Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 186

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 06 sty 2011, 10:35

Carlo chyba wcale z tą drużyną nie żyje, nie reaguje na wydarzenia na boisku, mam do niego duży szacunek, ale skoro naprawdę tego nie ogarnia, to chyba jednak lepiej będzie jeśli opuści zespół.
Dokładnie. Kiedy drużyna przegrywa 2,3 mecze z rzędu, to trenerzy zazwyczaj jakoś na to reagują. A to zmiana ustawienia, a to inny dobór wykonawców, a to inna taktyka. A Ancelotti nic. Gramy piach w jednym spotkaniu, w drugim, a Carlo nic nie zmienia. Co on w cuda wierzy do cholery? Meczu z Wolves nie oglądałem, bo przyznam się szczerze, wiedziałem, że przegramy. Tak mi coś mówiło. I podczas oglądania meczu na The Emirates, gdy komentatorzy podali wyniki z Molineaux, wcale się nie zdziwiłem. Szkoda, że Ancelotti nie ma honoru, by sam odejść. Roman chyba nadal w niego wierzy i jeżeli dzisiaj nie będzie informacji o zwolnieniu, to możemy zacząć się bronić przed spadkiem, a w LM próbować uniknąć kompromitacji na Kopenhadze. Transferów w zimie nie będzie, nie ma się co łudzić. Piłkarze, których może i nawet Chelsea by chciała pozyskać, mają już na swoim koncie występy w pucharach, i w LM w barwach The Blues nie mogli by już zagrać.
Gdzie jesteś Mourinho?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 sty 2011, 11:03

Jak to jest...Jeszcze niedawno nie brakowało tutaj fanów Seria A, którzy twierdzili jak to Włosi pokażą taktycznym impotentom z Wysp jak się gra w piłkę. Tymczasem Capello dał po całości dupy na Mundialu, teraz Carlo jest zewsząd krytykowany. Manciniemu też można sporo zarzucić - City niby jestw czubie, ale w starciach z najlepszymi tej ligi wygląda na gorszy o klasę zespół. Gdzie są fani włoskiej myśli szkoleniowej ? :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 sty 2011, 12:05

Cholera, kiedy zobaczyłem wynik, to nawet się nie ucieszyłem. Zazwyczaj po porażkach Chelsea poprawiał mi się humor, a teraz zupełnie nic. No bo...ile można przegrywać. Kiedyś na przegraną The Blues trzeba było trochę sobie poczekać, rywalizacja była zacięta do końca. Dzisiaj Chelsea ma 9 pkt straty i mecz więcej rozegrany. I jakoś mnie to nie cieszy, choć przecież powinno.

Nie wiem czy dobrym pomysłem jest wyrzucanie Carlo. Można łatwo popełnić błąd, tak jak było z pożegnaniem się z Mourinho. Taki kryzys to jeszcze nie koniec świata, można się z niego otrząsnąć. W zeszłym roku było mistrzostwo, powinno się o tym pamiętać przy rozliczaniu menedżera The Blues.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 06 sty 2011, 13:18

Red ale Ty lubisz napinki :) Ale zauważ jaka jest sytuacja w Chelsea. Na ile ten zespół jest zbudowany przez Carlo? Chyba 2-3 jego transfery. Moim zdanim zwolnienie go nie bedzie dobrym pomysłem. Lepiej dać mu czas i możliwość zbudowania drużyny na nowo a to przeciez wymaga troche czasu. Jeszcze odnośnie potencjalnego nastepcy Martin O'Neilla. Czy to jest lepszy trener od Angelottiego? Moim zdaniem nie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2011, 13:28

Gdzie jesteś Mourinho?
Na Camp Nou tez o to pytali tyle ze troche w innym kontekscie :lol:

Carlo to swietny fachowiec, ktory nie musi nic udowadniac bo juz to zrobil w debiutanckim sezonie drogi Redzie. Teraz CFC traci powoli kontakt z liderem, a liga staje sie w coraz wiekszym stopniu rozstrzygnieta. MC to nie jest material na mistrza a jak Arsenal was przegoni to bede w szoku chociaz w nich widze mala konkurencje. 1z 2 powaznych kandydatow na mistrza strzelil sobie samoboja zwalniajac asystenta trenera :lol:

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 06 sty 2011, 15:22

Man City to jeszcze nie jest drużyna na mistrza ale powiedzemy sobie szczerze, że za jakiś według mnie nie długi czas już bedą sie liczyć na poważnie. Wiecznie haosu w drużynie mieć nie bedą.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 sty 2011, 15:57

niente pisze:Meczu z Wolves nie oglądałem, bo przyznam się szczerze, wiedziałem, że przegramy.
Czyli oglądasz tylko wtedy, gdy drużyna jest formie? "Na dobre i na złe" pełną gębą :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 sty 2011, 16:02

No dla kibiców Chelsea, którzy zaczęli jej kibicować od czasów ery Romana, to nowością jest taki stan zespołu i takie wyniki, więc może to nawet lepiej, że taki mają kryzys, zrobi się przesiew niektórych sezonowców :wink:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 06 sty 2011, 16:23

emdżej pisze:
niente pisze:Meczu z Wolves nie oglądałem, bo przyznam się szczerze, wiedziałem, że przegramy.
Czyli oglądasz tylko wtedy, gdy drużyna jest formie? "Na dobre i na złe" pełną gębą :lol:
Tak bym tego nie nazwał. Po prostu nie miałem ochoty oglądać kolejnej kompromitacji w wykonaniu Chelsea. W pewnym sensie jest to jakiś mój wyraz rozczarowania grą zespołu, protest, jeżeli można to tak nazwać. A po drugie, chyba nie muszę oglądać każdego meczu Chelsea? Żyję w wolnym kraju i robię to, co chcę. Akurat na wczorajszy wieczór wybrałem ofertę z The Emirates. I nie żałuję.
Kamil232 pisze:No dla kibiców Chelsea, którzy zaczęli jej kibicować od czasów ery Romana, to nowością jest taki stan zespołu i takie wyniki, więc może to nawet lepiej, że taki mają kryzys, zrobi się przesiew niektórych sezonowców :wink:
Twoja wypowiedź jest tak żenująca, że szkoda czasu na jej komentowanie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 sty 2011, 16:29

niente pisze: W pewnym sensie jest to jakiś mój wyraz rozczarowania grą zespołu, protest, jeżeli można to tak nazwać
Jesteś taki Martin Luther King, tylko że biały? :lol: Mam nadzieję, że piłkarze wezmą sobie do serca Twój protest.

A Kamil ma rację.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 06 sty 2011, 16:33

Cris7 pisze:Mam nadzieję, że piłkarze wezmą sobie do serca Twój protest.
Piłkarze nawet o nim nie wiedzą. Zerkam co chwilę na stronę Chelsea, kiedy pojawi się informacja o zwolnieniu Ancelottiego, a tu nic. Czekamy na błazenadę w PA?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sty 2011, 16:59

niente pisze:Zerkam co chwilę na stronę Chelsea, kiedy pojawi się informacja o zwolnieniu Ancelottiego, a tu nic. Czekamy na błazenadę w PA?
bo go nie zwolnią. Chelsea nie potrzebuje nowego trenera, tylko nowych piłkarzy, którzy
a) poszerzą kadrę
b) spowodują, ze obecni liderzy/gwiazdy będa mieli konkurencje i będzie im się cokolwiek chciało.
Po co Drogba ma się wysilać, jak i tak ma pewne miejsce w składzie ?

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 06 sty 2011, 17:17

Oczywiście, transfery są potrzebne, tylko tak jak napisałem. Większość graczy, którymi zainteresowana jest Chelsea ma już występy w europejskich pucharach, wobec czego nie będą mogli reprezentować Chelsea w LM.
A nowy trener jest potrzebny, bo skoro Ancelotti nie potrafi wydobyć drużyny z kryzysu, to Abramowicz tego za niego nie zrobi.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 06 sty 2011, 18:27

Gracie w LM, w walce o mistrzostwo tez sie nadal liczycie. Nie wiem po co na siłe chcecie zrobić drugi Real. Lepiej zaufać obecnemu trenerowi, dać mu czas.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 07 sty 2011, 13:27

smurano pisze:Gracie w LM, w walce o mistrzostwo tez sie nadal liczycie. Nie wiem po co na siłe chcecie zrobić drugi Real. Lepiej zaufać obecnemu trenerowi, dać mu czas.
Nie liczymy się już w walce o mistrzostwo.
Ja naprawdę szanuję Ancelottiego, przecież nie jest on pierwszym lepszym wziętym z ulicy, tylko coś tam potrafi. Tylko ja to postrzegam tak, że drużyna jest w kryzysie i to zadaniem trenera jest zareagować na ten kryzys. Tak jak pisałem wcześniej: zmienić ustawienie, taktykę, piłkarzy, zmotywować zespół do walki, do wygrywania. A Carlo totalnie nic nie robi, aby zmienić oblicze zespołu. Skoro od 2 miesięcy nic nie zmienił, to nie rozumiem, na co Abramowicz czeka. Przecież Ci piłkarze sami nic nie stworzą, potrzebują człowieka, który nimi pokieruje. A Ancelotti po prostu nie ma już wpływu na tą drużynę, więc nie rozumiem, po co go trzymać nadal na ławce.
Jeżeli w niedzielę na SB nie wyjdą piłkarze młodzi (a propos, Rezerwy Chelsea wygrały z Tottenhamem 7:3, więc może tych piłkarzy trzeba wystawić w pierwszej jedenastce?), to nie mam żadnych wątpliwości do tego, że przegramy to spotkanie. Nie wierzę w cuda, jestem realistą. Mimo iż Ipswich słabo sobie radzi w Championship, to Roy Keane tak zmotywuje zespół, że Ci gracze wywiozą z Londynu korzystny rezultat. Obym był złym prorokiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”