AS Roma (zbiorczy) - Strona 147

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 mar 2008, 0:30

A zapomniałem się zapytać dlaczego Cicinho grał na lewej stronie a Cassetti na prawej :?: :?:
Bo jakoś nie byłem w stanie tego zrozumieć...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 mar 2008, 0:44

Żebym to ja wiedział :roll: Szczerze nie przypominam sobie aby Cycu zagrał u nas kiedyś na lewej :warrior: I sam byłem w szoku bo przecież cassetti mógł tam grać :think:

(L)oczkerson pisze:jedna świetna interwencja Doniego, gdzie najpierw przy wolnym za wysoko się ustawił (i już myslałem że wpadnie mu jak w meczu z Empoli przy strzale Giovinco ) ale potem świetnie się wyciągnął i sparował na poprzeczkę Shocked
No właśnie Doni najpierw za wysoko wyszedł i to że w tej sytuacji były emocje zawdzięcza tylko sobie. Choć do piłki ładnie wyskoczył ale gdyby padł gol to byłby to gol Doniego w 1/2.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 mar 2008, 8:56

A zapomniałem się zapytać dlaczego Cicinho grał na lewej stronie a Cassetti na prawej
Bo jakoś nie byłem w stanie tego zrozumieć...
jak kazdy z Nas .. co strzelilo Spalowi do lba zeby w takim meczy robic eksperymenty...

Derby to Derby i Lazio po raz kolejny pokazalo ze wie co to slowo znaczy i jak odpowiednio podejsc do tego meczu.. Nasze mocne w gebie gwiazdeczki napinajace sie ze wszysko wygraja co sie da poniosly znowu kare za swoja arogancje.. szkoda ze nie posiadaja cechy uczenia sie na bledach bo rok temu bylo to samo :? .. oni mysla ze jak sa na 2 miejscu w tabeli a lazio gdzies dalej to mecz sie sam wygra ?? w Derbach obowiazuja inne prawa. Wielkie brawa dla Lazio wygrali ambicja i zmotywowaniem

kompromitacja z Interem, Juve, przegrana z Juve.. kompromitacja z Lazio.. jescze MU Nas pojedzie i kolejny sezon do bani.. a pilkarze i tak beda sie napinac co oni nie wygraja :/

ehhh

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 mar 2008, 18:47

Einar pisze:Yukasz, ja bym Borriello z chęcią u nas widział, chodzi tylko o to, że on sie Boriello nie nazywa ;]. A tak a propos niego, było coś mówione, że nie chce wracać do Milanu wiecie coś na ten temat Milaniści?

Co do Mercato Romy to wierze w zakup Vargasa i któegoś z wymienionych przez ciebei napastników... za wyjątkiem Matusiaka :P Żeby nie przyszedł tylko jakiś Mido. Ale to chyba OT zajeżdża :think:
No fakt on się zwie Boriello przez dwa 'r' :P
Jednak ja jestem zdania że jak ma ktoś przyjść to niech to będzie przynajmniej przez pierwsze 5 min po transferze rzeczywiste wzmocnienie a nie kolejny Vucinic (który przez pierwszy sezon się leczył i dochodził... do siebie) czy Esposito który po przyjściu do Romy jest a w zasadzie go nie ma :roll: Za takie transfery to ja dziękuję i wolę grać tym czym mamy. Bo imo jeśli na boisku mamy walczyć o najwyższe cele typu scudetto czy wygranie LM to jakieś zapchajdziury czy też wzmocnienie rezerwy nie wystarczy a potrzebne są konkretne transfery z nastawieniem że będzie z powodzeniem walczyć przeciwko Barcelonie, Realowi, MU i innym takim. Inaczej zawsze będzie brakowało tego czegoś i poza pojedynczymi sukcesami pozostanie nam walka o te trofea jedynie w udzielanych przez naszych piłkarzy wywiadach. Jak nie ma kasy to lepiej bezsensownie jej nie wydawać. Takie jest moje zdanie i wolałbym któregoś z tamtej trójki bo oni od dłuższego czasu pokazują że mają duże możliwości a nie raptem od sezonu. A jakoś nie potrafię sobie wyobrazić że Spall przesunie Tottiego na OPŚ jeśli przyjdzie Borriello. Pewnie byłby jego zmiennikiem i nic więcej albo jak reszta wylądowałby na skrzydle bo jak wiadomo Tottiego nawet huragan nie przesunie z tej naciąganej pozycji napastnika.

Ponoć Roma interesuje się także Luisem Fabiano któremu kontrakt kończy sie w 2009r ale to raczej gdy odszedłby Mancini. Milan też ma go na oku.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 21 mar 2008, 18:58

Vucinic to był transfer specyficzny, ale zarząd wiedział, co robi. Teraz mamy przynajmniej dobre zabezpieczenie w razie odejścia Manciniego, bo Mirko na skrzydle gra świetnie. Oczywiście przydałby się nam napastnik i lewy obrońca (Vargas, Vargas, Vargas). Z napadziorów w Luisa Fabiano nie wierze. Zbyt rozchwytywany. Do wyciągnięcia za to wydają się być Borriello, Amauri, Huntelaar i Gomez. Każdy byłby świetnym ruchem zarządu. Jeszcze co do plotek odnośnie Gilardino - temu panu mówimy zdecydowane NIE.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 mar 2008, 19:15

No Mirko teraz nieźle gra, nie zaprzeczam. Ale poprzedni sezon w zasadzie przespał a przychodził jako wyczekiwany i potrzebny nam napastnik. Co do rozchwytywania Fabiano to każdy z trójki Amauri, Huntelaar, Gomez jest bohaterem wielu plotek i o zakup kogoś z tej czwórki łatwo nie będzie.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 21 mar 2008, 20:27

Dobra, ale Fabiano to (już prawie na pewno) król strzelców Primera Division, sprawdzony w dużym klubie (jakim jest bez watpienia Sevilla) i jest najbardziej łakomym kąskiem na rynku z omawianych przez nas napastników. Poza tym nie słyszy się na każdym kroku o naszym zainteresowaniu nim.

Amauri... też nie do końca wierzę w jego transfer, choć na pewno dużo bardziej realny niż Luis Fabiano. Ale nie sądzę, by Zamparini go sprzedał do innej włoskiej ekipy (a jeśli już by to zrobił to na pewno za niemałą kase).

Co do Huntelaara to coś tam kiedyś przebąkiwał, że chce grać w Romie, ale ile w tym prawdy nie wiem. Wprawdzie pojawił się news na pilka.pl, że chcą go Real, ManU i Chelsea, ale: 1. Real każdego chce, 2. wątpie by się pchał do Chelsea na ławę, 3. liczę, że SAF pozyska Benzeme. No i w ogóle jakoś realnie ten transfer Klaasa do Romy wygląda.

Odnośnie Gomeza, on jest najczęściej wymieniany w gronie napastników mających nas zasilić. Myśle, że jest duże prawdopodobieństwo, że podpisze z nami kontrakt… Zwłaszcza, że to napastnik już świetny i gwarantujący grę na najwyższym poziomie przez ładnych parę najbliższych lat.

Jeśli chodzi o Borriello to jego dużą zaletą, jest to, że jest sprawdzony w Serie A. Ruch jednak należy do Milanu i samego napastnika. Osobiście, choć uważam, że jest nieco gorszy od w/w czwórki, to i tak jest snajperem wysokiej klasy i jeśli do nas przyjdzie będzie dużym wzmocnieniem.

Jedno jest pewne – zarząd obiecał nam napastnika i napastnik przyjdzie. Mam tylko nadzieję, że nie taki jak Mido (kupiony za pięć dwunasta, właśnie z powodu obietnic zarządu, okazał się kompletnym niewypałem) ani taki jak Vucinic (który w pierwszym sezonie miewał jedynie przebłyski, a w drugim okazał się zarąbistym… skrzydłowym. Nie żeby było w tym coś złego, ale po prostu potrzebujemy napastnika ;]).

A poza tym: Vargas, Vargas, Vargas.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 mar 2008, 20:41

Kontrakt Luisa Fabiano jest ważny do 2009r., jednak jeśli napłynie korzystna oferta piłkarz może odejśc. Problemem może być jedynie kwota odstępnego. Prezes Sevilli wycenia Brazylijczyka na 60 milionów euro, ale w kontrakcie zawarto klauzulę o możliwości zmiany barw przy ofercie przekraczającej zaledwie 11 milionów. 65 procent praw do przychodu z transferu ma grupa Gestion Soccer Invetments, która posiada właśnie tyle procent udziałów w karcie zawodnika.
Jeśli okazałoby się to prawdą to byłaby to prawdziwa okazja. Jeśli Roma naprawdę myśli poważnie o Fabiano musi mu zaoferować pokaźny kontrakt, czego na pewno nie odmówią mu w Milanie lub Realu.
A co do tych wymienionych przez was napastników to chyba poza zasięgiem Huntelaar, za Amauriego i Gomeza też żąda się wielkich pieniędzy, ale zobaczymy czy dalej tak będzie w lecie, bo żaden z nich nie jest wart więcej niż 15mln moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 mar 2008, 22:45

A powiem Ci wiecej. Gestion Soccer Invetments rozwaza wykupienie reszty praw do Luisa Fabiano, co oznaczaloby, ze wlasciwie mialby wolna reke. Czytaj Sevilla nie mialaby nic do gadania.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 22 mar 2008, 0:16

Ciekawe tylko ile Gestion Soccer Invetments zarzadalaby za 100% praw do Fabiano? Skoro 35% praw do Lusia jest wyceniane na 11 mln euro, to proporcjonalnie transfer moglby kosztowac ok. 30 mln euro. Ale to zdecydowanie za drogo. Ciekawe jak sie skonczy jego sprawa. Swoja droga rzeczywiscie niezle w tym sezonie wystrzelil. Wprawdzie w Porto niezle sobie juz pogrywal kilka lat temu, ale przed tym sezonem nie powiedzialbym, ze moze strzelic, az tyle bramek. 22 bramki w lidze i 10 meczy do konca. Jesli utrzyma skutecznosc, to strzeli jeszcze kilka bramek. Oby nie na Santiago Bernabeu :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 mar 2008, 0:30

Gdyby GSI wykupilo prawa do Fabiano to wcale niekoniecznie chcieliby je sprzedawac. Ta firma jest zarejestrowana na gieldzie i posiadanie takiego pilkarza jak Fabiano i to w jak najlepszym klubie jest dla nich na reke. Wykupienie przez jakikolwiek klub 100% praw do zawodnika byloby w sumie nieoplacalne, mimo, ze byloby to wygodne. Jesli juz to staraliby sie przejac wiekszosc udzialow, ale nie wszystkie. Tylko w jednym celu. Gdyby Gestion Soccer Invetments posiadalo cale prawa do zawodnika to mielibysmy sytuacje analogiczna do np. ukladu:

Media Sports Investments Kii Joorabchiana - Mascherano - Liverpool czy wczesniej WHU

Jaka byla akcja z MSI wszyscy wiemy. Sprowadzili tych pilkarzy (Mascherano i Tevez) do Corinthians - potem zabrali ich do West Hamu, a Brazylijczycy zostali na lodzie bo nie mieli praw do zawodnika. Potem ta sama akcja przy kolejnych transferach, choc tu nie wiem, czy ManU ma prawa do Teveza? Albo Liverpool do Mascherano? WHU dostal jakies pieniadze za tych zawodnikow czy znow byli na lodzie? Przespalem ten odcinek telenoweli. Szkoda, ze to nie Moda na sukces - ogladasz jedn na 20 odcinkow i jestes cwaniak wszystko wiesz :P

Tak czy inaczej taki uklad jest niewygodny dla klubu sprowadzajacego pilkarza bo w kazdej chwili moze wyjsc syf i ogolnie spyralajcie wy sie nie liczycie i gowno macie do gadania. Mozecie isc do sadu, ale my mamy papiery, a wy gorzkie zale :P

Wiec teoretycznie Fabiano meze kosztowac nawet zero euro za sam transfer. Teoretycznie. Tylko warto sie zastanowic czy to gra warta wchodzenia w takie gowniane uklady. Pod warunkiem wykupienia wszystkich praw przez te firme.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 22 mar 2008, 0:35

RealFan pisze:Potem ta sama akcja przy kolejnych transferach, choc tu nie wiem, czy ManU ma prawa do Teveza? Albo Liverpool do Mascherano?
Z tego co czytalem, to Liverpool nosi sie z zamiarem wykupienia praw do Mascherano od MSI za ok. 20 milionow euro. A jak jest z Tevezem to w sumie nie wiem, byly pogloski, ze go wypozyczyli na 2 lata, inne zrodla podawaly, ze Manchester go wykupil. Moze jakis fan Red Devils nam objasni wszystko? :)

Awatar użytkownika
madriano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madriano » 22 mar 2008, 9:29

a jak myslicie, roma zgarnie 3 pkt z Empoli??

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 mar 2008, 10:04

Wroc! Poszperalem troszeczke. Wcale niekoniecznie wykupienie wszystkich udzialow Fabiano kosztowaloby tak wiele. Tak naprawde to trudno wyczuc ile by to wynioslo przy odkupywaniu go od GSI. 11 mln to jest kwota od wartosci tych 35%, ale chyba tez od klauzuli, ktora w przypadku, gdyby Sevilla miala wszystkie prawa wynosilaby 60 mln. Nie wiem jak oni to wyliczyli. Mniejsza o to. Sytuacja jest taka, ze gdyby GSI zdecydowalo sie na wykupienie pozostalych 35% to obciazyloby to ich portfel zaledwie o okolo 5 mln. Jesli to Del Nido chcialby miec cala karte Fabiano musialby zaplacic niecale 20 mln. Ponad 8 za same udzialy i odpowiednia kwote za kazdy rok gry Brazylijczyka w Sevilli. Co oznacza, ze karta pilkarza jest warta 13-14 mln (?). A czy tyle trzebaby bylo zaplacic? :think: Tym samym potencjalny nowy klub najlepszy interes zrobilby wykupujac cala karte od razu, bo z biegiem czasu chcac wykupic wszystkie/pozostala czesc udzialow musialby zaplacic coraz to wiecej. I to rowniez dlatego dla GSI najwygodniejszym byloby zachowanie przynajmniej czesci praw. Lecz najpierw musieliby wykupic 35% od Sevilli, aby temat w ogole na takich zasadach istnial.

Tak to rozumiem przynajmniej. Zamotane to wszystko troche :P

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 22 mar 2008, 16:08

madriano pisze:a jak myslicie, roma zgarnie 3 pkt z Empoli??
Pewne trzy punkty ;]. Może teraz pisze troche 'poniewczasie' ale w 'bukmacherce' wcześniej radziłem grać na naszych.

1-0 w 51' po bramce Tonetto... Jego drugi gol w naszych barwach, pierwszym był samobój z Sieną ;]. Zawsze mówił, że marzy o trafieniu na Olimpico i wreszcie sie spełniło.

EDIT

Chyba wykrakałem, bo właśnie wyrównanie :lol: I znowu... Giovinco.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”