Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 192

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 sie 2007, 14:08

Żurawski powoływany być powinien, ale czy powinien grać w pierwszym składzie to już zupełnie inny temat :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2007, 16:11

Babel pisze:W fajnym towarzystwie się stawiasz. Nie ma jak fachowe opinie snookerzystów, kibiców z onetu i brytyjskich szmatławców. A nie wykorzystanie jednej setki to kosmiczny argument przeciw powołaniu kapitana reprezentacji

Drugie zdanie wogole nie podlega komentarza... bo to nawet nie chodzi o ostatnie spotkanie(jezli o nei chodziło)... Co do reszty wiesz taki Dott czy jak mu tam kibicuje kilkanascie lat wiec jakas znajomosc z teamtem ma. Reszta, onetowcy czy tylko oni, musialbys wymienic kazdy serwis z pilka.pl wlacznie. Brytyjskie szmatławce 2 lata temu nie jezdzily po Żurawskim, wiec dlaczego robia to od kilku miesiecy, dlaczego nie robia to z Hesselinkiem. Z pewnoscia szmatławce z Wysp, kibice na wszystkich serwisach, nawet na stronkach Celticu, a na końcu snookerzysci, wszyscy oni poprostu nie lubia Magica i sie nie znaja, ale co tam pamietacie został MVP spotkania z Armenia? wg. UEFA.

Babel pisze:Ja osobiście dziwie sie braku powołanie dla Jelenia
Moze nie bedziemy grac z uzyciem kontrataku. :twisted:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 sie 2007, 16:34

Pierwszy sezon w Szkocji miał udany. Jego postawa w ubiegłym roku spowodowana była długą kontuzją, a jak wrócił został brutalnie sfaulowany i znów przerwa. Nie widzę powodów by jechac po Żurawskim za gre Celticu. Tym bardziej po pierwszej kolejce gdzie grał lepiej od kilku woich kolegów, a gdyby wykorzystał sytuacje, którą oczywiście powinien wykorzystać byłby bohaterem. Oczywiście Żuraw ma wiele wad: zbyt długo holuje piłkę, sporo niedokładności itd. To jednak potencjalnie nadal najlepszy piłkarz w Polsce (Błaszczykowski ma wielkie szanse bym zmienił opinie), zbyt cenny aby mogło go zabraknąc w składzie. Świadczy o tym opaska kapitańska jaką obdrzył go Leo. I nawet 100 wypowiedzi Dottów czy O'Sullivanów nie zmieni tego, że Maciek powinien być w kadrze. Inną kwestia jest czy zasługuje na pierwszy skład.
Jarzinho pisze:Z pewnoscia szmatławce z Wysp, kibice na wszystkich serwisach, nawet na stronkach Celticu, a na końcu snookerzysci, wszyscy oni poprostu nie lubia Magica i sie nie znaja, ale co tam pamietacie został MVP spotkania z Armenia? wg. UEFA.
Zajebistą masz argumentacje: kibice, snookerzyści. Chylę czoła przed takimi środowiskami opiniotwórczymi. I osobiście uważam, że Żurawski gra w kadrze ponieważ został MVP meczy z Armenia. Mów mi tak jeszcze. Yeeeeeeeeah. Wiesz co? Jakoś cenie sobie bardziej swoje obserwacje i decyzje Beenhakkera niż kibiców Celticu, onetowców, pilkapeelowców (oczywiście niektórych :P) , gazety w Anglii czy w Polsce.
Jarzinho pisze:Moze nie bedziemy grac z uzyciem kontrataku.
Czyli gracze dzielą się na takich, którzy potrafią grać albo tylko atak pozycyjny albo z kontry. Dzięki, już teraz rozumiem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sie 2007, 17:28

Gdzie sa pilkarze Polonii Bytom ? Leo ty .... :lol:

joke :wink:

Ogolnie to brakuje mi Mieciela i Rasiaka, ale ufam trenerowi, przegramy, wtedy bede marudzil.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 sie 2007, 17:31

No krew mnie zalewa jak widze te powolania :?
Przeciez to mecz towarzyski wiec powinien byc ktos sprawdzony - przynajmniej 1 czy 2 zawodnikow z tu :badziewie:
Byly oskarzenia ze Engel za pozno skonczyl selekcje a co powiedziec o Benhakerze :think: z grubsza on skonczyl po meczach jesiennych

Kim my mamy do cholery straszyc :?: Zurawski i Matusiakiem :o - bo tak penwie bedzie wygladal 1atak - chyba ze Ebi - jakos sie nie ludze ze Piszczek zagra w eliminacjach :?

Zgadzam sie z Jarzinho - wg mnie brakuje zawodnikow Swietych :!: Juz nie upominam sie o sprawdzenie Wichniara czy Mieciela bo to i tak sie nie stanie :!:

z kazdym kolejnym powolaniem na mecze mnie osobiscie Leo coraz mniej sie podoba :? Ale to jego koncepcja

Odnosze wrazenia ze jelen moze nawet zostac krolem strzelcow ligue1 a i tak nie dostanie powolania czy tez bardziej szansy gry

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 07 sie 2007, 18:56

Ku mojemu kolosalnemu zdziwieniu w kadrze brakuje miejsca dla Ireneusza
Jelenia, bo uważam, że akurat on zasługuje na to miejsce w chwili obecnej bardziej aniżeli Radosław Matusiak. Myślę, że selekcjoner póki co nie będzie powoływał gracza Auxerre. Jeśli Jeleń chciałby zagrać z orzełkiem na piersi jeszcze za kadencji Holendra, to musiałby chyba przeistoczyć się z gwiazdy niezłego francuskiego pierwszoligowca w gwiazdę całej ligi. Polak musi stawić czoła niełatwemu zadaniu, bo przez to, że czasami gra jako skrzydłowy, a czasami na szpicy, ma małe szanse wygrać zarówno klasyfikację strzelców, jak i asystentów. Nie zdziwiłbym się jednak(szczególnie gdyby Jelonek w przerwie zimowej zmienił klub na drużynę pokroju Bordeaux), gdyby został najlepszym strzelcem ligi.
Wtedy Leo byłby poniekąd zobligowany do powoływania byłego napastnika Wisły Płock. Dlaczego nawiązałem do osoby Matusiaka? Ano dlatego, że w odróżnieniu od piłkarza Auxerre, Matusiak znalazł się w lidze o odrobinę wyższym poziomie i w odrobinę lepszym piłkarsko zespole, ale przepaść pomiędzy jego występami, a grą Jelenia jest olbrzymia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2007, 19:08

Babel pisze:Czyli gracze dzielą się na takich, którzy potrafią grać albo tylko atak pozycyjny albo z kontry. Dzięki, już teraz rozumiem.

To nie była moja teoria czy opinia, a kogo, chyba łatwo znaleźć przy wcześniejszych powołaniach. Widzisz raz ich bronisz raz podwazasz ich teorie. Bo to oni tak stwierdzili.

Babel pisze:Zajebistą masz argumentacje: kibice, snookerzyści. Chylę czoła przed takimi środowiskami opiniotwórczymi. I osobiście uważam, że Żurawski gra w kadrze ponieważ został MVP meczy z Armenia. Mów mi tak jeszcze. Yeeeeeeeeah. Wiesz co? Jakoś cenie sobie bardziej swoje obserwacje i decyzje Beenhakkera niż kibiców Celticu, onetowców, pilkapeelowców (oczywiście niektórych ) , gazety w Anglii czy w Polsce.
Piszesz to jakby to była prawda. Przecież Żurawski był krytykowany jeszcze przed kontuzja, ta pierwsza. Decyzje sa od dawna dosc kontrowersyjne, a podwazaja je trenerzy jak Jelenia, wiec dlaczego ja mam sie z nimi nie zgadzać, obserwacje, kiedy on widział Żurawskiego w akcji, skoro jego spotkania wypadały blado(sparingowe), a w pierwszej kolejce uwiez nawet gdyby strzelil, jedna jedyna bramke nie byłby noszony na rekach. Wychodzi na to, że Leo i tylko Holender ma racje, a kibice Celticu, ktorzy raczej powinni być za dobrem klubu sa poprostu zle nastawieni do Maćka, podobnie prasa, trenerzy, reszta anonimowych kibicow, a na koncu Ci snookerzysci, a tutaj chodzi mi o Higginsa, ktory chyba jest kibicem Rangers.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 sie 2007, 19:24

Jarzinho pisze:To nie była moja teoria czy opinia, a kogo, chyba łatwo znaleźć przy wcześniejszych powołaniach. Widzisz raz ich bronisz raz podwazasz ich teorie. Bo to oni tak stwierdzili.
Nie bardzo kapuje, którzy oni. Jedynie domyślam się i na swoje usprawiedliwienie dodam, że w ostatnim czasie nie czytałem argumentacji braku powołań np. dla Jelenia.

W drugiej kwestii chyba mnie nie zrozumiałeś. Krytykowac kazdy może ważne, żeby krytyka był konstruktywna. A krytyka Maćka to nic innego jak "jeżdżenie" co na starcie ma zabarwienie negatywne. Niezależnie czy gra dobrze, czy gra źle. Obaj wiemy, ze może grac lepiej, choć raczej ze względu na wiek bedzie mu coraz ciężej. Jednak wcale nie musi umierać, ani wstępować do PO, bo jeszcze wiele potrafi. Poza tym inaczej wygląda sytuacja w Celticu, który sobie może sprowadzić następce Żurawskiego za 10 milionów euro, a inaczej w kadrze Polski. Beenhakker nie prowadzi reprezentacji Hiszpanii, gdzie mogł by sobie wybierać między Villa, Torresem, Morientesem itd.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 07 sie 2007, 19:28

Co do Żurawskiego to powinien zmienić klub na troche słabszy, żeby mógł odbudować forme i regularnie grać. Wiadomo, że Polska nie ma zbyt wielu zawotników na wysokim poziomowie, ale po co nam Maciek bez formy, siedzący na ławce albo góra grający, ale piach?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 sie 2007, 19:40

Bruno Banani pisze:Co do Żurawskiego to powinien zmienić klub na troche słabszy, żeby mógł odbudować forme i regularnie grać. Wiadomo, że Polska nie ma zbyt wielu zawotników na wysokim poziomowie, ale po co nam Maciek bez formy, siedzący na ławce albo góra grający, ale piach?
Prawda jest taka , że liga szkocka to słaba liga , w której oprócz zespołów z Edynburga i Glassgow reszta to zespoły na poziomie naszej Orange Ekstraklasy. Więc gdzie miałby odchodzić? Do Polski?

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 07 sie 2007, 20:21

do klubu o mniejszych aspiracjach niż Celtic, w którym miałby większe szanse na regularną gre, gdzie gra była by układana pod niego. W Celticu troche nie radzi sobie z konkurencją. Przykre, ale prawdziwe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2007, 20:40

Jak dla mnie brak Jelenia jest nie do przyjęcia.
Jest to jeden z naszych lepszych graczy na ten moment, wiec powinien grać.
Na pewno bardziej zasługuje na grę niż Gancarczyk, czy inny Matusiak.
Jeleń pokazuje się z bardzo dobrej strony we Francji. Został chyba wybrany jednym z najlepszych nowych graczy tej ligi [w zeszłym sezonie oczywiście]
co takiego pokazuje Matusiak na chwile obecną ?
Mam nadzieje, że jego nieobecność wynika stąd, ze to tylko sparing i Leo sprawdza innych graczy. Leo jest profesjonalistą i nie powinien się kierować sympatiami, tylko umiejętnościami.

Co do Żurawia [nie, nie Pikusia :* :lol:] to mam podobne zdanie co RealFan - powinien być w kadrze, ale nie koniecznie w pierwszym składzie.

P.S. oto wyniki starej ankiety:
Obrazek

jak ktoś ma pomysł na nową - śmiało

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 sie 2007, 21:09

fieldy pisze:Mam nadzieje, że jego nieobecność wynika stąd, ze to tylko sparing i Leo sprawdza innych graczy. Leo jest profesjonalistą i nie powinien się kierować sympatiami, tylko umiejętnościami
Jasne, mozna powiedziec nadzieja matka ...
Jezeli teraz Jelenia nie ma to tym bardziej nie bedzie go w meczach eliminacyjnych - przeciez on nie jest pewniakiem Leo, wiec sila rzeczy jezeli nie chce go sprawdzic w sparingiu /(a powolal swoich pewniakow) to znaczy ze go nie powola =jedyna nadzieja jest to ze Jelen zostanie do meczow eliminacyjnych wybrany 'graczem kolejki czy dostanie fenomenalne noty od gazety na L :P wtedy presja na powolaniu go bedzie duza

Co do ankiety to moze analogicznie ile pkt bedzie z Finami i portugalcami albo ile dostaniemy od ruskich
Ostatnio zmieniony 07 sie 2007, 21:12 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 sie 2007, 21:11

Nowa ankieta może być podobna do starej:
Ile punktów w meczach wyjazdowych z Finlandia oraz Portugalią zdobędą Polacy:
1) 6 punktów
2) 4
3) Wygrają jedno ze spotkań
4) Wywalczą 1 punkt
5) [*]
:wink:

a moze coś z powołaniami wlasnie ? nie spieszy nam sie // fieldy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2007, 21:20

czeher - wiem, ze to jest bardziej prawdopodobne. Jednak ta mała iskierka gdzieś sie tam tli. Czy Leo nie widzi, że Irek jest jednym z lepszych w Polsce na tej pozycji ? Jakoiś trudno mi uwierzyć, ze tak doświadczony trener po prostu nie powoluje, go bo go nie lubi :?

czeher pisze:Co do ankiety to moze analogicznie ile pkt bedzie z Finami i portugalcami albo ile dostaniemy od ruskich
:lol2: pesymista

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”