EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje dalej?

Francja
6
16%
Holandia
8
22%
Rumunia
4
11%
Włochy
19
51%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2008, 22:41

o kutwa Holandia zagrala i8mponujaco, przed meczem mialem wrazenie ze bedzie 0:0 badz ajkeis wymeczone 1:0 dla kogos a tu koncert pomarancozwych

Po 1 meczu Holandia wyrasta na fasworyta a skreslalem ich ogolnie przed turniejem :P ciekawe co jutro SPain pokaze

faza pucharowa bez mistrza lub vice msirtza :!: ALBo to i to :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 cze 2008, 22:42

Sedziowie [']
Odgwizdują spalone, ktorych nie ma, a gdy jest spalony to brak reakcji z ich strony. Pilkarze sie kopią, a sedzia nic, kartek nie ma, czy jak. W ogóle jakos mało gwizdka używał. Ogólnie żenujący poziom sedziowania, chyba chcieli sie zblizyć arbitrzy do poziomu gry Italii. Też żenująco niski poziom.

Gattuso i Ambrosini - out i to jak najszybciej.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 09 cze 2008, 22:45

haha, donadoni, haha.

za wysokie progi, zdecydowanie.

decyzyje personalne niezrozumiale.

wynik przeraza, ale po glebszej analizie wcale nie dziwi.

no i materazzi bardziej doswiadczony od kielona, nie :)?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2008, 22:45

Futbol totalny wraca :]

Taką Holandię lubię oglądać - w ogóle to najciekawszy mecz do tej pory [zawsze Holendrzy grają w najciekawszych :P] nawet jak prowadzili 2:0 nie murowali się, nie bronili na siłe wyniku - atakowali i się opłaciło.
Włosi mieli swoje szanse, ale ich nie wykorzystali. Toni to już w ogóle dał ciała z tym lobowaniem Edwina. Moje 70€ za jego tytuł króla chyba już przepadło. Z taką grą nie mają czego szukać w meczu ... z Rumunią :D

Włosi byli dziś lepsi tylko podczas śpiewania hymnów
Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 22:55 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 cze 2008, 22:49

Jezeli taki jest przepis to jest to niezyciowy.Dla mnie bramka nie powinna zostac uznana.

Wlosi w drugiej polowie wzieli sie do roboty i wygladalo to duzo lepiej niz w pierwszej czesci spotkania.Tylko ze nie mieli szczescia pod bramka rywali.Skoro juz Luca sam na sam nie strzela gola to nie mieli tego meczu prawa zremisowac.
Holandia nastawila sie na kontry i calkiem niezle im to wychodzilo.Brawa dla nich.Chyba kazda formacja jak rowniez pilkarze indywidualnie spelnili oczekiwania Marco.
Obrona Azzurrich chaos.Naprawde nie wiem czy defensywa wloska jest tak slaba bez Nesty i Cannavaro czy atak pomaranczowych taki mocny.
Przekonamy sie w nastepnych meczach turnieju ktore dla Wlochow moga byc ostatnimi jezeli nie wezma sie w garsc.Donadoni ma nad czym myslec a ze trener to wybitny nie jest czerno to widze.Z drugiej strony remis Rumunii z Francja jest dobrym rezultatem dla Italii.Starczy wygrac dwa nastepne mecze...
Sadze ze w kolejnym spotkaniu Robercik powinien posadzic na lawce Gattuso i jezeli nie zastosowac bardziej ofensywnego ustawienia to przynajmniej w miejsce pomocnika Milanu desygnowac De Rossiego (zaskocznie ze dzisiaj nie zagral - jakis uraz?).Chiellini za Materaca.

Z wyniku zadowolony nie jestem dobrze ze przynajmniej dobre spotkanie obejrzelismy.

Italia sie budzi?Oby slowa hymnu staly sie cialem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2008, 22:53

Mecz Rumunia - Francja rozczarował mnie totalnie, ale drugie spotkanie grupy C nadrobiło 'zaległości' i to nawet z nawiązką bo aż tak dobrego spotkania się nie spodziewałem a oczekiwania miałem spore :P

Francuzi bardzo słabo. Niestety brakuje im w środku pola piłkarzy, którzy mogliby obsługiwać napastników. Zero kreatywności ze strony defensywnych pomocników. Ribery jest dobry czy nawet bardzo dobry, ale to za mało. Malouda to taki zawodnik, który potrafi czasem zagrać dobrze, ale generalnie nie spodziewałbym się po nim naprawdę dobrej gry przez większą część meczu. Francuzi mają problem. Ciekawe co wymyśli Domenech.

Rumunia zagrała przeciętny mecz jak dla mnie, ale na słabo dysponowanych Francuzów wystarczyło. Ogólnie jednak to nawet po nich spodziewałem się więcej. Nie tylko Trójkolorowi zawiedli.

Drugi mecz to zupełnie inna bajka. Fantastyczna gra Holendrów. Czegoś takiego się nie spodziewałem. Wszystkie formacje zagrały dziś bardzo dobrze a momentami wręcz genialnie. Nie będę wyróżniał indywidualnie bo na wielkie pochwały zasługuje co najmniej kilku piłkarzy. Nie wiem co się stało z Włochami. Nie wiedziałem, że potrafią grać tak słabo. Co prawda mieli swoje okazje, ale ogólnie przy Holendrach wypadli bardzo blado.

Bramka Ruuda prawidłowa z punktu widzenia przepisów tak więc nie ma się do czego przyczepić.

Jestem zadowolony i czekam na więcej takich spotkań.

PS: Miałem Gio w FF, ale wymieniłem w trakcie ostatnich roszad [']

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 cze 2008, 22:53

Jezeli taki jest przepis to jest to niezyciowy.Dla mnie bramka nie powinna zostac uznana.
Jeżeli piłkarz potrzebuje pomocy medycznej, to nie może być liczony jako zawodnik biorący czynny udział w akcji. A Zambrotta, czy kto tam był poza linia, takiej pomocy potrzebował po akcji, zatem błąd sedziego, gol nie powinien zostać uznany. :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 cze 2008, 22:55

A dla mnie właśnie ten przepis jest jak najbardziej logiczny. W takiej sytuacji każdy mógłby sobie wyjść poza boisko i w taki sposób łapać na spalonego. Nowy sposób ustawiania pułapek ofsajdowych?

Holandia na razie robi największe wrażenie. Świetne spotkanie pod każdym względem. Co mnie zdziwiło również w obronie. Nie będę ukrywał, że kibicuję drużynie Oranjes i obawiałem się mocno o ich defensywę, którą uważałem za teoretycznie najsłabszą formację. Ale Włosi byli dużo słabsi i zasłużenie przegrali.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 cze 2008, 22:56

cloner przy pierwszej bramce spalonego wg przepisow Fify nie byol. Sam przyznam ze troche glupi ten pomysl no ale coz...

Wlosi z Ruminia beda mieli ciezko z taka gra, ja osobiscie stawiam na remis... A dlaczego nie gral Cannavaro? Kontuzja?

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 09 cze 2008, 22:57

Brawo Marco Van Basten :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 cze 2008, 23:02

Cris7 pisze:A dla mnie właśnie ten przepis jest jak najbardziej logiczny. W takiej sytuacji każdy mógłby sobie wyjść poza boisko i w taki sposób łapać na spalonego. Nowy sposób ustawiania pułapek ofsajdowych?
I jak by to mialo wygladac?Zespol atakujacy jest przy pilce a broniacy cala druzyna schodzi za linie koncowa?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 cze 2008, 23:02

Holendrzy pokazali właśnie to, na co liczyłem. Zawsze lubiłem oglądać ich w akcji. W końcu Van Bastenowi w kontrowersyjnych okolicznościach udało się poukładać i poustawiać te wszystkie indywidualności z zespołu Oranje. Szkoda tylko, że rzeczywiście brakuje w ich ekipie naprawdę dobrych obrońców, bo dzisiaj kilka błędów popełnili (na szczęście Włosi nie potrafili ich wykorzystać :P ).

Czyżby mistrzowie świata nie wyszli nawet z grupy :> :roll: ?

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 cze 2008, 23:03

Martinho pisze:A dlaczego nie gral Cannavaro? Kontuzja?

Kontuzja i operacja.

Sneijder dzisiaj obchodzi urodziny, ladny prezent sobie sprawil wraz z kolegami. Holandia zagrala madrze taktycznie. Donadoni czasem mial wyraz twarzy jakby nie bardzo kumal co sie dzieje na boisku.

Szkoda ze Toni nie strzelil jakiejs bramki z dupy jak zwykle :lol:

Zobaczymy co Holandia pokaze z Francja
Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 23:07 przez peepe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 09 cze 2008, 23:07

RóżA pisze:Czyżby mistrzowie świata nie wyszli nawet z grupy Łypiący Rolling Eyes

Mam nadzieje :] Fart na turniejach kiedys musi sie skonczyc, prawda ?

A co do meczu... Jesli tak ma bronic VDS w przyszlym sezonie jak dzis to zmieniam zdanie, co do jego pozycji w klubie :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2008, 23:07

Chlopaczek pisze:
Cris7 pisze:A dla mnie właśnie ten przepis jest jak najbardziej logiczny. W takiej sytuacji każdy mógłby sobie wyjść poza boisko i w taki sposób łapać na spalonego. Nowy sposób ustawiania pułapek ofsajdowych?
I jak by to mialo wygladac?Zespol atakujacy jest przy pilce a broniacy cala druzyna schodzi za linie koncowa?
Dokładnie.

Art. 11, pkt 4 z przepisów gry w piłkę:
4. Zawodnik drużyny broniącej, który w wyniku akcji przejściowo znalazł się poza linią boczną lub bramkową, przy ocenie spalonego jest traktowany jako przebywający na polu gry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”