Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 cze 2008, 21:35

Pytanie. Czy Bronowicki nie pojedzie na euro bo ma kontuzje kolana czy słabą forme w koncu?

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 05 cze 2008, 21:36

Trzeba było powołać Jelenia - szybki, bramkostrzelny, przydałby się, a nie drewno Piszczek. Jestem zdegustowany :evil:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 cze 2008, 21:38

na WP temat z kontuzją Kuby juz zdjęty

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 cze 2008, 21:42

lisek_chz pisze:a nie drewno Piszczek.
Ty chyba Piszczka nie widziałeś :lol:

Najgorsze jest to, że Łukasz i tak będzie siedział na ławce bo zagra Łobodziński.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 cze 2008, 21:44

Co racja to racja. Łobo jest duzo bardziej drewniany niz Piszczek i ma te zenujace dosrodkowania rodem z podworka

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 cze 2008, 21:53

Ja chetnie zobaczyłbym Rogera na prawej. Własnie dzisiaj ogladałem powtorke spotknia Legii z wisła i tam Roger szczegolnie w pierwszej polowie operował na prawej stronie i to z bardzo dobry skutkiem. Piszczek pewnie nie bedzie grał bo nie przygotowany itp. wiec łobodzinski, moze mu wyjdzie spotkanie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 05 cze 2008, 22:06

To może przestawimy Wasilewskiego na prawego pomocnika - i tak gra ofensywnie, Golański bdb grał w lidze rumuńskiej na prawej obronie, więc problemu by nie było :lol:

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 05 cze 2008, 22:25

To już chyba Golański jako pomocnik bardziej by się nadał... Wasyl jest lepszy w obronie 8)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 05 cze 2008, 22:49

Jarzinho pisze:Ja chetnie zobaczyłbym Rogera na prawej. Własnie dzisiaj ogladałem powtorke spotknia Legii z wisła i tam Roger szczegolnie w pierwszej polowie operował na prawej stronie i to z bardzo dobry skutkiem. Piszczek pewnie nie bedzie grał bo nie przygotowany itp. wiec łobodzinski, moze mu wyjdzie spotkanie.

Mi też się zdaję że prawa flanka będzie należała do Rogera.Już w meczu z Dania przeprowadzał kilka akcji prawą stroną wiec myślę że się sprawdzi. Będą się z Krzynówkiem wymieniać pozycjami, raz ten na lewej a raz ten.
Szkoda że Kuba nie jedzie, bo bardzo na niego liczyłem... 8) 8)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2008, 0:13

romantyk_emil pisze:bawiłeś razem z nimi;>
Nie, ale widziałem zdjęcia na komórkach znajomych ze wspomnianej "agencji towarzyskiej" (nocny klub, a nie agencja, rozróżniasz? :wink: ), w Katowicach wtedy poszedł cynk, że Portugalczycy wtedy będą w Babilonie, i faktycznie, kilku ich było. Cała drużyna zagrała źle, nie tylko ci zabawowi, ale fakt jest faktem - na ich dyspozycji to odbić się musiało.
Fishbone pisze:Powiem Wam już teraz i wprost. Nie mamy prawego pomocnika!
Mamy i to dobrego - nazywa się Łobodziński.
Piotr pisze:Pytanie. Czy Bronowicki nie pojedzie na euro bo ma kontuzje kolana czy słabą forme w koncu?
Nieprzygotowany po wyzdrowieniu do turnieju.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 06 cze 2008, 12:03

Panowie nie chce siać paniki w naszych słabo zwartych i lekko pijanych szeregach, ale już za 56 godzin 45 minu i 27 sekund Polacy rozpoczną swój pierwszy mecz na Euro i wydadzą Frycom decydującą batalię - mecz o honor, mecz o wszystko, mecz o życie!

Pod wpływem taniego wina marki komandos, orędzia pana prezydenta i morzonej pizzy z biedronki wymyśliłem taki wierszyk (z góry przepraszam kobiety i dzieci) :

"Euro za pasem - zniszczymy szwabów gołym ku....sem!"

Dobre nie?! Nobel z literatury mam pewny jak wygrana u kokosów po obstawieniu "Polska Mistrzem Europy 2008"

Dobra teraz już na poważnie, moim zdaniem wygramy z Niemcami... Kuwa! Przecież miało być na poważnie.

Zaczynam na poważnie. Czyli sytuacja jest no co tu kryć ['].

Mój skład:
Smolarek

Łobodziński/Roger
Krzynówek Żurawski

Dudka Lewandowski

Wawrzyniak/Golański Bąk Żewłakow Wasyl

Boruc

Bardzo szkoda Kuby, bo Łobodziński w formie nie jest, a Roger w Legii grał na lewej stronie - był by to dla niego pierwszy poważny sprawdzian na tej pozycji. Czy warto ryzykować i w tak ważnym meczu wystawiać tu Rogera? Chyba już bardziej opłaca się Łobodziński. Jeśli chodzi o taktykę, ustawienie, skład itd. to po po prostu liczę na umiejętności Leo (i cud) już On coś wymyśli. Musimy w tym pierwszym spotkaniu wygrać (oj będzie trudno) albo choć zremisować (to juz jest możliwe), żeby mieć lepszą sytuacje i nie zrobić takiej atmosfery jak na poprzednich wielkich imprezach (te klęski z Ekwadorem i Koreą będe pamiętał do końca życia).

Opracowałem też plan "B" Na wypadek jak by coś (nie daj Boże) nie wypaliło.

Plan "B" ("Fall Barbarossa"):

Nazi Drodzy Niemiecy Przyjaciele jeśli teraz mnie czytacie (a wiem, że to robicie - Abwehra patrzy) to proponuje powiem szczerze - KORUPCJE (w tym my Polacy jesteśmy dobrzy) Oddamy wam zgodnie z drugim traktatem welawsko-bydgoskim z 1657 ziemię bytowsko-lęborską w lenno, zaś wy sie podłożycie i przegracie 3 : 0, przecież i tak wyjdziecie z grupy!

Kontakten zum PW.

Ps: Drodzy Niemcy! Kiedy będziecie przegrywać możecie poczuć niewielkie ukłucie - to będzie wasza wkurwiona duma. Pieprzcie waszą wkurwioną duma, musicie przegrać!

2 wp za cytowanie Quentina bez pozwolenia. O ! // Quentin

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 cze 2008, 13:48

franz, rozbawiłeś mnie swoim postem :lol:

To może coś z innej beczki - Sport Bild podał prawdopodobny skład Niemiec na mecz z nami:

---------------------------Lehmann-------------------------------------
Lahm----------Mertesacker------------Metzelder-------------Jansen
Schweinsteiger-------Frings------------Ballack--------------Podolski
------------------------Gomez-----------Klose-------------------------

Jednym słowem, cała piątka Bawarczyków w wyjściowej jedenastce 8) Co gorsza, taki Poldi czy Schweini grają dużo lepiej w narodowej kadrze, niż w Bayernie.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 06 cze 2008, 13:55

Wilmore pisze:Nie, ale widziałem zdjęcia na komórkach znajomych ze wspomnianej "agencji towarzyskiej" (nocny klub, a nie agencja, rozróżniasz? Wink ), w Katowicach wtedy poszedł cynk, że Portugalczycy wtedy będą w Babilonie, i faktycznie, kilku ich było. Cała drużyna zagrała źle, nie tylko ci zabawowi, ale fakt jest faktem - na ich dyspozycji to odbić się musiało.

Nie napisałem że bawili w agencji tylko że ostro bawili a to różnica :D może i bawili i mogło im się to odbić na dyspozycji.Ale piłkarze zapewne i przed meczem ligowym bawią i później dobrze grają więc to niema różnicy 8)

Michał M pisze:Jednym słowem, cała piątka Bawarczyków w wyjściowej jedenastce Cool Co gorsza, taki Poldi czy Schweini grają dużo lepiej w narodowej kadrze, niż w Bayernie.

Może grają lepiej w reprezentacji, ale my szwabów powstrzymamy!!! 8)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 cze 2008, 14:10

romantyk_emil pisze: my szwabów powstrzymamy!!! 8)
Ze Szwabów to gra tylko Gomez (plus, powiedzmy Lehmann, choć on raczej z Westfalii jest :P ), więc jego to może i powstrzymamy.

Tak w ogóle to:
Szwab - mieszkaniec historycznego regionu Niemiec (leżącego częściowo w kraju związkowym Bawaria i częściowo w Badenii-Wirtembergii) - Szwabii.

Może w końcu niektórzy to sobie przyswoją :roll:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 06 cze 2008, 14:24

Michał M pisze:Tak w ogóle to:
Szwab - mieszkaniec historycznego regionu Niemiec (leżącego częściowo w kraju związkowym Bawaria i częściowo w Badenii-Wirtembergii) - Szwabii.

Może w końcu niektórzy to sobie przyswoją Rolling Eyes

Jeden pieron kto to jest i tak trzeba pokonać ..... :D :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”