AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1509

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 wrz 2012, 14:11

Był do zrealizowania, owszem. Jednak to znacznie utrudniło sprawę, a do tego mówiło się o ofercie 28 mln euro(co i tak był czymś kapitalnym). Ponoć oferta w granicach 40 mln była wymysłem mediów. Choć jak było naprawdę tego się nie dowiemy.
Morrow pisze:To nie znaczy, że Pato jest już dożywotnio przykuty do Milanu
Nie jest, nie był i nie będzie. Do tego ktoś tam napisał, że ten związek się rozpadł, na szczęście :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 wrz 2012, 14:12

Jestem pewny, że NIKT z tego forum w to nie wierzy.
Braki w matematyce użytkowników tego forum nie są moim problemem. :wink: Wystarczy zsumować wszystkie wydatki transferowe klubu, albo ślepo wierzyć we własne fantazje. Wybór zostawiam każdemu z osobna. :)
W tym okienku wydaliśmy ok. 23 miliony euro, jeśli nie płaciliśmy czegoś za El Shaarawy'ego. Także mete, jak jego wiedzę na temat Milanu oceniam wysoko, jednak się mocno rozpędził z tym życzeniem Gallianiemu budżetu na poziomie 20 milionów euro rocznie, skoro od lat nie wydaliśmy w okienku mniej.
A nie 14 czasami :?: Jak kosztował nas 20 mln to jest to największa porażka rządu. On może 8 mln jest wart, może.
Więcej, po zsumowaniu płatności mówiło się o 20 milionach. A że jest tyle wart - Niang nie jest wart pieniędzy za niego zapłaconych, ale płaci się też za perspektywy. Ale fakt - 20 milionów wart Faraon nie jest.
Jakbym miał wybierać między LM, a odejściem CAŁEJ rodziny Berlusconiego z Milanu to wybrałbym to drugie.
Fajnie. A jakaś alternatywa? Może sam być pokrywał wielomilionowe straty?
co do witsela moze lysy naprawde liczyl na cesca?
Nikt wtedy nie liczył na Cesca, skoro do gry włączyła się Barcelona. Łysy załatwił wtedy błyskawicznie transfer Belga, ale ten zablokował Berlusconi, bo piłkarz nie miał wymaganej reputacji. W efekcie Galliani załatwił nam Aquilaniego, którego już w klubie nie ma, a Witsel za majątek poszedł do Zenitu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 wrz 2012, 14:18

Wilmore pisze:Także mete, jak jego wiedzę na temat Milanu oceniam wysoko, jednak się mocno rozpędził z tym życzeniem Gallianiemu budżetu na poziomie 20 milionów euro rocznie, skoro od lat nie wydaliśmy w okienku mniej.
A może mete, chodziło o to, żeby Milan wychodził za okienko nie +40, a -20 jeśli chodzi o transfery :?:

MarcinW kiedyś próbował - nie udało mu się. Ja się nie odważę.

Faktycznie wydaliśmy 23 mln. Już przypomniałem sobie dlaczego.

e: Właśnie wcześniej brakowało mi 8 mln za Zlatana.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2012, 14:29 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 wrz 2012, 14:24

A może mete, chodziło o to, żeby Milan wychodził za okienko nie +40, a -20 jeśli chodzi o transfery :?:
Sam bym tego chciał, ale nie to napisał. ;)
MarcinW kiedyś próbował - nie udało mu się. Ja się nie odważę.
I dobrze. Błądzić jest rzeczą ludzką, pozostawanie w błędzie jest domeną głupców. Nie tkwij w nim.
Faktycznie wydaliśmy 23 mln. Już przypomniałem sobie dlaczego.
Przypomnę mimo wszystko: 8 milionów za Zlatana, 5 milionów za współwłasność Acerbiego, 2,5 (choć pojawia się wersja, że całe 7,5 zapłaciliśmy od razu, wierzę jednak w raty) za Pazziniego, 3 za Nianga, 3,5 za De Jonga, ok. milion za Gabriela i wypożyczenie Zapaty, jeszcze grosze za wypożyczenie Bojana, zaokrągliłem do 23 milionów. Przy czym coś mi chodzi po głowie, że płatność za El Shaarawy'ego została dokonana w tym okienku, ale tu mete będzie pewniejszy.

Mirek, żeby nie było. Po ostatnich latach sam byłbym za przejęciem klubu przez oddanego sponsora, a nie familię Berlusconich. Sęk w tym, że klub do tego roku z tytułu olbrzymich płac tracił ok. 60 milionów euro (a tyle było artykułów podających, że jest inaczej...), które to straty pokrywał Berlusconi. Wiem, że to dla przeciętnego kibica się nie liczy, bo te 60 milionów nie wejdzie na boisko i nie strzeli 30 goli, ale bez tego pokrywania strat nie byłoby żadnych transferów. Dopiero od przyszłego sezonu jest nadzieja, że klub będzie przynosił dużo mniejsze albo i żadne straty (bo i płace się zmniejszyły o jakieś 70 milionów brutto), zobaczymy, jak wtedy będzie wyglądał wkład Berlusconich w klub. Nie dziwię się jednak, że do Milanu nie wszedł duży sponsor, bo co by to dało? Ile jest osób, które na klub łożyłyby nie tylko 60 milionów na straty, ale i krocie na transfery, by odczuwalna była różnica pomiędzy Silvio a kimś nowym?
Mam nadzieję, że ktoś nowy się znajdzie, ale nie zdziwię się, jeśli to się stanie dopiero po wyprowadzeniu klubu na finansową prostą, czyli po przyszłym sezonie. Mając fortunę i nie będąc kibicem Milanu nie pakowałbym pieniędzy w klub generujący takie straty.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 wrz 2012, 14:54

Galliani potwierdzil, ze my mamy opcje wykupu Bojana, ale Barca tez ma. Technicznie jest u nas wypozyczony z Romy. Nie podal zadnych liczb odnosnie dealu. Potwierdzil, ze musza znalezc i rozwiazac problem z kontuzjami. Ta gadke slysze juz od dluzszego czasu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 wrz 2012, 17:53

Zgadnijcie kto jest idolem Radamela ? ;)
Radamel Falcao Garcia wyznał, że jego inspiracją był włoski napastnik - Filippo Inzaghi, który w zeszłym roku zakończył piłkarską karierę po jedenastu latach spędzonych w AC Milan. Wcześniej legendarny zawodnik reprezentował barwy Juventusu Turyn oraz takich klubów jak Atalanta Bergamo czy Parma.

- Czy to prawda, że prosiłem Mario Yepesa, aby zapytał Inzaghiego o koszulkę Milanu z jego podpisem dla mnie? Oczywiście! - wyznał Kolumbijczyk w rozmowie z Tuttosport. - Inzaghi jest napastnikiem, którego zawsze bardzo podziwiałem. Swoim stylem inspirował mnie do gry. - dodał El Tigre.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 06 wrz 2012, 17:57

doktor serio nie wiedziałes. kto jak kto ale ty ? :shock:

gdzies w necie kilka miesiecy temu krazyły zdjecia z podpisana koszulka dla falcao przez inzaghiego etc.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 wrz 2012, 18:01

Serio, pierwsze slysze. Fajnie, ze Radamel uczy sie od najlepszych ;)

A no i lepiej, zeby nie przyzwyczajal sie za bardzo do tej koszulki :P

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 06 wrz 2012, 18:10

Niech sie teraz Falcao odwidzieczy i niech przyjdzie do nas :jupi:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 wrz 2012, 18:41

A zaplaci za niego kto?

Nie jeden pilkarz wysokiej klasy wypowiadal sie w takim tonie. Problem jest, ze my nie mamy kasy.

Z bardziej przyziemnych spraw to Mbiwia powiedzial, ze odrzucil w lecie oferte Arsenalu, bo chce tylko do Milanu.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 wrz 2012, 12:12

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 wrz 2012, 20:03

Silva przez 4 dni leczyl sie z kontuzji w Milanello. Dziwne.

Niedawno pisalem, ze tylko czekac az pismaki beda laczyc nas z Ronaldo. Zrobili wszystkiemu na przekor i lacza nas z Cesciem. Zartownisie.

Za rok wybory we Wloszech w ktorych Berlu ma startowac. Ciekaw jestem czy w jakis sposob planuje wykorzystac Milan w kampanii.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 wrz 2012, 20:09

10 pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... l-shaarawy

Najmędrszy to on chyba nie jest.
:)
No to już wiadomo kogo m. in na myśli miał na myśli Gennaro kiedy mówił, że sporo się rzeczy w szatni zmieniło.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 09 wrz 2012, 2:26

mete pisze:Za rok wybory we Wloszech w ktorych Berlu ma startowac. Ciekaw jestem czy w jakis sposob planuje wykorzystac Milan w kampanii.
A niby po co wykupił Milan? W dzisiejszych czasach będzie się chwalił oszczędnością i stawianiem na perspektywiczne rozwiązania.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 wrz 2012, 19:09

Berlusconi sprzedaje swoja wille za 470 mln szejkowi. Dosc duza kwota jak za dom. Chocby nie wiem jaki byl.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”