Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 14 sty 2006, 21:25

Tobik33 pisze:Wiedziałem że jestem dobry ale nie że aż tak.

Jaki skromniś :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sty 2006, 23:25

Mona_ pisze:Mam rowniez na dzieje, ze Tottenham zakwalifikuje sie do LM, bo wydaja sie byc naprawde mocna ekipa.
Chyba tylko wydają się być bo w dzisiejszym meczu nie pokazali nic. Dwa celne strzały na bramkę Liverpoolu (Mido i Keane) to nie jest dobry prognostyk na Ligę Mistrzów. Zagrali z mocniejszą drużyną i klapa. Niestety muszą jescze popracować nad grą bo starania na nic im nie wyjdą. Davids zszedł z kontuzją, ale nie zagrał dobrze, jeden strzał nie celny na bramkę to niestety niewiele. Piękna bramkę wpakował Kewwel, który był cały czas aktywny na boisku (ładne podanie z piętki po czym Sissoko strzelił, ale jak zwykle Robinson na posterunku). Ogólnie mecz nie był za ciekawy, ale na plus dla Liverpoolu, który zasłużył na wygraną. Naprawdę gdyby nie robinson to Tottenham mógłby się wręcz powstydzić wyniku. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 sty 2006, 15:59

Ania nie ma Cie tak długo temat umiera :( :wink:

Dziś Koguty zagrają mecz z Aston Villą bez najlepszego strzelca Mido. Który już strzela na PNA (i pudłuje z karnych :roll:) Mam nadzieje że Marton Jol pod nie obecnośc Mido nie odejdzie od taktyki swojej "mały duży" i Grzesiek zagra w tym meczu obok Keana. Bo jak było juz widać w tym sezonie atak Defoe - Keane nie potrafi grać razem. Chyba juz zapomnieli o meczu z The Red;s :)

Aston Villa trzeba pokonać bo oni w tym sezonie zawodzą na całej lini. Angel nie strzela, transfer Barosa tak naprawde nic nie przyniósł prócz bramki w debiucie :), Bouma to :roll: no :wink: a pozbyli sie najlepszego gracza oddanego do Newcastle czyli Nolberto Solano.

Sprawdziłem w moim informatorze bukowym :wink: i statystki są rózne. Ale na kożyśc Kogutów

Tottenham na White Hart Lane wygrał 50 razy, 28 był remis a 47 wygrała Aston Villa. W Ostatnich takach Tottenham dawał rade. Popszedni mecz to wygrana Kogutów az 5;1 :!: wcześniej sezon było 2:1 a jeszcze wcześniej 1:0 ...

Aston Villa gra ostatnio padake - w popszedniej kolejce przegrali z West Ham 2;1 Hendrie. Obecna styuacja w tabeli pokazuje kto jest faworytem. Tottenham 4 w tabeli 40 pkt. - Aston Villa 15 miejsce - 25 pkt. ... :roll:

P.S. - I jednak bez Grzesia :!: :? Szkoda jednak odszedł od reguł Martin Jol i grają - "mały - mały". Keane Defoe - a za plecami Tainio. Rasiak na ławce :) no może wejdzie :!: Oby :!:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 21 sty 2006, 16:09

Widze Zaza że jesteś "normalny" i nie wyzywasz bezpodstawnie Rasiaka :) :brawo: . Według mnie patrząc na tabelę to Tottenham ma większe sznase na 51 zwycięstwo nad Aston Villą na ich boisku :D Szkoda że Jol tak malo wierzy w Polaka [przecież w rezerwach strzela :king: Defoe i Keane to w sumie też nie jest zły napad ale sercem jest się za Polakiem :smoke: . Jakby wszedł z ławki to też byłby sukces.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 21 sty 2006, 17:17

widzialem 1 polowe meczu i musze przyznac ze Villa nie zabardzo daje rade, Baros gra jak sploszony kon, to samo Angel.

Tottenham moze totalnie nie dominuje ale 2 ladne strzly oddal(Robby i Tanio), ale bardzo pewnie broni Sorensen. Procz tego dobre wrazenie sprawil Lee i Edgar

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 21 sty 2006, 17:56

Niestety Tottenham mi wtopił kuponik :(
Wie ktos moze czy Rasiak zagrał chociaz minute w meczu ??

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sty 2006, 17:59

jaget pisze:Niestety Tottenham mi wtopił kuponik :(
Wie ktos moze czy Rasiak zagrał chociaz minute w meczu ??
gral, wszedl w 76minucie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 sty 2006, 18:04

Zagrał Grzesiu i to 18 minut był o włos bramki i asysty :) Za długo się składał ale dostał piłe za plecy od Lee i było trudno naprawde :(

Ale mecz z gatunku walki. Szarpana gra, często na wrzuty do nikogo. Tottenham chwilami walił głowa w mur. Był lepszy i to o klase ale remis. Byli o włos bramki. Kilka naprawde pięknych strzałów ale Serensen pokazał klase :) Szczególnie po strzałach Tainio (dwóch ) i Keana. Jednek Duńczyk był w transie i bronił wszystko.

Tracą Koguty 2 pkt u siebie na White Hart Lane a na dodatek Davidsa, Jenasa i Tainio :( ... Nie dobrze.

To zderzenie się Jenasa z Angelem było max nie przyjemne. :( Te oczy :( Oby był zdolny do gry bo takie uderzenie są najgorsze.

P.S. Coś mi mówi ze w następnym meczu pod nie obecność Mido atak Tottenhamu będzie Rasiak Keane :!: Jol chyba widział sam ...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 21 sty 2006, 18:32

*_For_zaza_Milan_* pisze:Ania nie ma Cie tak długo temat umiera Sad Wink

Kłopoty zdrowotne, postaram się poprawić. ;)

Co do meczu - Rasiak mnie zaskoczył. Pozytywnie. Bo jednak widać, że mu zależy, i chce pokazać Jolowi, że jest godnym przeciwnikiem dla Keane'a czy Defoe. Im klasą i grą nigdy nie dorówna, ale jeżeli mamy takiego rezerwowego, to możemy być nawet spokojni. Rasiak, jeżeli utrzyma formę, może zaskoczyć. Oby zaskoczył niebawem. :)

*_For_zaza_Milan_* pisze:Tracą Koguty 2 pkt u siebie na White Hart Lane a na dodatek Davidsa, Jenasa i Tainio Sad ... Nie dobrze.

Niedobrze, niedobrze, mam nadzieję jednak, że to są tylko kontuzje 'kilkudniowe', i na następny mecz się wyleczą. Bo jednak ogromną stratą jest brak Davidsa i Jenasa, Taino można zastąpić Routledge'm chociażby... Najbardziej żal mi Jenasa, bo to zderzenie wyglądało poważnie... :?

*_For_zaza_Milan_* pisze: P.S. Coś mi mówi ze w następnym meczu pod nie obecność Mido atak Tottenhamu będzie Rasiak Keane Exclamation Jol chyba widział sam ...

Ta wypowiedź jest trochę na wyrost. ;) Każdy wie, że Jol faworyzuje Defoe, i daje mu szansę za każdym razem, kiedy tylko ma ku temu sposobność. Te jego teksty, że Defoe pociągnie reprezentację Anglii do mistrzostwa świata mówią same za siebie. Obyś jednak miał rację, bo mecz od pierwszych minut w wykonaniu Rasiaka będzie prawdziwym sprawdzianem jego wytrzymałości psychicznej i fizycznej, a także sprawdzianem jego umiejętności - czy ma tylko przebłyski formy, czy też potrafi przez 90 minut w Premiership zagrać dobry mecz.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 sty 2006, 18:56

Anka pisze:Kłopoty zdrowotne, postaram się poprawić

:? To szybkiego powrotu do zdrowie życze :)

Masz racje nie było tak że Grzesiek wszedł i tyle. Zaznaczył swoja obecność na boisku i to ważna. Mecz już opisałe a jak zauwazyłeś może zaskoczyć. W sumie tylko ogrania może mu brakować. Gry z kolegami ale o pkt. A nie na treningu. Oby zacza grac cześciej.

Swoja droga to przyjecie piłki przez Keane światowa klasa :) - bo jeszcze go nie chwaliłem :wink: - Kozacko to zrobił - On chyba w pierwszej połowie jak i całym meczu był najbardzie aktywny w ekipie Martina Jola

Jenas ostatnio w gazie. Ładne wolne strzelał a tu taki cios :? Lennon zrobił co prawda swoje, nawet wymusił kartke i był blisko zakonczenia akcji ale Jenas bardzie jest przydatny gdy "nie idzie. " Oby jak Deco ostatnio - po zderzeniu z Mottą - wyszedło po jednym dniu obserwacji.

Anka pisze:Ta wypowiedź jest trochę na wyrost

Czemu ? ten mecz pokazał że Defoe i Keane jak grają razem to tak jak by grali w innych drużynach. Brakowało akcji między nimi. W tym meczu brakowało Mido a w zasadzie takich zagrań ala Mido - zastawień, klepek z druga linia czy strzałów głową. A tyle wrzutek było :roll: Jak Jol wystawi atak Rasiak - Keane to oni mogą zatrybić. Pewnie bardzie Polak wymęczy przeciwnika w walce o górne piłki czy grze tyłem do bramki niż Anglik a potem (zależność od wyniku) Defoe wchodzi na podmeczonych rywali ich wkręca w ziemie :wink:

Pozdrawiam :!:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 26 sty 2006, 13:52

pilka.pl pisze:Martin Jol, trener Tottenhamu Hotspur, jest zdeterminowany, by pozyskać z Feyenoordu Rotterdam Dirka Kuijta. Londyńczycy zrezygnowali jednak ze sprowadzenia snajpera tej zimy - zamierzają przeprowadzić transfer latem.

Tottenham za 24-letniego napastnika ostatniego lata proponował osiem milionów funtów. Teraz oferuje 12 milionów, ponieważ zainteresowanie Holendrem jest duże, a Feyenoord wybredny.

Do transferu miałoby dojść po mistrzostwach świata. Wówczas ma dojść do podjęcia ostatecznej decyzji - czy Feyenoord zgodzi się na odejśćie swojego najlepszego napastnika, i czy Tottenham nadal będzie chciał go pozyskać. Kuijta do przeprowadzki do Londynu kusił sam Edgar Davids, jego kolega z reprezentacji Holandii oraz pomocnik 'Spurs'.

Przejście Kuijta do Tottenhamu wiąże się także z kilkoma warunkami - jeżeli White Hart Lane opuściłby Robbie Keane lub Jermaine Defoe, którzy kilka razy już mówili o chęci zmiany otoczenia, oraz czy uda się Tottenhamowi pozyskać z Romy Ahmeda Mido, który w klubie przebywa jedynie na wypożyczeniu.

Byłoby wspaniale mieć w swoich szeregach takiego napastnika, jakim jest Kuijt, ale po co on, skoro mamy dobrych snajperów? :? Czasami nie rozumiem polityki transferowej Jola - chce mieć dobrych piłkarzy, nawet wtedy, kiedy ma dobry skład. Rozumiem, że chce się ubezpieczyć, jeżeli odejdzie Defoe, ale wtedy będzie miał trzech prześwietnych piłkarzy do wyboru: Mido (jeżeli Roma się zgodzi na transfer), Keane i Kuijt.

Coś ostatnio głośno jest o transferach, a cicho o przedłużeniach kontraktu. A to źle. ;) King ostatnio w ogóle się na ten temat nie wypowiada, z jednej strony dobrze, bo niczego nie obiecuje, ale z drugiej dobrze jest wiedzieć, co się dzieje. O kontuzjach też cisza względnie - nic nie mówią prawie o Jenasie. :?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sty 2006, 14:40

Właśnie Aniu mój post z zapytanie Ciebie o Jenasa znikną :? a teraz piszesz cisza .. nie dobrze. Zderzyli sie naprawde goźnie :? oby szybko coś klub powiedział na ten temat. Davids też miał kłopot ale to trawdy chłop. Tainio zniesiony jak pamietam i tez cisza :?

Jak dobrze wiesz Tottenham zawsze robi dużo szumu na rynku :wink: W popszednim sezonie wykonali najwiecej ruchów :wink: Warunki Kuijta sa dziwne aleja ostatnio usłyszałem gdzieś że Mido ponoc tęskni za Rzymem i serie A :shock: W Romie zmienił sie trener - Luciano Spalletti - i ponoć to ma być szansa na powrót Mido ....

Dziwne sprawa bo sądziłem że na 100% zostanie na White Hart Lane. A tu prosze, wiec te spekulacja na temat Dirka Kuijta mają podstawy :roll:

King nie podpisałe jeszcze ? Mówiłem :roll: Obym sie mylił ale to tak wygladało już wcześniej. Martin Jol, nie może pozwolić by King odszedł bo defensywa straci za duzo. Może po cichu negocjuja nową umowe... Oby :!:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 26 sty 2006, 15:35

*_For_zaza_Milan_* pisze:a teraz piszesz cisza .. nie dobrze. Zderzyli sie naprawde goźnie Confused oby szybko coś klub powiedział na ten temat. Davids też miał kłopot ale to trawdy chłop. Tainio zniesiony jak pamietam i tez cisza Confused

Cała trójka mocno oberwała, miejmy nadzieję, że tylko Jenas ma poważny uraz. Bo z kontuzją długoterminową Davidsa bym się nie pogodziła. Za nic. :?

*_For_zaza_Milan_* pisze: Jak dobrze wiesz Tottenham zawsze robi dużo szumu na rynku Wink W popszednim sezonie wykonali najwiecej ruchów Wink Warunki Kuijta sa dziwne aleja ostatnio usłyszałem gdzieś że Mido ponoc tęskni za Rzymem i serie A Shocked W Romie zmienił sie trener - Luciano Spalletti - i ponoć to ma być szansa na powrót Mido ....

Wiesz, robią dużo szumu, ale też dużo zakupów. Ostatnio te zakupy dotyczą bardzo konkretnych piłkarzy - sprowadzenie Davidsa miało na celu rozruszanie pomocy tak, by nie tyle podawała napastnikom, ale też stwarzała dobre akcje.

Co do Mido, to nie wierzę, by tak mówił. To nie trzymałoby się kupy - Włochom mówi jedno, Anglikom drugie, a ogólnie by milczał? To do niego nie pasuje. Jeżeli chodzi o jego powrót do Romy, to to jest prawdopodobne, jeżeli spojrzy się na to, co się w Rzymie dzieje - zmiany personalne są ostre, a Mido by się przydał zespołowi w rozsypce. Ale z drugiej strony on w Serie A? Trochę mi to nie pasuje. On potrzebuje szybkich, zwinnych akcji, finezji i ostrej walki, a nie jednej bramki na mecz. Poza tym z Tottenhamem na szansę na zaistnienie w Europie, z Romą może zejść na dno.

*_For_zaza_Milan_* pisze: Dziwne sprawa bo sądziłem że na 100% zostanie na White Hart Lane. A tu prosze, wiec te spekulacja na temat Dirka Kuijta mają podstawy Rolling Eyes

Kuijtem zainteresowana jest połowa Europy, a Tottenham lubi interesować się piłkarzami trudnymi do zdobycia (czyt.: zainteresowanie Holendrem ze strony Chelsea, kiedyś Realu). 13 milionów za napastnika Feyenoordu jak najbardziej mają podstawy, ale nie wiem, czy ten transfer na dobre wyjdzie Spursom. Bo jednak Eredivisie a Premiership to nie jest to samo - w Anglii gra się ostrzej, inaczej, a Kuijt niejednokrotnie pokazywał swoją słabość.

*_For_zaza_Milan_* pisze: King nie podpisałe jeszcze ? Mówiłem Rolling Eyes Obym sie mylił ale to tak wygladało już wcześniej. Martin Jol, nie może pozwolić by King odszedł bo defensywa straci za duzo. Może po cichu negocjuja nową umowe... Oby Exclamation

King ma kontrakt podpisać pod koniec sezonu, spokojnie. Oby oczywiście się spełniły te obietnice - formalności mają być załatwione w kwietniu/maju, kiedy będzie wiadomo, czy będziemy grali w el. do Ligi Mistrzów, jestem pewna, że postanowione będzie przedłużenie kontraktu już w połowie marca. King nie wygląda na takiego, co zostawia klub, kiedy ten dopiero się rozkręca. A w Chelsea - potencjalnym nowym pracodawcy - miejsca w składzie nie będzie miał na 100%, poza tym tam się robią jaja z nowymi piłkarzami.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sty 2006, 16:13

Wiesz teraz czytałem że Pitt Bull może pauzować tydzień. To i tak nie jest źle. Mogło być gożej. Oby teraz Jenas i Tainio doszli do siebie szybko.

Miałem na myśli szum w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Przeciesz Taki Jenas czy wspomniany Davids to strzały w "10" nie mówiąc o "Siwym" z defensywy :wink:

A Mido ? hmmm ja uważam że gra w serie A i premiership różni się znacznie ale nie takimi rzeczami jak : "szybkich, zwinnych akcji, finezji i ostrej walki, a nie jednej bramki na mecz" bo wtedy tacy gracza z finzją jak Kaka czy Totti grali by w Hipszani, tacy snajperzy jak Trezeguet czy Adriano w Angli. A tacy rzeźnicy jak Rino Gattuso czy ostatnio Vierie szukali by klubów na wyspach :wink: (a nie odwrotnie) także to nie o to chodzi.

Jak Roma ma to niego prawa to Luciano Spelletti może z nim porozmawiać i cos mu obiecać z drugiej strony gra świetnie w Tottenhamie i po co to zmienić ? Może być i Mido i Tottenham i Roma zadowolona - moc funta zadziała :] Taki ewentualny powrót Mido był by dla mnie zaskoczeniam jak nic bo ile to on juz powiedział na temat swojej przyszłoci. :wink:

Może i walka o Dirka Kuijta nie wiem ale Real interesuje sie takimi zawodnikami że hoho Chelsea podobnie. Nie wiedomo co jest prawdą. Tak jak kiedys plota (po transferze Cassano) że Real chce Franscesco Tavano czyli napastnika który teraz ciągnie gre beniaminka Empoli w serie A :roll:

A zobacz np. Rafael Van Der Vart z jakimi klubami on nie był łączony ? Barca Real Juve Arsenal MU itd.... :wink: Może być podobna sytuacja. A Jol zna chyba Dirka z Holandi :wink:

Co do umowy Kinga to obyś miała racja w tym wypadku chce sie mylić :wink: Pewnie mogli nawet jeszcze nie rozmawiać działacze z kapitanem Kogutów na temat nowej umow by dał słowi i mu ufają .. dla tego jest cicho :]Oby !

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 28 sty 2006, 21:52

: Eredivisie: Ghaly w Tottenhamie Hotspur
28.01.2006, 12:21, Anka , Voetbalzone.nl

Hossam Ghaly Wladze Feyenoordu Rotterdam i Tottenhamu Hotspur doszedły do porozumienia w sprawie transferu Hossama Ghaly'ego do Londynu. Egipcjanin z Anglikami uzgadnia obecnie ostatnie warunki swojej umowy.

Z powodu kontuzji Ghaly'ego, której piłkarz nabawił się kilka tygodni temu, testy medyczne nie są możliwe do przeprowadzenia. Władze Tottenhamu są jednak zdecydowane na transfer, nie wiadomo jednak jeszcze, czy do sprowadzenia Egipcjanina na White Hart Lane dojdzie tej zimy, czy też działacze 'Kogutów' zaczekają do lata.

Nie wiadomo także, jak zakończy się sprawa paszportu 25-letniego pomocnika - jest on tak zwanym graczem 'non-UE', i nie wiadomo, czy to nie stanie na przeszkodzie przy ostatecznym sfinalizowaniu transferu.

Oooby to była prawda. To dobry pomocnik, który się przyda, bo czasem druga linia sobie nie radzi, kiedy chodzi o cofanie się, a on w defensywie sobie bardzo ładnie poczyna. :P Ciekawa jestem jednak, jak będzie wyglądał wtedy układ sił w zespole... :? Czy Jol spodziewa się, że ktoś odejdzie?

*_For_zaza_Milan_* pisze: A zobacz np. Rafael Van Der Vart z jakimi klubami on nie był łączony ? Barca Real Juve Arsenal MU itd.... Wink Może być podobna sytuacja. A Jol zna chyba Dirka z Holandi Wink

Zna, zna, i to bardzo dobrze, ale to nie zmienia faktu, że trzeba będzie się pozbyć co najmniej jednego napastnika, żeby Kuijt mógł mieć realne szanse na grę w podstawowym składzie. Bo taki Rasiak to mu robi mega konkurencję. :lol:

Co do napastników, to Mido robi furorę na Pucharze Narodów Afryki - walnie przyczynił się do wygranej Egiptu grupy A. 8) Z jednej strony bardzo się cieszę, ale z niepokojem patrzę w przyszłość, bo dobre występy mogą Tottenham sporo kosztować, bo Roma ma ochotę na powrót Hossama...

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”