Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1534

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 21 mar 2017, 9:26

Bastian przenosi się do Chicago Fire...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 mar 2017, 16:51

:beer: :beer:

Kolejny, bo już 111 wychowanek United, który zalicza debiut w kadrze.

PS Kto rozpozna więcej niż 6ciu grajków ze zdjęcia ma ode mnie...lajka ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 mar 2017, 18:45

Wspomniany Keane, Lingard, Ravel, Tunni, Johnstone dość łatwi do rozpoznania :) Larnella Cole'a i Toma Lawrence'a musiałem porównać z obecnymi fotami żeby mieć pewność. Teoretycznie Will Keane też mógłby tam gdzieś być i zastanawiam się czy Murzynkiem przy oknie nie jest Blackett.

Fajne pokolenie, szkoda, że kilku z tych chłopaków nie zrobiło kariery w PL. Nie mówię o byciu gwiazdami wielkich klubów ale solidnymi ligowcami co udało się np. Drinkwaterowi, Simpsonowi, Shawcrossowi, Campbellowi, swego czasu Richardsonowi i wielu innym. Nawet taki Joshua King mając 25 lat potrafił ładnie się zaadaptować w lidze i teraz z 11 bramkami jest najlepszym strzelcem i liderem ofensywy Bournemouth.

Bardzo fajnie się rozwija Keane i pytanie czy jego nie będzie stać na coś więcej niż tych wspomnianych. To nigdy nie będzie wirtuoz techniki ale ma papiery na bardzo solidnego defensora na lata i nie jest przypadkiem, że wymienia się go w kontekście transferu do Chelsea. IMO błędem było oddanie go z MU kiedy tak kaleczyliśmy w defensywie i doszło do tego, że zrobiliśmy stopera z Blinda. Jak widać chłopak przy odpowiednim otoczeniu nabrał pewności siebie i debiut w kadrze jeszcze tylko podbije jego wartość. Teraz zresztą podobną historię możemy przerobić za moment z Tuanzebe czy Williamsem jeśli chodzi o stoperów a TFM czy CBJ jeśli chodzi o dzieciaków gotowych już spróbować dużej piłki.

W opozycji do tych średniaków, którzy nie mieli perspektyw na bycie kimś więcej niż zadaniowcami w kadrze są te większe talenty czyli Wilson i Will Keane, zwłaszcza ten pierwszy, który zapowiadał się na bestię a jego kariera wręcz cofnęła się w rozwoju. Tego drugiego zniszczyły urazy. To samo zresztą można napisać o Januzaju. To nazwiska, z którymi wiązaliśmy spore nadzieje a szansa na to, że jeszcze zagrają w MU jest iluzoryczna. Bardziej prawdopodobne jest to, że będą się tułać po niższych ligach albo przeciętnych ekipach europejskich i za kilka lat na chwilę możemy o nich usłyszeć jak gdzieś znajdą odpowiednie środowisko oraz złapią wyższą formę.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 31 mar 2017, 23:15

Mata prawdopodobnie nie zagra do końca sezonu. Wczoraj niby miał operacje pachwiny :suicide:

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 01 kwie 2017, 18:02

kolejny remis i kolejny niedosyt. Mecz był do wygrania ale wg mnie trzeba było zagrać inaczej. Wiadome było jak WBA potrafi bronić i w jakim celu przyjedzie na OT. Fells na SP? było mu dać kombinować z przodu gdzie mogliśmy serio skorzystać z jego atutów, a tak to lipa... męczyliśmy Rashforda którego wystawienie dzisiaj mijało się z celem.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 kwie 2017, 20:18

A kogo byś wystawił? Po odejściu Bastiana, Morgana i Depaya nie jesteśmy gotowi na więcej niż nawet 2 kontuzje z przodu. Dziś tylko Roo mógł wejść. Nikt więcej. A Rashford pokazał, że nie powinien być już brany pod uwagę jako 9.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 kwie 2017, 21:35

A Miki pokazał, ze nie powinien grać w pierwszym składzie.

Co za bzdury. To nie był dobry mecz Rasha, ale i tak był chyba naszym najgroźniejszym zawodnikiem.

Cała drużyna zagrała żenująco słabo i nie ma co czepić sie pojedynczych zawodników. Druga linia grała tak jak wymarzył sobie tego Pulis. Wystawienie razem Fellsa z Carrasem od początku brzydko pachniało...

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 01 kwie 2017, 21:50

red85 pisze: Cała drużyna zagrała żenująco słabo
Co dzisiaj jest chyba dla Was wyjątkowo dotkliwe, bo jak patrzę na ławkę, to przy pewnym wyniku, zapewne na ostatnie minuty otrzymaliby szansę młodzi, których dzisiaj było aż trzech.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 kwie 2017, 12:45

red85 pisze: Co za bzdury. To nie był dobry mecz Rasha, ale i tak był chyba naszym najgroźniejszym zawodnikiem.
Ale ja nie piszę tylko o tym meczu i nie chodzi o sam poziom. Wybitnie schodzi do skrzydła. Z Boro było to samo. Chłopak powinien być przygotowywany na skrzydłowego IMO. Wczoraj z innymi kibicami MU gadaliśmy w pubie o tym, że bliżej Martialowi do 9-tki, niż Anglikowi. I wczoraj wg mnie to właśnie można zarzucić Jose: Lingard i Mikha wymieni na pozycjach co było wybitnie szkodliwe. W trakcie meczu powinien też był podjąć decyzję o zamianie Rasha z Martialem.
blackmore pisze: których dzisiaj było aż trzech.
Co jest skutkiem tego, że nie ma kto grać i dlatego Jose nawet nie miał po co zmian robić. Szczególnie, że 2 z tych młodych to stricte defensywni piłkarze.

Ten mecz pokazał jaką wartość dla nas mają Ibra, Pogba i Herrera. Owszem, wcześniej były remisy, ale wczoraj nie było nawet realnych sytuacji.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 kwie 2017, 13:28

Problem tylko, że Rash gorzej drybluje niż Martial, którego głównym atutem jest rajd lewym skrzydłem i zejście do środka. Siłą Rash jest natomaist wyjście na wolne pole, zmysł do gry kombinacyjnej i wykorzystanie szybkości na tle środkowych obrońców, którzy przeważnie mu pod tym względem sporo ustępują. Rash z pewnością dobrze dośrodkowuje, ale gołym okiem widać, że gra na skrzydle niestety wpłynęła mocno niekorzystnie na jego pewność siebie. Fakt, że szuka zejścia do skrzydła wcale nie oznacza, że tam czuje się lepiej, a po prostu szuka gry jak partnerzy nie potrafią go obsłużyć.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 kwie 2017, 0:22

A potem będzie płacz jak po odejściu Bastiana, że się mylił. Ale najgorsze jest to, w jaki sposób on traktuje zawodników.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 03 kwie 2017, 9:37

A to nie było 1 kwietnia z tym Bastim?

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 03 kwie 2017, 12:03

Mourinho dla France Football:
Angielska piłka się niesamowicie zmieniła. Chcę kupić gwiazdę Tottenhamu? Nie mogę. Sir Alex mógł Berbatova.
Tylko w Anglii miliony euro są rozproszone na tak wiele klubów. Tego nie ma we Francji, Italii czy w Hiszpanii.
Jest trudniej niż w 2004 roku. Bayern bierze: Lewego, Hummelsa, Goetze z największego rywala. W Anglii to niemożliwe.
W 2004 roku było mi łatwiej. Teraz w Premier League każdy ma trudniej. Trudniej kupować, budować, trenować.
Sir Alex poparł moją decyzję o Zlatanie. "Masz tylko dwie osobowości: Carricka i Rooneya. Bierz Ibrę, będzie niezbędny".
Rozumiem, że Enrique odchodzi, że Guardiola zmienia kluby. Nigdy nie było takiego ciśnienia, takiej presji na trenerach.
Największą umiejętnością trenera w XXI wieku jest radzenie sobie z wszechobecną presją, największą w dziejach.
Chcieliśmy kupić gwiazdę Tottenhamu,powiedzieli, że nie sprzedadzą za żadną kasę. W 2008 roku nie do pomyślenia.
Wenger jest ostatnim trenerem na najwyższym poziomie, który pracuje tak długo. Nie mam żadnych wątpliwości.
Zmieniłem się, kiedyś byłem podłączony do piłki 24/dobę, nie umiałem tego odciąć. Dziś potrafię. To zdrowsze.
Umiem kontrolować emocje. W tym aspekcie jestem sto razy lepszy niż parę lat temu.
23 letni Lampard był dojrzałym facetem, zawodowcem. Dziś 23 latek to dziecko.
Kluczem jest zrozumienie aktualnego pokolenia piłkarzy. Mam dzieci w ich wieku, więc jest mi łatwiej.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2017, 12:22

Slowa o Lampardzie to szpila w Pogbe? :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2298
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 kwie 2017, 12:23

Kupowac,kupować,kupowac !!!!!

Ani razu nie wspomnial ze moze warto wychowac czy to swojego chlopaka czy jak to zrobili z Ronaldo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”