Liverpool (zbiorczy) - Strona 172

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2010, 15:54

Słaby mecz. Liverpool w kryzysie, skład wyjściowy na kolana nie rzucił i ich gra też nie. Stoke troche pechowo, bo szybko musieli 2 zmiany przeprowadzić. Mało okazji, choć w końcówce przynajmniej coś się działo. Kuyt w słupek ... jak nie idzie, to nie idzie. Aż dziw, że mieli tylu defensywnych graczy, a Huth zostawiony sam sobie przy słupku w końcówce.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sty 2010, 15:01

Echo podaje, że w najbliższym czasie klub powinien sfinalizować wypożyczenie Jonesa z Sundrlandu. Z kolei na łamach Sky Sports wypowiedział się Steve Bruce, który twierdzi, że reprezentanta Trynidadu i Tobago nie sprzeda (o wypożyczeniu nie ma mowy, więc może faktycznie jest coś na rzeczy). Mam wielką nadzieję, że uda się sfinalizować ten transfer, bo w obliczu 6-tygodniowej absencji Torresa, nasza sytuacja w ataku wygląda naprawdę bardzo nieciekawe. Poza tym Kenwyne to naprawdę bardzo dobry piłkarz i niewątpliwie byłby sporym wzmocnieniem.

Inna ciekawa informacja, to kolejne spięcie na linii Benitez - Babel. Tym razem Holender za zachowanie i wpisy na Twitterze został ukarany grzywną w wysokości dwóch tygodniówek. Echo podaje, że po tym incydencie odejście Ryana jest nieuniknione, a zainteresowane kluby to Besiktas i Galatasaray (i tu pojawiają się plotki o możliwej transakcji wiązanej z udziałem Ardy Turana).

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 18 sty 2010, 15:40

Daaaamian pisze:Ciężko coś napisać o grze Maxi'ego, bo tak na dobrą sprawę oprócz jednej nieudanej próby minięcia rywala nie zrobił na boisku dosłownie nic.
No to się przyzwyczajajcie, bo właśnie tak będzie wyglądała gra Maxi'ego, a właściwie nie będzie wyglądała, bo on przez 90 minut będzie zazwyczaj kompletnie nie widoczny. Jednak jak będzie w formie (oczywiście wówczas też nie będzie widoczny) to będziecie mieć z niego wiele radości, bo będzie się pojawiał w polu karnym (znikąd) właśnie tam, gdzie nie ma nikogo, a jest piłka.

Jego niedzielna, pożegnalna z Atletico konferencja prasowa :

http://www.youtube.com/user/clubatletic ... xUc32p1y54

i jak ktoś by chciał wiedzieć o czym mówi to trochę bardziej przystępnym języku Angielskim, lecz tylko suchy tekst :

http://www.clubatleticodemadrid.com/en/ ... sp?id=4707

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 sty 2010, 15:49

Z transferu Jonesa nici. Sunderland nie zgodził się na wypożyczenie. W grę wchodził jedynie transfer definitywny (za 10 milionów funtów), jednak oczywiście klub nie ma pieniędzy na taki wydatek.

Teraz Sky Sports pisze o Zigicu, jednak nie mam pojęcia jak Serb radzi sobie w tym sezonie, więc sceptycznie do tego podchodzę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sty 2010, 0:05

meczu nie widziałem, oglądałem inny, lepszy :]
Ale wygrana Liverpoolu bez najlepszych piłkarzy to miłe zaskoczenie, miłe, bo nie chciałbym np Spurs zamiast The Reds w LM. Z tego co wiem, to Spurs nic nie grali. Ale nie ma się co dziwić - zaczynał w wyjściowej 11 Gareth Bale, który do tej pory w swojej karierze zaczynał 22 mecze ligowe Spurs i ... żadnego Koguty nie wygrały. Talizman :lol2:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 sty 2010, 1:11

fieldy pisze:Gareth Bale
Można się było domyśleć :lol: Szkodami strasznie chłopaka, bo na pewno się mu ciężko gra z takim piętnem. Zwłaszcza, że dzięki statystykom każdy kibic już o tym wie. Nie wierzę, aby Redknapp się sugerował takimi rzeczami, ale na grę Bale'a mato pewnie wpływ. Zresztą ten chłopak już tak abstrahując od tej niechlubnej serii trochę się zatrzymał w piłkarskim rozwoju. Pamiętam, że furorę robił w Southampton już mając 17, czy tam 18 lat. Dobrze ułożona lewa noga, nieustępliwy, wróżono mu wielką karierę. A na dzień dzisiejszy rzadko łapie się do składu Spurs. Z pożytkiem dla drużyny :wink:

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 21 sty 2010, 11:37

fieldy pisze:meczu nie widziałem, oglądałem inny, lepszy
Wiele nie straciłeś. Dużo walki i ostrych fauli. Mało sytuacji bramkowych, Liverpool około 60 minuty całkowicie zamknął się na swojej połowie i jedynie kontrował, co zresztą świetnie im wychodziło bo mieli parę sytuacji.
Pierwsza bramka padła po dalekim wybicie Reiny. Ileż to już bramek Liverpool strzelił w taki sposób? Gra nogami Hiszpana jest niemal doskonała. Obrońcy drużyn przeciwnych pewnie już drżą na sam widok bramkarza The Reds wybijającego piłkę ze swojego pola karnego :lol:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 21 sty 2010, 12:34

Daaaamian pisze:Teraz Sky Sports pisze o Zigicu, jednak nie mam pojęcia jak Serb radzi sobie w tym sezonie, więc sceptycznie do tego podchodzę.
Ja do dzisiaj się zastanawiam jak taki zawodnik jak Zigic nie zrobił ogromnej kariery. Dla mnie jest on obecnie najlepszym ponad dwumetrowym napastnikiem na świecie. Kompletnie nie doceniany piłkarz, który doceniony został tylko w Santanderze. W poprzednim sezonie w 19 meczach Racingu zdobył 13 bramek (i nie ważne że gra była nastawiona pod niego, choć nie całkowicie) i nikt nie był na niego chętny. W tym sezonie w Valencii zagrał 5 spotkań w PD, wszystkie wchodząc z ławki. Zdobył przy tym dwie bramki. Dwie bramki zdobył także w spotkaniu przeciwko Deportivo w Copa del Rey w którym zagrał od początku.

Atak Torres - Zigic może być atakiem marzeń i nie chodzi tylko o to że Zigic może wiele bramek zdobył, a raczej może mnóstwo asyst zaliczyć u Torres'a zgrywając mu piłki. Myślę że Valencia dużo za Zigica życzyć sobie nie będzie, 6 mln euro powinno wystarczyć.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 21 sty 2010, 13:10

Asteniu pisze:Atak Torres - Zigic może być atakiem marzeń i nie chodzi tylko o to że Zigic może wiele bramek zdobył, a raczej może mnóstwo asyst zaliczyć u Torres'a zgrywając mu piłki.
Trio Torres - Zigic - Reina mogłoby nawiązać do tradycji Owen - Heskey - Westerveld. To faktycznie ciekawa opcja. Jednak Rafa już kiedyś próbował jednego wieżowca w drużynie (Crouch) i mimo, że grał dobrze i strzelał sporo bramek zdecydował się go sprzedać. Do dzisiaj nie wiem dlaczego.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 21 sty 2010, 15:02

Tyle że Zigic to jednak inny zawodnik iż Crouch. Serb może jest nieco mniej ruchliwy, bardziej statyczny, jednak dużo bardziej silniejszy fizycznie, lepszy technicznie i chyba nieco zwinniejszy. Właśnie zawsze wydawało mi się że grając 4-4-2, mieć świetnie technicznego i szybkiego zawodnika oraz wielkoluda to idealna sprawa.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 sty 2010, 15:04

Czas coś napisać po wczorajszym spotkaniu.
Przede wszystkim nie zawiódł Benitez, bo skład i taktyka były dobrane praktycznie idealnie. Do tego udane zmiany.
Nie zawiedli także wykonawcy, przede wszystkim: Reina (fenomenalny bramkarz, co tu dużo gadać), Kyrgiakos (nie wierzę, że to piszę, ale Grek gra po raz kolejny bardzo dobrze, przy odrobinie szczęścia mógł strzelić 2 bramki), Carragher (nieustępliwy i bezbłędny, opaska bardzo go zmobilizowała), Riera (nareszcie zagrał od pierwszych minut i pokazał się naprawdę z bardzo dobrej strony; świetnie wrzucał, groźnie strzelał), Aquilani (nareszcie dobry występ Włocha; dużo bardzo dobrych piłek i do tego asysta), a także Kuyt (za 2 bramki, chociaż spokojnie mógł strzelić 4). Taki Liverpool chcę oglądać.
smudge_90 pisze:Ileż to już bramek Liverpool strzelił w taki sposób?
Przynajmniej cztery, o ile mnie pamięć nie myli (Riera z AV - bezpośrednia asysta, Dossena z United - bezpośrednia, wczoraj ze Spurs - można powiedzieć, że pół asysty i bramka Torresa z Boltonem/Fulham w sezonie 07/08 - również bezpośrednia asysta).
Asteniu pisze:Atak Torres - Zigic może być atakiem marzeń i nie chodzi tylko o to że Zigic może wiele bramek zdobył, a raczej może mnóstwo asyst zaliczyć u Torres'a zgrywając mu piłki.
Problem w tym, że gramy jednym napastnikiem. Zigic mógłby być co najwyżej rezerwowym, ewentualnie grałby teraz, jako że Torres wraca do gry za 6 tygodni.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 sty 2010, 16:26

Zigic? To chyba lepiej byłoby ściągnąć kogoś z dwójki Heskey-Carew. Parę milionów więcej, ale charakterystyka podobna i dodatkowo to piłkarze ograni w Anglii.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 sty 2010, 15:44

Gerrard wrócił do treningów i liczy na występ we wtorkowym spotkaniu przeciwko Wolverhampton. Bardzo dobra wiadomość.

Awatar użytkownika
Edge21
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Edge21 » 23 sty 2010, 1:13

Najsampierw chciałbym powitać wszystkich :beer:

Myślę, że skoro pokonaliśmy Tottenham, to z Wolves możemy również wygrać. Sądzę, że nawet brak Gerrarda nie przeszkodziłby nam bo mamy przecież Aquilaniego. Co nie znaczy, że Stevena nie potrzebujemy. To żywa legenda, która wielokrotnie nadawała jakość w grze FC Liverpoolu.
Co do Aquilaniego, to jeszcze niedawno martwiłem się, że 20 mln wydane za niego zostało wyrzucone w błoto. Jednak po meczu z Tottenhamem ogarnął mnie optymizm. Przypomniałem sobie, jak było z Arszawinem w Arsenalu. Na początku nie wytrzymywał tempa, był wręcz zrozpaczony, a dzis jest jednym z lepszych napastników/ofensywnych pomocników Premiership. Z Alberto już jest coraz lepiej, w meczu ze Spurs pokazał, że zależy mu.
Zigic? To chyba lepiej byłoby ściągnąć kogoś z dwójki Heskey-Carew. Parę milionów więcej, ale charakterystyka podobna i dodatkowo to piłkarze ograni w Anglii.
Chciałbym Chamakha... Gdyby przyszedł na Anfield, to nie musielibyśmy się martwić o formę czy zdrowie Torresa tak jak dotychczas. Marouane nadałby nam nowej jakości, jestem tego pewien. Ale coś czuję, że to tylko tanie plotki z tymi 10 mln euro za niego...
A jeśli chodzi o podaną przez Ciebie dwójkę, to chętniej widziałbym chyba Carewa. On raczej w większym stopniu stanowi o sile napadu The Villians niż Heskey. Jest silny i skuteczny. Takiego kogos szukamy.

A noi mam nadzieję, że obietnice właścicieli Liverpoolu, że nadchodzące letnie okno transferowe będzie "wielkie" sprawdzi się. Oczywiście w tym sensie, że Rafa otrzyma swobodę w wykonywaniu ruchów transferowych. Żebyśmy nie zostali z tyłu, trzeba wzmocnić skład.

Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 sty 2010, 13:05

Podałem nazwiska tych dwóch, bo ktoś opisywał Zigica jako takiego, który miałby wygrywać Torresowi pojedynki główkowe. Choć nie wiem, czy akurat takiego partnera w ataku Torres najbardziej by potrzebował. Carew byłby pewnie droższy i trudniejszy do wyciągnięcia z Villa Park, a po drugie Heskey spędził w Liverpoolu 4 bardzo dobre lata w swojej karierze.

Chamakh to tak jak napisałeś bliższy charakterystyką Torresowi. A swoją drogą to na niego chyba z tego co pamiętam Wenger już od dawna ostrzy zęby.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”