Liverpool (zbiorczy) - Strona 176

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 mar 2010, 16:47

Echo informuje, że Liverpool dogadał się z Reiną w sprawie nowego kontraktu. Nowa umowa hiszpańskiego bramkarza będzie obowiązywała do końca 2014/2015. Kapitalna wiadomość. Teraz pozostaje czekać, aż Javier pójdzie śladami kolegi z zespołu i również przedłuży swój kontrakt.

Poza tym Torres po raz drugi odebrał nagrodę Osobowości Roku od Liverpool Echo Sports. Fernando został pierwszym podwójnym zwycięzcą od czasu Kenny'ego Dalglisha, odbierającego nagrodę w roku 1979 i 1980. Tutaj możecie znaleźć wywiad z Hiszpanem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 mar 2010, 17:51

Daaaamian pisze:Poza tym Torres po raz drugi odebrał nagrodę Osobowości Roku od Liverpool Echo Sports
Jakie są kryteria przyznawania takiego tytułu?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 mar 2010, 23:28

emdżej pisze:Jakie są kryteria przyznawania takiego tytułu?
Osiągnięcia sportowe, jakiekolwiek.
Domyślam się, że jesteś zdziwiony werdyktem, ale chcę zaznaczyć (bo nie zrobiłem tego wcześniej), że to jest nagroda osobowości roku jedynie w Liverpoolu (obok Fernando nominacje otrzymali: Steven Gerrard, Louis Saha, Tim Howard, Beth Tweddle - Mistrzyni Świata w gimnastyce, a także ludzie, o których nigdy w życiu nie słyszałem: James Graham, Katarina Thompson, Francesca Halsall).

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 mar 2010, 22:24

Simon Kjear i Arda Turan zadeklarowali, że chcieliby grać na Anfield. Gdyby tak Amerykanie dali pieniążki latem... :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2010, 23:01

Oglądałem końcówke meczu :lol: komentatorzy mówili, że Torres zabawił się w Bendtnera i spieprzył kilka szans.. cóż... dalej myślicie, że będzie top 4?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2010, 23:13

raczej szans na to nie ma z taką grą. Villa ma kilka punktów mniej, ale aż 3 zaległe spotkania do rozegrania.
Gerrard fatalnie, Torres fatalnie, Johnson też, ale wrócił po kontuzji, wiec niech mu będzie. Bez pomysłu, bez ambicji. Gdyby grali dziś z lepszym rywalem to dostaliby wyżej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 mar 2010, 0:20

a jak myślicie, kto ma największe szanse na 4 miejsce z grupy Tottenham, City, LFC, AV?
Bo na chwilę obecną wygląda to arcyciekawie. AV ma niewielką stratę parę meczy zaległych i większość trudnych pojedynków za sobą. City przy tych zaległych meczach może Liverpoolowi ładnie odskoczyć i to dla mnie chyba najpoważniejszy kandydat do 4 miejsca. Liverpool to niby w jakiej sytuacji każdy widzi, ale to zawsze Liverpool i tylko Tottenhamu sobie na 4 miejscu wyobrazić nie potrafię, bo oni za duże bęcki dostają od najmocniejszych.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 13:14

(L)oczkerson pisze:a jak myślicie, kto ma największe szanse na 4 miejsce z grupy Tottenham, City, LFC, AV?
Bo na chwilę obecną wygląda to arcyciekawie. AV ma niewielką stratę parę meczy zaległych i większość trudnych pojedynków za sobą. City przy tych zaległych meczach może Liverpoolowi ładnie odskoczyć i to dla mnie chyba najpoważniejszy kandydat do 4 miejsca. Liverpool to niby w jakiej sytuacji każdy widzi, ale to zawsze Liverpool i tylko Tottenhamu sobie na 4 miejscu wyobrazić nie potrafię, bo oni za duże bęcki dostają od najmocniejszych.
Moim zdaniem City jest najwiekszym faworytem na 4 miejsce. Niewiele mniejsze szanse dawałbym Tottenhamowi.
AV cos czuje, ze bedzie jak przed rokiem, a Liverpool to w tym sezonie jedna wielka porażka..

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2010, 13:39

A ja właśnie na Ville bym postawił. Mają małą stratę 3 mecze więcej od Liverpoolu, jeden od City i 2 od Spurs, ale terminarz mają najłatwiejszy. I właśnie to, ze przed rokiem im się nie udało, moze im teraz pomóc. Spurs grają w kratkę, potrafią wygrać, ale też w najmniej spodziewanym momencie dostają po dupie [2 razy z Wolves przegrali w tym sezonie]. Villa z tych ciezkich ma chyba tylko City i Chelsea na wyjeździe, poza tym mają dość łatwe mecze.
Spurs, City, czy Liverpool grają jeszcze z United i Chelsea.
Mancini już chyba przegrał więcej spotkań od Hughesa, którego wyrzucili za brak wyników. Nie grają już tak dobrze. Wygrali co prawda z Chelsea, ale wcześniej porażka np. z Hull. Villa raczej nie przegrywa. Jak już to remisuje i w tych meczach z City i Chelsea o remis moze sie pokusić.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 mar 2010, 17:58

Obrazek

Sky Sport donosi, że za przedstawiony wyżej gest Gerrard może dostać od FA karę. Paranoja. :rotfl:

Odnośnie wczorajszego meczu: katastrofa (krótko, ale na temat). Z coraz większą niecierpliwością czekam na zwolnienie Beniteza (bo jestem przekonany, że Hiszpan nie poda się do dymisji).

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 mar 2010, 18:59

Daaaamian pisze:Obrazek

Sky Sport donosi, że za przedstawiony wyżej gest Gerrard może dostać od FA karę. Paranoja. :rotfl:
Nie ma w tym żadnej paranoi. Dla Anglików ten gest jest równoznaczny z pokazaniem środkowego palca.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2010, 19:03

wątpię, by Gerrard pokazał mu to tak w twarz, tym bardziej, że Marriner nie wspomniał o tym w raporcie. Moze po prostu pokazywał, ze to dopiero jego drugi faul ? :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 mar 2010, 19:31

Jose może dostać za skrzyżowane ręce to i Gerrard może za to ze pokazał twixa sędziemu :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 mar 2010, 23:01

maciek_88 pisze:Dla Anglików ten gest jest równoznaczny z pokazaniem środkowego palca.
Wiem, ale nie o sam gest mi chodzi. Marriner w raporcie nie wspomniał o zachowaniu Gerrarda, więc najprawdopodobniej nie odebrał tego gestu jako obraźliwy. Odnoszę wrażenie, że FA chce się na siłę przyczepić. Dziwne, chociaż jestem praktycznie przekonany, że Steven żadnej kary nie dostanie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 mar 2010, 17:53

Steven nie zostanie ukarany. To było do przewidzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”