Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
adingh
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adingh » 11 kwie 2005, 10:44

No no Borussia ostatnio bardzo ładnie. Oby szło im tak jak najdłużej, ale piątego miejsca już raczej nie zajmią, bo do Herthy tracą 6 punktów, więc raczej nie dogonią berlinczyków. Chociaż patrząc na terminarz wszystko jest możliwe. Borussia gra trzy mecze kolejno z Arminią u siebie, Kaiserslautern u siebie i Freiburg na wyjeździe, więc mogą wygrać nawet wszystkie te trzy spotkania, później już trudny mecz z Werderem na swoim boisku, a tydzień później wyjazd do Schalke i na koniec mecz z Hansą u siebie, więc powinni wygrać przynajmniej cztery spotkania z tymi słabszymi rywalami jeśli chcą myśleć o piątuym miejscu.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 11 kwie 2005, 15:01

adingh pisze:No no Borussia ostatnio bardzo ładnie. Oby szło im tak jak najdłużej, ale piątego miejsca już raczej nie zajmią, bo do Herthy tracą 6 punktów, więc raczej nie dogonią berlinczyków. Chociaż patrząc na terminarz wszystko jest możliwe. Borussia gra trzy mecze kolejno z Arminią u siebie, Kaiserslautern u siebie i Freiburg na wyjeździe, więc mogą wygrać nawet wszystkie te trzy spotkania, później już trudny mecz z Werderem na swoim boisku, a tydzień później wyjazd do Schalke i na koniec mecz z Hansą u siebie, więc powinni wygrać przynajmniej cztery spotkania z tymi słabszymi rywalami jeśli chcą myśleć o piątuym miejscu.
Nom ale Kaiserslauter ostatnio ładnie gra i z nimi będzie jeszcze ciężko...ale jestem optymistą i Herthe dogonimy :):)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 19 kwie 2005, 13:21

Smolarek wykupiony przez Borussie za sume 1.4 mln Euro :)

ciekawi mnie czy to dobrze ze kupilismy smolarka .. ja osobiscie sie ciesze .. nie jest zly .. polak .. no i dzieki niemu prawie co tydzien widze Borussie na zywo na polsacie sport ! same plusy ..

AHA na naszej stronie bvb09.de takze potwierdzaja ze to prawda Smolarek wkracza do obozu zolto czarnych ;] .. kwestia jeszcze do kiedy bedzie miec kontrakt

co o tym wszystkim sadzicie .. ?

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 19 kwie 2005, 13:35

Ma to dobre i zle strony. Dobre to to ze gra i to na dodatek jeszcze w genialnym zespole. Zle zas to ze na Polsacie Sport pokazywac beda mecze BvB a nie mojego Leverkusen. Ale jestem ogolnie zadowolany, Smolarek to dobry zawodnik a w Dortmundzie sie spelnia...cos czuje ze ten zespol za rok bedzie walczyl o mistrzostwo...oczywiscie bedzie walczyl o nie z Bayerem :lol:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 19 kwie 2005, 15:18

Andreyew pisze:Ma to dobre i zle strony. Dobre to to ze gra i to na dodatek jeszcze w genialnym zespole. Zle zas to ze na Polsacie Sport pokazywac beda mecze BvB a nie mojego Leverkusen. Ale jestem ogolnie zadowolany, Smolarek to dobry zawodnik a w Dortmundzie sie spelnia...cos czuje ze ten zespol za rok bedzie walczyl o mistrzostwo...oczywiscie bedzie walczyl o nie z Bayerem :lol:
No i to mi się podoba :D:D:D
Też bym sobie życzył aby BVB walczyła z Bayerem. ....
Mam nadzieje że będą z niego pożytki i cena podrośnie....

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 19 kwie 2005, 16:04

Definitywny transfer Smolarka ma same plusy. P.w. Borussia pozyskała dobrego i AMBITNEGO zawodnika, widać, że wnosi dużo do zespołu, jest jedną z wyróżniających się postaci, a do tego po Woernsie i Kehlu to najlepiej punktujący zawodnik BVB wg Kickera ( trzeba zwrócić uwagę na to, że magazyn piłkarski faworyzuje niemców!)
A dla Ebiego widze same plusy: najważniejszym jest ogranie!!!, jeśli będzie gral w składzie BVB to i w reprezentacji będą go chcieli ( już chcą ) :wink: , gra w klubie z tradycjami, gra w Bundeslidze - jednej z lepszych w Europie, nie ma na nim tak sporej presji kibiców, działaczy i trenera jak w Feyenoordzie!
A więc Ebi do boju!!!

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 19 kwie 2005, 17:19

a ja sie bardzo ciesze ze Ebi podpisal z BvB kontrakt... w PolsatSport bede mial okazje ogladac nastepnego Polaka w barwach wielkiego klubu ktory odgrywa wazna role w zespole i ma pewne miejsce w 11 (do tej pory byl to tylko Krzynio i Zuraw ale tego drugiego druzyne zadko pokazywali)... moge byc zawiedziony ze mecze Werderu beda retransmitowane a mecze BvB i Bayeru na zywo (na zmiane)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 23 kwie 2005, 22:21

Dortmund-Fck 4-2 !

Ewerthon,Kehl,Koller,Koller oto strzelcy bramek !

ciekawy mecz , warto dodac ze sedzia nie uznal 2 karnych dla Borussi .. szkoda bo wynik moglby byc wyzszy .... no i BVB miala 2 slupki ...na tym forum byl jakis pajac co mowil kiedys ze z niecierpliwoascia czeka na ten mecz zeby FCK wygralo z BVB ;] no wiec kolego ..... ciekawe co teraz powiesz :D:D jestem cholernie ciekawy :D........

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 23 kwie 2005, 22:33

Szkod że Smolarek jednej nie strzelił jak im tyl nawtykali.
A miał chociaż jakąś ładną akcje???

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 23 kwie 2005, 22:36

rebuzz pisze:Dortmund-Fck 4-2 !

Ewerthon,Kehl,Koller,Koller oto strzelcy bramek !

ciekawy mecz , warto dodac ze sedzia nie uznal 2 karnych dla Borussi .. szkoda bo wynik moglby byc wyzszy .... no i BVB miala 2 slupki ...na tym forum byl jakis pajac co mowil kiedys ze z niecierpliwoascia czeka na ten mecz zeby FCK wygralo z BVB ;] no wiec kolego ..... ciekawe co teraz powiesz :D:D jestem cholernie ciekawy :D........
No ale do przerwy spotkanie bylo bardzo wyrownane, cios za cios :P Juz pod koniec piewszej polowy Kaiserslautern uratowal Amanitidis pieknym golem z dystansu i do przerwy wynik brzmial 2-2. Sprawwa wygranej byla otwarta ale potem ładne bramki Kollera (obie z glowy) no i K'lautern BYE BYE :lol:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 23 kwie 2005, 23:46

Już się bałem, że największą rolę w spotkaniu z FCK odegra sędzia Grafe, który nie podyktował słusznych dwóch karnych dla BVB. Na szczęście w drugiej połowie przebudził się Koller :D Bodajże trzy bramkii ze stałych fragmentów gry! To zabójcza broń Borussi. Smolarek zagrał przeciętny mecz, nalepszymi zawodnikami moim zdaniem byli: Kehl, Dede i Rosicky. A Brzenska to najsłabszy punkt klubu z Dortmundu już od kilku spotkań. Ale niech gra, nabiera doświadczenia i się ogrywa. Mój ulubiony zawodnik BVB Weidenfeller znów zagrał nieźle :wink:

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 24 kwie 2005, 8:47

Borussia zagrala wkoncu bardzo dobry mecz na wlasnym boisku i zdobyla 3pkt... we wczorajszym meczu defensywa BvB zagrala slabo ale naszczescie linia pomocy swietnie rozegrala caly mecz grajac ofensywnie co przynioslo az 4 bramki tak jak wczesniej pisali moglo wpasc owiele wiecej bramek ale wazne ze BvB wygralo i zbliza sie do Leverkusen

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 26 kwie 2005, 14:31

Napastnik Arminii Bielefeld Delron Buckley jest bliski przejścia do rywala z Bundesligi Borussii Dortmund.
27-letni reprezentant RPA zdobył już w tym sezonie 15 bramek, a zdaniem dyrektora sportowego Borussii Michaela Zorca idealnie pasowałby do systemu zespołu.

Działacze klubu uzgodnili rozwiązanie kontraktu z Evanilsonem który ma zamiar powrucić do Brazyli

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 27 kwie 2005, 17:19

Dobrze by było z tym buckleyem, a co do Ebiego to jego ostatnie 2-3 mecze w Dortmundzie nie za bardzo jakby chyba nie? Czyzby obnizył loty?? Ale wierze ze w nastepnym spotkaniu brameczka i asysta bedzie ;]

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 27 kwie 2005, 17:31

zakupienie Buckleya za male pieniadze zwieksza szanse na transfer Ewerthona to innego klubu bo dawno sie mowi ze BvB bedzie musialo sprzedac paru kluczowych graczy a jezeli na ta pozycje jest dosyc duza rywalizacja to moze dosc do sprzedania brazylijczyka!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”