Manchester United (zbiorczy) - Strona 165

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 08 gru 2005, 15:52

futbolowa pisze:
Manumef pisze:Ruud van Nistelrooy to z pełnym zaangażowaniem grał w meczu z Villarreal, gdzie miał na sobie opaskę kapitana. Wczoraj niepokazał nic. Zupełnie nic...
Niestety. W ogóle nigdy go nie lubiłam i mam nadzieję, że klub się go pozbędzie i kupi bardziej przydatnego zawodnika. Fakt - strzela dużo bramek, ale tylko jak mu piłka 'skapnie' gdzieś w polu karnym. Jest takim samym drewniakiem na patykowatych nogach jak nasz Grzesio.
Również nie jestem zwolennikiem talentu Ruuda. Strzela wiele bramek i chwała mu za to. Ale on nie zna takiego pojęcia jak technika.
Ricardo Oliveira przybywaj!
futbolowa pisze:
Manumef pisze:Cristiano Ronaldo wygrałby konkurs na najbardziej efektownego piłkarza. Szkoda tylko, że jego sztuczki techniczne nie przynoszą pożytku drużynie.
Znowu poprzesadzał z tymi sztuczkami. Jak nie przesadne dryblingi, to jakiieś sztuczki, które niewiele dają... Ja jednak Crisa bym nie skreślała. Jest młodym i naprawdę dobrym zawodnikiem.
Też nie chcę skreślać Crisa, bo to jednak dwudziestolenit zawodnik, który dopiero co przeżył śmierć ojca, doświadczył upokorzenia 9domniemany gwałt). Tylko martwi mnie jego zaangażowanie w grę.
fieldy pisze:Nawet Keane odszedł bo się odważył skrytykować kolegów - teraz widać jak trafna była jego opinia.
I zrobił to w najbardziej odpowiednim momencie dla niego.
Diamen23 pisze:Przed wczorajszym meczem bardzo ceniłem Rio Ferdinanda i Cristiano Ronaldo. Pierwszego uważałem za jednego z najlepszych obrońców świata , a Portugalczyk był dla mnie synonimem techniki i pięknych zagrań. Powiem więcej po mistrzostwach Europy zakochałem się w grze tego piłkarza. Widocznie obu zbyt wysoko ceniłem. Tak słabego meczu w ich wykonaniu nigdy nie widziałem!
Nie przekreślaj zawodnika po jednym nieudanym meczu.
Diamen23 pisze:Man.U się skończyło. Ba , nic nie zapowiada zmian na lepsze. Odejdą pewnie gwiazdy a na ich miejsce sprowadzone zostaną Zokory i Parki :? . Nie sądze by Glazer wydał trochę kasy na nowego zawodnika. Należy mieć tylko nadzieję , że nowa fala zawodników jest tak utalentowana jak ich poprzednicy.
Podskakiwałbym z radości gdyby do United dołączyli piłkarze z takim talentem, potenjałem i ambicją jak w/w Park i Zokora.

Pozwolę sobie na małą analizę:
Sir Alex Ferguson i Carlos Queiroz odchodzą, a na ich miejsce na początku przyszłego sezonu przychodzi Paul LeGuen.

Pozycja bramkarza - nie musimy się martwić o następne 1,5 roku. Jestem pewien, że Edwin nadal będzie bronił na wysokim poziomie. Gdyby jednak stało się coś niespodziewanego - Heurelio Gomes.

Obrona - Gary powinien jeszcze pograć przez dwa sezony, ale niestety nie widać godnego następcy. Sądze, iż Bardsley nie jest jeszcze gotowy na grę w pierwszym składzie. Ferdinandowi można dać szansę, no chyba, że ten chce dalej zbierać kokosy za nic nierobienie. Real - pożądny klub, akurat dla gwiazd. Heinze niestety kontuzjowany i niewiadomo kiedy wróci po kontuzji. O'Shea...ech
prawa obrona: Nigel de Jong
środek: Ledley King, Oguchi Onyewu, Gabriel Milito
lewa flanka: Fabio Aurelio, Ludovic Magnin, Gregory Tafforeau

Pomoc - zmiany potrzebne od zaraz. Smith nie zastąpi Keane'a, a Scholes nie potrafi panować nad piłką.
Środek: Didier Zokora, Mahamadou Diarra, Tymoschuk
Lewe skrzydło: Florent Malouda
fieldy pisze:[zapraszam do tematu o tym najlepszym Angielskim klubie - to poruszymy kilka kwestii :wink: ]
Już jesteśmy fieldy :wink:
fala pisze:Manchester United odpadł z LM
Aha... :roll:

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 08 gru 2005, 15:56

Powiem tak:

Trzeba byc mistrzem zeby 1 meczem odpaść z 2 pucharów :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:

Ale jak bylo widac Fergusona to nie wzruszylo :) caly czas rzul sobie gume, psokojnie obserwujac mecz :mike: :mike:

Glory, Glory :roftl3: :roftl3:

PS. Powinni dac szanse juz Rossiemu, byc moze juz neidlugo wraz z Rooneyem beda tworzyc najlepszy atak w lidze :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2161
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 gru 2005, 16:01

janiofcb pisze:Rio Ferdinand to jeden z bardziej przereklamowanych piłkarzy na świecie już od kilku lat Confused To że uważa się go za jednego z najlepszych defensorów na świecie wywodzi się IMHO z faktu, że ktoś niespełna rozumu dał mu tygodniówkę w wysokości 120tys. euro. I teraz niektórzy myślą - "Kurcze! Ferguson nie może się mylić! Ten Rio musi być kapitalny skoro tyle zarabia!"
Zrobili mu krzywdę dając takie zarobki. On sam będzie gwiazdorzył i na niższe się nie zgodzi, a żaden klub równych, a tymbardziej wyższych mu nie da.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2005, 16:03

Manumef pisze:Już jesteśmy fieldy
tak czekałem, który z Was postanowi sobie w ten sposób zażartować :lol:
padlo na ciebie :rozga:
Manumef pisze:Pozwolę sobie na małą analizę:
Sir Alex Ferguson i Carlos Queiroz odchodzą, a na ich miejsce na początku przyszłego sezonu przychodzi Paul LeGuen.
niewątpliwie jest to jeden z ciekawszych wolnych trenerów [młody, już z wielkimi sukcesami] Jakby udąło się wam go pozyskac - to będziecie mieli wielkie wzmocnienie
Manumef pisze:Ferdinandowi można dać szansę, no chyba, że ten chce dalej zbierać kokosy za nic nierobienie.
po raz kolejny pytam - czy uważacie, że Rio zgodzi się na obniżkę zarobków? bo to jest raczej nieuniknione, przy obecnej sytuacji - kasa za LM nie wpłynie - więc trzeba oszzędzać, najprościej obniżyć kontrakty.
Manumef pisze:prawa obrona: Nigel de Jong
chciałoby się co ? :twisted: najpierw niech Glazer pokaże kase [jak uzbiera funty za sprzedaż niektórych "gwiazdorów" - na święta może ktoś ich kupi :lol: ] potem bedziecie mogli sobie wybrac jedengo z tych zawodników 8)
Manumef pisze:Środek: Didier Zokora, Mahamadou Diarra

o Zakore musicie wygrac najpierw z nami :lol: Jak Wenger się uprze to go weźmie [a bardzo by się przydał]
Manumef pisze:Mahamadou Diarra
sam chyba nie wierzysz, ze Diarra odejdzie z Lyonu, żeby przyjść na OT i walczyć o 3-4 miejsce w lidze.
Manumef pisze:Manchester United odpadł z LM

Aha...
tez coś słysząłem - ale nie wierze za bardzo - zwykłe plotki, oczernianie wspanialego klubu :roll:
Ostatnio zmieniony 08 gru 2005, 16:05 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 gru 2005, 16:04

Manumef pisze:Magnin
Tu się zgodzę. Zawodnik z takim charakterem i z tak ofensywnym usposobieniem cholernie by się przydał w Manchesterze. Chociaż nie wiem czy jest szansa na jego zatrudnienie.
Manumef pisze:Tymoschuk
Myślę , że ten świetny zawodnik powinien wreszcie spróbować gry w lepszym klubie. Ciekawe czy by się sprawdził?

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 08 gru 2005, 16:13

jak uzdrowić ManU?? proste po pierwsze wywalić jakoś tego milionera z Ameryki(bedzie to trudne :? ) po drugie zwolnic Fergusona(zrobił już swoje, przydałaby się troche świeżej krwi) po trzecie zakup jakiegoś srodkowego pomocnika( niekoniecznie Balacka, bardziej przydałby się jakiś defensywny pomocnik).
Szkoda mi Manchesteru bo to wielka drużyna, ale kolejny raz mamy przykład, że pieniadze same nie grają. W Realu wyleciał trener a Królewscy maja lepsze wyniki w tym sezonie niż Czerwone Diabły a Sir Alex wciąż sie trzma stołka. Żenada.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 08 gru 2005, 17:37

fieldy pisze:
Manumef pisze:Już jesteśmy fieldy
tak czekałem, który z Was postanowi sobie w ten sposób zażartować :lol:
padlo na ciebie :rozga:
:płacze:
fieldy pisze:
Manumef pisze:Ferdinandowi można dać szansę, no chyba, że ten chce dalej zbierać kokosy za nic nierobienie.
po raz kolejny pytam - czy uważacie, że Rio zgodzi się na obniżkę zarobków? bo to jest raczej nieuniknione, przy obecnej sytuacji - kasa za LM nie wpłynie - więc trzeba oszzędzać, najprościej obniżyć kontrakty.
Nie mówię o obniżeniu zarobków, bo to niemożliwe.
Jedyny klub (poza United), który jest w stanie wydawać tyle kasy na Rio jest Real (mają problem z obrońcami, a chcieliby sprowadzić Ferdinanda na SB)
fieldy pisze:
Manumef pisze:prawa obrona: Nigel de Jong
chciałoby się co ? :twisted: najpierw niech Glazer pokaże kase [jak uzbiera funty za sprzedaż niektórych "gwiazdorów" - na święta może ktoś ich kupi :lol: ] potem bedziecie mogli sobie wybrac jedengo z tych zawodników 8)
Nie myśle o wszystkich. chciałbym zobaczyć chociażby dwóch z nich. Sądzę, że transfer de Jonga, Aurelio jest jak najbardziej możliwy. No chyba, że po Holendra zgłosi się Arsenal :maruda:
fieldy pisze:
Manumef pisze:Środek: Didier Zokora, Mahamadou Diarra
o Zakore musicie wygrac najpierw z nami :lol: Jak Wenger się uprze to go weźmie [a bardzo by się przydał]
fieldy proszę ZOKORE. Cóż to będzie za przyjemność wygrać batalię o tego zawodnika :smile2:
fieldy pisze:
Manumef pisze:]Mahamadou Diarra
sam chyba nie wierzysz, ze Diarra odejdzie z Lyonu, żeby przyjść na OT i walczyć o 3-4 miejsce w lidze.
Jakie 3-4? No chyba, że Kanonierzy za nami :P Wszystko się może zdarzyć...
'Del Piero' pisze::rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :mike: :mike: :roftl3: :roftl3:
clon... yyy Del Piero. Akysz!

Czekałem na wypowiedź i tłumaczenie Fergusona po meczu. I się doczekałem. "podniesiemy się" - ile to on nam już naobiecywał...
Teraz mecz z Evertonem w lidze. Jeśli wygramy - "Mamy silny skład. Będziemy walczyć o najwyższe cele" :roll:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 08 gru 2005, 17:43

Manumef pisze: Nie mówię o obniżeniu zarobków, bo to niemożliwe.
Jedyny klub (poza United), który jest w stanie wydawać tyle kasy na Rio jest Real (mają problem z obrońcami, a chcieliby sprowadzić Ferdinanda na SB)
Wiesz, akurat sprzedanie Ferdinanda nie byłoby za dużą stratą dla MU, patrząć na to, co prezentuje ostatnio... a i na dobre by to wyszło, bo by kilkanaście milionów wpłynęło do kasy Manchesteru. :P

Manumef pisze: Nie myśle o wszystkich. chciałbym zobaczyć chociażby dwóch z nich. Sądzę, że transfer de Jonga, Aurelio jest jak najbardziej możliwy. No chyba, że po Holendra zgłosi się Arsenal Maruda
Heh, ja się tylko orientuję w sytuacji de Jonga, która wydaje się być jasna: odrzucił ofertę przedłużenia kontraktu z Ajaksem (hurra! :smile2: ), po czym powiedział, że chciałby grać na Wyspach. Wniosek: jest blisko MU... :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2005, 17:55

Manumef pisze:fieldy proszę ZOKORE. Cóż to będzie za przyjemność wygrać batalię o tego zawodnika
OK bierzcie Zokorę ja się Diarrą zadowolę :wink:
Manumef pisze:Nie mówię o obniżeniu zarobków, bo to niemożliwe.
w takim razie - żegnaj Rio - chyba nie bedą mu dalej płacić takiej kasy jak dotychczas - bo niby za co ? z przyzwyczajenia ?
Manumef pisze:Jakie 3-4? No chyba, że Kanonierzy za nami
:roll: Kanonierzy przed wami - a także Liverpool, Chelsea wy 4 miejsce - jak dobrze pójdzie :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 gru 2005, 8:26

Obniżyć zarobki Rio, to jest strzał w dziesiątkę. Zresztą, dlaczego tylko Rio? Piłkarz który gra na poziomie, ktory zarabia adekwatną ilość papierków do swoich umiejętności to jest coś. A w ManU chyba 90% składy winno zarabiać ,,troszkę" mniej.

de Jong na wyspach byłby poważbym wzmocnieniem. Defensywa United jest dziurawa jak stare kalesony dziadka Ferdinanda. A jak w starym przysłowiu piłkarskim - klub się buduje od obrony. No więc sprawę sobie wyjaśniliśmy. Wpierw podwaliny, fundamenty, a dopiero później ściany i dach, ot co.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 09 gru 2005, 12:34

Obniżenie zarobków..może nie tak od razu, bo taka terapia szokowa mogłaby United jeszcze bardziej zaszkodzić. Zmienć Alexa..to chyba byłoby najodpowiedniejsze wyjście z tej sytuacji. Wiosnę można byłoby potraktowac jako czas przebudowy zespołu pod okiem nowego trenera(O'Neill? Le Guen? ktoś inny? :)). Powinni zastosować pewne znane twierdzenie "Zmieniamy szyld i jedziemy dalej ... ":twisted: ale z troszke lepszym skutkiem niż to było w pierwowzorze :) pozdrawiam prawdziwych fanów Czerwonych Diabłów... dumni po zwycięstwie wierni po porażce :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 09 gru 2005, 23:28

A Ronaldo podobno ma być zawieszony na jakiś czas w LM za pokazanie faka w Lizbonie :P Powiedział że gdyby ludzie byli milsi zachowal by sie w bardziej grzeczny sposob... W sumie mu sie nie dziwie, emocje często biorą góre nad rozsądkiem.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 gru 2005, 23:32

infernus pisze:A Ronaldo podobno ma być zawieszony na jakiś czas w LM za pokazanie faka w Lizbonie Razz Powiedział że gdyby ludzie byli milsi zachowal by sie w bardziej grzeczny sposob... W sumie mu sie nie dziwie, emocje często biorą góre nad rozsądkiem.
No ale weź, co, może on był od początku miły? Jak na Old Trafford czy nawet na Stamford Bridge kibice gwiżdżą, to jakoś środkowego palca nie pokazuje... niech go zawieszą - będzie lepiej dla MU. :P

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 09 gru 2005, 23:38

No w sumie też fakt... Nic mu nie szło, był sfrustrowany to faulował wszystkich w około bez sensu :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 gru 2005, 23:48

Ja bym go zawiesił za to jak grał to po pierwsze :wink: A za tego palca na koniec to trzeba go odesłać do przedszkola spowrotem i tyle.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”