FIFA U-20 World Cup - Strona 17

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
slawinho
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 08 lip 2007, 12:23

Faktycznie nasza grupa była chyba najsilniejsza.
Co do Brazylii już awansowała i ma moim zdaniemma duże szanse na mistrzostwo.
Oglądałem wszystkie mecze Canarinhos i w tej drożynie jest wielki potencjał.
Przegrali dość pechowo z Polska i USA ( tutaj chcieli chyba uniknąć Argentyny w drugiej rundzie).
Jeśli poprawią skuteczność i zgranie to nie ma silnych na nich.
Technicznie bija wszystkich na głowę.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 08 lip 2007, 12:29

slawinho pisze:tutaj chcieli chyba uniknąć Argentyny w drugiej rundzie
Ale też strasznie ryzykowali. Gdyby Korea wygrała to by było po nich.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2007, 13:28

jakubbb pisze:Gdyby Korea wygrała to by było po nich.
Gdyby Korae wygrala byliby na tym samym miejscu co obecnie, czyli 3 :!:

Poza tym trudno mowic ze przegrali bo chceli uniknac Argentyny, przeciez jakby wygrali z USA zajeliby 1msc i nie graliby z Argentynczykami a teraz maja jednak duzo gorsza sytuacje niz gdyby zajeli 1msc bo zagraja albo z Hiszpania albo Z Chile (raczej z Chile ale to jeszcze zalezy os kilku rzeczy)
a tak mieliby na rozkladzie Gambie albo Kostaryke

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 08 lip 2007, 14:55

czeher pisze:Gdyby Korae wygrala byliby na tym samym miejscu co obecnie, czyli 3
Widocznie coś mi się pomyliło. Sam robiłem tabele i analizowałem wszystkie warianty i wyszło mi, że gdyby Korea wygrała to Brazylia nie wyszłaby z grupy. Widocznie coś mi się pomyliło albo o czymś zapomniałem. :?
Jeszcze raz sprawdze jak by to wyszło: USA wygrywa z Brazylią i ma 7pkt, Korea z nami i ma 4 pkt a my mamy 3 pkt. tak jak Brazylia. Tyle, że my z nimi wygraliśmy. To co w końcu się najpierw liczy. Mecze bezpośrednie między drużynami czy gole?
czeher pisze:Poza tym trudno mowic ze przegrali bo chceli uniknac Argentyny
Też mi się nie chce wierzyć. Co za różnica czy będzie sie grało z Argentyną czy Hiszpanią, przecież i tak są to potęgi wśród młodzieżowców.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2007, 15:38

jakubbb pisze:Tyle, że my z nimi wygraliśmy. To co w końcu się najpierw liczy. Mecze bezpośrednie między drużynami czy gole?
gole :wink:

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 08 lip 2007, 15:40

czeher pisze:gole
No to jest tak jak mówiłem. Cos musiałem przeoczyć. Bo ja myślałem, że bezpośrednie mecze dlatego ciągle Brazylia była u mnie za burtą. :wink:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 09 lip 2007, 16:34

Znamy juz pary 2 rundy pucharowej na MS U-20:

Lipiec 11
Austria - Gambia
Edmonton
7:45 p.m. (czas lokalny)

Lipiec 11
USA - Uruguay
Toronto
7:45 p.m.

Lipiec 11
Spain - Brazil
Burnaby
11:15 p.m.

Lipiec 11
Japan - Czech Repubic
Victoria
11:15 p.m.

Lipiec 12
Chile - Portugal
Edmonton
6:45 p.m.

Lipiec 12
Zambia - Nigeria
Ottawa
7:45 p.m.

Lipiec 12
Argentina - Poland
Toronto
5:45 p.m.

Lipiec 12
Mexico - Congo
Montreal
4:45 p.m.

Tutaj jest cala drabinka turnieju:

http://www.fifa.com/u20worldcup/matches/index.html

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 lip 2007, 16:17

:angry2: Im bliżej tego meczu, tym częściej słyszę durne przewidywania co do wyniku. Oto powody, dla których Polska ogra dziś Argentynę:
- Polska pokonała Brazylię, a Argentyna leży na tym samym kontynencie
- Argentyńczyków zgubi pewność siebie (tak jakby w fazie grupowej nie byli pewni siebie)
- Argentyna gra słabo, bo zagrała jeden słaby mecz z Koreą (kiedy już miała pewny awans; Polska natomiast zagrała trzy kapitalne mecze)
- Jak się upilnuje Aguero to Polska wygra (to nic, że Fojut nie zagra)
- Argentyna to zespół bez gwiazd, przecież tak powiedział Jerzy Engel (A Polska ma jedną wielką gwaizdę - Dawida Janczyka. Ta gwiazda jest tak wielka, że w Argentynie nie potrafią napisać jego nazwiska [piszą Janzyk])
- W 1987 roku Jugosławia pokonała Argentynę. A teraz mija dokładnie 20 lat.
- To jest futbol młodzieżowy, tu wszystko może się zdarzyć (teza Engiela)

Mnie najbardziej dziwi to, że zawsze wszyscy piszą, że Engel nie zna się na futbolu, gada same głupoty itp., a jak raz powiedział coś co się kibicom spodobało, to wszyscy w to uwierzyli. Chodzi mi o rubrykę "okiem eksperta ( :lol2: lol)" w ostatnie Piłce Nożnej. Engel napisał, że wg niego Portugalia i Brazylia lepiej zaprezentowały się w fazie grupowej niż Argentyna :suicide: Żal mi gościa, naprawdę. Skoro Argentyna zagrała tak "słabo" to co trzeba napisać o Polsce?!?! Daję sobie rękę uciąć, że Engel nie widział żadnego meczu Argentyny w fazie grupowej, a robi z siebie znawcę futbolu południowoamerykańskiego.
Udało mi się przeczytać artykuł jeszcze większego popierdoleńca niż Engel. Niejaki (nijaki) Paweł Zarzeczny tak pisze:
Legendy o kolejnych następcach Maradony, pojawiające się w każdym okienku transferowym od lat dwudziestu, nie sprawdziły się ani razu! To kraj, który stworzył swój futbolowy mit w czasach przedtelewizyjnych, a jeśli już telewizja była - nikt do Argentyny z kamera nie zaglądał.
Tutaj nie ma wątpliwości, że facet w ciągu swojego życia nie obejrzał ani jednego meczu piłkarskiego. Gdyby się go spytać jaki kształt ma piłka, to nastała by głucha cisza. Facet mogłby być redaktorem naczelnym Brawo Sportu. Nie będę się rozwodził nad tym debilem, bo szkoda mi klawiatury. Jakież będzie ich ździwienie, kiedy Polska przegra do zera (to tylko takie założenie). Engel - główny ekspert w studio Szaranowicza nagle dostanie biegunki, bo jego wizja się nie sprawdziła.
Ale patrząc realnym okiem, to na papierze Polska nie ma żadnych szans. Trzeba liczyć na słabszy dzień Aguero i Banegi. A prawdopodobieństwo, że oni dwaj będą mieli słabszy dzień jest dla mnie zerowe, bo z dnia na dzień formy się nie traci. To jest dopiero 4 mecz turnieju (Polacy po pierwszym byli bez sił), a Argentyńczycy mają zmiar zagrać ich 7. Dobra wiadomość dla polskich kibiców jest taka, że w pierwszym składzie nie zagra (pomysł Tocalliego) jeden z największych talentów argentyńskiej reprezentacji u-20 Angelo Di Maria. Ale jak Argentynie nie będzie szło, to on wejdzie z ławki. Kto widział jak on gra w meczu z Koreą Płn., to wie jaki ten chłopak ma potencjał. Drybling ma nieziemski. A Polacy na swej drodze napotkali tak naprawdę tylko jednego świetnego dryblera na tym mundialu (chyba nikt tu nie napisze o Pato :badziewie: ) - Freddiego Adu. Nie miał on wiekszych kłopotów ze strzeleniem Polakom trzech goli. Niestety w pierwszym składzie Argentyny wyjdzie Aguero i Zarate, którzy mają swietny drybling i znakomite panowanie nad piką, oraz Pablo Piatti (ten, który zagra za Di Marię), ktory drybling też ma nie najgorszy. Jeśli chodzi o obronę, to tutaj nie ma nawet co porównywać. Cahais od tego sezonu będzie podstawowym obrońcą Boca (ale już zagrał kilka razy), Insua szkoli się w Liverpoolu, a Argentyna już dawno nie miała tak dobrze zapowiadającego się lewego obrońcy, natomiast Fazio jest zawodnikiem Sevilli, a Mercado powoli wdziera się do pierwszego sklady Racing Clubu.

2 wp za niepotrzebne bluzgi i obrażanie // fieldy
Co ja poradzę. Jakby nie głosili takich farmazonów, to nikt by ich nie wyzywał.//Cor

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lip 2007, 16:54

Rozumiem Corinthians, że Ty w tym meczu kibicujesz Argentynie? :?

Z Brazylią wygraliśmy to i Argentynę pokonamy, w końcu ten sam kontynent. :P

A tak poważnie pisząc, to nie spodziewam się w tym meczu jakiegoś pogromy. Zgramy raczej bardzo defensywnie.

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 12 lip 2007, 17:05

Śmieszni jesteście goście, uwaliliście się jakiś drużyn i traktujecie polaków jak śmieci... żal mi takich ludzi, którzy swoje kompleksy leczą obrażając swój własny naród.... Oglądałem mecze Argentyny i zagrali tak sobie we wszystkich meczach, niby 6:0 z Panamą, a tak naprawdę Panama była chyba najsłabszą drużyną turnieju... pewnie Argentyna dziś wygra, przemawia za nimi głównie genialna technika, ale widać po ich wypowiedziach w mediach że nas lekceważą. Wierzę, że jednak powalczymy i pokarzemy tym pseudogwiazdkom co to jest żelazna defensywa. Mówisz tu, że nikt polaków nie zna... zapytaj jakiegoś fana piłki nożnej kogo zna z drużyny Argentyny do lat 20 - powie Ci Messi (który, jak wiemy gra w CA) i moooże Aguero. Pomimo iż od lat interesuję się piłką nożną, gram w Managery nałogowo od 8 lat to nie umiałbym wymienić 5 piłkarzy z ich składu... Co do obrony to Król gra w Realu Madryt, Fojut w Boltonie, a Starosta w Sheffield United,więc klubów tu mi nie wymieniaj... Powodzenia Polacy!:) A i cytowanie pana Pawła Z. nie ma sensu, to tak jakby brać na poważnie gejostwo teletubisia... Nie mówiąc o "znawcy" Engelu...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2007, 17:08

ktoś tu traktuje Polaków jak śmieci ? Chyba przesadzasz.

Sam będę kibicował Polakom oczywiscie, a zagrałem na wygraną Argentyny. Bo rozum mówi, ze wygra Argentyna [są zdecydowanym faworytem, gola jeszcze nie stracili, my - owszem. W dodatku Polacy zagrają bez podstawowego obrońcy - Jarka Fojuta - będzie to dość duże osłabienie], a jak wygra Polska, to będę sie cieszył, co jest naturalne.

Powiedz mi jak to jest, ze najpierw zaznaczasz, ze wygrają bo mają genialną technikę, a zarza potem twierdzisz, ze to "pseudogwiazdki" ?
Dlaczego pseudo ? Coś z nimi nie tak ?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 lip 2007, 17:52

Zico_FCI pisze:Rozumiem Corinthians, że Ty w tym meczu kibicujesz Argentynie?
No nie będę nikogo oszukiwał, że tak...
wania89 pisze:uwaliliście się jakiś drużyn i traktujecie polaków jak śmieci... żal mi takich ludzi, którzy swoje kompleksy leczą obrażając swój własny naród...
Weź się kurna wyluzuj, bo ja nigdzie Polski nie obraziłem. Obraziłem Engela i Zarzecznego za głupoty jakie piszą. Mi też Ciebie żal bo jesteś jednym z tych, którzy myślą "Ogramy Argentynę, bo leży na tym samym kontynencie co Brazylia".
wania89 pisze:co to jest żelazna defensywa.
Weź nie rób z siebie głupa. Polska straciła 7 goli, Argentyna 0 i Ty mówisz, że Polacy pokażą co to jest żelazna defensywa...
wania89 pisze:zapytaj jakiegoś fana piłki nożnej kogo zna z drużyny Argentyny do lat 20 - powie Ci Messi (który, jak wiemy gra w CA) i moooże Aguero.
Jestem pewny, że z każdej drużyny, która gra tych mistrzostwach nikt nie wymieni więcej niż jednego piłkarza :lol: pomijając Polskę. Piłkarze mają być gwiazdami PO mistrzostwach, a nie PRZED. Bo od tego są te MŚ rozgrywane co 4 lata. Przed meczem z Brazylią wszyscy mówili, że mają zespół naszpikowany gwiazdami, a oprócz Pato żadnego innego pilkarza nie znali. Przed meczem z Argentyną wszyscy znają Aguero, a mówią, że Argentyna nie ma gwiazd.
wania89 pisze:gram w Managery nałogowo od 8 lat
O, następny :roll: Sugeruj się menedżermi, tak...
wania89 pisze:Co do obrony to Król gra w Realu Madryt, Fojut w Boltonie, a Starosta w Sheffield United,więc klubów tu mi nie wymieniaj...
Tak, tylko grają gdzieś w rezerwach. A Mercado i Cahais już w tym sezonie będą podstawowymi obrońcami w swoich klubach.
wania89 pisze: pseudogwiazdkom
Właśnie. Oni nie mają janczyka :twisted: Co tam Aguero. Gra w Atletico i gra piach, no nie? Tylko zastanów się, który pilkarz strzela w 18 lat w najmocniejszej lidze świata 6 goli :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8771
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lip 2007, 17:59

Oni nie mają janczyka
Z Wielkiej litery nazwisko zdrajco narodu :!: Wyp****** do Argentyny, jak tu Ci zle :!:

POLSKA :!: BIALO-CZERWONI :!:

Obrazek

EDIT :
A Mercado i Cahais już w tym sezonie będą podstawowymi obrońcami w swoich klubach
A Fojut i Starosta tez.

WP
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 18:02 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 lip 2007, 18:01

cloner pisze: Wyp****** do Argentyny, jak tu Ci zle
Bardzo chętnie, tylko jeszcze nie mam jak.
EOT

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 12 lip 2007, 21:36

Weź nie rób z siebie głupa. Polska straciła 7 goli, Argentyna 0 i Ty mówisz, że Polacy pokażą co to jest żelazna defensywa...
Taa... ale to Argentyna miała przeciwników... :/ WIELKA PANAMA, boska Korea Północna i genialne Czechy... nic tylko tracić gole... :/ Co tam Brazylia czy USA... Poza tym Polska 6 straciła w jednym, przyznam, fatalnym meczu - my graliśmy źle, USA bajecznie, ich trener wypowiadał się, iż nigdy nie widział tak grającej swojej drużyny... Gol z Koreą padł po faulu na bramkarzu - bramkarz w "piątce" jest nietykalny...
Mi też Ciebie żal bo jesteś jednym z tych, którzy myślą "Ogramy Argentynę, bo leży na tym samym kontynencie co Brazylia".
Właściwie na to odpowiedziałem wcześniej, naucz się kolego czytać...:
pewnie Argentyna dziś wygra, przemawia za nimi głównie genialna technika
Poza tym dobrze zdaję sobie sprawę, iż nie gramy super otwartego futbolu. Brakuję głównie przygotowania fizycznego, te jest fatalne. Gdyby było przynajmniej bardzo dobre moglibyśmy pozwolić sobie na otwarty futbol, bo momentami pokazywaliśmy, że to potrafimy. IMo na więcej nie pozwala przygotowanie fizyczne, to, z czego Polacy zawsze słyneli (w dawnych latach)
Jestem pewny, że z każdej drużyny, która gra tych mistrzostwach nikt nie wymieni więcej niż jednego piłkarza
To po co piszesz takie pierdoły... :
Ta gwiazda jest tak wielka, że w Argentynie nie potrafią napisać jego nazwiska [piszą Janzyk]
O, następny :) Sugeruj się menedżermi, tak...
Managery nie dają ogólnej wiedzy o umiejętnościach piłkarza, ale dzięki nim zapamiętałem przykładowo podstawowy skład Cypru czy Armenii, pamiętam też kilku piłkarzy z Antyli Holenderskich, choćby Leon Kantelberg czy Anton Joogsma, bodajże Eldrige Roojer... uważam, że manager daje wiedzę odnośnie nazwisk, a z Argentyny jakoś niewiele zapamiętałem... Za to dużo z Brazylii. Nie chodzi mi o to że gram w FM2007 to znam się na piłce, chodzi mi o to że znam masę nazwisk i MNIEJ WIĘCEJ ich umiejętności... Powiem to jeszcze inaczej - znam wielu piłkarzy, a ich nie bardzo...
Powiedz mi jak to jest, ze najpierw zaznaczasz, ze wygrają bo mają genialną technikę, a zarza potem twierdzisz, ze to "pseudogwiazdki" ?
Dlaczego pseudo ? Coś z nimi nie tak ?
Zależy jak pojmujesz pojęcie "pseudogwiazdki" - dla mnie to dobry piłkarz, ale lekceważąco podchodzący do przeciwnika, uważający iż jest super świetny i nikt z nim nie ma szans. Patrz na ich wypowiedzi w mediach.
Tak, tylko grają gdzieś w rezerwach. A Mercado i Cahais już w tym sezonie będą podstawowymi obrońcami w swoich klubach.
Hmm... czyżbyś rozmawiał z ich trenerem, że masz takie informacje...? Poza tym z twojej informacji wynika, że w tym sezonie też byli rezerwowymi...
ktoś tu traktuje Polaków jak śmieci ? Chyba przesadzasz.
Masz rację, źle to określiłem. Chodziło mi o to, że traktują Polaków, jakby żałowali, iż sami są Polakami... No przynajmniej ja to tak odbieram... Jeśli polak w meczu Polska - Argentyna kibicuje Argentynie to to o tym świadczy...

Jak masz jeszcze jakieś pytania kolego Corinthians to wal;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”