AC Milan (zbiorczy) - Strona 196

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 gru 2005, 11:20

Diamen23 pisze:W derbach Mediolanu nigdy nie można wskazać faworyta , bo zawsze obie drużyny walczą o najwyższe cele.
Walcza ale w ostatnich latach przewaznie jest remis
wiec osmielam sie wytypowac wynik meczu 0:0 - oba kluby sa bardzo nieskuteczne

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 04 gru 2005, 11:21

Diamen23 pisze:
Żebyś się nie przeliczył :? . Derby żądzą się swoimi prawami i nawet gdy w meczu jest zdecydowany faworyt to często wynik jest niespodzianką.
Jasne, kazdy fanatyk Calcio, wie ze Inter zawsze daje dupy w meczach z Milanem. Jednym slowem bez zbednych ceregieli postawie u bukow na Milan 100 zyka.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 04 gru 2005, 11:43

wczorajszy mecz dal po prostu do zrozumienia ze w Milanie jest potrzeban mala rewolucja kadrowa i zmiana taktyki na troszeczke bardziej ofensywna(chodzi mi glownie o prawe skrzydlo na ktrym gra Rino)...po pierwsze zmiana bramkarza bo moim zdaniem Dida najlepsze lata ma juz za soba...podobnie z obrona(z obecnej paczki zostawilbym tylko Neste,Marzorattiego i Kaladze)-z claym szacunkiem do Paolo ale lepiej niech zostanie jako zwyciezca w swoich ostatnich latac a nie jako przegrany....w pomocy jak dla mnie Kaka,Pirlo i Jankulovski zminiany przez Seedorfa natomiast z prawej strony jakis dobry oskrzydlajacy gracz...atak mamy dobry,ale po sezonie bedzie trzeba juz kogos szukac za Pippo i Vieriego bo przeciez pierwszej mlodosci to oni nie sa...a oto moj sklad "marzenie" ktory pozwolilby radowac kibicow swoja gra i ktory moglby moglby odniesc liczne sukcesy:

Gomes-Barzagli,Alex,Nesta,Kaladze-Jankulovski,Pirlo,Kaka,Quaresma-Gilardino,Shevchenko

oczywiscie to tylko marzenie ale moze kiedys sie spelni

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 gru 2005, 11:58

Skoro się nie domyślasz o co mu chodziło to Twój problem :D Ja wiem że Milan ma ciężką sytuacje w grupie ale poradzą sobie :wink: Jak Juve dziś przegra to będzie dalej 5pkt rożnicy, czy to jest jakaś ogromna różnica nie do odrobienia :?: W zeszłym sezonie Juve straciło 6pkt w dwie kolejki :smoke:

doberman90
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: doberman90 » 04 gru 2005, 12:07

Wczoraj niestety Milan poległ z przeciętnym Chievo i jak dlamnie coś się złego dzieje w Zespole Jaap Stam chce odejść i tu taka porażka niepotrzebna co się dzieje to się pewnie nie dowiemy albo dowiemy w swoim czasie ale szkoda ich bo coraz większy dystans tracą do Juve

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 04 gru 2005, 12:18

Łukasz[ACM] pisze:Skoro się nie domyślasz o co mu chodziło to Twój problem Ja wiem że Milan ma ciężką sytuacje w grupie ale poradzą sobie Jak Juve dziś przegra to będzie dalej 5pkt rożnicy, czy to jest jakaś ogromna różnica nie do odrobienia W zeszłym sezonie Juve straciło 6pkt w dwie kolejki

Aha ,czyli ty sam nie wiesz o co ci chodzilo ,hehe :lol2:

Roznica moze nie ogromna ,ale duza

Stracili 6pkt. w dwie kolejki i to zapewne ich czegos nauczylo ,wiec w tym sezonie podobna sytuacja nie powinna miec miejsca.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 gru 2005, 12:18

doberman90 ten dystans najprawdopodobniej nie ulegnie zmianie bo Juve ma dziś ciężką przeprawe :wink: Szkoda tylko że go nie zmnielszyli. To że Stam chce odejść to nie jest wina wyników klubu itp. Chce swoją kariere zakończyć w Holandii, nie ma sie co dziwić :D

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 04 gru 2005, 13:27

Ibrahimović pisze:Aha ,czyli ty sam nie wiesz o co ci chodzilo ,hehe

Tam jest napisane MU, czytaj najpierw uważnie a potem komentuj :roll: A co do tej różnicy, to jeżeli to dalej będzie 5 pkt. w co bardzow wierzę, to spokojnie do odrobienia jest, oczywiście o ile Milan zacznie grać...

Co do tejże różnicy to wystarczy popatrzeć na choćby ligę polską i Wisłę, która tak trwoni punkty... Juve to nie Wisła, ale napewno zgubi jeszcze sporo punktów...

Ibrahimović, skoro Milan wygrał z Juventusem, to do następnego meczu jest górą... i nie pisz mi układy tabeli bo go znam a tu nie codzi o miejsce w tabeli, tylko pojedynek tych dwóch zespołów...

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 04 gru 2005, 13:30

Strasznie wkurzają mnie głosy na szczęście są już w mniejszości że to tylko wpadka. Milan przeżywa kryzys na razie niezbyt duzy ale ponieważ kompletnie nie wyciąga się wniosków z porażek to on się powiększa. Pytanie kiedy on się pojawił. Postawię śmiała hipotezę wielu ze mną się nie zgodzi że już po kompromitacji z Depor. A dlaczego? Bo wtedy nikt z niej nie wyciągnął wniosków, nikt nie odpowiedział za to że obiektywnie patrząc ówcześnie najlepsza jedenastka Europy, mając zapas 3 goli odpadła z rozgrywek. Proszę sobie przypomnieć że tak samo wtedy ośmieszył się Real i tam chociaż na niby i niepoważne ale mimo wszystko jakieś wnioski i konsekwencje wyciągnięto. Gdyby to było nie byłoby porażki w Stambule niemal adekwatna sytuacja.
Już wtedy powinno się pomyśleć o wzmocnieniu klasowymi graczami defensywy i drudiej lini, może o specjalnym psychologu który zapobiegałby rozprężaniu psychicznemu piłkarzy w momencie gry ze słabszy przeciwnikiem lub gdy mecz lub awans jest osiągnięty. Nie wiem nie jestem specjalistą mówię o działaniach zapobiegających takim sytuacjom. Nie zrobiono nic potem był Stambuł przrgrane mistrzostwo, które uważam że nie w meczu z Juve lecz we wcześniejszych głupich porażkach ze średniakami przegraliśmy. I niech ktoś mi powie jakie wnioski wyciągnięto. Tradycyjnie żadne. To przypadek w nastepnym sezonie będzie lepiej wszystkie drużyny to przechodzą i tak dalej. Zobaczcie jak wyglądało tegoroczne mercato? Więc piłkarze przekonani że bez względu na to jak grają miejsce w podstawowej 11 się należy, że Carlo to "swój chłop" i nie skrzywdzi, patrz Seedorf- teraz dobrze gra ale poprzedni sezon :roll: i był jkiś mecz w którym był odsunięty, to nie były pojedyńcze mecze, tylko kilkumiesięczna seria. W którym klubie miałby tak dobrze. Teraz wpływ Carlo na piłkarzy jest oględnie mówiąc średni, przed meczami o dużą stawkę ktoś słusznie zauwazył że sami się motywują, ze średniakami grają jak chcą jak wygrają to dobrze, jak nie to "nic się nie stało bo każdemu klubowi przydarzają się wpadki". Potrzebny bardzo nowy trener który chociażby przywołał do porządku lekko rozbestwione gwiazdeczki, stworzył nowy koncept gry i może przestaliby być tak znudzeni i pewni swego, zgadzam się że idealny byłby van Basten, i zakup kilku naprawdę wartościowych nie tylko graczy ale i zmienników aby była prawdziwa walka o miejce w podstawowym składzie. To są najpilniejsze potrzeby niemalże na dziś.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 gru 2005, 13:55

Diamen23 pisze:Żebyś się nie przeliczył . Derby żądzą się swoimi prawami i nawet gdy w meczu jest zdecydowany faworyt to często wynik jest niespodzianką. W derbach Mediolanu nigdy nie można wskazać faworyta , bo zawsze obie drużyny walczą o najwyższe cele.
Po pierwsze w takich meczach nie ma zdecydowanego faworyta a już napewno taki faworytem nie jest Milan który ostatnie dwa mecze zagrał słabo więc nie wiem o co Ci chodzi :? Jestem spokojny bo bardziej sie martwie o mecz z Shalke a potem przejdziemy do Interu :wink:

czeher W ostatnich latach to Wygrywa Milan, nie wiem skąd Ci sie 0:0 wzieło.

2005-04-12 Inter AC Milan 0 : 3 Champions League Final Stages 2005
2005-04-06 AC Milan Inter 2 : 0 Champions League Final Stages 2005
2005-02-27 Inter AC Milan 0 : 1 Serie A 2005
2004-10-24 AC Milan Inter 0 : 0 Serie A 2004
2004-02-21 AC Milan Inter 3 : 2 Serie A 2004
2003-10-05 Inter AC Milan 1 : 3 Serie A 2003
2003-05-13 Inter AC Milan 1 : 1 Champions League Final Stages 2003
2003-05-07 AC Milan Inter 0 : 0 Champions League Final Stages 2003
2003-04-12 Inter AC Milan 0 : 1 Serie A 2003
2002-11-23 AC Milan Inter 1 : 0 Serie A 2002
2002-03-03 AC Milan Inter 0 : 1 Serie A 2002

Jak nie trudno zauważyć ostatni raz Inter wygrał w 2002 :rotfl2:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 gru 2005, 14:16

I Porażka ... Boli mnie łeb tak że hej, mam gwoździe w oczach i cały czas w uszach słysze jedną głupią piosenke która jak na złośc mnie wkurzała cała noc ... "Gramy jak Chievo Werona .. bo dobrze wiemy że każdego da sie pokonać :("

Mecz bez histori bo aż żal pisać. Już nie chodzi o wynik bo tak nigdy nie oceniam spotkanie ale gra był nie jaka. Takie typowe chodzenie. Aga zgadzam się z Tobą. Ale to nie od dziś wiadomo że Milan i Juve to są firmy równe sobie. Jak mieli by sie bić walka trwała by lata bo są tak silni. Tylko Milan za czesto "wygrywa mecze w głowie" a Juve nie - rózni te dwa klubu na płaszczyźnie piłkarskiej. Odchodząc od inny tematów. Nie mamy 12 lat by pisać kogo kupić, kogo wzolnić, kogo sprowadzic itd. Ale chyba Łysy też widzi co sie dzieje. Ancelotti nie ma "jaj" on potrafi wygrać z Juve bez Shevchenki po czym przegrać z Chievo. Oczywiście Ancelotti nie wygrywa sam, tak jak i nie przygrywa bo przegrywamy wszyscy. To jest ostatni sezon Carlo w Milanie i ta decyzja juz pewnie zapadła wcześniej. Ten mecz o tym nie zdecyduje.

Przygrywamy walke o scudetto nie z Juve czy Interem i Roma ale z ... Sampdorią czy Chievo :( Może powiedzieć walka nadal trwa. Ale to będzie wypowiedz w stylu Ancelottiego a mnie mecz z Lecce utwierdził w myśleniu że on jest już na spalonym. I już nie tyle chodzi o myśl trenerską bo ta ma na cool. Poprostu już nie jest w stanie dac z siebie weicej.

Zmiany ? no tak już to ustalilismy w czasie mercato że jak byśmy mieli jakieś głosy w tej sprawie to nasz klub był na krawędzi. Trzeba wierzyć Łysemu że pokaże znów sznute. Mam nadzieje że Berlusconi powie po 3 kadencji dośc państwu Włoskiemu. Bo wtedy wróci na fotel prezydenta. Oficjalnie. Ten medal ma dwie strony (jak każdy) ale jak wróci to jedna z tych stron bedzie świecieć blaskiem.

A narazie trzeba sie leczyć z bólu głowy i wierzyć że będzie dobrze. Zaraz mecz Viola - Juve i każdy wynik jest zły. Może by powiedziec najlepiej by przegrały oby dwa klubu. Ale nie może patrzeć na rywali. Trzeba patrzec na siebie. My kibice wiedzieliśmy że będzie ciężko ale że piłkarze podeszli do tego inaczej ? ....

FORZA MILAN
Pozdro

Derby ? ostatnie mecz się nie liczą, nie liczą się liczby czy też scudetta i puchary, nie liczy sie gospodarz czy gość - liczy sie nastawienie i forma dnia a przede wszystkim - wojna ... "Święta Wojna o Giuseppe Meazza" :twisted:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 gru 2005, 14:22

Łukasz[ACM] pisze:Po pierwsze w takich meczach nie ma zdecydowanego faworyta a już napewno taki faworytem nie jest Milan który ostatnie dwa mecze zagrał słabo więc nie wiem o co Ci chodzi Jestem spokojny bo bardziej sie martwie o mecz z Shalke a potem przejdziemy do Interu
Przeczytaj jeszcze raz:
Diamen23 pisze:Żebyś się nie przeliczył . Derby żądzą się swoimi prawami i nawet gdy w meczu jest zdecydowany faworyt to często wynik jest niespodzianką. W derbach Mediolanu nigdy nie można wskazać faworyta , bo zawsze obie drużyny walczą o najwyższe cele.
Tekst pod podkreślonym nie mówi o derbach Mediolanu tylko ogólnie o derbach.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 gru 2005, 14:41

Diamen23 pisze:Żebyś się nie przeliczył. Derby żądzą się swoimi prawami i nawet gdy w meczu jest zdecydowany faworyt to często wynik jest niespodzianką. W derbach Mediolanu nigdy nie można wskazać faworyta
Piszesz mi żebym sie nie przeliczył więc uważasz że ja wskazuje Milan na faworyta co jest nieprawdą bo tak nie napisałem, napisałem tylko że jestem o ten mecz spokojny bo przed Milanem Shalke i to mnie bardziej na tą chwile martwi.

Po co wyjaśniłeś ten podkreślony tekst że chodzi Ci o derby OGÓLNIE jak linijke wyżej napisałeś " Derby żądzą się swoimi prawami i nawet gdy w meczu jest zdecydowany faworyt to często wynik jest niespodzianką. " :? A linijke niżej piszesz że w derbach WSZYSTKICH nie można wskazać faworyta :roll:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 04 gru 2005, 14:48

Nie wychodzmy w tak daleka przyszłość :!: Jak chyba kazdy wie, przed derbami jest jeszcze Schalke i nie mozemy powiedziec ze schalke pokonajmy jak najmmniejszym nakladem sił żeby być wypoczętym na Inter. Nie :!: Milan to klub który według wielu ma bardzo silną ławkę rezerwowych ale czy skład np. z meczu z Brescia dałby radę Schalke :?: Wydaję mi się że byłoby trudno dlatego nie możemy wybiegac w p[ryszłośc bo jest Scahlke które w lidze wygrało z Arminia ale i tak o mistrzostwie rasczej mogą pomarzyć sędzią będzie Mejuto-Gonzalez i co do tego nie mam zdania bo sedziował pamietny mecz z liverpoolem ale nikt do niego nie miał zastrzeżen tak więc sprawa awansu leży w naszych rękach, a może nogach. Musimy najpierw awansować do nastwepnej fazy Ligi mistrzów aby potem skupic sie na Interze
Obrazek
AVIA ŚWIDNIK

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 04 gru 2005, 14:50

Kuzwa wracam sobie z zajebistego koncertu wpadam do chaty w swietnym nastroju a tu Milan poległ w Weronie :angry:

Meczu całego nie widziałem ani skrotu jedynie co to bramki.
Kaladze miał troche szczescia ze piłka do niego wrociła (co ciekawe jest to nasz 11 piłkarz ktory trafił w tym sezonie do bramki).
Przy bramce Pellisera wydawało mi sie ze pomogł sobie reka badz trafiła go wyczytałem ze była ze spalonego jezeli tak to znow sedział sie pomylił na nasza niekorzysc :/ no ale myslałem ze nasi wezma sie do roboty i znow obejma prowadzenie a tu 2 bramka dla Chievo Nesta i Stam chyba sie zagubili ładna akcja z klepki osłów i gol bardzo ładny Tiribocchiego.

Czyzbysmy byli swiatkami powolnego wypalania sie naszych gwiazd :roll: Sheva powiedział po meczu z Fener ze wolałby strzelic po 1 bramce w 4 nastepnych meczach ja takze bym wolał

Szkoda ze przed sezonem nie sciagneło sie nowych piłkarz swiezej krwi.

a juz nie ma co pisac pozostaje nam kibicowanie Milanowi marzac o jakims pucharze na koncu sezonu.

Forza Milan

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”