Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1522

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 28 maja 2017, 20:03

Miał. Z tego co wiem dawno uspokoił swoje negatywne emocje
Miał, czy też nie. Jakie to ma znaczenie patrząc przez pryzmat partykularnych interesów klubów ?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2017, 20:07

Dobra, dajcie już spokój bo ta dyskusja zaczyna być absurdalna. Jeszcze trochę i co poniektórzy zaczną z niego robić zbawcę defensywy na kolejny sezon. Temat przerabiany był już z Vidiciem. Niech przyjdzie a resztę zweryfikuje boisko.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 maja 2017, 20:09

MarcinW pisze:
Miał. Z tego co wiem dawno uspokoił swoje negatywne emocje
Miał, czy też nie. Jakie to ma znaczenie patrząc przez pryzmat partykularnych interesów klubów ?
A do czego to odnosisz? Do ogółu czy do Realu i Interu? Bo jeśli do tego pierwszego to partykularyzm jest istotą znaną i powszechną bo każdy dba o własny tyłek. Chcecie Pepe czy też nie chcecie to Real opchnie go gdzie indziej. Jeśli jednak piszesz o tym drugim to nie do końca rozumiem

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 maja 2017, 20:10

Obrazek

Ostatni raz w tym smutnym sezonie.

Spalletti musi w przyszłym sezonie wyciągnąć nas za uszy, w zasięgu był on i Sarri, którego wolałem, niemniej jednak kolejny raz Spall kończy na 2 miejscu, nie pogniewałbym się gdyby takie miejsce zajął za rok z Interem.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 28 maja 2017, 20:21

A do czego to odnosisz? Do ogółu czy do Realu i Interu? Bo jeśli do tego pierwszego to partykularyzm jest istotą znaną i powszechną bo każdy dba o własny tyłek. Chcecie Pepe czy też nie chcecie to Real opchnie go gdzie indziej. Jeśli jednak piszesz o tym drugim to nie do końca rozumiem
Chodzi o to, że kluby powinny podejmować decyzje wyłącznie w oparciu o kryterium własnego interesu, a nie np. to że jakiś zawodnik jest niepopularny w innym regionie i ma przypiętą łatkę brutala.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 maja 2017, 20:29

Zgadza się. A w interesie Interu jest sprowadzenie klasowego obrońcy, ktory spokojnie może pograć jeszcze 2-3 lata. I Pepe moim zdaniem na takiego wygląda.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 maja 2017, 20:33

MarcinW pisze:
Chodzi o to, że kluby powinny podejmować decyzje wyłącznie w oparciu o kryterium własnego interesu, a nie np. to że jakiś zawodnik jest niepopularny w innym regionie i ma przypiętą łatkę brutala.
A z tym się zgadzam jednak to nie do mnie powinieneś uderzać bo ja tylko podpowiedziałem, że nie ma co Pepe wypominać błędów z przeszłości skoro od dawna ich nie powtarza. W tym przypadku myślę, że w większości przypadków kluby nie biorą tego pod uwagę tylko patrzą przez pryzmat czysto piłkarski

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 28 maja 2017, 20:35

A z tym się zgadzam jednak to nie do mnie powinieneś uderzać bo ja tylko podpowiedziałem, że nie ma co Pepe wypominać błędów z przeszłości skoro od dawna ich nie powtarza. W tym przypadku myślę, że w większości przypadków kluby nie biorą tego pod uwagę tylko patrzą przez pryzmat czysto piłkarski
Chciałem odnieść się do słów Rekinho, ale zmieniłem zdanie, bo dyskusja z tym panem mija się z celem.
W tym przypadku myślę, że w większości przypadków kluby nie biorą tego pod uwagę tylko patrzą przez pryzmat czysto piłkarski
W większości klubów może i tak ale w przypadku Interu kryteria doboru zawodników są rozmyte i niezrozumiałe.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 maja 2017, 20:40

z perspektywy klubu tak, z perspektywy kibica niezbyt
ja np nie chcialem neymara w barcelonie ze wzgledu na jego symulki
jakby do milanu mial przyjsc alba czy pepe to bym się załamał

Vampeta
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vampeta » 28 maja 2017, 21:02

Panowie, ciśniemy tak tego Edera, a chłop rozegrał 1400 minut w lidze i zdobył już więcej bramek od grającego praktycznie każdy meczy od deski do deski Candrevy (prawie 3000 minut). Ostatnio stwierdziłem, że facet może nie jest wirtuozem, ale jako vice-Icardi czy ewentualnie 4-5 skrzydłowy w składzie powinien zostać, bo pewien poziom gwarantuje, a i za te pieniądze nie znajdziemy nikogo lepszego.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 maja 2017, 21:13

Vampeta pisze: Panowie, ciśniemy tak tego Edera, a chłop rozegrał 1400 minut w lidze i zdobył już więcej bramek od grającego praktycznie każdy meczy od deski do deski Candrevy
cloner pisze: Ja zostawiłbym Edera z tej grupy odchodzącej. Na ławkę w sam raz, a raczej nie zarabia tyle co Perisić. Chorwata sprzedać za dobry hajs.
http://swiatpilki.com/viewtopic.php?p=1133047#p1133047
Pisałem niedawno, że zostawiłbym Edera. Dziś facet potwierdza, że przyda się w przyszłym sezonie.

Vampeta
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vampeta » 28 maja 2017, 21:16

cloner pisze: Pisałem niedawno, że zostawiłbym Edera. Dziś facet potwierdza, że przyda się w przyszłym sezonie.
Ja nie przepadam za Brazylijczykiem, bo wielokrotnie grał piach, głownie też przez to, że wystawiano go pozycji na której nie mógł pokazać pełni swoich umiejętności. Gdy zastępuje Icardiego jako środkowy napastnik radzi sobie bardzo fajnie i nabieram do niego szacunku.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2017, 21:29

Fajnie że Perisic i Brozovic podbijają swoją cenę na koniec sezonu :)

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 28 maja 2017, 21:35

Mniej fajna jest natomiast myśl o tym, jak te pieniądze zostaną spożytkowane ....

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2017, 21:37

O, Perisic już za dużo prądu w kicie. Kontra trzech na jednego, okazja by fajnie to rozegrać to ciągnie sam i oczywiście pudłuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”