Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 mar 2008, 16:33
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 mar 2008, 19:24
Napewno wywarł odpowiednie wrażenie na sztabiePiłkarze Calgiari pokonali Torino 3:0 w niedzielnym meczu Serie A. Dwie bramki dla gospodarzy zdobył Robert Aquafresca, którego grę obserwował asystent Leo Beenhakkera, Dariusz Dziekanowski.
Gospodarze pierwszego gola strzelili w 11 minucie. Do bramki gości trafił Jeda. Kolejne dwie bramki były autorstwa Roberta Aquafreski. Najpierw piłkarz o polskich korzeniach strzelił w 22. minucie z rzutu karnego, następnie ustalił wynik na 3:0 w 57. minucie.
W 75. minucie Roberta zmienił Foggia.
Robert Aquafresca jest przymierzany do reprezentacji Polski. Napastnik Calgiari ma polskie korzenie i polski paszport. Jego mama jest Polką. Sam zawodnik doskonale zna nasz język i bardzo często przyjeżdża do Polski.
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 16 mar 2008, 22:23
... czuł się polakiem.To smutne ,że reprezentacje stają się klubami.RealFan pisze:Dla nas moglby zagrac tylko w przypadku, gdyby
Gość Anonimowy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 mar 2008, 21:48
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 mar 2008, 22:09
Zapowiada się z niego naprawdę niezły grajek, ale na reprezentacje Włoch to chyba za mało. Będzie raczej rezerwowym. W Polsce grałby za to w pierwszym składzie.kaczy pisze:A Acquafresca znowu strzela w Serie ACagliari prowadzi z Atalantą 1-0
![]()
Coś mi się zdaje że juz możemy sobie odpuścić nawet wszelkie spekulacje a temat naszej kadry
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 mar 2008, 9:07
- Dziękuje Polsce, ale pozostanę Włochem - powiedział w środę Robert Acquafresca i uciął spekulacje o grze w reprezentacji Polski.
Do takiej decyzji namówili go prezes włoskiej federacji piłkarskiej Giancarlo Abete i Gianfranco Zola, który razem z Pierluigim Casiraghim prowadzi reprezentację U-21. Już wkrótce Acquafresca ma dostać powołanie na młodzieżowe mistrzostwa Europy i Igrzyska Olimpijskie w Pekinie.
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 20 mar 2008, 9:15
Moofasa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 lip 2008, 13:25
- Byłem zaszczycony, gdy Polska zaproponowała mi grę w swojej reprezentacji i występ na Euro 2008, ale bez wahania wybrałem Włochy. Myślę, że zasłużyłem na błękitną koszulkę Italii - mówi Acquafresca.
- Dla mnie gra na Igrzyskach jest spełnieniem marzeń. Nie mogę się doczekać rozpoczęcia turnieju - zapewnia piłkarz Cagliari, którego mama jest Polką. Na olimpiadzie Włosi zagrają w grupie D z Hondurasem, Koreą Południową i Kamerunem.
kaczy
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio