1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona - Strona 19

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Do finału awansuje...

Manchester United
45
68%
FC Barcelona
21
32%
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 kwie 2008, 18:29

Kadra znana była już od wczoraj, więc fakt, że jest w niej ot chociażby Rooney nie oznacza, że zagra w dzisiejszym meczu. Co więcej - ostatnie wieści z OT głosza, że zagramy właśnie bez Anglika, ale za to z Vidicem.
Tak i dodatkowo jeszcze 90 minut meczu kiedy tylko było słychać kibiców z Rzymu a angole jak zwykle siedzieli jak w teatrze i tylko buczeć umiejąWink
Tjjaaa, szczególnie w Rzymie, kiedy non stop jechali z "viva Ronaldo", czy w tamtym roku w spotkaniu z Romą na OT. Niektórzy chyba mają probemy ze słuchem :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 kwie 2008, 19:29

Metal pisze: Łatwiej :roll: To już jest poezja… Barca u siebie nie mogła strzelić gola i fartownie go nie straciła, a ty mówisz że na Old Trafford gdzie kibice zawsze robią piekielną ucztę będzie łatwiej?... ekhm, nieporozumienie…
W pierwszym meczu to zagrali defensywnie ze az dziw ze wychodzili z polowy z kontra. Tera napastnicy beda mieli wiecej miejsca i latwiej im bedzie wyprowadzic jakas akcje a co z atym idzie strzelic gola. poczytaj troche postow wczesniejw tym temacie to sie dowiesz o co chodzi.
red85 pisze: Bez dwóch zdań. United są tak słabą drużyną, że zaaplikowanie im kilku goli na Old Trafford jest bardzo łatwym zadaniem.
Ty to napisales i tak uwazasz:)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2008, 19:55

Nie ma Nemanji i nie ma Rooneya.

Jest zatem szansa dla Barcy :]

ManU:
Edwin, Evra, Owen, Rio, Brown, Ronaldo, Park, Carrick, Nani, Scholes, Tevez

Barca:
Valdes, Milito, Puyol, Xavi, Iniesta, Eto'o, Zambrotta, Messi, Deco, Abidal, Yaya

Ronaldo w ataku z Tevezem :!:
Nani na prawej, Park na lewej. Nie wiem czy tak to będzie wyglądało, ale przeważnie ustawienie podane na uefa.com się sprawdza.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 29 kwie 2008, 19:59

Sa składy, w United zabrakło Roo i Vidica. Bardzo duze osłabienie, ale i tak musimy dac rade. Skład Barcy zgodnie z oczekiwaniami. W United niespodziewanie znowu 4-4-2 + Park. Bedziemy grac to samo co w Hipszani prawdopodobonie...
Mam spore obawy co do tego meczu, ale niech wygra lepszy.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 kwie 2008, 20:04

Czyli gramy w 9,5: Park na skrzydłe= zero zagrożenia, Ronaldo w ataku, połowa Crisa ze skrzydła :)

Ale nic...trzeba to wygrać, kontuzje nie sa usprawiedliwieniem. Powodzenia :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 kwie 2008, 20:04

Ustawienie dość ciekawe będziemy grać bardziej ofensywnie a park jest tylko dla tego aby pomóc Evrze w zatrzymaniu Messiego :D Zobaczymy wygląda to bardo obiecująca przynajmniej jest lepiej niż się spodziewałem :D Mam nadzieję że w praniu wypadnie to całkiem nieźle i uda nam się przychylić szalę zwycięstwa na naszą korzyść :D

P.S. Strasznie liczę na kibiców United :P
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2008, 20:06 przez majer13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 kwie 2008, 20:04

Bez Rooney'a przeważnie było tragicznie...jeszcze brak Vidy...no cóz, mógł szczególnie Roo oszczedzić w meczu z CFC, przeciez on już urazu doznał tydzień temu...czemu dał odpocząć Ronaldo a nie jemu?

Wszystko zależy od Ronaldo...Park to średniak, Nani ostatnio zagrał tragicznie, Scholes czy Carrick nie zachwycają, a Tevez nie zagrał chyba jeszcze u nas kapitalnego meczu, strzela ważne gole, ale chodzi mi o znakomitą grę przez 90 minut. Albo Ronaldo zachwyci albo the end.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2008, 20:08

majer13 pisze:czemu dał odpocząć Ronaldo a nie jemu?
bo ...
Kamil232 pisze:Bez Rooney'a przeważnie było tragicznie
:lol:

Mam nadzieję, ze United się nie zamurują na OT, to juz by była przesada.
Licze na jakies akcje ładne, bramki, no i remis na końcu :]

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 kwie 2008, 20:10

Kamil232 pisze:Bez Rooney'a przeważnie było tragicznie.

Wie ktoś może czy Roo jest chociaż w rezerwie bo jak tak to może sir Alex wpuści go na drugą połowę za Parka a Crisa przesunie na skrzydło :D

Roo - Tevez
Cris - Nani

Taki układ zapewne obaczymy jeśli gra nie będzie się nam układać ... A taka czwórka to piekielnie mocna siła uderzeniowa :D

EDIT :
majer13 napisał:
czemu dał odpocząć Ronaldo a nie jemu?

bo ...
Sorry ale to też napisał Kamil a nie Ja :P ;)
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2008, 20:12 przez majer13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 29 kwie 2008, 20:12

Nie zobaczymy, bo ani Roo, ani Vidy nie ma choćby na ławce... ach to "szczęście" United, ale cóż przyzwyczaiłem się już do tego :wink: Możemy postraszyć Welbeckiem i O'Szejem z ławki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 kwie 2008, 20:13

Ten dalej swoje...wklejałem staty jak to wyglądało bez Rooney'a....no po prostu...[']....

COME ON UNITED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 kwie 2008, 20:15

Kamil232 pisze:Ten dalej swoje...wklejałem staty jak to wyglądało bez Rooney'a....no po prostu...[']....

To po co pisałeś że Roo powinien być oszczędzany w meczu z The Blues tam też było nam cholernie potrzebne zwycięstwo chociażby remis :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 kwie 2008, 21:35

Piękna bramka Scholesa. :shock:

Mecz jak na razie wyrównany. Barca ładnie gra piłką, ale tak też było w Barcelonie i jakoś nie jest w stanie sobie stworzyć takich naprawdę dogodnych sytuacji. Manchester atakuje konsekwentniej. Nani zmarnował setkę, było blisko. Ja już myślałem, że będzie gol.

Wpuścić Heńka i może Barca zremisuje. :wink:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 29 kwie 2008, 21:41

1 połowa to imo przewaga ze strony Barcelony (!) nie tylko w posiadaniu piłki. Do stracenia bramki parli do przodu cały czas, potem na chwilę uszło z nich powietrze. Ronaldo na ataku wyłączony z gry całkowicie - podwójne, czasem nawet potrójne krycie sprawdza się doskonale, zwłaszcza, że ManU nie ma innych piłkarzy, którzy mogliby stwarzać takie zagrożenie. Po Nanim możnaby się było więcej spodziewać :/ Szkoda, że Kuszczak nie wszedł, ale zobaczymy może w drugiej połowie Van der Sar w końcu straci uzębienie :]
Co jest z Giggsem?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 kwie 2008, 21:42

Bramka cudowna :brawo:
Mecz ogólnie wyrównany, tylko po bramce Barca straciła kontrole nad tym co się dzieje na boisku, ale dalej brakuje im zdecydowania w ataku i poprostu klarownych okazji, gdzie dali by szanse Edwinowi, który dziś sprawia wrażenie mocno niepewnego, po tym jak pare razy źle wybijał gdy już E2 do niego dobiegał, czy gdy uciekała mu wyłapana już piłka..
Ogólnie mysle że jedyną szansą Barcy jest Henry i dziwię się że nie stawia na niego Rijkaard w meczu przeciwko rywalowim, którego doskonale zna i ktoremu wiele razy dopiekł.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2008, 21:44 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”