Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 wrz 2011, 17:34
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 wrz 2011, 17:58
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2011, 17:58
To było z mojej strony pytanie retoryczne.Chlopaczek pisze:Chyba jasne ze to pierwsze.
Oj, zbędna złośliwość i argumentum ad personam – stać Cie na więcej.Chlopaczek pisze:Franz jest jak przyjaciolka zawsze doradzi.
Los „klechow" jest mi całkowicie obojętny.Babel pisze:Franz, tak naprawde by odsunac klechow od koryta nie trzeba az tak radykalnych posuniec, ale skoro takie przewidujesz to moze jednak cos jest na rzeczy . Nic to, czas klechow est juz policzony przez Najwyzszego, niezaleznie od Ruchu Palikota, ruchu planet, czy od preferencji smoka wawelskiego.
Z tym poparciem FiM i kandydatura jej redaktora naczelnego do Sejmu - jasna sprawa i wiedza powszechna. Czego się spodziewać po ludziach którzy twierdza, ze Popiełuszko właściwie zabił się sam po tym jak spędził upojna noc w burdelu z kurwami i woda w ilościach godnych księgi rekordów Guinessa. W krajobraz poletka Pana P wpisuje się to idealnieBabel pisze:Wracajac do meritum to trzeba nadmienic, ze Palikotowi zdecydowanie blizej do FiM, bo zdaje sie ze redaktor naczelny tegoz periodyku kandyduje z jego list, a sam Palikot ma tam zdaje sie stala rubryke. Zdaje sie tez, ze sam Urban jak i cala "betonowa" lewica jest sceptyczna (co majac na uwadze przeszlosc Palikota ma swoje podstawy logiczne, choc nawet sam Grzegorz Napieralski by wpadł na to ze im wiecej Palikota, tym mniej zebow Grzesia Dyndały w TV) co do jego Ruchu tudziez ruchu jego poparcia, wiec nie wiem skad Ci sie to wzielo z tym "NIE" i Urbanem. Zakladam, ze to jedyna rzecz o ktorej (jeszcze) nie wiedziales, wiec sluze rada bracie.
Mam podobnie.Babel pisze:Nie wiem na kogo zaglosuje, znow nie mam ochoty na nikogo.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 wrz 2011, 18:18
W takim razie ja posypuje głowe popiolem. Dawno temu czytalem "NIE", wiec moze wiele sie zmienilo. Powiem szczerze, ze intelekt Urbana oceniałem wyzej niz superlatywy w kontekscie Palikota. Mowiac kolokwialnie, czas zapierdala.franz pisze:Kolacje pana Jerzego z Palikotem w pewnej znanej warszawskiej restauracji to ponoć regularne spotkania dobrych przyjaciół.
Oj tam, kompanem do wodki moze byc niezlym. Ja tez z Wami pic wodke lubie tak samo jak Kwasu lubi(ł) pic z Głodziem. To nic nie znaczy, jestem lewakiem, ale znam swoje obowiazki i przy wodce (i w ogole) jestem przesympatyczny!franz pisze:Kolacje pana Jerzego z Palikotem w pewnej znanej warszawskiej restauracji to ponoć regularne spotkania dobrych przyjaciół.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 wrz 2011, 18:32
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 wrz 2011, 18:41
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 30 wrz 2011, 18:48
lukinis131
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 wrz 2011, 19:19
To ze ktos zmadrzal nie powinno byc podstawa do jego krytyki.lukinis131 pisze: Najpierw biznesmen katolicki a teraz antyklerykalny . Najpierw prawica , teraz lewica
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 wrz 2011, 19:22
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2011, 19:43
Ja rowniez.Babel pisze:Powiem szczerze, ze intelekt Urbana oceniałem wyzej niz superlatywy w kontekscie Palikota.
Berele Lewartow pisze:W przypadku Palikota nawet nie chodzi o jego poglady bo mniemam, ze on ich nie posiada, a jedynie sie nimi wysluguje. Wczoraj budowała pokolenie JPII, dzis nie kleka przed biskupem.
piwus pisze:Janusz Palikot? Ten słynny katolik z rubryką w Tygodniku Powszechnym, który się wybił na rzekomym alkoholizmie Lecha Kaczyńskiego i insynuacjach dotyczących ingerencji władz w lądowanie w Smoleńsku i pijaństwie Lecha Kaczyńskiego podczas lądowania w Smoleńsku? Który ma skład na Sejm porównywalny do Partii Pracy i na czas wyborów dorzucił antyklerykalizm?
Otoz to.lukinis131 pisze:Nie należy wierzyć w żadne słowa Palikota . Osobnik ten jedno mówi , drugie robi . Mamy na to wiele przykładów , chodźby ten który przytoczył piwuś . Najpierw biznesmen katolicki a teraz antyklerykalny . Najpierw prawica , teraz lewica . W kampanii krytykuje Platformę , program ma całkiem odmienny od niej . Po chwili dodaje , że koalicje to by z chęcią z PO zrobił . Palikot próbuje się chwytać wszystkiego żeby tylko wejść do parlamentu
To zdanie dla mnie jest ostatecznym i zamykającym dyskusje stwierdzeniem.piwus pisze:My w Polsce na proces mądrzenia mówimy hipokryzja i cynizm
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 wrz 2011, 21:01
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 30 wrz 2011, 21:04
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 wrz 2011, 21:56
Zgadzam się.Nie wiem na kogo zaglosuje, znow nie mam ochoty na nikogo. Jesli na Palikota to na zasadzie pokerowe "sprawdzam". Natomiast wasze posty, pełne miłości i braku pogardy dla człowieka, coraz bardziej mnie don przekonuja.
Jeśli czytałeś Urbana lub kiedyś go słyszałeś, to powinieneś wiedzieć, że on poprze każdego, kto będzie krytykował kościół, tym bardziej, gdy na scenie politycznej takich osób prawie nie ma. To nie ma nic wspólnego z zaletami Palikota.Powiem szczerze, ze intelekt Urbana oceniałem wyzej niz superlatywy w kontekscie Palikota.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 wrz 2011, 23:42
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 paź 2011, 5:59
j1mmy
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio