Puchar Konfederacji 2009 - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Puchar Konfederacji 2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 cze 2009, 18:20

Po meczu RPA - Irak myślałem, że już na tym turnieju nic bardziej mnie nie znudzi. A tu jednak - spotkanie Hiszpanów z Irakijczykami nie dość, że było równie nudne, to w dodatku komentował go Jońca, którego komentarz może służyć jako lekarstwo na bezsenność. Niestety Irakijczycy postanowili za wszelką cenę nie stracić bramki co sprawiło, że bronili się całą drużyną i mistrzom Europy ciężko było przebić się pod ich bramkę. Na szczęście David Villa zdołał ostatecznie pokonać irackiego bramkarza i niespodzianki nie było. Ogólnie o meczu można napisać, że się odbył, padł jeden gol i to tyle.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 cze 2009, 22:40

Co racja to racja. Straciłem pare złoty przez Hiszpanie postawiłem że coś strzelą w 1 połowie a tu takie rozczarowanie :cry: Fajnie by było jak by Iraq coś strzelił to by się hiszpanom słabo zrobiło :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 cze 2009, 23:12

W drugim dzisiejszym meczu widzieliśmy popis nieskuteczności piłkarzy z RPA. Albo pudłowali, albo bronił bramkarz rywala, Brylowali też w dużej ilości spalonych (zresztą dwukrotnie z tego powodu sędzia nie uznał im gola). Rozczarowali mnie Nowozelandczycy. O ile w meczu z Hiszpanią o dziwo próbowali szarpać z przodu i atakować, o tyle w meczu z RPA ich ofensywa nie istniała. Gospodarze muszą koniecznie popracować nad skutecznością przed następnym spotkaniem, bo w meczu z mistrzami Europy tylu sytuacji sobie na pewno nie stworzą. Sztuczki z piłką kiedy się rozluźnią, wychodzą im świetnie ;)

P.S. Bardzo podoba mi się to, że kibice RPA na trybunach bawią się na całego i widać ile im to sprawia radości. Ale tych trąbek to powinni im zabronić. :lol:

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 18 cze 2009, 8:20

Co do Hiszpani to można być trochę rozczarowanym bo przyzwyczailiśmy się do efektownych wygranych, ale nie zawsze trzeba wygrywać po 5-0, to jest turniej zdobyli trzy punkty i to im wystarczy. RPA całkiem niezle wypadło, chociaż jak wiadomo Nowa Zelendia nie jest potęgą :D.

Losowanie "ciepłe kule" RPA w grupie z Nową Zelandią (jak się dostanie), ktoś z Afryki no i Holandia może być... i nie będzie z nimi tak zle za rok.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2009, 16:57

Brazylia prowadzi z USA do przerwy 2:0.
Pierwsza bramka Melo po wolnym, którego być nie powinno, bo Brazylijczyk się o własne nogi potknął. Nawet wydawało mi się, że przy samej bramce był minimalny spalony, ale tylko 1 powtórkę widziałem.
Drugi gol po kontrze. Chyba Beasly nie opanował piłki po rzucie rożnym, szybka piłka do przodu i Robinho sam na sam dopełnił formalności.
Okazji było sporo, Gilverto powinien był trafić, strzelał głową z ok 7-8 metrów, ale za wysoko. Kaka miał swoje okazje, raz był bardzo blisko, trafił w boczną siatkę. W ogóle obrona USA zostawia Brazylii sporo miejsca. Nie przypominam sobie jakiejś dobrej akcji USA. Zero zagrożenia póki co.

Awatar użytkownika
DoMinick
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DoMinick » 18 cze 2009, 17:58

Brazylia 3:0 USA. 6pkt w 2 meczach, 7 goli w 2 meczach:)
Najprawdopodobniejszy finał to Hiszpania-Brazylia(super mecz by był), ale Włosi oczywiśce też będą chcieli wygrać

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 cze 2009, 18:31

Amerykanie drugi mecz przegrywają na własne życzenie osłabiając się już w pierwszej połowie ostrym faulem. W ten sposób nie da się wygrać z takimi rywalami jak Włochy czy Brazylia. "Canarinhos" na luzie wygrali 3:0, a mieli przecież znacznie więcej okazji do zdobycia kolejnych goli. Przed końcem meczu realizator wyświetlił statystkę strzałów 22:8 na korzyść Brazylii! A Amerykanie sobie w końcówce postrzelali w poprzeczkę.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 cze 2009, 21:13

Czy De Rossi zrobił coś pożytecznego dla Włochów w 1 połowie? Co on dzisiaj na tym boisku robi w ogóle. Boki obrony nielepsze...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 cze 2009, 21:23

wlosi sa dzisiaj mocni. rossi i iaquinta razem maja wiecej odbiorow niz trio gattuso, pirlo i de rossi :mrgreen: daleko tak zajada.

i oby tak dalej bo egipt sie ciekawie prezentuje na tym pk i szkoda by bylo jakby odpadli w grupie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 cze 2009, 21:47

Hehehe Włosi dostają :) Egipt był nieźle zmotywowany tym że karny zabrał im 1pkt wywalczony z Brazylia pokazali w tym meczu zęby i w tym potwierdzają że nie można ich traktować jako zespół do nabica pkt'ów ;D

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2009, 22:27

Egipt przerasta Polskę piłkarsko co najmniej różnica klas...kto by pomyślał jeszcze 3-4 lata temu?A Italia i tak wyjedzie z grupy po remisie z Brazylią i wygranej USA :twisted:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 cze 2009, 22:28

Zajebaszczo emocjonująca końcówka!
Bardzo fajny mecz i wielki trumf kapitalnych Egipcjan! Tyrali od pierwszej do ostatniej minuty i wywalczyli. Wlochów mi nie żal, bo zasłużyli na porażkę. Oglądanie Pirlo, Zambrotty, Toniego czy Gattusso to jakaś tortura. Nie wiem dlaczego włosi tak strasznie opierają swoją reprezentacje na stetryczałych dziadkach, którzy nieczego ciekawego nie prezentują.
Tylko Canna mi dziś imponował, bo mimo wszystko miał wiele bardzo dobrych interwencji

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 cze 2009, 22:31

MazurXIII pisze:Egipt przerasta Polskę piłkarsko co najmniej różnica klas...kto by pomyślał jeszcze 3-4 lata temu?A Italia i tak wyjedzie z grupy po remisie z Brazylią i wygranej USA :twisted:
Ja bym się nie łudził że Stany będą w ogóle coś ugrać z "Faraonami" :
1. Już o nic nie będą grać ...
2. Egipt w obydwóch meczach zagrał co najmniej dobrze ;)
(L)oczkerson pisze:Tylko Canna mi dziś imponował, bo mimo wszystko miał wiele bardzo dobrych interwencji
Rossi też nie grał najgorzej ;) Miał parę fajnych akcji uderzył z dystansu wywalczył wolnego i się jakoś starał z przodu :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 cze 2009, 22:33

kto by pomyślał jeszcze 3-4 lata temu?
3 lata temu Egipt w wielkim stylu wygrywał PNA.
Tam zbierają efekty inwestowania w ligę i coraz lepszą bazę szkoleniową (w Dubaju bodajże, na pewno w którymś z państewek półwyspu arabskiego, jest najlepsza piłkarska szkoła dla juniorów na świecie), to żadne zaskoczenie, że czołowa drużyna Afryki przerasta Polskę piłkarsko o głowę, skoro piłkarsko nie najgorzej prezentuje się nawet średniak - RPA...
Bardzo się na Włochach zawiodłem, kiepskiej postawy milanistów można się było spodziewać, ale cały zespół zagrał bez ikry, kilka błysków pojedynczych piłkarzy to nie wszystko. Lippiemu się niestety wypaliła kadra z Niemiec.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 cze 2009, 22:34

Iaquintę to dzisiaj szlag chyba trafił. Szkoda że Włochom zachciało się chcieć biegać w ostatnich kilkunastu minutach. I co to za zmiana Toni-Rossi? Lippi się za dużo Ranieriego naoglądał czy co?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”