Czy Leo Beenhakker powinien zostać? - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy Leo Beenhakker powinien zostac?

Tak
35
78%
Nie
8
18%
Nie wiem
2
4%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2008, 23:46

Powoli, podkreslałem to ogrom razy. Druzyna janasa była słabo przygotowana fizczynie, winilem za to samych pilkarzy, ale mowilem jasno, ze byli źle przygotowani. Taktycznie takze, bo jednak Polska wtedy wyszla przeciwko srebnym medalistom poprzednich mistrzostw świata, gospodarzowi i pozneijszemu brazowemu medaliscie jakby byli skazani i szybko mieli murowac mur. Jedno jest pewne wtedy nie pojechał Franek i Dudek pozniej sie okazało najslabsi i dobrze. Zawodnicy grali an swoich normalnych pozycjach, badz na tych, gdzie zadarzało im sie grać. Podstawowe 11 Leo były złozone głownie z tych na ktorych stawial Janas. Wawrzyniak, Łobodzinski, Golański to sa pomysły Holendra. CZy ja sobie to teraz wymyslilem. Raczej nie.

Ostatni mecz chlopaki gramy o honor pokazmy, ze potrafimy grać i pokazywaliśmy. Tylko mowie, zawodnicy grali na swoich pozycjach. Nie było powiedzmy szczerze debilnych pomysłów. Potrafilismy poza turniejem grać kapitalna pilke ogrywajac Włochów itp.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 23:49 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 cze 2008, 23:49

RealFan pisze: I kij z tym Janasem. Do czego te porownania maja doprowadzic? Bom ciekaw.
Do tego ze Leo jest gorszy bo na Euro zdobyl punkt a Janas 3:P

vakabayashi krytykowac mozna ale z sensem i glowa. Na chwile obecna krytyka jest slaba.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 cze 2008, 23:53

Bienias pisze:krytykowac mozna ale z sensem i glowa. Na chwile obecna krytyka jest slaba
dlaczego jest słaba, bo odpadliśmy :?: prawda jest taka ze holender zasłużył na krytyke jak każdy nasz selekcjoner na turnieju

ja nie widze żadnego pozytywu z gry polaków na euro

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 cze 2008, 23:56

Bienias pisze:Do tego ze Leo jest gorszy bo na Euro zdobyl punkt a Janas 3Razz
:lol: Jezeli naprawde ktos nadal na tym chce opierac swoje porownania to gratuluje mu kreatywnosci :P
Jarzinho pisze:Potrafilismy poza turniejem grać kapitalna pilke
Kapitalna pilke? Tamta druzyna opierala sie na kontrach i wlasciwie tylko w ten sposob probowala grac. Czasem to wychodzilo lepiej, czasem gorzej, a czasem bardzo zle. Roznica jest taka, ze teraz probujemy czegos innego. Na Euro nie wyszlo,choc przeciez faworytemnie bylismy i zaraz jest wszystko do dupy. Ale jak chcesz mowic poza turniejem - to czy poza turniejem ta obecna druzyna byla slaba? Czy jest calkiem be i potrzeba koniecznie glow?
ja nie widze żadnego pozytywu z gry polaków na euro
I to jest wlasnie najgorsze mozliwe podejscie, bo to od pozytywow sie zaczyna myslenie nad tym co dalej.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 23:59 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2008, 23:59

RealFan pisze: Ale jak chcesz mowic poza turniejem - to czy poza turniejem ta obecna druzyna byla slaba?

Mowimy o meczu z Portugalia czy o inych meczach. Sorry dla mnie tylko w pojedynkach z Portugalia i naciagajac w meczach z Belgami pozytywnie widzialem gre Polaków. Reszta to była padlina, ktorej nie dało sie ogladać.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 cze 2008, 23:59

RealFan pisze:bo to od pozytywow sie zaczyna myslenie nad tym co dalej.
wymień jakieś prócz typowych Roger, Boruc :?:
Jarzinho pisze:Sorry dla mnie tylko w pojedynkach z Portugalia i naciagajac w meczach z Belgami pozytywnie widzialem gre Polaków
nauczyliśmy sie grać super w eliminacjach tam grać jakieś mecze cuda, natomiast jak jest turniej i wszyscy sie sprężają odpadamy od razu

wniosek tylko u nas sie ktoś sie podnieca meczami w eliminacjach, w innych krajach nikt do nich nie przykłada wiekszej uwagi
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 0:02 przez vakabayashi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 cze 2008, 0:00

Jarzinho pisze:Podstawowe 11 Leo były złozone głownie z tych na ktorych stawial Janas.
p.
Tylko 7 zawodnikow z pola z MS pojechalo na Euro. To mniej niz polowa

vakabayashi ja sam pokrytykowalbym Leo ale czekam na powazna i na poziomie dyskusje, a tak moge sie ponapinac i glupotami odpisywac na glupoty ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 cze 2008, 0:01

O meczach z Portugalia nawet nie pomyslalem.

W takim razie w ktorych to meczach za Janasa gralismy ta kapitalna pilke?

Bo widze, ze starasz sie koniecznie udowodnic, ze teraz wszystko jest calkiem zle.

EDIT:
wymień jakieś prócz typowych Roger, Boruc Question
Wlasnie. Tutaj pojawia sie skupienie uwagi na pojedynczych pilkarzach. Swoje po czesci juz napisalem na poprzedniej stronie. Popelnialismy bledy w ustawieniu w srodku boiska i w asekuracji - tylko tu wytworzyl sie ten Wasz obraz naszej beznadziejnosci, a tak naprawde podstawa jest to, ze ta druzyna odchodzi od bazowania tylko na kontrach, a stara sie grac pilka. Iwcale nie w kazdym meczu wygladalo to zle (nie mowie tylko o Euro). Chcemy miec jakis pomysl na gre, nie opieramy sie na bezmyslnych dlugich pilkach, chcemy grac futbol bardziej nowoczesny, a nie mozliwie najprostszy. Problem w tym, ze z marszu nic sie nie zrobi, zwlaszcza majac taki, a nie inny potencjal. Ja widze roznice w porownaniu do przeszlosci i postep bedzie nadal. Tylko nie wiem, czemu niektorzy oczekuja cudow z marszu. Ta filozofia Beenhakkera dla niektorych polskich graczy jest co by nie mowic trudna. Ale to da swoje efekty.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 0:08 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 cze 2008, 0:04

vakabayashi pisze:
RealFan pisze:bo to od pozytywow sie zaczyna myslenie nad tym co dalej.
wymień jakieś prócz typowych Roger, Boruc :?:
Jeden pozytyw wzgledem przeszlosci...kopalismy pilke do przodu z glowa(co jakis czas ale zawsze cos;) )

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8657
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2008, 0:09

W takim razie w ktorych to meczach za Janasa gralismy ta kapitalna pilke?
A znalazłoby sie kilka, gdzie gralismy dobrą piłke, bo kapitalnej to chyba nigdy nie gralismy :P

np. el ms
Polska - Walia 1:0, Polska - Austria 3:2, Walia - Polska 2:3, czy kapitalne powołania Janasa na mecz Austria - Polska wygrany 1:3, mam na mysli chociazby Kałużnego 8)

O meczach towarzyskich z Wlochami, Izraelem, Serbia, Francja, Grecja czy USA nie bede wspominał :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 cze 2008, 0:11

MENDEZ pisze: A może być gorzej?
Moze. I jak wszyscy beda pieprzyc bez sensu zamiast dac tej druzynie w spokoju sie rozwijac to nie tylko moze, ale bedzie gorszej. Moze byc tez lepiej i wbrew temu co sadzisz, wcale nie jest tak do konca beznadziejnie.

Tak cloner, ale wynk to w tym przypadku bylo jedno, a drugie to to, na czym wowczas nasza gra sie pierala. Leo po czesci sam sie zabil na tym Euro chcac grac pilke bardziej nowoczesna i probujac wpoic pilkarzom cos innego, czego wczesniej w wiekszosci nie probowali. Zamiast tej najprostszej filozofii, ktora w przeszlosci dawala jakies efekty (choc wcale super nie bylo) chcial zagrac inaczej, wymagajac od graczy gry pilka. Nad tym wciaz musza pracowac, podobnie, jak nad ustawianiem sie w defensywie. Ale sam mozesz ocenic, czy pasuje Ci to, czy wolisz powrotu tego, co bylowczesniej. Mniej perspektywicznego, lepszego na teraz, ale na dobra sprawe niewiele dajacego pilkarzom.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 0:17 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Czy Leo Beenhakker powinien zostać?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 17 cze 2008, 12:10

Proszę o waszą opinie na temat Leo.
Czy Leo Beenhakker powinien zostać?

Ja jestem za tym aby został

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 cze 2008, 15:00

Powinien. Zmiana trenera po każdej imprezie niczemu nie służy. Owszem popełnił kilka błędów ale powinien pracować przynajmniej do MS jeżeli uda mu się awansować. Nie liczyłem że wygramy z Niemcami i Chorwacją ale styl w jakim graliśmy był fatalny.
Leo na pewno chciał, nie wiem co przekazywał piłkarzom na treningach ale czuje że oni robili odwrotnie to jego zaleceń.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 17 cze 2008, 15:11

haha realfan-100%racji. To tak samo jak ostatnio eksperci Polsatu mieli pretensje do Leo ze zmienia "polski styl" GRY Z KONTRY i probuje nas uczyc gry ziemią i ataku pozycyjnego. Trzeba dac mu czas oraz trzeba wreszcie zrozumiec kiepski stan naszej piłki. Btw. dzisiejszy wywiad z Holendrem wyjasnia wszystko.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 cze 2008, 16:57

Głośno dziś o chamskim wywiadzie Kołtonia z Beenhakkerem. Ma ktoś zarzucić linkiem treść, albo wideo bo nie bardzo znaleźć mogę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”