AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1439

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2012, 13:07

Nikt tu nic chyba nie napisał o tym, że Veloso, którego widzieliście w Milanie podpisał 4-letni kontrakt z Dynamem.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 lip 2012, 13:21

No mnie tez jeszcze na liczniku brakuje, ale sie powaze:

Czy prawda jest, ze Milan celuje w Yarmolenke? Na transfermarkcie wpadlem na takie info, a to bardzo fajny zawodnik sie wydawal na Euro.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 05 lip 2012, 13:33

Nie celuje - nie ma pieniędzy na "takich" graczy (młodych, drogich i bez nazwiska) :)

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 lip 2012, 13:55

o Veloso ktos juz pisal ze mial od nich oferte, a najgorsze ze poszedl do nich za czapke gruszek (6 mln bodajze) no nic my podpisalismy kontrakt z polamanym Muntarim, ktorego chcialem dopoki byl zdrowy, bo gral po japonsku czyli jako tako ale nie bylo tragedii i dobry zmiennik na lawke. A takto bedzie grzal 10 miesiecy na rehabilitacji i po sezonie. Ciekawe co Galliani wymysli, bo Genoi juz sie powoli pilkarze koncza, bo reszta juz na wspolwlascicielstwie dawno jest. Moze Kucke podbierze?

Jak nie kupimy nikogo to naprawde bedzie patologia, ale w sumie dokonalismy 3 genialnych transferow !! SIlva zostal, Inzaghi & Seedrof odeszli !
Europo boj sie !

nie moge przebolec Juventusu... zabrali Asamoaha i Isle, ktorzy w ciagu roku zapewne beda miazdzyc w lidze.
ehh szkoda mi Allegriego...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2012, 14:05

Wez pod uwage sytuacje finansowa klubow - Milan nie ma i nie kupuje wielkich nazwisk dlatego wlasnie jakis Acerbi czy Constant natomiast Juve wydaje jak na promocji w sklepie - tych dwoch z Udine ponad 35 mln € ( nie wiem na ile prawdziwe info bo czytalem gdzies w necie to ), Giovinco, potem ktos tam i juz sie uzbierala suma.Nie wiem skad maja tyle kasy, ale jestem ciekaw czy jesli powinie sie noga w nowym sezonie ( np brak awansu z grupy z LM- opcja mozliwa bo Juventus chyba z ostatniego koszyka ) to czy te wszystkie plany i zakupy nie beda musialy zostac zweryfikowane.To takie moje luzne przemyslenia na temat Turynu, ale calej wiedzy o ich finansach nie mam.

Co do Veloso czy innych Dzudzakow, ktorzy wybieraja taki rozwoj kariery - decyduja sie na wypadniecie z obiegu w europejskiej pilce, ale to ich sprawa ( w sensie medialnym bo malo kto oglada lige rosyjska czy tez ukrainska ).

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 lip 2012, 14:10

35 mln, w ratach a do tego Udinese im oddaje polowe tej sumy, jako ze to wspolwasnosc. 17,5 mln euro to my na pensjach zaoszczedzilismy lekka reka, i nas nie stac na to? gdy polowa pilkarzy dochodzi i mamy 5 pomocnikow na 3 pozycje?

co do Yarmolenki, to dobra opcja, dobre uklady z Dynamem mamy, a do tego ostatnie dwa transfery od nich byly strzalami w dziesiatke. Ale to nie w stylu Gallianiego, nie ma kasy i nie ma sie co oszukiwac.

chca isc do Rosji i Ukrainy bo tam kasa sie przynajmniej zgadza, ostatnio to jest strasznie trendy i do tego coraz wiecej pilkarzy zgadza sie na taki ruch. Zreszta obie Ukrainskie potegi graja dosc regularnie w LM to samo CSKA ktore szum robi w Europie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2012, 15:30

EnJoy's pisze:( np brak awansu z grupy z LM- opcja mozliwa bo Juventus chyba z ostatniego koszyka )
z trzeciego

Awatar użytkownika
LaLoca
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaLoca » 05 lip 2012, 19:22

Dobry akup Montolivo

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 lip 2012, 20:37

Człowieku weź się do kur** nędzy ogarnij :!:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 05 lip 2012, 21:10

EnJoy's pisze: Nie wiem skad maja tyle kasy, ale jestem ciekaw czy jesli powinie sie noga w nowym sezonie ( np brak awansu z grupy z LM- opcja mozliwa bo Juventus chyba z ostatniego koszyka ) to czy te wszystkie plany i zakupy nie beda musialy zostac zweryfikowane.To takie moje luzne przemyslenia na temat Turynu, ale calej wiedzy o ich finansach nie mam.
Ale że, co może ukradliśmy? Juventus na dzień dzisiejszy ma najlepszą sytuację finansową w Serie A, zawsze słynął z dodatniego budżetu, ostatnie lata to nadszarpnęły, ale pożyczka od Exoru pozwoliła wrócić na właściwy tor. Co roku od powrotu z Serie B, wydawaliśmy po 50 mln, różne Mela i Diego to nasze zakupy! (tak tak bardzo trafione hehe) więc kwota nie powinna dziwić, w tym roku być może wydamy więcej, ponieważ szukamy świetnego napastnika (wąski rynek) oraz lewego obrońcy. Mam nadzieję, że uda się zakontraktować Kolarova oraz jakiegoś napastnika który był wymieniany w kontekście przyjścia do Juventusu (oprócz Van Persiego). Stadion przyniósł świetne dochody ponieważ działa w 7 dni w tygodniu, zostały sprzedane prawa do jego nazwy, myślę, że gdyby nie spadek do Serie B sytuacja finansowa byłaby jeszcze lepsza.

Jeśli chodzi o Veloso to myślę, że mogłbym się nie sprawdzić w waszym klubie, ponieważ to jakiś dziwny grajek, który w reprezentacji osiąga wielką formę, w poprzednich dwóch klubach za bardzo to on dobrze nie grał, był ligowym średniaczkiem. Pociechę możecie mieć z Montolivo (tak psioczyłem na niego) pod warunkiem, że będzie grał jak w meczu z Niemcami.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2012, 21:38

Tak, to chcialem przekazac w swojej wypowiedzi, widocznie za slabo to ukrylem.Moglem sie spodziewac takiej odpowiedzi.

Kaczor i Silva powolani na IO, Gabriel rezerwa.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 lip 2012, 16:42

Temat posrednio zwiazany z Milanem. Wlasnie ogladalem Canal+ Sport i puscili taka jakby zapowiedz co beda transmitowac w nadchodzacym sezonie. Nie wymienili Serie A. Od paru tygodni chodzily sluchy ze Canal+ nie wykupi praw do ligi wloskiej i zdaje sie to potwierdzac. Z mojej strony ogromny kij im w ryj. I tak traktowali Serie A po macoszemu - zadnego studia nawet przed najwiekszymi hitami zdarzalo sie im tez puszczac mecze z opoznieniem. Umowa konczy mi sie w pazdzierniku i cos mi sie wydaje ze jej nie przedluze. Poszukam alternatywy w ostatecznosci bede sledzil spotkania poprzez jakas platna strone.

Ciao Canal+

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 lip 2012, 16:48

Chlopaczku no worries!

Bez problemu mozna znalezc swietny stream na spocasta (wlaczajac w to streamy o jakosci HD), wiec nie ma powodow sie canalem martwic. (No chyba, ze musisz miec komentarz po polsku, ale ja wole po angielsku, bo komentatorzy znacznei lepsi.) Na tej stronce sa swietne: http://www.wiziwig.tv/

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2012, 17:05

Bez problemu mozna znalezc swietny stream na spocasta (wlaczajac w to streamy o jakosci HD
I okradać klub, któremu się kibicuje. Tego zapomniałeś dopisać ..
Z mojej strony ogromny kij im w ryj
[ch**] w dupę brzmi lepiej :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 lip 2012, 17:06

MarcinW pisze:I okradać klub, któremu się kibicuje. Tego zapomniałeś dopisać ..
Nie klub tylko stacje telewizyjna, ktora za prawa zaplacila.

Z reszta pytal cie ktos o zdanie? Kiedykolwiek?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”