skwitował twórczość tego użytkownika. On jest niby za, ale .... Potem jak ten kot ze Shreka robi te swoje maślane oczka, mami i czaruje, ale w głębi duszy to jest tylko poza liczy się tylko to jego "ale". I tu jest podobnie, bo przecież on wszedł w buty Kaczyńskiego tylko ja tego nie kupuje.

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 30 paź 2020, 21:02

MarcinW pisze: ↑
30 paź 2020, 20:45
Natomiast kondycja partii Kaczyńskiego była wówczas fatalna. Ludzie nie mogli na tych ludzi patrzyć, co pokazywały sondaże (poniżej 20 %). Szli na dno i tak ten Smoleńsk był dla nich "trampoliną" na której budowali swoje poparcie.
Nie jest rzeczą istotną kto ile miał lat w 2010. Fakty są takie, że wybory parlamentarne w 2005 wygrał PiS z którego na czele rządu z ramienia partii stanął JAROSŁAW, z kolei prezydenckie wygrał LECH. Obaj jegomoście nazwiskiem KACZYŃSKI. To co się działo później, jakie mieli poparcie, itd. jest mało istotne. JAROSŁAW był w polskiej polityce na długo przed 2010, dlatego sugestie, że wybił się on na śmierci brata są niskie i idiotyczne. Bo nawet jeśli uznać je za słuszne, to wybory prezydenckie 2010 wygrałby Jarosław nie Bronisław, a kolejne parlamentarne 2011 PiS nie PO.
Conrado pisze: ↑
30 paź 2020, 20:54
Bezimienny11 pisze: ↑
30 paź 2020, 20:40
Czy ktoś słyszał o Barbarze przed 10. kwietnia 2010 ? )
Tak oglądałem ją w 5-10-15
Fantastycznie.

A Kaczyńscy zagrali w filmie o księżycu.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 30 paź 2020, 21:13

sickstick pisze: ↑
29 paź 2020, 16:32
Cała Polska żyje strajkami, a w tym czasie PiS podnosi kolejne podatki :whistle:
Co tam?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 paź 2020, 22:19

Rycerze wykleci. Lata patrzenia przez palce na te holote i sa efekty.🤗

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”