MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 20

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2006, 23:28

Było świetnie i tyle. Zagraliśmy jak równy z równym przeciwko reprezentacji Niemiec na Mistrzostwach Świata rozgrywanych właśnie w Niemczech. To znaczy bardzo wiele. Wynik niekorzystny, ale nie możemy narzekać na brak szczęścia bo tak na dobrą sprawę powinniśmy przegrać wyżej.

Wreszcie Polacy pokazali dobrą grę. Szkoda, że tak późno. Musztarda po obiedzie.

Dziękuję :!:

PS: Boruc :zgon:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2006, 23:31

fieldy pisze:choć jak sobie przypomnę jak Jeleń mający w nogach 70 minut gry wyprzedził Odonkora, który jest zajebiscie szybki i dopiero wszedł na bosiko, to się mimowolnie usmiecham Razz
tak Jelen chyba tym wystepem na dlugi czas wywalczyl sobie msc w reprze - chyba znalazl rowneiz nowego pracodawce :!:
powtorze sie poraz ktorys - szkoda ze nie gral w 1 meczu :!:
Babel pisze:Wniosek jest jeden... trzeba podziękowac Janasowi. Gość kolejny raz udowodnił, że selekcjonerem jak i trenerem jest przeciętnym. Nie ma żadnego wpływu na to co dzieje się w druzynie.
Nic dodac nic ujac :!:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 cze 2006, 23:34

Niemcy byli lepsi, jednak nasi piłkarze nie zasłużyli na porażkę. Sędzie lekki kalosz. 1 kartka dla Sobolewskiego totalnie niesłusznie. Szkoda, że nasi nie mają takich umiejętności jak nasi sąsiedzi. Nabiegali się dwa razy więcej a nic z tego nie wyszło. Cieszy mnie postawa Jelenia, w koncu się chłopak może wypromuje i wyjedzie za granicę. Ładny mecz Boruca, Żewłakowa i Bosackiego w defensywnie. Wkurzały mnie te bezsensowne podania przez pół boiska do nikogo i podania z powietrza, jeśli spokojnie można było zagać po ziemi. Nasi, może oprócz Smolarka nie umią się pokazywać na czystej pozycji, ogólnie defensywa na plus ofensywa na minus=1:0 z niemcami :(

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 cze 2006, 23:34

Polacy dobrze realizowali wszystkie zadania defensywne w meczu, starali się kontrować, nawet szczęście było po naszej stronie a do szczęśliwego zakończenia zbrakło nam minuty. Głupi błąd (dla mnie nie Dudki tylko środkowych obrońców) i marzenia o wyjściu z grupy zostału rozwiane. Szkoda bo nie wiadomo kiedy nam dopsze znowu takie szczęście że będziemy mieć grupę w naszym zasięgu.

Dla mnie gracza meczu powinni wybrać z pośród Jelenia i Boruca.

PS. Myślę że Jeleń załątwił sobie fajny transfer...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 14 cze 2006, 23:42

Dla mnei bardzo dobry mecz rozegrał Michał Żewłakow, miał dużo przechwytów, parę razy zapędził się pod pole karne rywala, bramka padła gdy jego już nie było na boisku, moze by zatrzymał Odonkora :?: :D tego nie wie nikt :lol: Ale chyba i tak najlepszy na placu był Artur BOruc, świetne interwencje przez cały mecz, bardzo pewny punkt naszej reprezentacji...

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 15 cze 2006, 0:25

Vianuch pisze:Niemcy byli lepsi, jednak nasi piłkarze nie zasłużyli na porażkę. Sędzie lekki kalosz. 1 kartka dla Sobolewskiego totalnie niesłusznie. Szkoda, że nasi nie mają takich umiejętności jak nasi sąsiedzi. Nabiegali się dwa razy więcej a nic z tego nie wyszło. Cieszy mnie postawa Jelenia, w koncu się chłopak może wypromuje i wyjedzie za granicę. Ładny mecz Boruca, Żewłakowa i Bosackiego w defensywnie. Wkurzały mnie te bezsensowne podania przez pół boiska do nikogo i podania z powietrza, jeśli spokojnie można było zagać po ziemi. Nasi, może oprócz Smolarka nie umią się pokazywać na czystej pozycji, ogólnie defensywa na plus ofensywa na minus=1:0 z niemcami :(

Nie bardzo sie zgadzam w pewnych sprawach:

1. Sobolewski slusznie dostal kartki i majac jedna nie powinien faulowac w sytuacji gdy Niemiec wychodzi praktycznie na czysta pozycje.To byl moment przelomowy ta czerwona kartka bo 15 minut gramy w ostabieniu i przeciwnik strzela na 1:0.

2.Zgadzam sie ze Jelen zagral dobrze ale blad Janasa ze ten pilkarz dopiero zaczal grac w kadrze praktycznie przed MS i nie byl w pelni gotowy na ten turniej.Widac bylo ze Jelen nie czul sie pewnie i na luzie bo nie mial duzego starzu w kadrze a to wina Janasa.

3.Polska dobrze grala w defensywie agresywnie i z poswieceniem ale szkoda ze dopiero w 2 meczu! Inna sprawa ze Niemcy grali fatalnie w ataku jak ciotki i ulatwilo to obrone.

4. Boruc nie byl dobry bo wszystko chyba coszlo na bramke to szlo jemu prosto w rece lub Nimecy pudlowali, taka prawda ale Boruc zagral poprawnie i dobrze kierowal obrona plus dla niego.

5.Zgadzam sie Niemcy sa wyzszymi graczmi os nas i prawie kazda glowke wygrywali szczegolni epod ich polem karnym, wiec polski epodania gora mialy malo skutecznosc i nalezalograc po ziemi jakpiszesz.

6.Przylaczam sie ze tylko Smolarek ma wystarczajaca technike a to pozwala panowac nad pilka w czasie biegu i kontry bo reszat odstaje technicznie od Smolarka to widac wyraznie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 cze 2006, 0:51

Babel pisze:Wniosek jest jeden... trzeba podziękowac Janasowi. Gość kolejny raz udowodnił, że selekcjonerem jak i trenerem jest przeciętnym. Nie ma żadnego wpływu na to co dzieje się w druzynie.
No oczywiście wszystkiemu winny jest Janas. To, że w pierwszym meczu piłkarzyki zagrali bez jaj to wina Janasa. To, że Żewłakow ma sił do biegania na 90 minut to też wina Janasa. Jest beznadziejnym trener ale jakoś udało mu się wprowadzić drużynę posiadającą w swoim składzie piłkarzy przeciętnych i słabych do MŚ bez większych problemów,o ćwierćfinale LM już nie wspominając. Ale tak Janas jest najgorszy bo pięknie nie mówi … może niech Engel wróci ? :think: :roll:
Ostatnio zmieniony 15 cze 2006, 1:02 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2006, 0:58

Zico_FCI pisze:może niech Engel wróci ? Think
w sumie dlaczego nie :wink:
Z dwojga zlego wole Engela wkoncu ---->
Zico_FCI pisze:jakoś udało mu się wprowadzić drużynę posiadającą w swoim składzie piłkarzy przeciętnych i słabych do MŚ bez większych problemów
Zico_FCI pisze:No oczywiście wszystkiemu winny jest Janas
- ustawil zly sklad na pierwsyz mecz to jest ewidentne
- nie wyciaga zadnych wnioskow w czasie meczu
- nie ma pomyslu na gre repry
- sytuacja ewidentnie go przerosla

Zobaczymy czy uzyska lepszy wynik niz Engel
Chcialby zeby zmienili trenra ale musi to byc porzemyslana zmiana a nie tak byleby zmienic np Kasperczak - jestem za , no chyba ze wreszcie szrpna sie na szkoleniowca z zagranicy np Holandii - moze z T&T Leo :?:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 cze 2006, 1:07

Apropo tej statystyki:

Obrazek

Z naszej strony na pewno były dwa strzały w światło bramki i te posiadanie piłki też trochę inaczej wyglądało jak podawali w trakcie meczu.
czeher pisze:Z dwojga zlego wole Engela wkoncu
Ale przecież Engel jechał po Mistrzostwo :think:
czeher pisze:ustawil zly sklad na pierwsyz mecz to jest ewidentne
Co jest ewidentne ? Przed meczem jakoś nikt nie miał z tym problemu. Dopiero po meczu wszyscy mądrzy bo wynik i gra były be. Teraz już zawczasu wszyscy przed meczem z Niemacami mówili, że skład i ustawienie jest dupne. Szkoda, że po meczu tego nie piszą.

Jeżeli dla Ciebie Engel jest lepszym trenerem niż Janas to ----> :rotfl4:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2006, 1:55

MLSoccer pisze:Widac bylo ze Jelen nie czul sie pewnie i na luzie bo nie mial duzego starzu w kadrze a to wina Janasa.
A po czym wnosisz, że Jeleń nie czuł się pewnie? Ja właśnie zauważyłem, że grał bez kompleksów i nie brakowału mu pewności siebie w poczynaniach na boisku. Robił co chciał a przy tym przeważnie mu to wychodziło.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2006, 9:19

Zico_FCI pisze:Ale przecież Engel jechał po Mistrzostwo Think
chyba po to jedzie sie na MS :rotfl4: zeby walczyc i wygrywac
Zico_FCI pisze:
czeher napisał:
ustawil zly sklad na pierwsyz mecz to jest ewidentne
Co jest ewidentne ? Przed meczem jakoś nikt nie miał z tym problemu. Dopiero po meczu wszyscy mądrzy bo wynik i gra były be. Teraz już zawczasu wszyscy przed meczem z Niemacami mówili, że skład i ustawienie jest dupne. Szkoda, że po meczu tego nie piszą.
Moze troche nie jasno sie wyrazilem ale wczoraj bylem juz wypompowany, nie chodzilo mi o personalia tylko ustawienie :!: i krytykowalem juz to przed meczem :!:
to ze wprowadza nowy system na kilka dni przed meczem i to ze jest to raczej dobra taktyka na Niemcow ale nie na Ekwador czy Kostaryke :!:
Zagral w pierwszym emczu zbyt defensywnie
Wczoraj tez blysnal :!:
Wiec moze badzmy konsekwetni a raczej nie my tylko PZPN skoro Engela zwolinili bo uznali ze 3pkt i brak awansu to porazka powinno zrobic sie to samo z Janasem - ktory wg mnie mial podczas prowadzenia repry wiecej szczescia niz umiejetnosci :!:
Eliminacje wygral dla niego Franek, ktorego kto powolal :?: Nie czasem media :?:

Jak juz pisalem wczesniej PZPN powinien dobrze sie zastanowic i zatrudnic wreszcie trenra z zagranicy :!: Ewentualnie Kasperczaka, a moze Franz :?: wreszcie zisci marzenia :!: byl blisko juz ale Wisla stanela na dordze i mielismy Engela

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 15 cze 2006, 9:25

Ja to się tak zastanawiam i wydaje mi się ,że troche kondycyjnie chyba jednak nie wytrzymaliśmy. Sami eksperci w studiu mówili ,że w końcówce np. faul Sobolewskiego czy błąd obrony przy stracie bramki wynikał z strasznego zmęczenia. No i teraz moje pytanie do was: czy nie uważacie ,że nasza drużyna była troche za słabo przygotowana fizycznie :?: Patrząc na gre innych drużyn wydaje mi się ,że tak.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 cze 2006, 9:43

Bylo chyba gdzies powiedziane nawet, ze Polacy wykorzystali czas miedzy koncem sezonu w lidze a zgrupowaniem nie tak jak Janas chcial. Ale szczerze powiedziawszy, ogladajac mecz, mozna dojsc do wniosku, ze Niemcy jakies wspanialej kondycji tez nie maja.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2006, 10:18

Jedno jest pewne wielu zawodnikow nie podeszlo do MS serio, poprostu mysleli ze wszystko im sie uda, bez wysilku. Napeweno nie przepracowali dobrze okresu przed zgrupowaniem. Chodzi mi glownie o Krzynowka, Szymkowiaka, Zurawskiego. Nie wiem ale w ich grze widzialem kompletny brak szybkosci, dynamiki, Zuraw dla mnie napewno do zmiany. Co do samego przygotowania fizycznego, sorry ale gdzie my zyjemy przyjezdza 23 kolesi na zgrupowanie kadry i wieksosc z nich ma powazne baraki kondycyjne i przez to trzeba zmienic caly okres przygotowawczy :evil: Nie jestem pewien czy w innych reprezentacjach selekcjoner jest od tego aby wlasnie to robic przed tak wazna impreza :roll: Trzech jego podstawoowych pilkarzy, trzech najlepszych olało MŚ, sorry jesli Janas pozostanie selekcjonerem, to ja im nie wroze dlaszej kariery w reprezentacji. Najsmieszniejsze to ze Arek wczoraj zagral o niebo lepiej od Sobolewskiego, ktory wczoraj jak i w mewczu z Ekwadorem pokazal ze z forma u niego takze nie jest za dobrze.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 cze 2006, 10:46

To się mistrzostwa dla nas skończyły.
Fajnie, że piłkarze nie zawideli w drugim meczu. Było to, co chciałem czyli dobra gra jak równy z równym.
Nie obwiniam Janasa za porażkę, tylko piłkarzy, bo to oni załatwili nam i sobie pierwszy mecz.

Teraz należy czekać na pierwszą bramkę i liczyć na trzecie miejsce w grupie, żeby było lepiej niż 4 lata temu :roll:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”