Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 176

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
3
6%
Antoine Griezmann
7
13%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 gru 2011, 20:45

Imo kadrę mają lepszą. Bramka porównywalnie, prawa obrona lepsza, środek względnie podobny, lewa porównywalnie, środek pomocy porównywalnie, skrzydłowych mają lepszych i to znacznie (Piatti czy Pablo to pokraki, a nie skrzydłowi), ofensywna pomoc porównywalnie (chociaż imo Diego >=Jonasy i inne połamane Canalesy), atak mają lepszy (o ile jeszcze Soldado może rywalizować z Faclao, szczególnie że wyjątkowo złapał formę, tyle Jonasowi daleko do Adriana).

Oczywiście, że Atletico < Valencia jeżeli chodzi i o tabelę i o grę, ale potencjał mają lepszy od nas moim zdaniem. Gdyby mieli sensownego trenera który by nie cudował z grą defensywną (łapanie na ofsajdy to poezja, skoro tego nie umieją to [ch**] tak gają?), nie cudował z Suarezem w każdym meczu, wystawianiem Pizziego kosztem Reyesa i innymi debilnymi pomysłami to by wyglądało to inaczej.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 gru 2011, 20:55

Sammyy pisze:prawa obrona lepsza,
Śmiem twierdzić, że tutaj to chyba każdy zespół w PD nas bije...
Sammyy pisze:skrzydłowych mają lepszych i to znacznie (Piatti czy Pablo to pokraki, a nie skrzydłowi),
My raczej na obu skrzydłach improwizujemy, bo stabilności tam nie mamy. Nie ma nikogo, kto przez cały sezon siądzie i będzie robił różnicę.
Sammyy pisze:chociaż imo Diego >=Jonasy i inne połamane Canalesy
Diego, Diego... Wg mnie jest przereklamowany, musi odbudować się, bo nie zachwyca. imo brakuje mu bardzo, ale to bardzo dużo do Diego, który zachwycał w Bundeslidze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 gru 2011, 21:06

Ja można pisać, że materace mają porównywalną, a może nawet lepszą obronę niż Valencia. :lol: Jedyny dobry zawodnik tam to Dominguez. Nawet Filipe Luis wydawał się fajny tylko do czasu, aż grał w słabym bardzo defensywnie usposobionym Depor. Mathieu czy Alba są od niego obrońcami lepszymi. Rami i Ruiz to duet lepszy bez względu na to, kogo Atletico ustawi obok Domingueza. A na prawej obronie w Atletico przecież gra obecnie Perea albo Juanfran. :lol: Jakby się nie starali to nie przewyższają nawet Bruno. Co innego jak ten cały Silvio wyzdrowieje. Środek pomocy również Valencia ma lepszy. Atletico ma tam tylko Gabiego, który w dodatku gra poniżej oczekiwań. Naprawdę uważasz Sammy, że Banego, Costa, Albelda i Topal to gorsi zawodnicy niż Assuncao, Suarez albo Tiago? :) W ofensywie rzeczywiście wydają się mieć więcej potencjału, może nawet mają nieco lepszego bramkarza, ale to tyle.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 gru 2011, 21:06

Przykładowo Inter też prezentuje się lamersko, ale kadrowo bije nas na głowę (z Atletico oczywiście ta różnicy jest niewielka). Co innego zawodnicy, a co innego zespół. Nasza przewaga nad tymi drużynami jest taka, że mamy to drugie (mniej więcej), a w pewnym stopniu jest to ważniejsze. Jak dojdzie do dealu z Van Der Wielem, kimś do ofensywnej pomocy i zmianie trenejro (tutaj jednak mam nieco mieszane uczucia) to imo będzie super, szczególnie że obrona powinna wyglądać bardzo dobrze.

EDIT:

Porównuję zdrową kadrę, jako całość, a nie to co jest obecnie.
Silvio bije naszych prawych na głowę, Rami gra dobrze ale Ruiz ma sporo kiepskich momentów, dla mnie jest to porównywalna jakość do Domingueza z Godinem. Mathieu i Alba bronią słabo, w ofensywie są nieźli, ale z tyłu jako tako. Przewagą ich nad Filipe czy Lopezem jest ofensywa, a nie za to ja cenię obrońców, oni przede wszystkim mają być pewni z tyłu. Jeżeli chodzi o środek pomocy to u nas jest tak, że Albelda gra nieźle, Banega potrafi zagrać bardzo dobry mecz by potem cieniować, Coście wyjdzie jeden mecz na trzy, a Topala nie lubię bo gra z nim jest mniej płynna i robi o wiele mniej akcji z przodu... naprawdę nie widzę tu stabilności, niemal analogiczna sytuacja do tej w Atletico. W ofensywie mamy tylko Soldado godnego uwagi, reszta to trampkarze.

Teoretycznie więc można napisać tak, bramkarze na równi, obrona mniej więcej na równi, środek pomocy mniej więcej na równi, ofensywną pomoc mają lepszą, podobnie jak atak. Oczywiście patrząc przez pryzmat indywidualnych możliwości poszczególnych zawodników. Jako drużyna, ogółem, Valencia na chwilę obecną jest lepsza.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 23 gru 2011, 2:25

Wracajac do info o Manzano- rano jeszcze nie bylo info, a spieszylam sie i zapomnialam sprawdzic na glownej. Coz, wreszcie mamy to za soba!

Obrazek

Nawet troche mi go szkoda :oops: ale zaraz mi przechodzi, jak pomysle o wczorajszym odpadnieciu z CdR i ogolnie o tym, co ten Pan zrobil z zespolem, ktory jak pisaliscie wyzej ma sklad na 4- 5 miejsce w lidze a jak wiadomo jest na miescu bodajze 10- i tak za wysoko jesli spojrzec na nasza gre :?
To teraz czekamy chyba na oficjalne zatwierdzenie tego Pana:

Obrazek

Chyba, ze zarzad wyskoczy z jakims innym kandydatem (latem wybor GM byl dla mnie szokiem). Ciekawosc mnie zzera- nie moge sie doczekac. Czy nowy trener posklada zespol to juz inna sprawa, ale zmiana byla konieczna, w koncu zrobilismy jakis krok naprzod :wink:

Btw, raczej od poczatku pisalismy, ze Manzano to kretynski wybor, bo nastawilismy sie (przynajmniej ja) na Caparrosa. Potem, jak juz GM zostal wybrany nie pozostalo nic innego, jak sie z tym pogodzic, ale od poczatku mialam zle przeczucia i jak sie okazalo, slusznie- a raczej wyszlo nawet gorzej, niz w najgorszych koszmarach :(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 gru 2011, 12:52

Jak pisałem, że Manzano jest idiotyczną opcją to odpisano mi, że trzeba mu dać czas. Sądzę, że daliście mu go za mało i dlatego nie pokazał tej genialnej myśli taktycznej.
No ja na pewno tak nie mowilem. Od poczatku bylem przeciwny zatrudnianiu Manzano. Jedynym Rojiblanco,ktory byl zadowolony z tego wyboru byl Asteniu.

Co do porownywania VCF i Atleti. Na pewno jako zespol Nietoperze sa o niebo lepsi,ale kadrowo to Colchoneros wygladaja lepiej i w pelni zgadzam sie tu z Sammym. Z kadry Valencii miejsce w pierwszym skladzie Atleti na 100% mieliby Rami,Banega,Soldado i moze Alba.
Diego, Diego... Wg mnie jest przereklamowany, musi odbudować się, bo nie zachwyca. imo brakuje mu bardzo, ale to bardzo dużo do Diego, który zachwycał w Bundeslidze.
Przedziwny jest to pikarz,naprawde. Sa mecze w ktorych gra wrecz koncertowo,a potem w nastepnym kompletnie go nie ma. Jezeli na serio chce dyrygowac gra Atleti to powinien ustabilizowac forme,bo na razie jego chimerycznosc jest bardzo,ale to bardzo irytujaca. Przynajmniej dla mnie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 gru 2011, 15:58

WOW! Tego sie nie spodziewałem. Zobaczymy jak teraz to poukłada. Może czekają was w zimę jakieś transfery z Argentyny ;) Jestem ciekaw jak szybko Simeone przestawi się na europejski styl?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 gru 2011, 16:08

bartbuks pisze:WOW! Tego sie nie spodziewałem. Zobaczymy jak teraz to poukłada. Może czekają was w zimę jakieś transfery z Argentyny ;) Jestem ciekaw jak szybko Simeone przestawi się na europejski styl?
W Hiszpanii gral ladnych pare lat,a calkiem niedawno prowadzil Catanie,wiec z tym przestawieniem nie powinno byc wiekszego problemu ;)

Cholo to charakterny gosc takze mam nadzieje,ze wezmie za jaja ten rozbity i pozbawiony charyzmy zespol. Z tego co widze preferuje system 4-4-2,ewentualnie 4-2-3-1. Ciekawe jak to wszystko ustawi w Atleti. Nie moge sie doczekac pierwszego meczu pod jego batuta.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 gru 2011, 17:03

4-4-2 raczej odpada ze wzgledu na osobe Diego, ktory na skrzydle (raczej) nie bardzo, tylko w srodku. 4-2-3-1 juz jak najbardziej, przod: Reyes - Diego - Turan - Falcao wyglada bardzo zajebiscie, tyle ze dla Adriana miejsca brak, a chyba ogarnial ostatnio.

Tak czy inaczej dziwie sie, ze nie wzieliscie Beniteza - dostalby pol roku, poukladalby zespol porzadnie, moze kupil jednego obronce, i pewnie Real z Barca mieliby z wami ciezkie przeprawy. A tak... zobaczymy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 gru 2011, 17:10

4-4-2 raczej odpada ze wzgledu na osobe Diego, ktory na skrzydle (raczej) nie bardzo, tylko w srodku. 4-2-3-1 juz jak najbardziej, przod: Reyes - Diego - Turan - Falcao wyglada bardzo zajebiscie, tyle ze dla Adriana miejsca brak, a chyba ogarnial ostatnio.
Dobrze mowisz cru,choc ja mam troche inny pomysl na Atleti,moze troche szalony,ale strasznie jestem ciekaw jak by to wyszlo. A wiec:

--- Diego --- Gabi ---

Reyes --- Adrian --- Arda

Falcao

Z Diego zrobic cofnietego rozgrywajacego a la Pirlo. W sumie teraz i tak bardzo czesto sie cofa,atakuje z glebi pola,a w przodzie Falcao jest strasznie osamotniony i w dodatku zawsze kryty przez 2-3 obroncow. Oczywiscie Brazylijczyk mialby wtedy wiecej zadan defensywnych,ale coz,nie mozna miec wszystkiego.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 24 gru 2011, 2:16

Tyle roboty przed swietami, ze nie bylo czasu wczesniej napisac :(

1. Po pierwsze i najwazniejsze :D Bardzo sie ciesze z powrotu Simeone (choc obawy tez sa, oczywiscie). Choc w sumie troche dziwne dla mnie widziec go na lawce trenerskiej Atleti, nie bardzo go lubilam jako zawodnika :lol: ( w sensie pozapilkarskim), ale teraz jakos inaczej patrze na Argentynczyka. Widac, ze nie mial specjalnie konkurencji, co moze troche martwic, bo oznacza to prawdopodobnie, ze nas na innego trenera, takiego bardziej z nazwiskiem nie bylo stac. Jedyne, co troche niepokoi to wiek Argentynczyka i w sumie krotkie trenerskie doswiadczenie- ale nie mozna go znowu z tego powodu przekreslac, Manzano jakby nie bylo- trener i z nazwiskiem, i z doswiadczeniem a co z tego wyniklo to dziekuje bardzo :( Zreszta, Cholo i w Catanii, no i w Racingu poradzil sobie calkiem niezle, Atleti zna, wiec na kredyt zaufania zasluguje :wink:

2. Co do taktyki- jestem bardzo ciekawa! W Catanii zdaje sie preferowal 4231, wiec w zasadzie nie bardzo by sie to roznilo- przenoszac to do Atleti od taktyki GM, tyle, ze (mam nadzieje) decyzje personalne nasz nowy trener bedzie podejmowal bardziej sensowne :lol: Jaka taktyka gral Racing to nie wiem. Jednak ciagle mam nadzieje na powrot do 442 i tu podoba mi sie pomysl Doktora z Diego do towarzystwa Gabiemu, zeby mogli grac i Turan, i Adrian, i Falcao. No i Reyes na przemian z Salvio, ciekawe wlasnie, czy mlody Argentynczyk bedzie dostawal szanse :wink: No i nie wiemy, czy Reyes nie odejdzie.
Tak czy owak, nie moge sie doczekac stycznia i meczu pod nowym dowodztwem.
Poza tym:

3. Braga rezygnuje z Meridy. Biedny mlody Hiszpan, nikt go nie chce...Naprawde go lubie, a u nas wroci i pewnie pojdzie znowu gdzies na wypozyczenie albo bedzie lawke grzal, bo nie bedzie dla niego miejsca pewnie :(

4. http://www.atleticopoland.com/news/Cami ... osady-2155

Ten news mnie zaskoczyl troche...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 gru 2011, 20:45

:love:

Asystentem Cholo ma podobno zostac German "El Mono" Burgos. Stesknilem sie za tym swirem :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 gru 2011, 17:07

Bardzo sympatyczny filmik <<<

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 26 gru 2011, 4:16

Filmik super :beer: Kocham tych chlopakow :wink: (ps. Luis Filipe chyba farbuje wlosy!Troche dziwnie wyglada jak dla mnie :lol: )
Widac bylo, ze niektorzy naprawde zlapali fajny kontakt z tymi dzieciakami. Super sprawa.

Niczego nie zycze sobie bardziej jak tego, zeby Atleti zaczelo Nowy Rok od wygranej. Ciekawe, jak to bedzie wszystko wygladalo, jak sie dogadaja z Cholo. A propos:

http://atleticopoland.com/news/Simeone- ... etico-2163

Jest wiec jakas szansa, ze Reyes zostanie. Nie moge sie doczekac, juz bym chciala wiedziec, kogo Simeone by widzial w grze, jaka taktyke etc. No i kogo mamy na celu jesli chodzi o ewentualne transfery. A mecz z Malaga dopiero 7 stycznia :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”