Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 175

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 wrz 2010, 17:56

So far so good. 4-0 HT
Po 4 bramcę kibicę CFC zaczeli śpiewać " Boring, boring, boring" Zmarnowaliśmy co najmniej dwie setki ale wynik jest dobry więc nie ma co narzekać. Grają swobodnie w poprzednich spotkaniach, nie mogę się doczekać już starcia z City które zawodzi i to bardzo. Spodziewano się po nich zaciętej walki o 1 w tabeli od samego początku a tak to ledwo przetrwali na WHL i potracili pkt'y z Sunderlandem i Blackburn. Zapowiada się ciekawe spotkanie w dodatku Chelsea zapewne będzie chciała zemścić się za porażki za poprzedni sezon. Podobno Lampard ma już wrócić na ten mecz. Bardzo podoba się postawa Mikela od początku sezonu, komentator wspomniał że John ma więcej kompletnych podań niż jakikolwiek inny piłkarz w Premier League.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 wrz 2010, 18:05

Kajo, czemu Terry nie gra?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2010, 18:13

kontuzja żebra

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 wrz 2010, 18:14

Coś komentator wspominał o jakiejś kontuzji żebra więc go na ten mecz zabrakło. Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem Chelsea bez swoich liderów Lamparda i Terry'ego. Nie wiem jak z Terrym ale Lampard ma być gotowy na City już trenuje normalnie i w ogóle więc może zagra przeciwko Newcastle w pucharze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2010, 20:26

Najlepsi byli dziś kibice Blackpool, którzy przy stanie 0:4 śpiewali, że Chelsea jest słabsza od Arsenalu, bo wygrywa z nimi tylko 4:0 i chcą z nimi co tydzień grać :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2010, 23:02

świetny meczyk na SB z happy endem :smile2:

Chelsea ostatnie kilkadziesiat minut grała w 10, bo zmiany wykorzystane, a kontuzje mieli Kalou i Benayoun. Udało im się wyrównać (karny po którym padła bramka na 3:3 w 86 bardzo kontrowersyjny, Alex padł jak rażony piorunem po lekkim kontakcie). Więc Chelsea szybko odrobiła 2 gole, chwile później Ferreira trafił w słupek, a jeszcze chwile później, Ameobi dał Srokom wygraną :P
fajny meczyk :spoko:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 wrz 2010, 23:17

Oglądałem cały mecz. Newcastle niesamowicie zaimponowało mi ambicją, podeszli do meczu bez kompleksów i nawet strata bramki na początku spotkania nie odebrała im animuszu. Ostatni ze starej gwardii Srok - Ameobi zagrał świetne zawody. Ancelotti przekombinował z tą młodzieżą, ewidentnie nie docenił rywala i to się zemściło. Chelsea w pucharach -1 :peace:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 wrz 2010, 15:45

No i Chelsea przegrywa pierwszy mecz w Premier League w tym sezonie.

Takiej nieporadności Drogby, Maloudy czy Anelki już dawno nie widziałem. Beznadziejnie zagrali. Do tego doszła bardzo słaba jak na Chelsea ławka rezerwowych, przez co musieli straszyć City takimi tuzami jak Sturridge czy Zhirkov. Z rezerwowych Londyńczyków podobał mi się ten młody Josh McEachran. Bez kompleksów zagrał młody chłopak. Niezły jest.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 wrz 2010, 15:50

1 mecz z mocnym rywalem w sezonie(nie licząc tarczy z MU) i okazało się że Chelsea w jakieś wielkiej kosmicznej formie nie jest.To maszyna ktora ze słabszymi potrafi punktować i tego im zazdroszcze, jednak chciał zobaczyć mecz z kimś lepszym od Wigan. Trzeba chyba powoli pisac że Chelsea ma jakiś kompleks City :mrgreen:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 wrz 2010, 15:56

Spieprzyli to, City nie było zbyt mocne tylko Chelsea zagrała słabo i bez pomysłu. Drogba to w ogóle co wyrabiał to się w pale nie mieściło za praktycznie każdym razem gdy dotykał piłki tracił ją w głupi sposób więc ciesze się że usiadł se na ławce by przemyśleć swój występ. Ramires to kolejny zawodnik który nie pokazał się ze zbyt przekonującej strony ale to jego pierwszy sezon w PL więc nie będę oczekiwał od niego 100% i pokazania wszystkich atutów. Brakowała Lamparda w środku lub chociaż Benayoun'a czyli piłkarzy którzy kreowali by grę i zajmowali się rozrzucaniem piłek. Straciliśmy w głupi sposób 3 pkt z naszej przewagi ale dalej jesteśmy na czele :) pocieszające jest to że Chelsea zawsze wygrywa następny mecz po przegranym w dodatku gramy u siebie. Josh McEachran to świetny młody talent bardzo cieszyłem się że Carlo dał mu zagrać w meczu z takim przeciwnikiem mam nadzieję widzieć go częściej na boisku wyrasta z niego idealne zastępstwo za Lamparda gdy jego czas już minie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 25 wrz 2010, 16:11

City nie było dziś nie do pokonania, mimo, ze byli dobrze ustawieni,świetnie kontrowali, druga linia i obrona grała dobrze + świetny Tevez. Widać było słabośc drugiej lini Chelsea brak gracza, która mógłby podać piłkę, do tego słabsza postawa Drogby.
Chelsea miała więcej z gry, ale City grało bardzo mądrze :brawo:
No i ten Tevez :P

Z tak grającym City "możni" ligi angielskiej mogą mieć problem, ale podejrzewam, że oni kilka punktów z zespołami nastawionymi na obronę stracą

shimmy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shimmy » 25 wrz 2010, 18:03

Moim zdaniem mało osób docenia wyborną grę w obronie city dzisiaj.fakt jedyne niedociągnięcia to niepokrycie Ivanowicia przy główce no i zbyt duża swoboda Esiena ale poza tym to jak to się mówi gryźli trawę aż miło było popatrzeć szczególnie świetny Kompany z de Jongiem.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 wrz 2010, 20:51

Daaaamian pisze: Zhirkov.
Nie czepiałbym się go, bo akurat on coś próbował po wejściu. I przynajmniej wykorzystując szybkość zyskał groźny rzut wolny dla Chelsea, a przy tak małej ilości szans, nawet taka jest warta odnotowania. Trzeba przyznać otwarcie, to co napisał już MGiggs. Chelsea w końcu zagrała z kimś mocniejszym i to wszystko nie wyglądało już tak pięknie. I nie zwalałbym dzisiejszej porażki na gorszy dzień asów The Blues. Po prostu przy intensywniejszym kryciu Anelka czy Drogba nie są już tacy mocni. Na Anelkę i Maloudę wystarczył dzisiaj ten Boyata. W końcu jakiś przeciwnik nie cofnął się po własne pole karne, ale mądrze ustawił blok defensywny, zagrał intensywniejszy pressing, nie pozostawił wiele miejsca i pokazał, że można. Co więcej, porażka Chelsea nie była pechowa, ale zasłużona. Nie chcę popadać w euforię, bo jestem świadomy, że słabszych dalej Chelsea będzie lać i tego moglibyśmy się uczyć od nich, zwłaszcza Arsenal( :lol: ). Ale City udowodniło, że ekipa Carlo jest jak najbardziej do ogrania i dopisywanie im tytułu mistrzowskiego jest na pewno przedwczesne. Na plus moim zdaniem dzisiaj Cole i to chyba wszystko w drużynie Chelsea. Kompletnie nie przekonuje mnie ten Ramires. Chłopak będzie miał problem znaleźć się w tej lidze. Może za szybko takie wnioski wyciągam, ale tak to wyglądało przynajmniej dzisiaj. Przeciwko Toure i De Jongowi nie istniał.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 wrz 2010, 21:56

Cris7 pisze: Kompletnie nie przekonuje mnie ten Ramires. Chłopak będzie miał problem znaleźć się w tej lidze. Może za szybko takie wnioski wyciągam, ale tak to wyglądało przynajmniej dzisiaj. Przeciwko Toure i De Jongowi nie istniał.
3 mecz chłopaka w PL a ty już mówisz że Cię nie przekonuję ?? Daj mu trochę czasu PL to nie hiszpańska że można tam z przytupa biegać i hasać wszędzie. Powiedz mi ile zajęło czasu Nani'emu żeby zacząć "przekonywać" :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 wrz 2010, 10:59

Czemu nikt nie pisze o Ancelotti time?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”