Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 184

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 13 gru 2010, 15:25

Jak wspomniałem, szanse są dalej, ale ciężko mi sobie wyobrazić, że od tego momentu zagramy bez porażki do końca sezonu, przy czym Manchester ze 3 razy przegra.
Wszystko jest możliwe. Może akurat mecz z Manchesterem będzie tym przełomowym. Jako kibic Chelsea całym sercem w to wierzę, natomiast rozum mówi, że kryzys sam nie przejdzie i potrzebne będą jakieś zmiany.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 22 gru 2010, 15:33

Ostatnio temat powiał nudą, więc trzeba o kilku rzeczach wspomnieć.

Po pierwsze: świetna wiadomość - Gael Kakuta podpisał nowy, 4,5 letni kontrakt :jupi: , w ciągu tego czasu powinien wywalczyć miejsce w pierwszej jedenastce, jeśli nie, to okaże się, że będzie zbędny. Mamy w klubie IMO potencjalnego przyszłego najlepszego skrzydłowego/bocznego napastnika świata, więc trzeba go odpowiednio oszlifować.

Po drugie: z chelsea.pl
Dyrektor sportowy Feyenoordu Rotterdam, Leo Beenhakker nazwał angielskie kluby 'żarłaczami białymi futbolu' po tym, jak Chelsea zapewniła sobie transfer 15-letniego obrońcy, Nathan Ake'a.

Wychowanek szkółki Feyenoordu jest uważany za wielki talent. Zawodnik zasili szeregi The Blues w lutym kiedy to skończy 16 lat.

Holenderski zespół nie jest zadowolony z takiego rozstrzygnięcia po tym jak pomaga graczowi w rozwoju odkąd miał 12 lat.

Doniesienia medialne podają, że Holendrzy otrzymają w ramach rekompensaty £228,000. Za kilka lat gracz może być wart miliony.

Beenhakker przyznaje, że transfer był życzeniem samego Ake'a. Nie zmienia to faktu, iż jest rozczarowany sposobem w jaki angielskie zespoły ściągają do siebie młode talenty z całego świata.

"Doprowadza mnie do szaleństwa, że tak perspektywiczni zawodnicy odchodzą od nas w taki sposób."

"Co możemy jednak zrobić? Angielskie kluby to żarłacze białe futbolu. Arsenal, Man United, Chelsea - wszystkie te zespoły biorą udział w grze."

"Przygotowaliśmy dla Nathana wspaniały kontrakt, ale w głowie miał tylko Chelsea. Nie mogliśmy nic zrobić."

"Angielskie kluby niszczą rynek takimi zachowaniami. Inne europejskie kluby tak nie postępują, Anglicy o to nie dbają."

"Omówiłem sprawę z Nathanem i jego rodzicami. Powiedział mi, że naprawdę zależy mu na przenosinach do Anglii, jego rodzice nie mieli nic przeciwko."

"Jestem pod wrażeniem determinacji Nathana mimo tak młodego wieku, ale to zła wiadomość dla Feyenoordu; nie możemy zrobić niczego jeśli zgłasza się zagraniczny klub i chce zasilić swoje szeregi jednym z naszych młodzików."

Chelsea odpowiedziała już na te zarzuty. Rzecznik prasowy klubu z SW6 powiedział: "Informowaliśmy Feyenoord na bieżąco o naszym zainteresowaniu, doszliśmy z nimi do porozumienia."

Feyenoord wezwał jednak FIFA do utrudnienia większym klubom tak łatwego obecnie sprowadzania do siebie młodych talentów z mniejszych drużyn.

Rzecznik prasowy Feyenoordu powiedział: "Należy zastanowić się czy to leży w interesie futbolu."

"Jako klub ciężko jest nam samodzielnie coś osiągnąć. To już zadanie FIFA lub UEFA. Na pewno jednak należy o tym rozmawiać, to oczywiste."

Pozostaje mieć nadzieję, że oba kluby rozwiążą sprawę polubownie, a cała sytuacja nie będzie miała wpływu na przyjaźń kibicowską panującą między kibicami obu zespołów.
Leo ma racje, w angielskich klubach rzeczywiście często sprowadza się zagraniczne talenty. Co do samego piłkarza, to na oficjalnej CFC nic nie znalazłem, zobaczymy, co z niego będzie, a do talentów z Holandii warto mieć zaufanie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 16:41 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 gru 2010, 16:33

Ja już nie mam. Babel mnie zawiódł. :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 22 gru 2010, 16:40

Daaaamian pisze:Ja już nie mam. Babel mnie zawiódł. :lol:
Nathan Ake nowym Babelem z pewnością nie będzie, przedewszystkim dlatego, że jest obrońcą :lol:. Nowy (?) defensor ma sporo czasu, żeby pakować na siłce, żebyśmy w przyszłości nie musieli oglądać chuderlaka podobnego do Ramiresa w obronie. I raczej nikt nie będzie na niego narzekał, bo jeśli okaże się za słaby, to już w rezerwach zostanie sprzedany do innego zespołu, bo do kadry pierwszego zespołu nie trafia się przypadkowo. Cieszy też niska cena, chociaż do końca nie wiem, czy jest on naszym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 22 gru 2010, 20:59

Z transferem tego chłopaczka jest tak, jak z transferem Kakuty. Nie został on zawarty zgodnie z prawem, dlatego zapewne Feyenoord odwoła się do jakiejś instancji i oby nie została powtórzona kara nałożona na Chelsea za sprawę z Francuzem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 gru 2010, 21:08

Kary za okoliczności transferu Kakuty tak na dobrą sprawę nie było. Najpierw się mówiło, że będzie rok bez transferów, a skończyło się na karze finansowej, co tak na dobrą sprawę w przypadku Chelsea żadną karą nie jest.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 22 gru 2010, 23:46

Liczy się to, co na papierze.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 23 gru 2010, 0:50

Jeśli dobrze pamiętam, to kara za Kakutę miała być za rzekome namawianie zawodnika do transferu poprzez zerwanie kontraktu. Natomiast z tego tekstu, który podałem ciężko wywnioskować, że Chelsea dokonała tych właśnie czynności. Po prostu Ake dostał ofertę, przyjął ją, będzie zapłacona rekompensata. A że tak bardzo chce do nas dołączyć to co innego. Jakoś w tym nie widzę nieprawidłowości.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 gru 2010, 11:16

Nie ma co porównywać tych dwóch spraw. Chelsea się dogadała z Feyenoordem i tylko im żal (Y) ściska że nic nie mogą z tym zrobić.

Benhaaker powiedział :

I've discussed this matter with Nathan and his parents. He told me that he really wanted to move to England and his parents were OK with his decision.

"I was impressed with Nathan's determination at such a young age but it's bad news for Feyenoord; we can't do anything about it if a foreign club comes up to sign one of our youngsters."

człowiek Chelsea :
A spokesman said: "We have kept Feyenoord abreast of our interest and as such we have reached an agreement with them."

Taka jest polityka na wyspach że jest możliwość podpisywania kontraktów z młodymi ludźmi, to nie wina UK że ktoś ruszył głową więc dlatego są uprzywilejowani. Cała Europa szkoli młodzież dla Anglii.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 24 gru 2010, 1:27

Gramy z United 1 marca. Spodziewałem się innego, wcześniejszego terminu.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 25 gru 2010, 12:08

Może to i lepiej. Być może wtedy forma obu zespołów ulegnie zmianie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 sty 2011, 16:23

Co za koncówka co za mecz :mrgreen: przypomina mi się spotkanie 4-4 ktore bylo pare lat temu

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 02 sty 2011, 16:27

I za takie mecze kocham tę ligę :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 sty 2011, 16:30

No końcówka śliczna. W lidze Angielskiej raz na jakiś czas dzieją się takie cuda, że jak oglądasz taki mecz jak dziś czujesz przez skórę że będzie podobnie i tak jest! Świetne spotkanie. A ten łepek Albrighton znów mi zaimponował. Kapitalna asysta przy decydującym golu!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 sty 2011, 16:31

Szkoda, ze CFC znowu traci punkty. Jak tak dalej pojdzie do marca odpuszcza lige i moze beda grozni w LM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”