AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1732

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 lip 2013, 11:44

Powiedzcie mi czy treningi są już wznowione po przerwie, bo wczoraj w nocy wuja do mnie dzwonił z Manchesteru roztrzęsiony jakby zniósł jajo że Balotellego widział w sklepie. Kumpel nawalony, ponoć klepał go po plecach i dał mu tyskiego a czarny tylko się brechał zrobił poruszenie w sklepie i odjechał po chwili białym bmw z jakąś klientką.
Ciekawa sytuacja ale chciałbym zweryfikować czy aby na pewno nie siedzi teraz w Mediolanie :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 lip 2013, 11:51

Balo ma wiecej wolnego bo byl na PK i wraca do treningow w przyszlym tygodniu.

Teraz bawi sie na Ibizie,odwiedza znajomych.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2013, 12:25

Obrazek

Tyle zarobiliśmy rok temu na LM mimo wczesnego odpadnięcia.

Balotelli wraca do 24 do treningów. Teraz się bawi po Europie.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 lip 2013, 12:32

Wyjaśnienie skąd ta kasa dla Juve i Milanu:

David Amoyal @DavidAmoyal 3 min
The reason Juve earned more than Bayern in CL is market pool, since Sky and Mediaset in Italy pay high premiums to show matches (via GdS)

David Amoyal @DavidAmoyal 2 min
Juve receive a high share of the market pool because there were only 2 Italian teams in CL last season (via GdS)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lip 2013, 14:17

Powiedzcie mi czy treningi są już wznowione po przerwie, bo wczoraj w nocy wuja do mnie dzwonił z Manchesteru roztrzęsiony jakby zniósł jajo że Balotellego widział w sklepie. Kumpel nawalony, ponoć klepał go po plecach i dał mu tyskiego a czarny tylko się brechał zrobił poruszenie w sklepie i odjechał po chwili białym bmw z jakąś klientką.
Nie jest to możliwe, wczoraj w sieci pojawiły się zdjęcia z jego zakupów w Mediolanie, kupował nowe auto czy coś.

Są trzy wersje odnośnie umowy Robinho:
1. Przedłużył umowę na 3-3,5 miliona euro rocznie do 2016;
2. Przedłużył umowę, na mocy której do 2016 zarobi 3-3,5 miliona euro, a więc ok. 1 miliona euro rocznie;
3. Przedłużył umowę na 2 miliony + bonusy do 2016;

Jeśli będzie grał na miarę potencjału pokazanego w Milanie, to wszystkie scenariusze są świetne. Jeśli będzie grał słabo, to Milan oszczędzi przez przyszły rok co najmniej 2 miliony euro. Jeśli zostanie przez to sprzedany, to Milanowi ten ruch i tak się opłaci, bo przymusi do tego Santos.
Nie ma mowy o stawianiu go na piedestale, a taką brednię ktoś tu rzucił, natomiast dobrze, że jego pensja została obcięta. W przeciwieństwie do np. Mexesa nie zasługiwał na tak wysokie zarobki w zeszłym sezonie, natomiast są powody by wierzyć, że w kolejnym sezonie będzie grał wystarczająco dobrze jak na taką pensję.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 19 lip 2013, 14:45

czytaj uwaznie Wilmore, o ile brednia o piedestale byla do mnie. nie pisalem o stawianiu na piedestale robinho a gallianiego.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 lip 2013, 16:13

Wilmore pisze:Nie jest to możliwe, wczoraj w sieci pojawiły się zdjęcia z jego zakupów w Mediolanie, kupował nowe auto czy coś.
hehe dzisiaj gadalem z tym kumplem mojego wuja co tam był i mówił że podjechali dwoma samochodami, a ten drugi był w kolorze moro, i faktycznie sprawdziłem że Mario ma Bentleya w takim kolorze. http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... T-car.html

Dał sprzedawcy autograf, ludzie zaczęli robić zamieszanie, najebany Tomasz zaczął go klepać i dał mu browara, ten się spytał - whats this ? a gościu - good beer from Poland! Mario się zaczął brechtać, zawinął Tyskiego i pojechali ;D
Podobno nie jest taki olbrzymi jak się wydaje w tv :lol:
To było koło 12 w nocy w przydrożnym całodobowym sklepie w południowo wschodniej części Manchesteru.
Trzeba przeglądać brytyjskie tabloidy, może go namierzyli ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2013, 16:26

Z tego co pamiętam to Balotelli zaraz po przyjściu do Milanu oddał tego Bentleya moro na cele charytatywne.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 lip 2013, 11:43

Santos pozyskało Thiago Ribeiro z Cagliari, więc pewnie już po Robinho nie uderzą. Ljajic na dniach powinien podpisać nową umowę z Violą, wiec nasze szanse na pozyskanie go spadają do minimum.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 lip 2013, 14:49

Wczoraj bodajże Sky podało informacje, że Ranocchia został nam zaoferowany przez Inter. Dzisiaj Tancredi powiedział, że dotał on oferty z Napoli i Zenitu obie zaakceptowane przez klub, ale Andrea chce do Milanu. Ciekawe czy to prawda, ale wymiana na Nocerino byłaby miła.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 lip 2013, 19:28

Galliani powiedział, że Honda przyjdzie w styczniu chyba, że sponsor nam pomoże bo jest drogi...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 lip 2013, 21:24

Jesteśmy ekonomiczną potęgą :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 lip 2013, 21:45

mete pisze:Galliani powiedział, że Honda przyjdzie w styczniu chyba, że sponsor nam pomoże bo jest drogi...
Nic odkrywczego. Od kilku dni się mówi o tym, że przy pomocy sponsora możemy go ściągnąć. Jednak jestem przekonany, że do nas trafi już teraz. Chciałbym żeby to nastąpiło przed poważnymi sparingami.

Ktoś w temacie Interu napisał, że 2 mln euro to nie jest wcale tak mało jak nam się może wydawać. Życie to nie gra - 2 mln piechotą nie chodzi. Rozumiem to oczywiście jednak szkoda, że ściągamy Trakotre który wiadomo, że od razu będzie nie wypałem. Straciliśmy na nim ok 2,5 mln euro. Więcej niż nam brakuje do Hondy. Dopóki nie od uczymy się brać takich wynalazków to nie ma opcji, żeby Milan wyszedł finansowo do przodu. W moim odczuciu już wychodzimy od równego roku(czyt. początku lipca 2012). Licząc wszystkie transfery(na których pewnie jesteśmy "lekko" do przodu), prawa do transmisji, LM itd. Jednak nie zdziwiłbym się gdyby Berlu(lub ktoś z jego rodziny) skąpił jeszcze bardziej i brał część dochodu dla rodziny/siebie bo trudno uwierzyć, że klub o wielkiej renomie na świecie ma takie finanse. Nie wiem w co gra Galliani z tym Hondą, ale jeszcze 2 lata temu staraliśmy się ściągnąć Hamsika.

Wracając do tematu Robinho nie chce mi się wierzyć, że będzie zarabiał mniej niż 3 mln euro. Maksymalnie się zgodził na obcięcie pensji o 1/3. Ciekawi Mnie też jaką będzie pełnił rolę w nowym sezonie. Dalej jest to gracz o nie przeciętnych umiejętnościach i myślę, że jakby w rundzie wiosennej grał wiele minut Nianga to nie mielibyśmy horroru ze Sieną tylko wcześniej zapewniony awans. Ja jednak chciałbym, żeby odszedł. Nie jest nam na dzień dzisiejszy potrzebny tak jak np. rok temu. Niestety po fiasku z Santosem zostają tylko Kebaby bo trudno uwierzyć, że zainteresuje się nim inny klub którego będzie na niego stać(pensja rzecz jasna).

Myślałem, że o Eriksenie są to jedynie nic nieznaczące plotki jednak myliłem się. Pisze o tym wiele mediów. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Trochę inna pozycja niż Ljajić, ale bardziej pewna transakcja. Podobno jesteśmy dogadani z samym graczem. Czyli mam 2 standardy transferowe. Wypożyczenie z opcją wykupu oraz dogadanie się z samym graczem i to byłoby na tyle :lol:

Nic się nie zmieniło. Dalej najbardziej liczę na odejście Boatenga. Możemy dostać ciekawego gracza w jego miejsce.

Wiadomo coś o odejściach Vili, Emanuelsona, Nocerino oraz właśnie Boatenga :?: Dalej chętnych brak :?:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lip 2013, 7:30

Ciekawi Mnie też jaką będzie pełnił rolę w nowym sezonie.
Robinho będzie pełnił rolę nowego transferu, bo w tamtym sezonie grał mało. Galliani potwierdził.

http://www.milannews.it/primo-piano/esc ... tto-117825

Na Traore są chętni, ale odstrasza wszystkich jego pensja. Z tego powodu raczej trudno będzie go sprzedać a kontrakt wygasa w 2015 roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”