FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1696

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 24 lut 2013, 16:56

Szkoda, że wczoraj Sevilla była tak nieskuteczna, bo Barca była spokojnie do ogrania. Bardzo dobry mecz Alvesa i bramki Villi oraz Messiego przesądziły o wyniku. Forma Barcy nie jest rewelacyjna i mam nadzieję, że zostanie wykorzystana przez Real.

Awatar użytkownika
barcelowicz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barcelowicz » 24 lut 2013, 20:26

grzegorzfcb pisze:
Sandro Rosell" pisze: Vilanova na pewno nie wróci na rewanż z Milanem.

Powrót Tito zaplanowany jest na przełom marca i kwietnia, nie wcześniej.
A w styczniu były informacje, że Tito wróci pod koniec lutego, przynajmniej tak mi się wydaje :-|
Albo coś z powrotem do zdrowia Tito jest nie tak, albo zarząd trochę zbyt optymistycznie podszedł do osoby Jordi Roury, bo brak Tito na ławce w poważnych meczach wychodzi nam bokiem.
Chyba Pep by nie odmówił, gdyby go poprosić, żeby wziął Barcę na pół roku :wink: :roll: A może by go poproszono, gdyby sytuacja w lidze była gorszę tj nie była tak znakomita ?
Wydaje mi się, że początkowe plany były takie, że Tito miał wrócić chyba na wczorajszy mecz bądź rewanż z Realem w CdR. Jednak po pewnym czasie musiałby znowu udać się do New York City na dalszą część kuracji. Zarząd wraz z Tito pewnie doszli do wniosku, że drużyna da radę w meczach z grającymi w kratkę w tym sezonie Realem i Milanem z Rourą na ławce i postanowili, żeby Tito wrócił dopiero po wszystkich badaniach, leczeniu etc.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 lut 2013, 0:21

Wy tak serio z tym Falcao,Cavanim ? :roll:

Przecież sprowadzenie tych zawodników spowoduje przejście Messiego na skrzydło..Gdzie tu wzmocnienie? :shock: Trzeba zmienić skrzydłowych - Alexisa sprzedać bo z niego nic nie będzie i niech idzie choćby za te 15 mln byle go niewidział już w koszulce Blaugrany :lol: Villa - tu rodzi się pytanie czemu nie dostaje zbyt wielu szans :>
Kim ich zastąpić nie wiem czemu ale przyszła mi do głowy opcja Hulk - z prostego powodu facet jak walnie to wióry lecą i tego nam potrzeba jeśli nie wychodzi tiki-taka...Coś w stylu Villi z GD 27.04.11 :)
Neymar? Naprawdę nie wiem czy jest na to gotowy :/ Ktoś podał nazwisko Aguero - nie sądzę aby go City puściło a jak już to nie za czapkę gruszek...

Na środkową obronę mam 1 kandydata - Hummels...Dać 30-35 mln euro i BVB powinna go puścić :P

Pozatym wszystko zależy ile mamy w budżecie,ile będziemy mogli mieć po sprzedaży Sancheza...Jedno jest pewne okienko będzie ciekawe i będzie mnóstwo plotek ale wzmocnień potrzeba i to już !!Już nie zapominając o trenerze,który jest niewiadomą :whistle:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 lut 2013, 0:27

In Deulofeu we trust :)

A jeśli chłopak nie wystrzeli to chyba tylko ... Ronaldo na skrzydle by nas urządzał :)

Właśnie na tym polega problem ze skrzydłowymi, że teraz niewielu jest takich, którzy się nadają do 4-3-3... mnie tam do głowy nikt nie przychodzi. Natomiast Hulk się kompletnie nie nadaje do "normalnej" gry w Barcelonie. Najgorsze jest to, że najlepsze papiery na skrzydłowego Barcelony miał właśnie Sanchez jak przychodził...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lut 2013, 2:07

Bojan po sezonie wróci na prawą flankę i macie problem z głowy :roll: A My bierzemy Sancheza za 10 milionów i gitara :twisted:

Zauważcie że te ostatnie ruchy transferowe Barcy to jakieś wpadki. Nie kojarze piłkarza za którego dano ostatnio adekwatną kwotę do jego umiejętności i przydatności drużynie (pomijając Cesca w gazie) Pomijając transfery (na mercato przyjdzie czas...) warto zwrócić to co komentator wspomniał uwagę że długggo pauzujący Villa jest drugim strzelcem zespołu z 11 bramkami. Czyli Messi i długo długo nikt. Nie wiem czy tu nie leży też problem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 lut 2013, 8:52

Emerald pisze:
Bienias pisze:Ale zmiany sa konieczne co pokazuje ten sezon i poprzednie pojedyncze mecze o stawke. Messi cofajacy sie do rozgrywania pilki przy indolencji strzeleckiej Pedro, Sancheza, Iniesty to juz podcinanie sobie skrzydel.
Oczywiście, że zmiany są konieczne ale moim zdaniem problemem nie jest brak "9", tym bardziej, że nie ma na nią miejsca. Jak już mówiłem moim zdaniem Messi na skrzydło nie wróci a zmiana systemu nie wchodzi w grę. Moim zdaniem problem jest w środku i w dynamice, bo to dominacja środka i zmiana tempa gry są tym co w wykonaniu Barcy niszczy(ło) przeciwników. Ja bym stawiał mocniej na Thiago w środku. Nie wiem jak mi to przez klawiaturę przechodzi, ale moim zdaniem Xavi już nie daje rady.

No i właśnie Messi do rozgrywania nie powinien się cofać bo to robota dla Iniesty i Xaviego/Thiago.
W takim razie trzeba kupic 2 slownie dwoch skrzydlowych i liczyc ze wypali przynajmniej jeden bo w innym razie czeka nas powtorka ostatnich meczow. Nie ukrywam ze jestem wielkim fanem talentu Falcao i uwazam ze ma on na tyle wielkie umiejetnosci ze warto zmienic pozycje Messiego zeby grac taka 9. Oczywiscie sa to luzne przemyslenia. Jednak faktem jest ze Barcelona potrzebuje swiezej krwi do pierwszego skladu albo trenera ktory znowu zacznie wydobywac co najlepsze z potencjalu kregoslupa Barcy. Zal patrzec na mecze kiedy nasz general Xavi kopie sie w czolo z Iniesta. Stoperzy sa jak sito biorac nawet pod uwage Masche. Tak jak pisalem wczesniej. Zostal nam mecz z Milanem oraz teraz rewanz z Realem. Czas weryfikacji trwa....

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 lut 2013, 9:50

ddemon pisze:Wy tak serio z tym Falcao,Cavanim ? :roll:

Przecież sprowadzenie tych zawodników spowoduje przejście Messiego na skrzydło..Gdzie tu wzmocnienie? :shock:
Niekoniecznie. Możemy wzorować się na rep. Argentyny. a Iniesta mógły być ustawiany na skrzydle

Ale skoro już ofcjalnie Barca przyznała, ze chce Naymara, więc będziemy raczej udoskonalać system niż go zmieniać
Mam nadzieje, że Neymar nie będzie wciskany w buty Alexisa(tj zróbmy z niego zapierdalacza)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 lut 2013, 10:52

grzegorzfcb pisze:
ddemon pisze:Wy tak serio z tym Falcao,Cavanim ? :roll:

Przecież sprowadzenie tych zawodników spowoduje przejście Messiego na skrzydło..Gdzie tu wzmocnienie? :shock:
Niekoniecznie. Możemy wzorować się na rep. Argentyny. a Iniesta mógły być ustawiany na skrzydle

Ale skoro już ofcjalnie Barca przyznała, ze chce Naymara, więc będziemy raczej udoskonalać system niż go zmieniać
Mam nadzieje, że Neymar nie będzie wciskany w buty Alexisa(tj zróbmy z niego zapierdalacza)

Ile ze wszystkich spotkań na skrzydle Iniesta miał dobrych,przyzwoitych - 30-40%? To nie jest skrzydłowy Andres musi grać w środku...A jeśli dalej będziemy go dawać na skrzydło = dalej będziemy się pogrążać...

Jak już są podawane kandydatury Bojana do ponownej gry w FCB świadczy tylko o tym że kandytów jest bardzo mało i jak wielki problem jest ze znalezieniem skrzydłowego...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 lut 2013, 10:55

Ddemon - tą kandydaturę podał fan Milanu, który chciałby się Bojana pozbyć :)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 27 lut 2013, 11:13

Tito wracaj. Inaczej tego skomentować nie można. Pech ogromny, Real strzelił wszystko co miał. Najpierw ten nieszczęsny karny, potem rozkraczony Puyol, a na koniec głową pośród karłów. Jak tak dalej pójdzie to nawet przewagę w lidze roztrwonimy.
Oby Vilanova po powrocie ogarnął ten syf i majster na osłodę.

Latem nie widzę innej opcji jak porządne odkurzanie i wymyślnego czegoś nowego na następny sezon.

Do widzenia:
- Valdes
- Villa (chciałbym żeby został ale nie ma sensu skoro na niego nie stawiają)
- Sanchez
- Cuenca
- Afellay

Nowy bramkarz, obrońca, napastnik poszukiwany. Nie ma się co na ten temat w sumie rozpisywać, niewiele się zmieni.

Oby tylko na Bernabeu się na 5-0 nie skończyło.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lut 2013, 11:18

Ja myślę, że problem Barcelony leży w samym pomyśle na atak. Drużyna teraz jest dostosowana w 100% do tiki-taki i do grania na Messiego. Na skrzydłach piłkarze grają tak by uruchamiać Messiego, a nie by stwarzać okazje dla siebie. Oni mimo tego, że grają wysoko są elementem rozegrania, a nie ataku i dlatego też na lewej stronie gra Iniesta. Iniesta, który jest doskonałym zawodnikiem, ale ze strzelaniem goli to wiele wspólnego nie ma, jest rozgrywającym. W konsekwencji Andres i Cesc kotłują się w tej samej strefie. Cholera wie czy bardziej sobie pomagają czy przeszkadzają w tych najważniejszych spotkaniach (innych nie oglądam), a dla Messiego nie ma alternatywy w wykończeniu. Barcelona tu robi błąd i zdecydowanie lepiej to wyglądało gdy na lewym ataku grał Villa. Zamiast trochę zdywersyfikować atak, by mieć więcej niż jeden pewny środek na zdobywanie bramek wali cały swój potencjał ludzki w grę na Messiego. W zasadzie to nie dziwi bo Messi jest najefektywniejszym graczem w futbolu. Efekt więc jest fenomenalny, ale do momentu, gdy Messi strzela. Z Milanem i Realem Messi został wyłączony i Barcelona nie wiedziała co ma zrobić. Barca potrzebuje skutecznego skrzydłowego napastnika. I musi dojrzeć do tego by grać w ataku nie tylko na Messiego, ale też na tego drugiego. Może i Leo strzeli o 15 goli mniej, ale przynajmniej Barcelona będzie miała więcej opcji, będzie miała jakąś alternatywę w takich spotkaniach jak te z Milanem czy Realem, gdzie Bluagrana nie była w stanie nijak się dostosować do przebiegu meczu. Nie miała alternatywy. A w typowego wysuniętego napastnika nie wierzę, to by była dla Barcelony zbyt duża rewolucja.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 27 lut 2013, 11:29

5-0 to nie będzie, ale możemy być pewni że bramki padną :D Real ma ciężki mecz z ManU, więc nie wiadomo jakim składem wyjdzie na GD, czy da odpocząć piłkarzom, czy wystawi nakręconych grajków z mocnym kopem pozytywnej energii po wczorajszym. Może zagra Pepe, Modric czy Kaka, ale to też nic dobrego dla was.
To że troche przewage w lidze roztrwonicie to jest niemal pewne, sęk w tym że jak bardzo. Atletico pozostała już LaLiga i ew finał CdR jeśli dziś wygrają. Do konca pozostało 13 kolejek, w tym mecze na wyjeździe z Realem i z Atletico. Przy tak słabej grze FCB przewaga nad Atleti z 12pkt, i nad Realem z 16 pkt może spać o połowę, ale nie musi. Atletico pozostała tlyko liga i jeśli pregracie na SB będą mieli 9 pkt straty na 12 kolejek. Pewne jest to że nikt wam ligi nie odpuści, nie ważne ile macie teraz więcej pkt.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 lut 2013, 11:36

Loczek zgadzam się wzupełności co do skrzydeł. Skrzydłowi muszą być elementem ataku a nie rozegrania. Z tiki taką się nie zgadzam bo ta funkcjonuje przy takim rozwiązaniu. Tzn. Pep właśnie w ten sposób grał do kontuzji Villi i właśnie po to był sprowadzany Sanchez. Po kontuzji Villi i w wyniku tragicznej formy Pedro tak się w zeszłym sezonie grać nie dało a jak widać teraz chyba stwierdzili, że Guardiola specjalnie wprowadził te zmiany (uwierzył w to chyba również Del Bosque, króry też katował grą bez skrzydłowych).

Profesorze - strasznie dramatyzujesz - jest źle ale po pierwsze w lidze Real bedzie oszczedzał siły na MU a po drugie to tych 16 punktów roztwonić nie powinien nawet Roura.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lut 2013, 11:50

Nigdzie nie napisałem, że trzeba odejść od Tiki-taki. Przynajmniej nie miałem takiego zamiaru.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 lut 2013, 11:55

Emerald pisze: w lidze Real bedzie oszczedzał siły na MU.
Juz to widze jak Real z odwiecznym rywalem i to na swoim stadionie bedzie oszczedzal sily. Nie ma bata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”