Filmy - Strona 16

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 27 sie 2005, 23:03

A co powiecie na film 'Wyspa'? Chcę się wybrać, ale nie wiem, czy warto. :? Moźe powiecie, co o tym sądzicie... podobno film denny, ale nie wiem, czy w to wierzyć. O 'Piratach z Karaibów' też tak mówili... :lol:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 sie 2005, 2:44

Anka pisze:A co powiecie na film 'Wyspa'? Chcę się wybrać, ale nie wiem, czy warto. :? Moźe powiecie, co o tym sądzicie... podobno film denny, ale nie wiem, czy w to wierzyć. O 'Piratach z Karaibów' też tak mówili... :lol:

Pozdrawiam.
Ja raczej nie patrze na to co mówią inni tylko staram się oglądać film samemu. Jeśli chodzi o ocenę filmu to najbardziej ufam stronie www.filmweb.pl a tam "Wyspa" ma ocenę znakomitą. Wydaje mi się, że ten film warto oglądnąć 8)

Awatar użytkownika
Bania1986
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bania1986 » 28 sie 2005, 9:47

filmweb ma to do siebie, że większość amerykańskich niewypałów przez pierwszy miesiąc ma tam znakmite noty( które z czasem spadają) i wogóle niektóre filmy za które dałbym najwyżej 6 mają tam ponad 8, poprostu napaleni 15-latkowie na efekty i tym podobne za często tam głosują.... www.imdb.com , tam jest prawdziwa ocena filmów....

Ja z ostatnich filmów które oglądałem polecam:
The Longest Yard
Dziewczyna z sąsiedztwa
Requiem dla snu

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 sie 2005, 10:19

Tomusmc pisze:
Anka pisze:A co powiecie na film 'Wyspa'? Chcę się wybrać, ale nie wiem, czy warto. :? Moźe powiecie, co o tym sądzicie... podobno film denny, ale nie wiem, czy w to wierzyć. O 'Piratach z Karaibów' też tak mówili... :lol:

Pozdrawiam.
Ja raczej nie patrze na to co mówią inni tylko staram się oglądać film samemu. Jeśli chodzi o ocenę filmu to najbardziej ufam stronie www.filmweb.pl a tam "Wyspa" ma ocenę znakomitą. Wydaje mi się, że ten film warto oglądnąć 8)
Ja też wolę sam oceniać filmy ;) a jeśli chodzi o "Wyspę" to już aktorzy, którzy w nim grają sprawiają, że się na film na pewno wybiorę. Pozatym scenariusz dość ciekawy. Jestem ciekaw czy będzie to film w stylu "Mindhunters" :?: w sumie to podobny motyw

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 sie 2005, 21:03

ja mam na dysku kilka nowych filmów i z tego co ostatnio ogladałem to moge polecic Lightning Bug jesli ktos lubi filmy w tym stylu to napewno mu sie spodoba :wink:

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 06 wrz 2005, 20:26

W zasadzie nei jest to taki nowy film, ale nie jst takze zbyt stary.

Chcialbym wszystkim polecic Van Vilder, czyli Wieczny Student :)
Bardzo smieszna komedia. Ogladajac ja poplakalem sie ze smiechu.
Akcja toczy sie wokol studenta, ktory juz 7 rok jest na colleagu (chodzi mi o koledż, nie wiem czy dobrze napisalem:p). Poznaje on inteligentna dziewczyne w ktorej sie zakochuje, ale ktora ma chlopaka lizusa i prymusa. Nastepuje walka o piekna niewiaste. Film bardzo smieszny i niezwykle wciagajacy. najbardzej sie smialem gdy 3 Panow "walilo konia" psu i robilo kanaki z jego sperma... :p musicie to obejrzec !! :)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 wrz 2005, 20:29

ja oglądałem ostanio fantastyczną czwórke i powiem ze sie zawiodłem :( liczylem na wiecej po zapowiedziachm kilka efektów i nic wiecej :!: oczywiscie zostawione akcja na kolejną czesc, która moze bedzie leprza ni ta :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 wrz 2005, 20:38

romantyk pisze:Chcialbym wszystkim polecic Van Vilder, czyli Wieczny Student
Bardzo smieszna komedia. Ogladajac ja poplakalem sie ze smiechu.
Akcja toczy sie wokol studenta, ktory juz 7 rok jest na colleagu (chodzi mi o koledż, nie wiem czy dobrze napisalem:p). Poznaje on inteligentna dziewczyne w ktorej sie zakochuje, ale ktora ma chlopaka lizusa i prymusa. Nastepuje walka o piekna niewiaste. Film bardzo smieszny i niezwykle wciagajacy. najbardzej sie smialem gdy 3 Panow "walilo konia" psu i robilo kanaki z jego sperma... :p musicie to obejrzec !!
hmmm to jest temat o w miare nowych filmach a Wieczny student moim zdaniem sie juz do takich nie zalicza :wink:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 20 wrz 2005, 21:37

bagg pisze: a jeśli chodzi o "Wyspę" to już aktorzy, którzy w nim grają sprawiają, że się na film na pewno wybiorę. Pozatym scenariusz dość ciekawy. Jestem ciekaw czy będzie to film w stylu "Mindhunters" :?: w sumie to podobny motyw
Wyspa Island, The (2005) http://wyspa.filmweb.pl/
Obrazek

poszedłem na ten film nie wiedząc o nim prawie nic, specjalnie nie czytałem zadnych recenzji, nie ogladałem spotów reklamowych nie ściągałem zwiastunów... i chyba dobrze na tym wyszedłem, gdyz film poprzez swój jak dla mnie złudny tytuł zwiódł mnie na manowce :) ale sami musicie go zobaczyc i ocenic. Jak dla mnie jeden z najlepszych filmow sensacyjnych tego roku, zdjęcia fantastinho, to samo scenariusz, nie wspominając juz o bardzo dobrej muzyce, i aktorach, ktorzy orobili prace domowe i zagrali na wysokim poziomie. Ogolnie po prostu musze wam polecić ten film gdyz nie mam zadnego wyboru, a zobaczcie go w szczegolnosci na duzym ekranie, bo na prawdę warto :!:

moja ocena 9/10
bagg pisze: Jestem ciekaw czy będzie to film w stylu "Mindhunters" :?: w sumie to podobny motyw
jak dla mnie kompletnie niepodobny : >

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 20 wrz 2005, 21:44

Baqu pisze:ak dla mnie kompletnie niepodobny : >

wiem, wiem obejrzałem ten film i cofam swoje poprzednie zdanie ;)
film rzeczywiście innego rodzaju

Ale podobał mi się. Dobra gra głównych aktorów pozatym dość zastanawiająca fabuła ;), której lepiej nie będę zdradzał żeby nie popsuć niektórym zabawy :D pozytywnie mnie zaskoczył nie spodziewałem się takiego filmu.

Dam ocenę : 8/10 i nie jest to mocna 8 ....ale i tak polecam ;)

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 20 wrz 2005, 21:54

Moż enie nowy, ale ostatnio co dziwne Polsta, wyemitował 2 super dobre produkcje jak: 8 milimetrów i Purpurowe rzeki, więce o filmach tych i innych na www.filmweb.pl

BUNCH - takie posty nie wnoszą wiele do tematu

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 wrz 2005, 15:06

Ja polecam wam komedię romantyczną: Hitch: Najlepszy doradca przeciętnego faceta. Grają tam m.in. Will Smith i Eva Mendes. Film jest SUPER!!! :roll: Fajny jest też: "50 pierwszych randek".

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 24 wrz 2005, 18:05

Ja nie mogę się doczekać filmu "GOAL"

Słyszałem , że jest naprawdę dobry. To dopiero 1 część. Mają być 3.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 wrz 2005, 20:14

Z tych nowych to polecam Saw .
Bardzo dobra produkcja , troche shizujący filmik ale ogólnie ok 8)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Osuczony ; ))

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 27 wrz 2005, 12:04

Osaczony Hostage (2005)

Obrazek

Głównym bohaterem filmu "Osaczony" jest Jeff Talley (Bruce Willis), negocjator policji z Los Angeles. Podczas jednej z akcji, w której uczestniczy Talley, ginie młoda matka i jej dziecko. Załamany Talley rezygnuje z pracy w Los Angeles i przenosi się do małego miasteczka Bristo Camino. Pewnego poniedziałku trzech młodocianych przestępców śledzi pewną rodzinę, której chcą ukraść samochód. Ten niby łatwy skok przerodził się w prwdziwy koszmar. Trafiają do domu-twierdzy. W tym momencie do akcji wkracza Jeff Talley. Zmuszony jest do objęcia dowodzenia akcją i negocjować z porywaczami. Tymczasem porywacze nie wiedzą, że w domu znajduje się pewnien dowód, który może skompromitować szefa świata przestępczego...

- - - - -

przed oglądnięciem filmu, spotkałem się z wieloma recenzjami, które niezbyt łagodnie obchodziły się z kunsztem aktorskim Bruce'a... i musze przyznać, że po trosze maja racje. Film moze nie jest na miarę wielkeigo hitu, aczkolwiek scenariusz ciągnie go in plus, gdyż cały czas chłonołem następne wątki układanki i dzieki temu nie nudziłem się. Oczywiscie gra aktorska, pewne elementy filmu które mnie drażniły i muzyka - to wpływa negatywnie, mimo wszystko warto zobaczyć starego dobrego Willisa w akcji moja ocena to 7/10

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”