AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1757

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 10 sie 2013, 11:31

Bona to chyba obecnie najlepszych grajek Atalanty, z tego co słyszałem mocno naciska na transfer do Juventusu, gdzie jest dla niego miejsce na LWB. Jest lewym pomocnikiem, ma fajne zapędy do przodu, niestety w obronie jest słabszy od naszego Asy, ale myślę, że z czasem by się chłopak nauczył, jest młody, perspektywiczny i to największy kąsek jaki można wyciągnąć z Atalanty.

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 10 sie 2013, 20:06

Aubameyang hat-trick z Ausburgiem, szkoda, że nie daliśmy mu szansy i zmarnowaliśmy taki talent. Ma dobre wykończenie i jest baaardzo szybki. Nie długo będzie kosztować grube miliony, choć te 14 mln (chyba za tyle go BvB kupiło) to dla Milanu o wiele za dużo :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2013, 7:07

Podobno Galliani chciał kupić napastnika i pojawiły się opcje Borriello czy Maxi Lopeza, ale Allegri powiedział, że nie chce żadnego, bo ma Petagne. Brawo Max. Tak się właśnie powinno robić i nie będziemy musieli później patrzeć jak nasz wychowanek strzela masowo bramki we Francji czy zaczyna przygodę z Bundesligą od 3 bramek...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2880

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 sie 2013, 8:39

Rozpieprzająca sytuacia. Jest młody, którego można ogrywać to oni zastanawiają się nad ściągnięciem gównianego szrotu. :foch:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 11 sie 2013, 10:13

I bardzo dobrze że Max wierzy w Petagne, ale jak się na górze obsrają to i tak pewnie dostanie jakiegos szrota, którego nie chce i tak jak w przypadku Silvestre, będzie przed kamerą robił dobrą minę do złej gry, i mówił że przyszedł kolejny wielki piłkarz i bla bla.....

Inter się dogadał z Rolando, to zastępstwo za Silvestra w celu uzupełnienia składu, czy może kroi się sprzedaż Ranocchii do Milanu :-D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 sie 2013, 10:18

Walter Samuel jest kontuzjowany, Chivu może rozwiązać kontrakt. Odejście Ranocchi jest skrajnie mało prawdopodobne.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2013, 10:43

Mam nadzieję, że Galliani nie wie o rozwiązaniu kontraktu Chivu...

Na środek obrony teraz najwięcej się mówi o Astorim i trochę o Indim dlatego liczę, że Holender do nas trafia via Genoa.

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 11 sie 2013, 16:27

Sakho postanowił, że chce odejść, odrzucił ofertę nowego kontraktu i za rok odejdzie z PSG. Galiani musi się szybko decydować, bo w meczu z PSV nie zagra Mexes, który pauzuje za kartki, a więc Zapata z Silvestre lub Zaccardo. Zawsze byłem zwolennikiem jego transferu, gdyż jest on moim 3 ulubionym obrońcą za Thiago Silvą i Kompanym :D Przydałby się nam, gdyż to on może, a nawet będzie naszym czołowym obrońcą. Gdy tak się wzmocnimy to raczej nie będzie takich 'kiksów' w obronie :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2013, 16:48

Trzeba też dodać, że niedawno wypowiadał się pochlebnie o Milanie a w PSG raczej nie ma szans na gre. Z tym, że problem z nim jest taki, że olbrzymiego talentu nigdy nie przełożył na seniorską piłkę, ale ma dopier 23 lata, więc ma czas. Zobaczymy co będzie, ale Paryżanie raczej nie robiliby takich problemów jak CSKA czy Viola.

Rok 2014 to sporo okazji by za darmo mieć sporo młodych graczy.

Ciekawi mnie jak Galliani się zachowa jeżeli Real zaoferuje +15 mln za De Sciglio. Mattia powinien być jeszcze bardziej nietykalny niż Stephan, ale u nas to nic niewiadomo.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 11 sie 2013, 18:13

PSG czasem nie wisi nam kasy jeszcze za naszą dwójkę, chodzi mi o bonusy za mistrzostwo i takie tam?

Sakho IMO ciekawa opcja, bardzo ciekawa. Ale uważam że do nas nie trafi, chyba że konkretnie się określi, w innym wypadku jeśli zainteresowanie Liverpoolu jest prawdziwe to oni sypną kasą od razu, a my zaczniemy kombinacje i skończy się jak zwykle.

Za mało czasu zostało i za dużo szrotu zostało, nie wierze(albo sam siebie oszukuje) w jakieś cuda pod koniec okienka, ale z oceną wstrzymam się do końca.

Za szybko skrytykowałem Łysego za sposób pertraktacji z CSKA, ostatnie wypowiedzi wielu ekspertów FIFA i, nie tylko, świadczą o tym,że to ruscy z nami przygrali w ch**a i fakt, że Hondy u nas jeszcze nie ma, jest ich winą a nie kombinacji Gallianiego.

Raiola zaproponował nam Jonathasa z Pescary i znów byłbym wdzięczny bardziej rozeznanym za dwa słowa o tym grajku.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2013, 19:10

PSG czasem nie wisi nam kasy jeszcze za naszą dwójkę, chodzi mi o bonusy za mistrzostwo i takie tam?
Bonusy za wygranie ligi francuskiej. Chyba, że już je zapłacili.
Za mało czasu zostało i za dużo szrotu zostało, nie wierze(albo sam siebie oszukuje) w jakieś cuda pod koniec okienka, ale z oceną wstrzymam się do końca.
Rok temu i dwa lata temu też wszyscy szumnie zapowiadali, że będą wielkie transfery pod koniec okienka a skończyło się na De Jongu (gracz kapitalny, ale dzięki prośbą Baśki Łysy dostał 3 bańki na niego) oraz Nocerino i Aquilanim dwa lata temu. Teraz wszyscy szumnie zapowiadają, że w przypadku awansu do LM będą większe transfery a ja się obawiam, że znów z wielkiej chmury będzie mały deszcz.
Raiola zaproponował nam Jonathasa z Pescary i znów byłbym wdzięczny bardziej rozeznanym za dwa słowa o tym grajku.
Lepiej nie tracić na niego kasy, bo to nie jest piłkarz nawet na ławkę Milanu. Mamy Petagne i basta.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 11 sie 2013, 20:40

Teraz wszyscy szumnie zapowiadają, że w przypadku awansu do LM będą większe transfery a ja się obawiam, że znów z wielkiej chmury będzie mały deszcz.
Dlatego się nie napalam, uważam że najpierw trzeba koniecznie odpalić paru graczy- Antonini(jeśli docelowo ma grać tam Urby) Traore, Nocerino, Boa.
Gdyby przyszedł Sakho lub jakiś ŚO na pierwszy skład, za w/w trójkę jeden solidny pomocnik, no i Honda, Ljajic to raczej marzenie, wtedy uznam mercato za naprawdę udane.
Tylko IMHO granie 4-3-1-2 spowoduje, niestety mało gry, bądź loan dla Nianga i mało minut po powrocie Pazzo dla Petagny,skoro ma grać tam SES, więc osobiście wolę pozostanie przy 4-3-3 lub po dograniu wreszcie Hondy lub Ljajicia 4-2-3-1, Robinho jest dość uniwersalny więc pokryć może 2/3 pozycje w ataku, no i jeszcze Saponara na którego liczę.

Marzy mi się by Cristante eksplodował, tak samo jak Petagna i Niang oraz Verghara z Saponarą.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2013, 22:30 przez seba82, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2013, 22:28

Marzy mi się by Cristante eksplodował, tak samo jak Petagna i Niang oraz Verghara z Saponarą.
Mi się marzy, aby przynajmniej jeden z nich zrobił coś takiego jak De Sciglio w zeszłym sezonie. Stał się graczem pierwszego składu grającym na wysokim poziomie. Najlepiej jakby to był Vergara lub Saponara, bo na ich pozycjach potrzebujemy graczy na wczoraj. Fajnie by było jakby kilku z nich zagrało sezon taki jak Niang na początku rundy wiosennej lub Faraon w pierwszym sezonie, czyli pokazali duży potencjał i dawali możliwość rotacji.
Dlatego się nie napalam, uważam że najpierw trzeba koniecznie odpalić paru graczy- Antonini(jeśli docelowo ma grać tam Urby) Traore, Nocerino, Boa.
Gdyby przyszedł Sakho lub jakiś ŚO na pierwszy skład, za w/w trójkę jeden solidny pomocnik, no i Honda, Ljajic to raczej marzenie, wtedy uznam mercato za naprawdę udane.
Tylko IMHO granie 4-3-1-2 spowoduje, niestety mało gry, bądź loan dla Nianga i mało minut po powrocie Pazzo dla Petagny,skoro ma grać tam SES, więc osobiście wolę pozostanie przy 4-3-3 lub po dograniu wreszcie Hondy lub Ljajicia 4-2-3-1, Robinho jest dość uniwersalny więc pokryć może 2/3 pozycje w ataku, no i jeszcze Saponara na którego liczę.
Dla mnie mercato byłoby świetne gdyby przyszedł Honda, Ljajic, środkowy obrońca i lewy obrońca o czym już od dawna pisze. Na pozycję środkowego obrońce widziałbym Sakho lub Martinsa Indiego ze wskazaniem na młodszego Holendra. Obaj młodzi a już doświadczeni za rozsądną pieniądze i dodatkowo mogący przykryć lewą obronę.

Lewa obrona to nasza bolączka od lat a teraz jeszcze wiele wskazuje, że Emanuelson wygryzł Constanta co nie napawa optymizmem, bo obaj nie prezentują odpowiedniej klasy by grać w naszym klubie na tej pozycji. Przejdźmy do rzeczy. Ogólnie to jest deficyt dobrych lewych obrońców od lat, ale w to mercato nadarza się okazja kupić bardzo dobrego gracza na tą pozycję, wciąż młodego, który ponoć jest do kupienie za 15 mln z klubu, z którym mamy dobre stosunki i moglibyśmy wytargować fajnie warunki spłacania. O kim mowa? Oczywiście o Coentrao.

Suma sumarum Coentrao (15 mln), Sakho/Indi(7 mln się pisało o Holendrze i myśle, że za Francuza podobna kwota), Ljajic(8-10 mln) oraz Honda (5 mln) daje nam 35-37 mln rozłożone pewnie na raty. Jest to duża kwota, ale tak mniej więcej możemy dostać za awans do LM. Można ją obniżyć sprzedając takich graczy jak Emanuelson, Nocerino, Boateng. Oczywiście jestem w 100% pewien, że ten scenariusz nie ma racji bytu, bo to za duża kwota dla nas. Taka rzeczywistość.

O ile na początku mercato byłem dość pozytywnie nastawiony to z każdym dniem nabieram przekonania, że skończy się tak jak przed rokiem. Przykre, ale prawdziwe.

Zdaje się, że jutro ma się wyjaśnić przyszłość Adema.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 11 sie 2013, 22:35

Podobno jacyś przedstawiciele Milanu byli w Norwegii na meczu Strømsgodset z Rosenborgiem i obserwowali niejakiego Stefana Johansena reprezentanta U-21, w wywiadzie po meczu stwierdził, że jeśli Milan go chce to
jego trener osobiście przywiezie go do Mediolanu.
W kraju nazywają go Norweskim Modričem gra na pozycji pomocnika.

Jeśli chodzi o Coentrao to IMHO świetny zawodnik, ale jedyną szansą na ściągnięcie go, o ile lotki są prawdziwe, wymiana zq MDS na co się nie zgadzam.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2013, 22:40

Zdaje się, że Coentrao chce odejść a Real nie robi przeszkód, więc wydaje mi się, że można by się z nimi dogadać bez udziału Matti.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”