Siatkówka - Strona 189

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 wrz 2014, 22:03

No i szybkie 3:0, Brazylia podrażniona, drugi raz łatwo goni Ruskich. Ciekawe co się wydarzy jutro, trzeba nam 2 setów czyli po prostu musimy wygrać. Tyle dobrego, że nie będzie liczenia małych punktów bo taki wariant był przed dzisiejszym meczem. Oj będzie się jutro działo. Albo będzie pięknie i pogonimy Rosjan z turnieju albo będzie cholernie gorzko jak to oni nas wyeliminują. Lepszych okoliczności do wejścia do strefy medalowej i gorszych do odpadnięcia z turnieju nie można było sobie wyobrazić.

Awatar użytkownika
Guardiola
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 22:32

bartbuks pisze:
Guardiola pisze:ubek chyba ci się pomieszał produkt Biedronki z narodowym dobrem. Niech ogłoszą przetarg na prawa do leczenia pacjentów, Solorz go wygra i za każdą wizytę każe sobie zapłacić, to nic że ktoś łożył na podatki całe swoje życie.
Turniej ma 103 mecze i co? Szkoda Ci około 100zł wydać? Polakom zawsze źle. Polsat to stacja prywatna. PRYWATNA. Rozumiesz różnicę? Prywatna stacja płaci za prawa (każdy mógł je kupić), robi z nimi co chce. Wolny rynek, kapitalizm. Z innej strony na to spójrz. Jakby nie te prywatne firmy, które latami sponsorowały siatkę, to czy dziś byłaby ona na takim poziomie?

Ale nie, Polak zawsze musi narzekać. Mecze w TVP za darmo? To narzekanie, że studio nędzne, że komentarz śmieszny, że to, że sramto. Zakodowane, też źle.
Nic nie rozumiesz. Polsat to stacja prywatna, stacja która wykupiła prawa do mistrzostw z zamiarem puszczania meczy Polaków w otwartym kanale. Okazało się jednak, że zainteresowanie sponsorów i firm chcących puszczać reklamy było zbyt niskie i co? Plan się zmienił, trzeba było inaczej odzyskać pieniądz. Zakodować wszystko, nawet dla abonentów Polsatu Cyfrowego!!!!!!! Którzy pokupowali dekodery z pakietem sportowym i spokojnie oczekiwali na mistrzostwa. Gdyby nie afera i cała nagonka na Solorza tak by zostało, ale zlitował się i abonentom CP mistrzostwa odkodował. Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale, dziwi mnie, że tego nie rozumiesz, nie wnikam, że dla ciebie 80 zł to mało, to mnie nie interesuje. Sam mam i CP i nc+ ale nie o to chodzi, przykre że patrzysz na to, w ten sposób, czy to tak wiele. Tak wiele, dla wielkiej rzeszy ludzi to jest bardzo dużo. Polak ma prawo czuć się oszukany. A tu wielcy biznesmeni z własnym interesem jacy to wyrozumiali dla Solorza. Szkoda tych którzy nie mogli sobie pozwolić na oglądanie tych mistrzostw.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 22:39

Wycofał się Orlen, który miał wyłożyć 15mln jeśli się nie mylę, ale się wycofał i Polsat powiedział (w sensie Solorz) że nie będzie dopłacał do interesu kiedy sam wyłożył niemałe pieniądze. Państwo nie pomogło więc jest jak jest. Polsat wpompował w siatkówkę spore pieniądze i chce je po części odzyskać. Polsat jest stacją prywatną więc to Ty nie rozumiesz

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8687
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 22:40

Guardiola pisze:Zakodować wszystko, nawet dla abonentów Polsatu Cyfrowego!!!!!!!
Już pisałem parę razy, moi rodzice mają polsat cyfrowy i te 4 dodatkowe kanały są dostępne, więc NIE KŁAM.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 wrz 2014, 22:41

Morrow pisze:Tyle, że jeśli taki proceder nie zostanie ukrócony zaraz będziemy mieli Euro za 1000zł albo 100 zł za mecz Polaków na Polsacie, IO za 2000 zł na Nsporcie i konkurs skoków za 50zł na TVN Turbo
Sądzę, że wszedłeś na etap dramaturgii. PPV to jest dość normalne działanie prywatnych telewizji na zachodzie i za oceanem. Zapewne błędem Polsatu był popłoch i źle rozwiązany sposób sprzedaży. Można było zrobić pakiety internetowe, czyli udostępnić mecze w necie, gdzie każdy mógłby sobie kupić pojedynczy mecz. Ten co go interesuje. Albo sprzedawać pakiet tylko z meczami naszej kadry.

Także pisanie, że to zaraz będzie standard - troszkę zalatuje mi tutaj przerażeniem. Z cenami przesadzasz, zawsze będą osiągalne dla klienta. Mundial za 1k zł? Sorry, ale to marketingowy strzał w stopę. To tak jak próba sprzedania malucha za 50k.

PPV jest powszechnym systemem, który wykorzystywany jest na całym świecie. Tak odbywają się największe gale bokserskie, tak sprzedawane są turnieje sztuk walki. Norma.

Kolejna rzecz - ludzie są w stanie wysłać smsa za 8zł, aby obejrzeć kradziony stream z meczem, a płaczą, że 103 mecze można kupić za 80zł. To takie troszkę typowo polskie - duża część naszego społeczeństwa ma przeświadczenie, że coś im należy się za darmo.
Morrow pisze:Kolejny raz podkreślam, że nie wiem kto zawinił ale to, że taki turniej, którym mogła żyć cała Polska a żyje tylko jej garstka jest porażką wszystkich, może poza Solorzem, który i tak wyjdzie na swoje.
Ostro odleciałeś Morrow. Nikt nikomu nie przeszkadza żyć tym turniejem. Jest miliard możliwości obejrzenia meczu i gwarantuję Ci, że jak ktoś chce, to go obejrzy.
Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale, dziwi mnie, że tego nie rozumiesz, nie wnikam, że dla ciebie 80 zł to mało, to mnie nie interesuje. Sam mam i CP i nc+ ale nie o to chodzi, przykre że patrzysz na to, w ten sposób, czy to tak wiele. Tak wiele, dla wielkiej rzeszy ludzi to jest bardzo dużo. Polak ma prawo czuć się oszukany. A tu wielcy biznesmeni z własnym interesem jacy to wyrozumiali dla Solorza. Szkoda tych którzy nie mogli sobie pozwolić na oglądanie tych mistrzostw.
Z tymi podatkami i prawem do obejrzenia mistrzostw to już totalnie się zbłaźniłeś.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 wrz 2014, 22:47

bartbuks pisze:Jest miliard możliwości obejrzenia meczu i gwarantuję Ci, że jak ktoś chce, to go obejrzy.
Jak miliard jak nawet siedemnastu nie ma.
Kobieta starsza, bez internetów w domu, bez hajsu by wydawać stówę na mecze samych Polaków, bez znajomych w pobliżu którzy wykupili na polstowskich zasadach - w jaki sposób ma żyć turniejem? Z relacji radiowych i skrótów w wiadomościach?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 22:48

Wystarczy wybrać się do pubów, gdzie pokazują na telebimach mecze.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 22:49

Panowie dzisiaj (późno) dowiedziałem się o programie, który trzeba ściągnąć na kompa i nazywa się CyberGhost 5. Ściągacie, oszukujecie IP dzięki niemu i oglądacie transmisje z zagranicy tylko ciii 8)
cloner pisze:Wystarczy wybrać się do pubów, gdzie pokazują na telebimach mecze.
Taa w Gdańsku jest miejsce dla 600 osób, a przychodzi dwa razy tyle
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 22:50 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 wrz 2014, 22:49

No pewnie, to ta kolejna z miliarda możliwości bartbuksa. Dla starszej, schorowanej kobiety wypad do pubu idealny. Do sanatorium prędzej, też opcja co nie.

Awatar użytkownika
Guardiola
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 22:52

Niech będzie, że się zbłaźniłem. Ty natomiast błaźnisz się pytając czy 81 to dużo. Zapytaj starca 70-80 letniego czy to dużo biznesmenie. Zapytaj się go co można kupić za 80 zł. Zapewne uważasz, że kibic to taki człowiek jak ty, przedsiębiorczy i obrotny. Głupiec z naziemną telewizją już się nie kwalifikuje. Idź do mojej babci 80 letniej, kibica siatkówki, która się do takowych zalicza uruchom jej te siatkarskie kanały na jej dekoderku, śmiało. Brakuje ci wyobraźni i patrzysz na świat tylko ze swojego fotela, a nie każdy ma tak wygodny fotel jak twój.
cloner pisze:Wystarczy wybrać się do pubów, gdzie pokazują na telebimach mecze.
Widze, że następny światowiec. Czy to forum egoistów?
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 22:53 przez Guardiola, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 22:53

Jak kogoś nie stać na oglądanie meczów to nie ogląda. O czym tu w ogóle jest gadka, no ja pierdziu. Mnie nie stać na NC+ to nie oglądam w telewizji polskiej ekstraklasy, a bardzo chciałbym. To jest tylko siatkówka.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Odp: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 wrz 2014, 22:53

szefu91 pisze:No pewnie, to ta kolejna z miliarda możliwości bartbuksa. Dla starszej, schorowanej kobiety wypad do pubu idealny. Do sanatorium prędzej, też opcja co nie.
A może ta starsza, schorowana kobieta, chciałaby tez obejrzeć każdy mecz Barcelony? I co? Tez powinni jej odkodować?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 22:56

Ściągnijcie program, który poleciłem, znajdźcie odpowiednie strony i dajcie babci, dziadkowi, mamie czy tacie oglądanie MŚ na Waszym laptopie bo jak mniemam jesteście jedynym dostarczycielem internetu w domu

Cloner ja mam NC+ ale kompletnie nie dla Ekstrakslasy, ja kibice się różnią jednak ;)

Bartbuks jak zawsze daje radę :chill: argumenty dla mnie co najmniej śmieszne żeby dodawać starszych, schorowanych ludzi którym w głowie siatkówka. Fakt zdarzają się tacy ludzie, ale mówimy o ogóle, nie patrząc na wiek. Sam chciałbym mieć to w otwartej tv, ale się pogodziłem. Ja, młody i jurny nie mogę tego zobaczyć chociaż mogłem wykupić nawet z dziadkami, ale tego nie zrobiłem
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 22:59 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Guardiola
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 22:57

bartbuks pisze:
szefu91 pisze:No pewnie, to ta kolejna z miliarda możliwości bartbuksa. Dla starszej, schorowanej kobiety wypad do pubu idealny. Do sanatorium prędzej, też opcja co nie.
A może ta starsza, schorowana kobieta, chciałaby tez obejrzeć każdy mecz Barcelony? I co? Tez powinni jej odkodować?
Co raz lepiej. Barcelona ma wpisane w narodowości? Żyjesz w innym świecie najwyraźniej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 22:57

Tomusmc pisze:Cloner ja mam NC+ ale kompletnie nie dla Ekstrakslasy, ja kibice się różnią jednak
No widzisz. A trzeba było kupić Polsat Cyfrowy i miałbyś mecze siatkówki. Twój błąd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”