AS Roma (zbiorczy) - Strona 154

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 sie 2008, 18:39

dzieciol pisze:Dziwia slowa Balotelliego, ktoremu zaczyna sodowka uderzac do glowy.
Sodowka. A moze po prostu chłopak jest pewny siebie, a co bardziej prawdopodobne zaczyna wojne psychologiczna. Jak Mexes czy De Rossi pieprzyli, ze sa pełnoprawnymi mistrzami Italii to byli wporzo i kul. To jest meski sport i jak ktoś zaczyna podobne prowokacje to niech sie nie obrusza na odpowiedzi drugiej strony.

Jak czytam te wypowiedzi kibiców Romy, Juve czy Milanu to faktycznie ten Inter jest taki straszny, podły, a one takie bezbronne i cnotliwe, że aż nie warto wychodzic na boisko to tam wszystko ukartowane. Fajnie sie asekurujecie juz przed meczem. A może spodziewaliście się, że Balotelli czy jakikolwiek inny zawodnik Interu przestraszy sie Romy? Nie, podobnie jak nie zlekceważy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 sie 2008, 18:56

dzieciol pisze:dziwi troche miejsce meczu.. San Siro? bo Inter mistrz? myslalem ze obronca bedzie gral u siebie..coz.
Zero zdziwienia dla mnie skoro taka jest zasada nie od wczoraj. Zresztą finał był u nas, przyszły też chyba ma tam być :P
Babel pisze:Sodowka. A moze po prostu chłopak jest pewny siebie, a co bardziej prawdopodobne zaczyna wojne psychologiczna. Jak Mexes czy De Rossi pieprzyli, ze sa pełnoprawnymi mistrzami Italii to byli wporzo i kul. To jest meski sport i jak ktoś zaczyna podobne prowokacje to niech sie nie obrusza na odpowiedzi drugiej strony.
Sorry ale dla mnie ta wypowiedź jest bardzo głupia, tak samo jak głupie było gadanie zawodników Romy że my zasługujemy na scudetto a nie wy czego nie mogłem czytać. Co ma pewność siebie z wypowiedzią małolata który wielu z którymi gra powinien czyścić buty? Dla mnie pewność objawiłaby się gdyby powiedział że jesteśmy zdeterminowani aby wygrać mecz, jesteśmy w wysokiej formie, znamy swoje umiejętności i to nam powinno pozwolić cieszyć się z wygranej ble ble ble itp a nie jakieś 'już wygraliśmy' (o ile tłumaczenie jest poprawne a to w cale pewne nie jest) bo to by sobie mógł mówić jakby grał z Odrą Wodzisław.
Pewnie inaczej byś uważał gdyby taka wypowiedź padła z ust zawodnika Romy, czy nie? :glass:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 sie 2008, 19:01

Potraktowałbym je jak wczesniejsze wypowiedzi Mexesa czy De Rossiego. Usmiechem na ustach.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 22 sie 2008, 19:10

Zero zdziwienia dla mnie skoro taka jest zasada nie od wczoraj. Zresztą finał był u nas, przyszły też chyba ma tam być Razz

gramy u Nas, bo final ma byc rozgrywany w stolicy Italii, a co ja moge, za to ze to Rzym? ;]

Babel pisze:A może spodziewaliście się, że Balotelli czy jakikolwiek inny zawodnik Interu przestraszy sie Romy? Nie, podobnie jak nie zlekceważy.
Bablu, ta jego wypowiedz, jak dla mnie jest lekcewazaca. Slowa:Zrobimy wszystko zeby wygrac" a "Juz wygralismy ten puchar" dla mnie maja roznice, i to spora...

No i nie porownuj Balotelliego ktory blysnal sezonem do De Rossiego, czy Mexesa, bo to jest conajmniej smieszne

pozdrawiam, i witam raz jeszcze;]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 sie 2008, 19:25

NCzemu mam nie porównywac idiotycznych wypowiedzi panów Mexesa czy De Rossiego. Bo oni zagrali wiecej dobrych sezonów niż Balotelli i zdobyli wiecej tytulów (pewnie tych scudetto to sobie dopisuja od 2001 :P) dlatego wszelakie idiotyzmy maja im uchodzic na sucho? Bardzo pokretna logika, bo chyba nigdzie nie wyczytałes, że porównuje ich umiejetnosci sportowe.
Babel pisze:a co bardziej prawdopodobne zaczyna wojne psychologiczna
Tu jeszcze fragment, który uciekł waszej swiadomosci. I nie denerwujcie sie tak, chłopak mobilzuje Wam graczy, a wy płaczecie. Luuuuuz.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 22 sie 2008, 21:44

zarowno u rywali jak i u siebie nie lubie takiej medialnej pyskowki.. niech sie skupiaja na robocie nie na pitoleniu.. scudetto przegrali dajac ciala wiele razy na boisku ale mniejsza juz o historie...

Normalnie by mi nie zalezalo az tak na tym Pucharze bo wygralismy ostanio ale w wiadomych okolicznosciach bardzo bym chcial zeby trofeo zostalo podedykowane Franco

FORZA ROMA :evil:

R.A.B.
Skład B
Skład B

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 25 sie 2008, 9:49

Byłem za Romą ale niestety. Inter na nic w tym meczu romie praktycznie nie pozwolił.Przeważał pod każdym względem

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Re:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 sie 2008, 13:33

R.A.B. pisze:Byłem za Romą ale niestety. Inter na nic w tym meczu romie praktycznie nie pozwolił.Przeważał pod każdym względem
tere fere :roll:

Ajjjjj jak mi tego brakowało przez wakacje, tych debilnych strat na własnej połowie, zabaw we własnym polu karnym i towarzyszącym temu palpitacjom serca. Do tego cała masa niedokładności na całej długości boiska. I gdy dodać do tego jakie stwarzaliśmy zagrożenie pod bramką rywala (czyt. niemal zerowe) a zdobyliśmy dwie bramki (dla mnie aż dwie!) i że do wygrania Superpucharu zabrakło jednego strzelonego karnego to jestem zadowolony że to wszystko nie zakończyło się wcześniej i kompromitacją. A tego ostatniego z taką bezjajeczną grą można się spodziewać w najmniej oczekiwanym momencie w tym sezonie, znowu  Oj ten sezon będzie baaaardzo długi patrząc na wzmocnienia innych i to że po kompromitacjach nie wyciągamy wniosków powtarzając te same błędy. Dobrze że Inter też nie jest w najwyższej formie a II poł. miał zwyczajnie słabą :P A my mecz rozpoczynamy starym systemem 4-2-3-1 a gramy bez skrzydłowych którzy przecież tak ważną odgrywają rolę. Bestia w ogóle kiedyś grał na skrzydle? A na drugim miał kąsać Perrotta ale jak się ostatnie sezony rozgrywa za Tottim to nie można od niego cudów oczekiwać i jego gra wyglądała jak wyglądała :roll: Tak sobie myślałem że ja Baptistę wystawił bym do ataku a trenującego z nami nie od dziś Mirko dał na skrzydło bo jak ten już załapał jak ma tam grać prezentował się przeważnie bardzo dobrze. Ale widząc każdą próbę zagrania czegokolwiek przez Czarnogórca i multum strat to chyba dobrze że grał na ataku mimo że nie dostawał piłek i był niewidoczny. Występ tragiczny :!: Jeszcze wracając do Baptisty to Spall powiedział że klasowy piłkarz nie potrzebuje czasu na aklimatyzację. To ja się pytam czemu nie sprowadziliśmy klasowego piłkarza? :lol: Nie no, pewnie z każdym meczem będzie lepiej jak się zgra a i sam popracuje nad sobą bo wczoraj się potykał o piłkę i patrząc na naszą kadrę będzie dla nas wzmocnieniem ale ponoć miał być napastnik z prawdziwego zdarzenia. Teraz Spall się cieszy że Bestia może grać na wielu pozycjach (i znając go zrobi z niego piłkarza kompletnie uniwersalnego), na boisko wchodzi Totti i znowu widzimy go w ataku :? A napastnik może przyjdzie za rok :maruda: Najlepiej chyba zaprezentował się Pizarro a reszta słabo albo bez wyrazu. I mam nadzieję że Aquilani nie będzie piłkarzem o którym będzie się wiecznie mówiło że to młody talent. Jeszcze należy mieć nadzieję że zarząd pójdzie po rozum do głowy i lada dzień przywitamy jakiegoś klasowego (jak na nasze możliwości) skrzydłowego. Inaczej powtórzenie osiągnięć z poprzedniego sezonu można włożyć między bajki…
W skrócie – można żałować niezdobytego pucharu ale patrząc na nasze poczynania należy się cieszyć że mecz trwał tak długo… choć może lepiej by nam wyszła kompromitacja i zarząd szybko by kogoś sprowadził a piłkarze zabraliby się do roboty bo znowu zaczynają gadać że mierzymy w scudetto i co to nie oni… :heft:

PS Jak Balotelli zacznie panować nad swoimi emocjami w grze defensywnej to będą z niego ludzie. Cesar też ładnie grał na przedpolu czego czasem brakowało naszemu Donisławowi :?
dzieciol pisze:
Zero zdziwienia dla mnie skoro taka jest zasada nie od wczoraj. Zresztą finał był u nas, przyszły też chyba ma tam być Razz

gramy u Nas, bo final ma byc rozgrywany w stolicy Italii, a co ja moge, za to ze to Rzym? ;]
No właśnie ale my i Lazio na tym korzystamy :P A Superpuchar jest rozgrywany na boisku mistrza więc wystarczyło go tylko to trofeum zdobyć :]
Ostatnio zmieniony 25 sie 2008, 18:03 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2008, 17:36

Roma w tym meczu mi się nie podobała... A szkoda bo wolałem waszego zwycięstwa niż Interu. Mecz o ile zgrubsza wyrównany to jednak przewagę miał Inter. W Romie najgorzej wyglądała gra ofensywna, co należy zwalić na słabą kadrę, gdzie wystarczy że wypadnie jedyny typowy skrzydłowy Taddei i Totti i już nie wiadamo jak ten atak w Romie ma wyglądać. Słaby był też Aquilani, którego ledwo co było widać, no i środek obrony popełniał naprawdę przykrę błędy, co najbardziej było widoczne przy golach, które Rome jednak lekko kompromitowały.
No ale były też pozytywy, czyli świetna gra Pizarro i De Rossiego.
Tak jak teraz myślę to jednak wynik lepszy od gry, choć mecz był wyrównany... Dziwne to i trochę niewytłumaczalne, ale wychodzi na to że większość Romanistów grała słabo, mecz był ogólnie dość wyrównany i stał na wysokim poziomie mimo tego że większość graczy Romy grała słabo a Interu dobrze :think:

Natomiast zastanawia mnie to gdzie będzie grał Baptista, bo ja go widzę tylko na jednej pozycji jeśli mowa o jego stylu gry, i mam tu na myśli ofensywną pomoc, tymczasem w Romie tam grać pewnie będzie Aquilani i Perrotta. Tak więc Baptista, albo na szpicy, gdzie ma być zmiennikiem i rywalem dla Tottiego (który niby też ofensywny pomocnik więc jakaś logika jest), albo co jeszcze gorsze na skrzydle tak jak dziś co jest dla mnie pomysłem tragicznym bo on tam nigdy nie grał, może z jakimś małym (i bardzo nie udanym) wyjątkiem na Arsenal (ale też nie jestem pewny).

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 sie 2008, 18:06

Roma w tym meczu mi się nie podobała...
MI też i to bardzo :evil: Gry ofensywnej powiedzmy sobie szczerze nie było praktycznie w ogóle :roll: Strzeliliśmy dwie bramki i poza tym jak 'atakowaliśmy' to było to co najwyżej rozgrywanie piłki. Poza tym wszystko co napisałeś to także prawda. I mam nadzieję że komentatorzy wreszcie skończą z tym jaki to Roma gra ładny dla oka futbol. Ile razy można odgrzewać tego kotleta i jak Skolimowska jechać na podstawie jednej Olimpiady, na kolejne jako faworyt? Aaa i Inter wcale mi się nie podobał a całą II poł zostali w szatni. Gdyby zagrali dobrze to mecz rozstrzygnąłby się po pierwszych 45 min i skończyło blamażem.
Co do Baptisty to myślę że jednak będzie musiał się nauczyć grać na skrzydle tym bardziej jak nie przyjdzie żaden skrzydłowy. Dodatkowo będzie jeszcze grał na kilku innych pozycjach :P A Vucinic też musiał się nauczyć a że zajęło mu to trochę czasu to inna bajka. A znając Spalla to i obrońcę z niego by zrobił gdyby tak sobie wymyślił. Poza tym Tottiego nie wystawiałbym z przodu ale co ja mogę - widocznie nie mam racji :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2008, 18:11

(L)oczkerson pisze:albo co jeszcze gorsze na skrzydle tak jak dziś co jest dla mnie pomysłem tragicznym bo on tam nigdy nie grał, może z jakimś małym (i bardzo nie udanym) wyjątkiem na Arsenal (ale też nie jestem pewny).
na poczatku swojej przygody z realem zdazylo sie pare razy, ze luxemburgo go wystawil na lewym skrzydle czy tez jako pilkarza, ktory mial czesto sie na tej lewej stronie pojawiac. ogolnie nie polecam. nie ma najmniejszych predyspozycji do gry na skrzydle. jak tam bedzie gral to nic nie pokaze.

baptista musi byc napastnikiem. moze grac na szpicy, ale najlepiej jakby gral tuz za plecami tego wysunietego i podlaczal sie do niego. tam sie czuje najlepiej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2008, 18:20

RealFan pisze:baptista musi byc napastnikiem. moze grac na szpicy, ale najlepiej jakby gral tuz za plecami tego wysunietego i podlaczal sie do niego. tam sie czuje najlepiej.
Czyli w przypadku Romy to by była ofensywna pomoc, bo tam jak gra taki Perrotta to ma wiele okazji strzałowych i wchodzi prosto to ataku i ja jestem przekonany ze to dla niego optymalna pozycja. Tyle żę Spall chyba go będzie wysawiał na szpicy, bo on tam lubi graczy schodzących na inne pozycje (Totti do pomocy Vucinic na boki) a dla mnie mimo wszystko Baptista na tę pozycję to nie jest najlpszy pomysłm bo on najnormalniej nie jest gwarantem wielu goli. O skrzydle narazie nie myśle, bo dla mnie to pomysł tragedia i przyjmę to do wiadomości dopiero wtedy gdy on tam bedzie grał regularnie przy pełnej kadrze :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sie 2008, 13:08

Bry 8)
To znowu ja :lol:
Chciałem tylko progratulować transferu, bo Roma właśnie kupiła Jeremiego Meneza, a z tego co widzialem i słyszałem, to naprawdę zdolny i bardzo utalentowany chłopak. Dobrze pasuje do systemu taktycznego i naprawdę będę oglądał jego gre z dużym zainteresowaniem, bo coś mi mówi że to może być świetna transakcja, a już napewno najlepsza z dotychczasowych (czyli wszystkich) w tym Mercato w wykonaniu Romy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 sie 2008, 13:33

No siema :lol:

Menez? Gdzie? Jak? Pewnie to kwestia godzin bo przeszedł badania i jest w Rzymie ale jeszcze chyba nie :> Co do samego zawodnika to nie ma prawa zawieść bo 13 mln jak na Romę to majątek :lol: Sam osobiście go nie oglądałem w akcji ale statystyki ma całkiem, całkiem tyle że w słabszej lidze francuskiej :roll: Oby był takim talentem jak w FM bo na gwałt potrzebny nam co najmniej dobry skrzydłowy już na teraz a nie taki przyszłościowy. A Menez to jeszcze młody chłopok jest i powinien się rozwijać.
Ponadto ze względu na swoją pozycję powinien być lepszym rozwiązaniem niż Suazo, miejmy nadzieję że także lepszy niż Malouda a o Castillo nie wspomnę :roll: Chociaż nie powiem, Inter mógłby wypożyczyć nam Suazo :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 sie 2008, 21:21

Oficjalna strona AS Monaco podała że Menez przechodzi do Romy :jupi:
Kwota transferu to ponoć 14 mln ojro więc pora aby Menez już od pierwszego meczu zaczął się spłacać :P

Za to Kebeb na głównej troszku się zagubił :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”