Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1905

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 08 maja 2016, 21:52

grzegorzfcb pisze: Obrazek
:smile2:
czemu podrzucają Pique?

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2456
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 maja 2016, 21:55

Znawców, którzy do tej pory nie wiedzą czemu taka część kibiców chciała odejścia Ikera. Tego jakim był człowiekiem, kapitanem. Ogólnie jaka jest różnica między Casillasem a Arbeloą na płaszczyźnie pozasportowej.
Casillas który zawalił tyle bramek i miał jeszcze czelność po meczu mówić głupoty nie z tej ziemi. Znajdź mi jedną taką wypowiedź Alvaro, a potem pomyśl czemu stokroć wolę Arbeloę niż Ikera.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 08 maja 2016, 22:12

Chemik pisze:Casillas który zawalił tyle bramek i miał jeszcze czelność po meczu mówić głupoty nie z tej ziemi. Znajdź mi jedną taką wypowiedź Alvaro, a potem pomyśl czemu stokroć wolę Arbeloę niż Ikera.
A co mówił po meczach? Jakoś bardzo nie śledziłem wypowiedzi piłkarz Realu, a muszę przyznać, że ciekawy temat. Myślałem, że główne źródło niechęci to wynoszenie informacji poza szatnie.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1494
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 08 maja 2016, 22:22

Dorzuciłbym jeszcze słowa Ikera, że chce 30 mln E jeśli ma odejść z Realu. To chyba nie był fake?

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2456
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 maja 2016, 22:50

Frosty pisze:
Chemik pisze:Casillas który zawalił tyle bramek i miał jeszcze czelność po meczu mówić głupoty nie z tej ziemi. Znajdź mi jedną taką wypowiedź Alvaro, a potem pomyśl czemu stokroć wolę Arbeloę niż Ikera.
A co mówił po meczach? Jakoś bardzo nie śledziłem wypowiedzi piłkarz Realu, a muszę przyznać, że ciekawy temat. Myślałem, że główne źródło niechęci to wynoszenie informacji poza szatnie.
Jesteś przyzwyczajony, że na boiskach rywali wyśpiewuje się „Iker, Iker”, ale jak czułeś się, gdy fani Atleti zrobili to po twoim błędzie?
Jakim błędzie?
Przy pierwszej bramce.
Dlaczego to był błąd?
Bo piłka była do złapania.
Że dlaczego?
Piłka była do złapania.
Ty mówisz tak z zewnątrz, bo tego nie widziałeś. Ja ze środka mogę zapewnić, że tak nie było. Jeśli mówisz, że to był błąd, ok. Ja nie chcę szukać wymówek, ale to była szybka akcja i piłka przeszła między nogami Nacho, a potem Varane lekko zmienił jej tor. Poleciała metr obok i na końcu się poślizgnąłem.
Mój ulubiony cytat. To idealnie świadczy o tym jakim kapitanem była nasza wspaniała legenda.

@Keres
Nie pamiętam tego cytatu, ale rok temu było zamieszanie o pensję w Porto, więc może i coś takiego wtedy padło, ale raczej nie z jego ust. Jakby coś takiego powiedział to na 100% bym to pamiętał, bo wiadomo że jestem największym hejterem Ikera na świecie : )

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 maja 2016, 22:53

Chemik pisze: Mój ulubiony cytat. To idealnie świadczy o tym jakim kapitanem była nasza wspaniała legenda.
Że tacy ludzie teraz kibicują mojemu pierwszemu klubowi z dzieciństwa. :? Dobrze, że w porę "odszedłem". :P

Gdybyś w ogóle napisał coś złego na Raula to bym Ci wyjebał forumową plombę w ryj. :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 maja 2016, 22:56

No to rzeczywiscie zgrzeszyl. Powiedzial, ze nie popelnil bledu. To prawie jakby oplul herb klubu. Na stos :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 maja 2016, 23:20

To jest delikatny temat i był wałkowany sto milionów razy, więc będzie najkrócej jak się da.

Arbeloa został pożegnany lepiej niż Casillas, bo w stosunku do klubu, do kibiców, do kolegów ma maksymalny szacunek, pokorę, wdzięczność i klasę. Dla niego zawsze klub był na pierwszym miejscu i wielokrotnie podkreślał to w swoich wypowiedziach i zachowaniu. Wielokrotnie też bronił klubu przed atakami z zewnątrz. W szatni Arbeloa jest wzorem madridismo i nawet jeśli sportowo jego rola jest obecnie marginalna, to poza sportowo jest w niej ważną postacią. To człowiek mądry i rozsądny, który wie, że swoje najlepsze lata gry ma za sobą i inni członkowie drużyny występujący na jego pozycji są od niego lepsi. Odchodzi w dobrym momencie, w dobrym stylu i bez żadnych roszczeń. Oby z Pucharem Europy w rękach.

Z Casillasem było inaczej, bo on nie potrafił sam przed sobą przyznać, że nie jest już tak dobry jak kiedyś. Grał coraz gorzej i widzieli to wszyscy. Niestety Casillas nie potrafił i nie chciał odsunąć się w cień. Za pośrednictwem mediów toczył walkę o miejsce w składzie z trenerem i kolegami z zespołu. Z czasem sytuacja stała się toksyczna, wręcz patologiczna. Ta debata była tak męcząca, że tematem obsady bramki Realu Madryt chciało się już rzygać. Tymczasem na boisku Iker nadal nie dawał żadnych argumentów dlaczego właściwie miałby grać. Obok tego były inne tematy jak np. słynne telefony z przeprosinami do kolegów z Barcelony, bo Mourinho powiedział coś niemiłego. Iker po prostu przegapił swój moment na odejście i odsunięcie się w cień. Chciał pozostać na pierwszym planie, choć nie prezentował odpowiedniego poziomu. Dlatego skończyło sie tak, jak się skończyło. Przecież teraz w Porto też popełnia mnóstwo błędów. Gdyby Arbeloa drogami pozasportowymi "załatwił" sobie miejsce w pierwszym składzie kosztem Carvajala czy Marcelo i grałby na swoim normalnym poziomie z tego sezonu, to byłby żegnany tak jak Casillas.

Kto wie, jak potoczyłby sie poprzedni sezon, gdyby Navas nie przesiedział go na ławce rezerwowych.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 maja 2016, 1:20

Chemik pisze: Casillas który zawalił tyle bramek i miał jeszcze czelność po meczu mówić głupoty nie z tej ziemi. Znajdź mi jedną taką wypowiedź Alvaro, a potem pomyśl czemu stokroć wolę Arbeloę niż Ikera.
Ty możesz woleć Arbeole. Ty możesz stawiać nawet Pique wyżej nad Casillasem jednak to nie zmienia tego, że Casillas pewnie po dzień dzisiejszy jest uwielbiany w Madrycie. Zrobił dla nich wiele. Rzeczywiście kilka momentów pod koniec kariery nie było najlepszych, ale każdy rozumny kibic który kibicuje Realowi dłużej niż 5 lat(a w szczególności) Hiszpan ma respekt dla Casillasa. Jestem tego pewien, że jakby powstała sonda na temat dwóch panów za 5 lat to normalni kibice Realu wybraliby Ikera. Oczywiście trudno nie cenić Arbeloi, ale więcej Iker zrobił dla tego klubu niż Alvaro.

Iker za dużo mówił Sarze która podawał to dalej.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 maja 2016, 8:35

Trochę to smutne, że Real żegna godniej takich piłkarzy jak Arbeloa aniżeli Iker czy Raul.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 maja 2016, 9:07

janop pisze: To będzie przesadzone, ale wychodzi na to, że lepiej żeby np. Ronaldo odszedł teraz jeśli ma być darzony szacunkiem i pożegnany z honorami.
A jak ktoś zachowuje sie odpowiednio tzn jest wiernym sługą to zostanie pożegnany tak mimo, że huja grał
https://www.youtube.com/watch?v=41YW68p57HM

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2016, 9:11

To kwestia nastawienia i rozsądku zawodnika. Gdyby Casillas potrafił pogodzić się z realiami i odsunąć się w cień, wciąż mógłby być w klubie i cieszyć się ogromnym szacunkiem, lecz jako drugi bramkarz. Mógłby też odejść w zupełnie innym stylu. Będąc pierwszym bramkarzem tylko na skutek układów i zasług, pod koniec swojego pobytu w Madrycie zaczął działać na szkodę klubu, a to było nie do przyjęcia na dłuższą metę. On sam popsuł swój wizerunek i zniechęcił do siebie ludzi. Nie znam szczegółów, ale teraz w Romie też mają problem co zrobić z Tottim, który nie gra tyle, ile by chciał.

Arbeloa nie został pożegnany w jakiś wyjątkowy sposób, ale w jak najbardziej godny. Podjął jednak męską decyzję odpowiednio wcześnie. Casillas czy Raul decyzję o odejściu ogłosili po sezonie, a to trochę inna sytuacja. Raul zresztą dostał bardzo wyjątkowe pożegnanie, tylko z opóźnieniem i wciąż cieszy się niezwykłą sympatią kibiców.

Ziomson
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ziomson » 16 maja 2016, 0:26

Witam, podrzucam mój film, Messi vs Ronaldo, zapraszam do oglądania i od razu dziękuję za docenienie mojej pracy :).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 maja 2016, 16:41

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 17 maja 2016, 17:00

Dr.Football1 pisze: Gdzie mam podpisac?
Chętnie podpiszę taki sam w sprawie Atletico. Oh wait ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”