F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 190

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 07 lis 2005, 22:15

No ja nie watpie w to ze w Katalonii wymagaja kibice od graczy Barcelony grania efektownie. Tylko ze jak popatrzec na to z innej strony to juz samo posiadanie takich graczy ja Ronalidnho, Etoo, Larsson czy Giuly zapewnia fantastyczny styl. Gorzej by bylo gdybysmy wymagali efektownych zagran w trojkacie od Grzesia Rasiaka, Petera Croucha i Roberta Hutha.
Taki Ronaldinho nie przezyje beez wkrecenia w ziemie wszytkich obroncow rywala, Etoo nie spocznie poki nie strzeli bramki az siatke rozerwie, Barca nie musi wcale grac efektownie (czyt. starac sie) oni maja juz to zakodowwane (jak to mowi moj dawny trener) gdzieś tam w mózgu. Wytarczy tylko troszke swobody a gra bedzie plynna, lekka, mila i skuteczna. Nie to co w mojej ukochanej ITALII ale to juz calkiem inna bajka :)

POZDRO

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 08 lis 2005, 22:23

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... &kom=pokaz

k**** jego mac : /

Blatter i jego mecze towarzyskie FUERA

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 08 lis 2005, 22:28

Nie wierzę no... Nie teraz, jak Van Bommel się rozegrał i rozstrzelał, a na dodatek już tuż tuż mecz z Realem.... Jak to napisał Tymon Jagła (Deco_10): FUERA!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lis 2005, 22:51

Ale mnie ten Boateng wkurzyl :/ :evil:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 08 lis 2005, 23:09

Szkoda chłopa, bo naprawde teraz sie rozegral. Ucierpią na tym GD, ale coz u nas większy szpital :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lis 2005, 23:10

Kur***************

Ale się zdenerwowałem :evil: Gdzie jest sens rozgrywania towrzyskich spotkań reprezetnacji w trakcie ciężkiego sezonu? Gdzie tu logika? Tego czego obawiają się największe kluby to właśnie kontuzje a mimo to nic się nie zmienia. No to sobie Mark pograł :? Gdzie jest zdolność do myślenia i odpowiedzialność Boatenga? Nie stwierdzono. Boateng [*].

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 09 lis 2005, 7:57

Zgadzams sie z Niggazem

Marcowi na początku nie szło, ale jak potem się rozstrzelał i zaczął świetnie grać. Na dodatek to co już Bienias mówi, że przecież niedługo mecz z Realem, a wielką stratą dla Barcy będzie nieobecność Van Bommela. A na dodatek to dwa miesiące :? A Boateng też..... :x

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 09 lis 2005, 21:18

No i Mark wyleciał przez głupia kontuzje na ok 2 miesiące :( Szkoda bo chłopak znajdował sie w swietnej formie co pokazywał w meczach Barcy, a tutaj taka kontuzja przez jakiegos ćwoka, który pewnie chciał zainponowac Van Bastenowi :evil:
Dobrze chociarz ze Deco sie wykurował i licze ze rozegra dobrą partie na bernabeu :D

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 09 lis 2005, 22:48

Tak wiec szanse sie odrobine wyrownaly. Mimo to nie zostaly sprowadzone do wyzszego poziomu a obalone w dol i to dosc sromotnie. Marc byl podpora drugiej lini, a teraz co wam zostalo?

Deco bez formy, Iniesta ktory jest dobry ale i tak Ryj w niego nie wierzy, Messi, ktory rowniez nie przebija sie chyba zbyt czesto przez mysli Ryja. Do tego drewniany Guly :? Wiem ze to i tak silna ekipa ale i tak sie mniej teraz boje :D

U nas wroci Garcia i sily sie wyrownaja. Teoretycznie oczywiscie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2005, 22:56

Smithu pisze:Marc byl podpora drugiej lini, a teraz co wam zostalo?
:rotfl:
Smithu pisze:Deco bez formy
Rzeczywiście Deco ostatnio grał dość przeciętnie, ale wystarczająco poprawnie, aby pomóc w GD.
Smithu pisze:Iniesta ktory jest dobry ale i tak Ryj w niego nie wierzy
Iniesta ostatnio grywał świetnie i być może absencja Marka spowoduje, że Mister nie będzie miał wyjścia i postawi na Andresa. Jestem za.
Smithu pisze:Messi, ktory rowniez nie przebija sie chyba zbyt czesto przez mysli Ryja.
Tu się mylisz. Leo gra całkiem sporo biorąc pod uwagę jego wiek i możliwości kadrowe Barcy. Ważne jest, aby zbytnio nie eksploatować Messiego. Większość kibiców zgodnie to powtarza a Rijkaard jest pewnie podobnego zdania. Messi poza tym teraz Messi może grać więcej kiedy kwestie pozwoleń na grę w La Liga zostały wyjaśnione. W GD pewnie zagra.
Smithu pisze:Do tego drewniany Guly
Drewniany Giuly ma o tyle trudną sytuację, że jego konkurentem jest właśnie Messi który olśniewa swoją grą kiedy tylko jest na boisku. Ludo nie gra tak efektownie, ale dużo pracuje i jest bardzo przydatny. Do tej pory (w tym sezonie) prezentuje się całkiem przyzwoicie. Nie należy jednak patrzeć na jego grę przez pryzmat Messiego.

A teraz Smithu pochwal się kto jest u was. Małe zestawienie nie zaszkodzi chyba.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 09 lis 2005, 23:06

Niggaz pisze:Leo gra całkiem sporo biorąc pod uwagę jego wiek i możliwości kadrowe Barcy

Akurat wiek go od niczego nie zwalnia ;)
Niggaz pisze:Nie należy jednak patrzeć na jego grę przez pryzmat Messiego.

Ani mi sie sni, po prostu w ogole nie jestem przekonany do jego umiejetnosci i do niego jako pilkarzy Blaugrany.
Niggaz pisze:Małe zestawienie nie zaszkodzi chyba
Mowimy o pomocy wiec ... Jazda !! ...

Zagramy 4 co jest raczej pewne. A kto zagra? (Biorac pod uwage ze wyzdrowieja ci ktorych wymieniam) Moze byc roznie bo chetnych jest wielu. Zidane i Robinho, Diogo i Becks, Guti czy Gravesen. Jedno jest pewne, na srodku zagra Garcia, osobiscie obok niego postawil bym Becksa i to daje komfort w srodku pola w sytuacji gdy brak Marka. Na skrzydlach Zidane i Robinho (moze Diogo). Mozliwe jest tez ze Zizou zagra jako wysuniety pomocnik Robinho na lewej, Becks na prawej a Garcia w srodku. Co do formy zawodnikow raczej nie trzeba sie bac. Zidane to geniusz i Bog, reszta prezentuje sie rowno na dobrym poziomie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2005, 23:15

Smithu pisze:Jedno jest pewne, na srodku zagra Garcia
Czyli faule na Messim i Ronaldinho co kilka minut. Może się uda coś z wolnego ustrzelić.
Smithu pisze:osobiscie obok niego postawil bym Becksa i to daje komfort w srodku pola w sytuacji gdy brak Marka.
Becks raczej w środku nie powalczy. David jest w formie, ale on może jedynie bardzo dobrze dogrywać do napastników. Głównie chodzi o dośrodkowania. Jeżeli środek pola ma wyglądać Garca - Beckham to ja jestem za. Dobrze dysponowany Xavi + Deco lub Iniesta poradzą sobie. Poza tym na pivocie może zagrać dobrze grający ostatnio Motta albo Marquez. O środek pola nie mam obaw.
Smithu pisze:Na skrzydlach Zidane i Robinho (moze Diogo).
Zidane'a na skrzydle nie widzę. Nie jest to optymalna pozycja dla niego. Prędzej zagra jako ofensywny pomocnik. Robinho pewnie będzie biegał wszędzie. Zobaczymy z jakim skutkiem. Nie zaprzeczam jednak, że będzie trzeba na niego uważać i nie dopuszczać do pola karnego bo jakiś podmuch wiartu go przewróci i będzie karny :? :wink: Diogo jeżeli zagra to zapewne będzie gryzł trawę (jak każdy w sumie), ale czy sprosta? No nie wiem. Śmiem wątpić.
Smithu pisze:eszta prezentuje sie rowno
Powiedzmy, że się zgodzę.
Smithu pisze:na dobrym poziomie.
Ale z tym już nie.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 09 lis 2005, 23:20

Tyle ze wez pod uwage druga opcje ustawienia. Zidane jako mediapunto, Robinho bardziej na lewej, Becks prawej, Garcia srodek. Choc watpie by De Luxe ryzykowal tylko jednym pivotem. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2005, 23:28

Smithu pisze:Tyle ze wez pod uwage druga opcje ustawienia. Zidane jako mediapunto, Robinho bardziej na lewej, Becks prawej, Garcia srodek.
I tym razem również jestem za. Nazwałbym tę opcję 'lotnisko'. Środek pola to będzie jeden wielki pas startowy dla Ronaldinho i Messiego. Wiele będzie zależało od gry Zidane'a.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 09 lis 2005, 23:59

Niggaz pisze:Wiele będzie zależało od gry Zidane'a.

Oraz Pablo Garci który dwoma faulami wytnie wasze motory=Ronaldinhio i Messi... :wink: :wink:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”