LIGA HAXBALL - Strona 207

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: LIGA HAXBALL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 mar 2011, 23:01

Jaki smród? Aker normalnie non stop grał, więc co sugerujesz że coś odpalił, może mama która stała obok komputera jak on grał coś odpaliła, żeby reszta miała lagi? :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 mar 2011, 23:03

Ja nic nie sugeruje. Akera nie oskarzam, bo akurat co do jego osoby jestem pewnien, ze jest w 100% uczciwy. Mam jednak pewien mecz w pamieci z I sezonu i wiem jakie osoby byly na spekcie.
Ja jako kapitan Juventusu, mowie otwarcie i deklaruje, ze jezeli taka sytuacja bedzie miala miejsce w meczu Juve i bramke zdobedzie osoba, ktora bedzie hostowala nasz mecz, wowczas bramka nie zostanie uznana i dogramy ten czas od momentu zaistnienia lagow. Co innego gdy wszystkim laguje, wtedy kazdy ma takie same szanse.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2011, 23:06 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 mar 2011, 23:05

a co miał zrobić? wszystko działo się szybko, ja byłem w rogu i walczyłem z kimś tam, zalagowało i ale zdażyłem jeszcze zagrać wzdłuż bramki i padł gol, skąd on mógł wiedzieć, że innym zalagowało skoro jemu nie zalagowało?

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 27 mar 2011, 23:06

Marco_Van_Basten pisze:Dobrze petr, że chociaż Ty podchodzisz do tego bez emocji, z chłodną głową :beer:
W poprzednim sezonie popełniłem błąd to teraz już wiem że nie ma co dociekać uczciwości. Dlatego uznałem wynik który nie spowoduje ponownego burdelu w tym temacie. Nie częstuj mnie piwem, jak chcesz sie napić to anulujcie wynik ostatniej minuty jako GPE i po meczu bez względu na wynik wypijecie z AproT. Moja decyzja o wyniku jest wiążąca tylko w przypadku sprzeczności dwóch drużyn. Jeżeli obie ekipy zajmą jednakowe stanowisko w sprawie tego meczu to mnie nic do tego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 mar 2011, 23:07

Całą dyskusje uważam za absurdalną, proszę bardzo anlujcie tego gola, bądźcie pewni ze przy każdym lagu w każdym kolejnym meczu, bedę prosił o dogrywanie minut :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 mar 2011, 23:09

Co do tabeli królów strzelców:
wklejaj majer jak wklejasz przynajmniej będzie wiadomo, że tabela zaktualizowana :D

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 mar 2011, 23:10

Kamil232 pisze:a co miał zrobić? wszystko działo się szybko, ja byłem w rogu i walczyłem z kimś tam, zalagowało i ale zdażyłem jeszcze zagrać wzdłuż bramki i padł gol, skąd on mógł wiedzieć, że innym zalagowało skoro jemu nie zalagowało?
Alez ty jestes hipokryta. NIe potrafisz dostrzec roznicy, kiedy bramke zdobywa osoba, ktorej laguje, wiec ma takie same szanse jak broniacy rywal, a jak zdobywa ja gracz, ktory jest hostem. Dodatkowo jak sam piszesz, to wy atakowaliscie. Akcja toczyla sie pod bramka Adidasa, wiec oczywistym jest, ktorej druzynie ten nagly lag mogl bardziej zaszkodzic.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 mar 2011, 23:11

NIe potrafisz dostrzec roznicy, kiedy bramke zdobywa osoba, ktorej laguje, wiec ma takie same szanse jak broniacy rywal, a jak zdobywa ja gracz, ktory jest hostem.
Wskaż paluszkiem gdzie coś takiego napisałem, na podstawie czego wyciągnałeś ten wniosek?
Dodatkowo jak sam piszesz, to wy atakowaliscie. Akcja toczyla sie pod bramka Adidasa, wiec oczywistym jest, ktorej druzynie ten nagly lag mogl bardziej zaszkodzic.
A potrafisz czytać i czytałeś moje wcześniejsze posty, gdzie napisałem , że niewątpliwie nam lagi pomogły czy już do twojej teorii to nie pasuje?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 mar 2011, 23:15

Dobra Kamil, ja nie mam zamiaru juz wiecej dyskutowac na ten temat. Mam w pamieci pewne zdarzenie z I sezonu, potrafie kojarzyc fakty i wyciagac wnioski. Wiem ktory uzytkownik na pewno nie zagosci na meczu Juventusu. ;)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 mar 2011, 23:16

Ej, Kanonierzy! Maestro pisał coś o meczu. Gramy coś? :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 mar 2011, 23:17

Panowie, nie unoście się niepotrzebnie. Może dla niektórych wynik jest kontrowersyjny, ale szanujmy się jako ludzie tworzący scenę haxball na forum pilka.pl.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 mar 2011, 23:20

Dobra Kamil, ja nie mam zamiaru juz wiecej dyskutowac na ten temat. Mam w pamieci pewne zdarzenie z I sezonu, potrafie kojarzyc fakty i wyciagac wnioski. Wiem ktory uzytkownik na pewno nie zagosci na meczu Juventusu. ;)
Że co? Czy mi się tylko wydaje czy sugerujesz, że tym razem to ja jestem sprawczym tych lagów? I że rzekomo na waszych meczach w tamtym sezonie robiłem to samo? :mrgreen: Dobrze odczytałem intencje? :D

PS. możesz wskazać w którym to spotkania wam zalagowałem? :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 mar 2011, 23:24

Marco_Van_Basten ma rację. Po co się kłócicie? Czemu organizator nie może podjąć decyzji i uciąć wszelkie spekulacje. Ostatnio z emdżejem i Akerem dyskutowaliśmy o przełożeniu BPU, bądź rozciągnięciu go. No i doszliśmy do wniosku, że sami podejmiemy decyzję, bez przedstawiania jej, bo zaraz zaczną się kłótnie. Dlatego zaznaczyliśmy na końcu, że wszelkie bezsensowne dywagacje na ten temat są zbyteczne i będą karane. To są tylko gry, które mają nam umilić czas na forum, a czasami niektórzy zachowują się jakby mieli po 10 lat i grali o złote kalesony. Bez przesady, panowie, szanujmy się.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 mar 2011, 23:26

dobra to może i ja coś skrobnę wszak hostowałem serwer...

Więc tak było nas na serwie 13, gospodarzem było GPE, kibice, że tak powiem w 100% byli za Adidasem, my jako gospodarze nie chcieliśmy kickować wszystkich z serwera mimo, że podbijali ping, Adidas nie chciał również, żeby ich kickować więc zostali w sumie na prośbę Adidasa, byłem hosterem i miałem wszystko wyłączone, nawet antywirusa, więc z mojej strony mogę zagwarantować, że było wszystko dopilnowane, aby ping był jak najniższy dla obu stron.

Był test przed meczem, były sporadyczne stęki o lagi, ale to naprawdę sporadyczne, a w sumie to bardziej było GPE pokrzywdzone, bo nie mógł grać nasz kapitan - MVB. No ale nie chcieliśmy tak jak już pisałem kickować kibiców, tym bardziej, że Adidas optował za tym, aby oni zostali, więc zaczęliśmy bez MVB. W czasie testu zapytałem czy gramy, zapytałem również czy Arwin ma serwer postawić i GPE nie będzie jak coś robić problemu, mimo, że jestesmy gospodarze i to my powinniśmy hostować, ważne, żeby MVB sobie pograł, bo najważniejsze jest to, żeby każdy sobie pograł, żeby nie było wykluczeń z powodu pingu, zwłaszcza, że byliśmy gospodarzem to czemu mielibyśmy utrudniać sobie sami grę? No ale mniejsza o to, Adidas chciał grać i u nas też każdy po za MVB. Także 100% Adidasa zgodziło się na grę, zaakceptowali warunki jakie są i nie chcieli się przenosić do Arwina.

Więc zaczęła się gra. W 1 połowie wpadł gol dla nas na 1:0, ale, że wszystkich złapał mega lag, wszyscy przestali się nawet ruszać to zachowaliśmy się fair i anulowaliśmy gola, stopując grę i ustawiając na 2 minuty 1 połowę, bo już 3 minuty były rozegrane. Mogliśmy żądać powtórzenia całej pierwszej połowy bo w sumie tak by było nam na rękę, ale staraliśmy się być fair i dograliśmy te 2 minuty przy stanie 0:0. W sumie to mogliśmy nawet olać to wszak lagi są w dwie strony, ale lag był poważny, bo widziałem, że wszyscy stanęli.

Później co się działo każdy wie, ale lag przy golu dla nas był nieporównywalnie mniejszy, a po za tym lagi to cześć tej gry, Adidas zgodził się na warunki gry, zgodził się na kibiców, którzy byli powodem lagów (póżniej jak wyszli i graliśmy to lagów nie było) i zgodził się pozostać mimo, że proponowałem iść do Arwina. Jak dla mnie temat jest zamknięty, zresztą toporow później gadał z nami na serwie to zgodził się z nami, że powinno być 2:1 dla nas. Przykro mi, że w takich okolicznościach wygrywamy, ale jeśli miałaby być gra przerywana zawsze z powodu lagu jakiegoś krótkiego i delikatnego, to z pół meczów byłoby przerywanych i dogrywanych.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 mar 2011, 23:30

Aker pisze:kibice, że tak powiem w 100% byli za Adidasem
Jeden był za GPE (MVB) coś tam krzyczał, ale nie nie było go słychać więc tu się zgodzę :lol:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”