Liverpool (zbiorczy) - Strona 169

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sty 2010, 21:40

Monolog czas kontynuować.

Pierwsze zdjęcie Maxi'ego, jako piłkarza LFC:

Obrazek

O transferze Argentyńczyka wszystko zostało napisane w newsie, ja tylko dodam, że Maxi będzie grał z numerem 17.

Tutaj sprostowanie w sprawie rzekomego transferu Chamakha.
I na deser wywiad z Purslowem, który powinien napawać optymizmem każdego kibica Liverpoolu.

PS W trwającym właśnie meczu z Reading Liverpool prowadzi 1:0 po dosyć przypadkowej bramce Gerrarda.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2010, 21:47

chyba nie zaliczą jej Anglikowi, raczej była samobójcza.

Liverpool prowadzi grę i próbuje uderzać, ale lepsze okazje miało Reading. Nie wiem jak Rasiak tego nie trafił. Church znów wchodzi w obronę jak w masło. W końcówce szczęście się uśmiechnęło, ale Reading pokazało, ze z kontry potrafi grać, więc wszystko jeszcze możliwe.

No i warto wspomnieć, ze Torres znów sobie coś uszkodził i zagrał 30 minut tylko

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sty 2010, 21:52

Jeeeeest! Doczekałem się odzewu, dzięki Fieldy! :lol:

Bramka faktycznie zaliczona jako samobój, mój błąd.
Z kolei u Torresa może być to odnowienie kontuzji kostki. Mam jednak nadzieję, że w tym przypadku również się mylę.

Wracam na drugą połówkę. :wink:

Edit: Gerrard zmieniony na Babela. W drugiej połowie niestety go nie zobaczymy. :boje się:
Ostatnio zmieniony 13 sty 2010, 21:55 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2010, 21:53

Prawde mowiąc spodiewałem sie ze pokisi do lata i odejdzie do Argentyny, od dawna nie wygladał na goscia, ktorym był po przejsciu z Epsanyolu, czy w sezonie kolejnym. Jesli to ma być wzmocnienie dla Liverpoolu w walce o LM, to Rafa duzo zaryzykowal, choć za małe pieniadze, ale mowi sie o 3,5 letnim kontrakcie.
Ja mu zycze jak najlepiej, szczegolnie dla dobra Argentyny, bo boje sie o ta kadre, bo wiele wskazuje, ze Diego nie dość, ze zabierze na MŚ takich zawodnikow jak Maxi, Gago czy Collocini to jeszcze oni moga grać w podstawowym skladzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2010, 22:18

mówią, że Torres uszkodził kolano, a Gerrard ścięgno uda. Kiepsko to wygląda. Liverpool cały czas prowadzi grę, ale jakichś znakomitych okazji nie ma. Do pola karnego fajnie to wygląda, nawet Babel coś dziś gra.

edit:

nieźle, ostatnia akcja - wydawało się, że już nic się nie stanie i Yossi kopie rywala w piętę w polu karnym :lol:
zapowiada się ciekawa dogrywka.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 sty 2010, 22:58

Torres out, Gerrard out.. nieciekawie to wygląda. Mecz nudny ale od karnego jest bardzo emocjonująco. Teraz świetny gol na 1-2 i Liverpool po 120 zbędnych minutach powtórki odpada z FA Cup? 20 minut zostało, wszystko sie moze zdarzyc.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2010, 23:06

Jak Liverpool odpadnie, to bedzie dramat dla nich.
Tak jak piszesz - grane 120 minut, kontuzje Torresa i Gerrarda i w dodatku zmarnowana ostatnia szansa na trofeum w tym sezonie.
Zostaje oczywiście Europa League, ale i tak za wesoło to nie wygląda.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sty 2010, 23:24

:angry:

Katastrofa.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 13 sty 2010, 23:33

Heh, już dawno Liverpool mi nie sprawił takiej radości swoim występem. Ależ miałem szczęście, że postanowiłem sobie akurat ten mecz obejrzeć.

Wielkie brawa dla Reading, w pełni zasłużyli na awans i drugi gol zdobyty w bardzo dobrym stylu, a piłkarze Liverpoolu mogą tylko pluć sobie w brodę, że dali się tak ograć i zmarnowali parę doskonałych okazji np. sam na sam Benayouna.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 sty 2010, 9:44

Jak długo Rafe będziecie trzymać ? żadna drużyna z wielkiej czwórki chyba nie poległa tak szybko na wszystkich możliwych frontach xD gracie w ogóle w CC ? Najlepszy i tak był dzisiaj news o Torresie że celuje w Puchar Anglii :P Jestem ciekaw kolejnej wymówki Beniteza , może powie to co zawsze że od teraz sezon zacznie się na nowo etc.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sty 2010, 12:04

KajoFC pisze:Najlepszy i tak był dzisiaj news o Torresie że celuje w Puchar Anglii :P
dziwne by było, gdyby mówił, że planują odpaść już na 3 rundzie. Liverpool w tym sezonie ma już 5 porazek na Anfield. W poprzednim [gdzie nic nie wygrali] mieli 1 ...

została im jeszcze liga europejska, więc szanse na trofeum mają, ale jak tak dalej pójdzie to mogą odpaść już na wiosnę.
Z CC odpadli z rezerwami Arsenalu :)

Ostatnio Liverpool i United odpadli razem już w 3 rundzie FA Cup ... 51 lat temu.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 sty 2010, 12:27

Jarzinho pisze:Prawde mowiąc spodiewałem sie ze pokisi do lata i odejdzie do Argentyny, od dawna nie wygladał na goscia, ktorym był po przejsciu z Epsanyolu, czy w sezonie kolejnym. Jesli to ma być wzmocnienie dla Liverpoolu w walce o LM, to Rafa duzo zaryzykowal, choć za małe pieniadze, ale mowi sie o 3,5 letnim kontrakcie.
Ja mu zycze jak najlepiej, szczegolnie dla dobra Argentyny, bo boje sie o ta kadre, bo wiele wskazuje, ze Diego nie dość, ze zabierze na MŚ takich zawodnikow jak Maxi, Gago czy Collocini to jeszcze oni moga grać w podstawowym skladzie.
Mi się wydaje że Maxi może się w PL odrodzić. W Atletico brakowało mu niż nieco motywacji, a to przez te różne akcję które ostatnio się przytrafiły. Najlepszym jego sezonem był sezon trzeci w Espanyol'u. Pierwszy w Atletico też bardzo dobry, drugi zmarnowany przez kontuzję, trzeci również bardzo dobry, choć już wtedy coś się psuło, a później już coraz gorzej. Mimo wszystko myślę że w zespole "The Reds" wywalczy podstawowy skład.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 sty 2010, 12:59

fieldy pisze:
KajoFC pisze:Ostatnio Liverpool i United odpadli razem już w 3 rundzie FA Cup ... 51 lat temu.
Wiesz może kto wtedy wygrał ligę i FA Cup ?

Jak Benitez ustawi Rodrigueza ? czyżby Kuyt miałby stracić miejsce na prawym skrzydle ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sty 2010, 13:48

KajoFC pisze:Wiesz może kto wtedy wygrał ligę i FA Cup ?
powtórki raczej nie będzie.
Ligę Wolves (Chelsea 14 :P), a puchar Nottingham Forest.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 sty 2010, 13:55

KajoFC pisze:Jak Benitez ustawi Rodrigueza ? czyżby Kuyt miałby stracić miejsce na prawym skrzydle ?
Maxi na pewno dużo lepiej spisuje się na prawym skrzydle. Na lewym grał tylko w ostateczności i nie wyglądało to za dobrze, dlatego o tej pozycji powinno się zapomnieć ustawiając go, już lepiej dać go do środka pomocy. Mimo wszystko wątpię aby Benitez posadził na ławkę Kuyt'a. Tak więc może Maxi jako wsparcie Torres'a (jak wróci do gry) jak drugi napastnik. Takie coś chciałbym zobaczyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”