Liverpool (zbiorczy) - Strona 152

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 sie 2009, 21:58

w euro, bo do mnie funty nie trafiają. Pewnie się zgadza, ale trzeba pamiętać że kiedyś euro było wyraźnie tańsze a funt droższy
Edit: Jeszcze o Momo wypada napisać. Po przyjściu Mascherano Malijczyk grał naprawdę bardzo słabo. Po prostu nie radził sobie z konkurencją. Do tego wciąż miał problemu po tej kontuzji oka. Jego odejście było moim zdaniem dobrym rozwiązaniem. Wiadomo, że w rywalizacji z Mascherano nie miałby żadnych szans.
Momo nie sprawdzal się w LFC w dużym stopniu dlatego że Banitez dawał mu złe zadania. W JUVE Momo gra troche inaczej i efekt jest znakomity. Zresztą 11 mln w stosunku do klasy Sissoko jaką pokazywał od pierwszych meczy w JUVE wygląda naprawdę śmiesznie

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 18 sie 2009, 22:05

Nie było mnie raptem kilka godzinek ale widze , że temat sporo urósł . Postaram się przedstawić pokrótce więc poglądy na pewne kwestie .

Emiliano Insua nie może być traktowany jako wychowanek . Żeby tak go traktowano , przed ukończeniem 21 roku życia musi spędzić w klubie 3 lata ( al dosłownie spędzić a nie na wypożyczeniach ) LFC kupił młodego z Argentyny w styczniu 2007 ale do lipca 2007 był w macierzystym River Plate , więc wychowankiem może zostać w Lipcu 2010 ale wtedy bedzie już po 21 urodzinach ( urodził sie w styczniu '89 ). Ergo statusu wychowanka w myśl przepisów uefy nie nabędzie .
Daaaamian pisze:W najbliższym czasie tacy gracze jak Nemeth, Pacheco, Spearing, Plessis, Kelly, Gulacsi, San Jose czy Ayala również będą mieli szansę przebić się do pierwszej kadry.
To jest temat dośc drażliwy . Bo widzę tu nazwiska wyszarpane m.in szkółce Barcelony ( Pacheco ), są jeszcze tacy jak Gerrardo Bruna ( zajebany Realowi ) i kilku innych jak np. Suso 16 latek z Cadiz . Jak dla mnie to efekt bardzo śmierdzącego procederu , którego imają się Angielskie kluby . Nazywanie później takich grajków wychowankami boli podwójnie . Już nie raz o tym pisałem ale podpierdolenie obiecującego gracza nie jest równoznaczne z jego wychowaniem . A fakt , że Arsenal zgłasza Cesca jako wychowanka boli i to dośc bardzo .
Ale już nie raz o tym pisałem , więc nie bede zaczynał ponownie dośc drażliwej dyskusji . Ostatnio natomiast czytałem , że Liverpool chce sobie odchować zdolną swoją młodzież , w tym celu postanowił ..... zajebać trenera grup młodzieżowych Barcy :roll:
Daaaamian pisze: boskigonzo napisał(a):Co roku jest u was ta sama gadka - nie mamy pieniedzy , po czym na transfery wydajecie wiecej niz MU

Z tym, że wydajemy więcej nie do końca się zgadzam. Ale co tam...
Tu akurat boskigonzo ma rację w ostatnich 5 latach tylko w jednym okienku wydano na Old Trafford więcej niż u was . Tak to wy sypaliście szmalem .
red85 pisze:A w Liverpoolu ciągle o kasie, kasie i jeszcze raz kasie. Niech sobie Benitez w końcu wychowa przynajmniej jednego wartościowego zawodnika to nie będzie potrzebował co sezon kilkudziesięciu melonów.
A wy macie wartościowych wychowanków a co sezon i tak wydajecie kilkadzisiąt melonów . Barca też wydaje - takie realia .
red85 pisze:A tymczasem Rafa z Benitezów dosyć często sięgał do sakiewki swoich podwładnych
Do sakwy sięgał ale szefów a nie podwładnych . :D
red85 pisze:A w obwodzie czeka co najmniej kilku następnych. Pomijam zawodnikó sprowadzanych w wieku 17,18 lat
Zupełnie poważnie , mógłbyś rzucic kilkoma nazwiskami , bo jestem ciekaw . Znam młodzież z Hiszpanii , trochę z Włoch i Arsenalu ale Diabła obiecującego nie słyszałem . Chętnie bym zobaczył , jakbyś rzucił byłbym wdzięczny .
red85 pisze: U nas jest podobnie.

To dziwne. Rzekomo macie tyle tych talentów, a żaden nie może się przedostać, a przecież drogę powinien mieć całkiem łatwą z uwagi na słabiutką ławkę LFC.
Ale muszą się wkrecić do mocnej drużyny . W końcu nie każdy przyjeżdża na Old Trafford i posuwa gospodarzy 4-1 :lol: ( żart )
Daaaamian pisze:Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel).
Po za Babbelem ( za niego dał 17,5 mln ) za resztę dał nawet ponad 20 mln .
boskigonzo pisze: Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel). Do tego graczy oddawał za darmo, w związku z czym pieniądze (lub przynajmniej część) się nie zwróciły.

A to czyja byla wina ze transfery takie [h**] ?
Dobrze , że się nie pospieszyłeś z oceną :lol:

Jak dla mnie tylko Keane był niewypałem . Babel ma jeszcze szansę . Toro i Masche to były świetne zakupy a 2 nowych nie oceniam
Daaaamian pisze:Przy okazji: wg Sky Sports obrońca AEK Ateny - Sotiris Kyrgiakos na dniach ma zostać graczem LFC. Grek będzie kosztował 2,5 miliona funtów. Teraz pytanie: czy Benitez zdecydowałby się na taki ruch, gdyby miał do wydania normalne pieniądze?
Ciekawe , ale jeśli teraz dopiero objwił swój prawdziwy talent to zajebiście późno bo ma 30 lat . :lol:
Diamen23 pisze:Co do tej dyskusji to z tego co wiem to Xabi Alonso i Kuyt też kosztowali ponad 10 mln.
Jakby się przypieprzyc to Rafa od początku swojego pobytu ściągnąl sporo wiecej graczy za 10 baniek niż wymienieni :
Cisse - 20 mln
Xabi - 16 mln
Crouch - 10 mln
Momo - 12 mln
Kuyt -18 mln
Skrtel i Lucas po 10 mln

Ale nie ma mu co tego wyrzucać . Takie są realia piłki . Chcesz mieć sukcesy to musisz kupować .

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 22:10

Momo nie sprawdzal się w LFC w dużym stopniu dlatego że Banitez dawał mu złe zadania.
Do momentu meczu, w którym nabawił się tej kontuzji oka (uszkodzenie siatkówki z tego co pamiętam), grał naprawdę świetnie. Problemy zaczęły się później. Najpierw długa przerwa w grze, później transfer Mascherano, spora konkurencja i tak skończyła się era Momo (a wielka szkoda).
Zresztą 11 mln w stosunku do klasy Sissoko jaką pokazywał od pierwszych meczy w JUVE wygląda naprawdę śmiesznie
Oczywiście masz rację, ale wtedy LFC nie był w stanie wyciągnąć więcej. To sytuacja podobna do tej sprzed roku, kiedy Xabi miał do Was przejść, ale nie chcieliście dać bodajże 15 milionów funtów. Teraz ta kwota wydaje się śmieszna, ale wtedy tak na dobrą sprawę Xabi był mnie więcej tyle wart.

Edit:

Killerbean, jeszcze raz powtarzam - wszystkie ceny podawałem w funtach!
To jest temat dośc drażliwy . Bo widzę tu nazwiska wyszarpane m.in szkółce Barcelony ( Pacheco ), są jeszcze tacy jak Gerrardo Bruna ( zajebany Realowi ) i kilku innych jak np. Suso 16 latek z Cadiz . Jak dla mnie to efekt bardzo śmierdzącego procederu , którego imają się Angielskie kluby . Nazywanie później takich grajków wychowankami boli podwójnie . Już nie raz o tym pisałem ale podpierdolenie obiecującego gracza nie jest równoznaczne z jego wychowaniem . A fakt , że Arsenal zgłasza Cesca jako wychowanka boli i to dośc bardzo .
Ale już nie raz o tym pisałem , więc nie bede zaczynał ponownie dośc drażliwej dyskusji . Ostatnio natomiast czytałem , że Liverpool chce sobie odchować zdolną swoją młodzież , w tym celu postanowił ..... zajebać trenera grup młodzieżowych Barcy
Nie nazwałem tych graczy wychowankami. Red85 napisał, żeby Benitez wychował sobie wreszcie jakiegoś młodzika, to napisałem mu kogo wychował (Insue) i wypisałem kto jeszcze ma szansę na przebicie się do pierwszego składu.

A Cisse to transfer Houllier'a.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 sie 2009, 22:18

Oczywiście masz rację, ale wtedy LFC nie był w stanie wyciągnąć więcej. To sytuacja podobna do tej sprzed roku, kiedy Xabi miał do Was przejść, ale nie chcieliście dać bodajże 15 milionów funtów. Teraz ta kwota wydaje się śmieszna, ale wtedy tak na dobrą sprawę Xabi był mnie więcej tyle wart.
ani Sissoko nie był wart 11 mln euro ani Xabi nie był wart 15 mln funtów. Poprostu LFC był skłonny za tyle ich sprzedać. Że była to wycena mylna obaj panowie bardzo szybko udowodnili.
PS: Szkoda że wtedy JUVE nie starczyło tych paru milionów :?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 22:24

A wy macie wartościowych wychowanków a co sezon i tak wydajecie kilkadzisiąt melonów . Barca też wydaje - takie realia .
Z tymże ciągle jest miejsce dla swoich dla wychodzących z akademii/rezerw zawodników. Kilku z nich na przestrzeni ostatnich lat stało się niezwykle ważnymi zawodnikami, których nie oddalibyśmy pewnie za 20 mln.
Do sakwy sięgał ale szefów a nie podwładnych .
:boruta: Następnym razem nie będę robił 10 rzeczy na raz :rotfl:
Zupełnie poważnie , mógłbyś rzucic kilkoma nazwiskami , bo jestem ciekaw . Znam młodzież z Hiszpanii , trochę z Włoch i Arsenalu ale Diabła obiecującego nie słyszałem . Chętnie bym zobaczył , jakbyś rzucił byłbym wdzięczny .
O naszej młodzieży mógłbym napisać całkiem sporo. Skupię się na najważniejszych. Zaczynając od bramki to mamy reprezentantów Anglii - Amosa (u-19) oraz Johnstone(u-17), który wyglądał świetnie na zakończonych ostatnio Milk Cup. Gwiazdą wśród obrońców jest Jonny Evans. Chyba nie muszę przedstawiać. Jest jeszcze Craig Cathcart, który zaliczył świetny sezon na wypożyczeniu w Plymouth. Wielu mówi, że przyszłość United i repr. Irlandii Płn. to właśnie duet Evans-Cathcart. Zobaczymy :) O Rafaelu i Fabio wiele nie trzeba mówić. W drugiej linii trochę naszych obrodziło. Jest mój faworyt Matty James, reprezentant Anglii u-19. Jest również Petrucci vel nowy Totti, oraz niezwykły Ravel Morrison (Anglia u-17, w tej samej reprezie gra również Ryan Tunniclife). Nie można również zapominać o młodszym bracie Jonny Evansa - Corrym. Już zdążył zadebiutować w dorosłej reprezentacji Irlandii Płn., a przecież nie zagrał ani minuty w United. Nie można również zapominać o młodych środkowych pomocnikach Anglii u19 i u 20 - Drinkwaterze i Cleverleyu. Ostatnio świetnie spisuje się Brady, więc można mieć nadzieje, że coś z niego będzie. A w napadzie talentów również nie brakuje. Welbecka i Machede powinna większość kojarzyć, a w obwodzie jest jeszcze Joshua King. Wysoki, szybki i bardzo dobry technicznie. Jeśli dopisze mu w tym sezonie zdrowie to przypuszczam, że to może być jego sezon(oczywiście chodzi o futbol młodzieżowy:)).Pewnie i tak o kimś zapomniałem ;)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 18 sie 2009, 22:44

red85 pisze: Zupełnie poważnie , mógłbyś rzucic kilkoma nazwiskami , bo jestem ciekaw . Znam młodzież z Hiszpanii , trochę z Włoch i Arsenalu ale Diabła obiecującego nie słyszałem . Chętnie bym zobaczył , jakbyś rzucił byłbym wdzięczny .

O naszej młodzieży mógłbym napisać całkiem sporo. Skupię się na najważniejszych. Zaczynając od bramki to mamy reprezentantów Anglii - Amosa (u-19) oraz Johnstone(u-17), który wyglądał świetnie na zakończonych ostatnio Milk Cup. Gwiazdą wśród obrońców jest Jonny Evans. Chyba nie muszę przedstawiać. Jest jeszcze Craig Cathcart, który zaliczył świetny sezon na wypożyczeniu w Plymouth. Wielu mówi, że przyszłość United i repr. Irlandii Płn. to właśnie duet Evans-Cathcart. Zobaczymy :) O Rafaelu i Fabio wiele nie trzeba mówić. W drugiej linii trochę naszych obrodziło. Jest mój faworyt Matty James, reprezentant Anglii u-19. Jest również Petrucci vel nowy Totti, oraz niezwykły Ravel Morrison (Anglia u-17, w tej samej reprezie gra również Ryan Tunniclife). Nie można również zapominać o młodszym bracie Jonny Evansa - Corrym. Już zdążył zadebiutować w dorosłej reprezentacji Irlandii Płn., a przecież nie zagrał ani minuty w United. Nie można również zapominać o młodych środkowych pomocnikach Anglii u19 i u 20 - Drinkwaterze i Cleverleyu. Ostatnio świetnie spisuje się Brady, więc można mieć nadzieje, że coś z niego będzie. A w napadzie talentów również nie brakuje. Welbecka i Machede powinna większość kojarzyć, a w obwodzie jest jeszcze Joshua King. Wysoki, szybki i bardzo dobry technicznie. Jeśli dopisze mu w tym sezonie zdrowie to przypuszczam, że to może być jego sezon(oczywiście chodzi o futbol młodzieżowy:)).Pewnie i tak o kimś zapomniałem ;)
Dzięki :spoko:
red85 pisze: Do sakwy sięgał ale szefów a nie podwładnych .

:boruta: Następnym razem nie będę robił 10 rzeczy na raz :rotfl:
No wyszło , rzeczywiście zabawnie :lol:
red85 pisze: A wy macie wartościowych wychowanków a co sezon i tak wydajecie kilkadzisiąt melonów . Barca też wydaje - takie realia .

Z tymże ciągle jest miejsce dla swoich dla wychodzących z akademii/rezerw zawodników. Kilku z nich na przestrzeni ostatnich lat stało się niezwykle ważnymi zawodnikami, których nie oddalibyśmy pewnie za 20 mln.
Ale z tym wchodzeniem do zespołu to też trzeba mieć szczęście . Są wychowankowie , grający na pozycjach gdzie akurat były wakaty . Ale taki gracz na miejsce w którym grał CR7 , mógł sie osrać a nic nie wskórał . Inna sprawa , że teraz jest meczów tyle w sezonie , że i ci młodzi moga sie pokazać ( vide Macheda ) i chwała im za to .
Daaaamian pisze:A Cisse to transfer Houllier'a.
Sorry moja wina :oops:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 22:46

Sporo tych młodzików wymieniłeś, Red. Ja wspomniałem jedynie o tych, którzy w ostatnim czasie zaliczyli oficjalne debiuty lub brali udział w przygotowaniach do sezonu (wraz z pierwszą drużyną).
Tak na dobrą sprawę utalentowanej młodzieży jest znacznie więcej. Postaram się jeszcze kilku wymienić:
Christopher Buchtmann - 17-letni reprezentant Niemiec. Gra na lewej obronie/lewej pomocy. Jakoś w czerwcu grał w młodzieżowych Mistrzostwach Europy, gdzie wraz z rep. zdobył złoty medal. Oglądałem kilka spotkań tego turnieju i muszę przyznać, że chłopak zaimponował mi bardzo dobrym dośrodkowaniem i niemal perfekcyjną grą w obronie. Mogą być z niego ludzie. Lauri Dalla Valle - 18-letni Fin. Napastnik. Imponuje warunkami fizycznymi. Z jego udziałem oglądałem zaledwie kilka spotkań, ale mogłem po nich wywnioskować, że potrafi się ustawić w polu karnym, nieźle gra głową i dobrze się zastawia.
Do tego Gerardo Bruna, o którym wspomniał Killerbean. Hiszpan to taka bardziej ofensywna wersja Alonso. Przegląd pola ma naprawdę dobry. Do tego jeszcze tacy zawodnicy, jak: Nathan Eccleston, David Amoo czy Jordy Brouwer (pewnie także o kimś zapomniałem). Teraz, kiedy do klubu przyszli John McMahon, Kenny Dalglish i ten z Barcy, o którym wspomniał Killerbean, praca z młodymi piłkarzami powinna wyglądać zdecydowanie lepiej. Mam nadzieję, że to przyniesie oczekiwany efekt.
Killerbean pisze:Jakby się przypieprzyc to Rafa od początku swojego pobytu ściągnąl sporo wiecej graczy za 10 baniek niż wymienieni :
Cisse - 20 mln
Xabi - 16 mln
Crouch - 10 mln
Momo - 12 mln
Kuyt -18 mln
Skrtel i Lucas po 10 mln
Może nie zobaczyłeś tego, co wcześniej napisałem, dlatego powtarzam: moja lista piłkarzy, którzy przyszli do klubu za ponad 10 milionów jest krótsza, ponieważ ceny podawałem w funtach.

Mam nadzieję, że to dostrzeżesz. :wink:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 18 sie 2009, 22:49

Daaaamian pisze: Killerbean napisał(a):Jakby się przypieprzyc to Rafa od początku swojego pobytu ściągnąl sporo wiecej graczy za 10 baniek niż wymienieni :
Cisse - 20 mln
Xabi - 16 mln
Crouch - 10 mln
Momo - 12 mln
Kuyt -18 mln
Skrtel i Lucas po 10 mln

Może nie zobaczyłeś tego, co wcześniej napisałem, dlatego powtarzam: moja lista piłkarzy, którzy przyszli do klubu za ponad 10 milionów jest krótsza, ponieważ ceny podawałem w funtach.

Mam nadzieję, że to dostrzeżesz.
Widziałem . Ja akurat nie mam nic do kwot . Jak chce się grać o mistrzostwo to swoje trzeba wydać :D
PS. ja zawsze operuję eurakami . Funty jako waluta imperialistyczna i pozostałość po czasach kolonialnych są dla mnie wyjątkowo obce :lol:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 sie 2009, 22:57

Dobrze , że się nie pospieszyłeś z oceną :lol:
Mowilem to w odniesieniu do ...
Do tego graczy oddawał za darmo, w związku z czym pieniądze (lub przynajmniej część) się nie zwróciły

czyli Kromkampow ,Morientesow i innych tuzow

Czyli mając 3 (przykład) nieobsadzone pozycje najlepiej jest obsadzić jedną graczem z wyższej półki, a pozostałe zostawić i czekać na kolejne okienko?
A lepiej wydac dziesiatki na graczy przecietnych , czy kupic za to porzadnych zawodnikow ? Wyliczenia pokazuja ze w przeszlosci nie byliscie az tacy biedni , ale mimo to wydawaliscie na przecietniakow . Poza tym jak juz red wspominal - wychowankowie , mlodzicy . Rafa nie pracuje od 2,3 lat a od prawie 6 ...
Pewnie i tak o kimś zapomniałem ;)
Possebon , ktory 1 sezon w rezerwach mial kapitalny . Obecnie na wypozyczeniu w Bradze

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sie 2009, 23:16

Possebon zaliczył fatalny powrót po kontuzji. Obecnie już bym mu podziękował, bo w obwodzie jest lepiej rokujący Matty James. A dodałbym również, że Eikrem ostatnio pokazuje się z coraz lepszej strony. Kiedyś go przekreśliłem, ale powolutko zaczyna mnie przekonywać do siebie. To chyba niezbyt odpowiedni temat na takie rozmowy ;)

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 18 sie 2009, 23:18

Boskigonzo - większość Twoich postów świadczy o tym, że to właśnie Ty jesteś takim BravoSportowym kibicem. Wywiad chyba czytałem w dodatku sportowym do gazety wyborczej, ale oczywiście nie oczekuję od Ciebie, że będziesz kojarzył takie pozycje. Zresztą - przeglądając Twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku, że Ty ogólnie mało co kojarzysz.

Wracając do tematu Hiszpana, a raczej reprezentanta kraju Basków - czarno go widzę w lidze angielskiej - to zupełnie nie ICH styl gry: mało jest Hiszpanów, którzy dają radę Premiership - Alonso, Torres, Idiakez? I to chyba wszystko. Dobrym przykładem znowu Pique, który w MU był raczej przeciętny, a w Barcy pokazał klasę światową.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2009, 23:23

Riera, Arbeloa, Luis Garcia, Fabregas, Campo, Reina to nie są Hiszpanie?
Do tej grupki nawet Alumnię można na siłę podczepić.

Tak więc Torres i Alonso to nie wszyscy (a pewnie i tak o kimś zapomniałem).

A kłótnie między (zupełnie niepotrzebne) przenieście do tematu o United. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2009, 23:24

Elfin pisze:mało jest Hiszpanów, którzy dają radę Premiership - Alonso, Torres, Idiakez? I to chyba wszystko.

a tego kojarzysz ? Obrazek

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 sie 2009, 23:25

Possebon zaliczył fatalny powrót po kontuzji. Obecnie już bym mu podziękował, bo w obwodzie jest lepiej rokujący Matty James. A dodałbym również, że Eikrem ostatnio pokazuje się z coraz lepszej strony. Kiedyś go przekreśliłem, ale powolutko zaczyna mnie przekonywać do siebie
No niby fatalnie , ale zobaczymy co tam chlopak splodzi w tej Bradze . A co do Eikrema to chyba nawet klocilismy sie o niego :P
Boskigonzo - większość Twoich postów świadczy o tym, że to właśnie Ty jesteś takim BravoSportowym kibicem. Wywiad chyba czytałem w dodatku sportowym do gazety wyborczej, ale oczywiście nie oczekuję od Ciebie, że będziesz kojarzył takie pozycje. Zresztą - przeglądając Twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku, że Ty ogólnie mało co kojarzysz.
Podstawa to dobra argumentacja ,poparta przykladami :spoko: Jestes w tym mistrzem

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sie 2009, 23:36

fieldy pisze:a tego kojarzysz ? Obrazek
Przecież Figo to Portugalczyk...I Ty się znasz niby :roll:
:wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”