AC Milan (zbiorczy) - Strona 205

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 gru 2005, 17:26

No i już jutro mecz z Messiną z która musimy wygrać.A o to kadra na jutrzejszy mecz

BRAMKARZE: Dida, Kalac.
OBROŃCY: Costacurta, Kaladze, Jankulovski, Simic, Stam.
POMOCNICY: Ambrosini, Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel.
NAPASTNICY: Gilardino, Inzaghi, Shevchenko, Vieri.

Nareszcie powrócił Ambro.Bez zawieszonego Nesty i kontuzjowanych Cafu i maldiniego

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 17 gru 2005, 19:55

No to wreszcie będzie okazja żeby Marek zagrał coś... bo to już się denerwujące robi... koleś jak gra to sobie fajnie radzi... a Carlo to ma w dupie... wiadomo że nie tego efektem sa słabe wyniki, ale nie zaszkodziłyby lekkie roszady... a Carlo nie odczuwa takiej potrzeby niestety...

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 gru 2005, 20:17

No tak juz jutro mecz z Messina na San Siro.

Mecz o tyle wazny zeby zobaczyc czy dalej jestesmy bez formy, a moze po prostu nie mamy szczescia :think:

Patrzac na kadre to brakuje najwazniejszej postaci Paolo Maldiniego naszego kapitana prowdopodobnie nie zobaczymy go do konca roku ciekawe jak to wiadomosc wpłyneła na naszym piłkarzy.

Wracaja do jutrzejszego meczu:
Messina włuczy sie w koncowce tabeli (dokładniej 16 miejsce)
Pewnie wiedza ze jak sie otworza to po nich dlatego zapewne beda skupiac sie przede wszystkim na obronie i jak sie nadazy okazja to grac z kontr ktore moga byc zabujcze.
Jak to zawsze bywało nasi nie umieja sobie poradzic i mecza sie w takich meczach sytuacji to moga stworzyc duzo ale z wykonczenim ich jest gorzej.

ciekaw jestem czy w bramce zadebiutuje w lidze Kalac czy jednak Dida po ostatnich słabych wystepach Didy dałbym szanse Kalacowi chyba ze Carlo nie zdecyduje sie zaryzykowac.

Mam nadzieje ze nie straca bramki pokaza ze nadal umieja grac w obronie.
Tyle ze obrona bedzie bardzo osłabiona brak Nesty oraz wspomnienego Maldiniego.
Sadze ze wyjda Simic - Stam - Kaladze(badz Billy) - Sergio(badz Marek)
Simic chyba kazdego zadziwił ze gra przyzwoicie w tym sezonie moze nie jakos super ale on sie długo leczył , Stam w miare dobrze zagrał w derbach powinnien rowniez dostac szanse , obok niego chyba zagra Kaladze te wypowiedzi po derbach łysego oraz Carlo na temat wystepu gruzina daja do zrozumienia ze chca z niego zrobic chyba na dłuzej srodkowego obronce watpie by Billy zagrał co prawda jest w kadrze ale on miał jakis problem i chyba w ostatniej chwili go powołał no i wielka niewiadoma jak dla mnie kto na lewej czy szanse w koncu na tej pozycji dostanie Marek czy znow Sergio super w ofensywie nieco gorzej w obronie jednak mysle ze Sergio zagra.

Do pomocy wreszcie wraca Ambrosini i wydaje mi sie ze nawet zagra od poczatku sam Carlo powiedział ze byc moze bedzie jutro wazna postacia w meczu.
Zapewne zagra za Rino w srodku pewniak jak narazie Pirlo z lewej strony moze Marek :roll: ale watpie, Seedorf jest w dobrej formie.
za napastnikami oczywiscie Kaka ktory zaliczył ostatnio dobre wystepy.

Atak ustawił bym tak:
Gilardino - Pippo bardzo podobala mi sie ich gra w meczu z Udine zagrali tak jakby od dawna razem grali dodac do tego słaba forme Shevy i mozna w ciemno stawiac na takie ustawienie chyba ze wyjdzie nasz super strzelec Bobo :lol:

Reasumujac licze na dobre widowisko a szczegolnie na wygrana Milanu wiedza ze musza odrobic duza strate punktowa i juz nie moga pozwolic sobie na remis badz co gorsza przegrana mysle ze zagraja na 100% i pewnie zdobeda 3 pkt. a jak bedzie zobaczymy.

Forza Milan

Aga zapraszam tutaj
Ostatnio zmieniony 17 gru 2005, 21:28 przez Żniwiarze Umysłów-HUNTER-, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 17 gru 2005, 20:19

Piszę z innej beczki. Ćwierkają wróbelki że przyciśnięta do muru Roma już w przerwie zimowej może nie mieć argumentów (i kasy) na zatrzymanie Chivu :D i jest pewien klub który ma ujmijmy to "od czasu do czasu szczególnie podczas stałych fragmentów gry" problemy z formacją defensywną. Cena słona jak Morze Martwe ale to jest podobnież kolejna dobra wiadomość klub ów się nie zniechęcił, pamiętawszy ich determinację w kwestii Nesty i Gili można mieć nadzieję... :pray:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 18 gru 2005, 13:16

No cóż.. już dziś Messina czeka...

Rywal teoretycznie jest słaby, ale to tylko teoria... przypmnieć można Juve, Intery czy Viole... i zdanie o nich się zmienia... Szczególnie z Violą nieżle się pokazali...

Tabela jest trochę myląca jeżeli chodzi o Messinę, bo mnóstwo remisów mają... porażek niewiele... Napewno trzeba zwrócić uwagę na trzech graczy - słynnego ostatnio Zoro (mam nedzieję, że nie powtórzymy Interu :wink: ), D'Agostino i Di Napoliego... całkiem dobrze się pokazują zwykle i mogą być groźni...

Do tego trzeba dodać osłabienie spore obrony... Capitano i Sandro mimo że, szczególnie Sandro ostatnio bez rewelacji.. to zawsze Sandro...

Ja bym widział w składzie chyba Kalaca - niech się pokaże, a Dida ostatnio cienko przędzie... obrona Simić, Stam, Kaladze i dałbym Marka wreszcie... w ofensywie się dobrze prezentuje, a w obronie chyba lepszy niż Sergio... pomoc Seedorf, Pirlo, Rino i za Kakę bym dał Costę, a po przerwie bym na Ambro postawił... obaj dawno się nie pokazywali, a to by była dobra okazja... Atak to bym widział Pippo - Sheva... ewentualnie Gila... jednak Sheva mimo słabszej formy to centralna postać i bez niego by mogło ciężko być...

Podsumowując 3 punkty powinny być... ale nie ma co liczyć na spacerek i trzeba tutaj, żeby wszyscy zagrali jak Rino bo bez tego znowu może się zdarzyć "wypadek"...

FORZA GRANDE MILAN

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 gru 2005, 14:39

No i mamy już oficialne składy:

MILAN: Dida; Simic, Stam, Kaladze, Serginho; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kakà; Shevchenko, Gilardino.

MESSINA: Storari; Zoro, Olorunleke; Cristante, Aronica; Zanchi, Mamede, Sculli; D’Agostino; Di Napoli, Zampagna.

Bez większych zaskoczeń licze na to że szanse dzisiaj tez dostanie Marek i Ambro

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 18 gru 2005, 14:44

gilardino11 pisze:Bez większych zaskoczeń licze na to że szanse dzisiaj tez dostanie Marek i Ambro

Własnie ,dlaczego Jankulovski ktory mialbyc wzmocnieniem Milanu mało co gra :roll: ,bo o ile sie orientuje to kontuzji "nie posiada".

Wedlug mnie Carlo popełnia bład ,ze nie wystawiam Marka od pierwszych minut. :?

Choc obrona wyglada nieciekawie bedz Maldiniego i Nestą ktory ostatnio ma słabszy okres ,oraz bez Cafu ,powinniscie pewnie wygrac z Messianą.

Forza Juve

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 gru 2005, 14:50

Jeśli chodzi o Marka to tylko Carlo chyba w niego niewierzy.Ancelotti woli żeby na lewej obronie grał Sergio przez którego głownie padają bramki(może jeszcze kaladze)który niewie co to obrona i grać to on może tylko za seedorfa

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 gru 2005, 15:54

I pierwsza połowa za nami 1-0 karny wykorzystany przez sheve jedank bardziej interesująca była przewrotka Gilardino z 9 metrów.Dobrze gra cały zespół.Sergio do przodu wspaniale jednak z tyłu przez niego bysmy stracili bramke.Ogólnie dobry mecz czekam na więcej

Awatar użytkownika
Milanista11
Trampkarz
Trampkarz
Lokalizacja: Tam gdzie Dida broni, tam gdzie Shevchenko bramki wali a więc... MEDIOLAN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milanista11 » 18 gru 2005, 17:18

No i po meczu!!! Milan wygrał 4-0. Nareszcie "rosso-nerri: zagrali tak jak trzeba.
Bramki dla Milanu: Shevchenko 22min.(karny), 47min,
Pirlo 83,
Gilardinio 85

No mysle że Milan przełamał mały kryzys. Teraz powinien wygrywać regularnie. Co do losowania to może być, ponieważ nie trafiliśmu na np.Barcelonę. NIe pocieszające jest tylko to że Inter też wygrał, ale Juve i Fioretnina po remisie.

Pozdro
Forza Milan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 18 gru 2005, 17:20 przez Milanista11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 18 gru 2005, 17:19

niestety nie widziałem emczu :cry: ale wynik mowi sam za siebie 4-0 :brawo:
Ponoc swietny mecz zagrał Kaka
Sheva zamknał mi morde myslałem ze on bez formy a tu dwie bramki ładnie, Gila takze strzela i mozna sie cieszyc dodac bramke jeszcze Pirlo i mozna pic :lol:

Szkoda ze Pippo wypadł z powodu urazu jakiegos ciekawe co tym razem ?

Jakby ktos miał skrot to niech tu zamiesci :)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 gru 2005, 17:29

No i po meczu 4-0 2xSheva Gila Pirlo

Strzał pirlo z wolengo magia.znakomiata aysta Kaki przy drugiej bramce Shevy.I wkońcu przełamał się Gila,Ambro widać głodny gry i może spokojnie wygryść ze składu któregoś z pomocników np.Gattuso.Nareszcie z tyłu na zero to bardzo ważne.A bobo znowu sie osmieszył :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 18 gru 2005, 18:23

No wynik dobry ale z przełamaniem to bym się jeszcze wstrzymał... to była Messina jednak... choć mam nadzieję, że tak jest w istocie :wink:

No 2 bramy Shevy... ale ja mam wrażenie, że z większym pożytkiem by było gdyby on te bramy to po jednej ładował a regularnie... a nie jednemu przeciwnikowi w pakiecie :)

Co do Marka to raczej póki Carlo trenerwm to raczej nie pogra za wiele... a szkoda i nie rozumiem tego :roll:

gilardino11 pisze:np.Gattuso

Nie no Rino to ja by dał spokój, bez niego ubędzie charakteru :wink:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 18 gru 2005, 18:44

Nie no Rino to ja by dał spokój, bez niego ubędzie charakteru
heheh narazie Rino jest w formie wiec raczej nie

Byc moze wroca do usatwienia Rino z prawe Ambro z lewej tak jak kiedys grali.

mecz zapewne był dobry w wykonaniu naszych piłkarzy przed zdobyciem bramki ładnie strzelał wczesniej Gila z głowki.
Karniak nie wiem czy słusznie podyktowany ale co tam :P Sheva pewnie wykorzystał.
Pod koniec kilka groznych akcji miała Messina Kaladze prawie by wpakował samoboja :D nastepnie akcja Sculliego bardzo niebezpieczna Sergio nie zdołał go zatrzymac :/
Szkoda ze Gila nie strzelił z przewrotki ładny gol byłby

Druga bramka Shevy piekna zespołowa akcja :brawo: takie akcje chce sie ogladac.
Ładnie kibice powitali Ambro.
Dla Pirlo jak i dla nas to juz normalka ze strzela poraz kolejny z rzutu wolnego tym razem kompletnie zwiudł bramkarza rzucił sie niby w dobry rog ale piłka wpadła w srodek bramki :shock:
Bramka Gili to zasługa Ambro ładna akcje przeprowadził co prawda strciał ja ale za chwile odzyskał i powedrowała do Alberta ktory pokonał Storatiego.
Szkada ze całego meczu nie widziałem :cry: ale najwazniejsze ze Milan wygrał

Forza Milan

Skrót

kilka fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 18 gru 2005, 20:45

Jednak bardzo brakło w meczu z Interem dobrej pozycji do wolnego... ten mecz to pokazał, bo Andrea raczej nie do zatrzymania w takich sytuacjach jest :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”