Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 22

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2009, 16:05

Właśnie, zupełnie nie rozumiem zachowania piłkarzy. W końcu każdy normalny człowiek widzący kilkaset karków wbiegających na boisko z zamaskowanymi szalikami twarzami (niektórzy tylko, aż dziwne) nie ucieka, tylko staje, oddaje wszystko i nie okazuje strachu.
Najwyraźniej ci głupi piłkarze nigdy nie zostali obrabowani, jakby nie wiedzieli, że ucieczka tylko powiększa złość u bandyty.
Głupi piłkarze, głupi.
Jeszcze brakowało, żeby kibice skandowali:
"Ręce do góry, daj całe złoto, które wieziesz ze sobą, ręce do góry, bez siły lub przemocą."

A ochraniacze policyjne, jak widać na ostatnim zdjęciu, chcieli wziąć, bo majowa aura jest chłodnawa w tym roku, więc chcieli się ogrzać w strojach za państwowe pieniądze, w końcu na coś te podatki płacą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8757
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2009, 16:21

Nie byliście nigdy nie kibicami, więc trudno Wam zrozumieć emocje i uczucia fanów. [']

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 16:54

Rafał Stec pisze:Ja swojego przyznam za koszulki z uroczym napisem "Nie wystarczy tylko biegać lub trochę się starać, z naszym herbem na sercu trzeba zapierdalać", które zabrzańskie kibolstwo nakazało założyć na treningu piłkarzom Górnika. Złotego Pawia uroczyście wręczam szefom sponsorującej klub firmy Allianz, ze specjalną dedykacją dla jej wiceprezesa Michaela Muellera (zaakceptował akcję z koszulkami), i niecierpliwie czekam, kiedy podobne wierszydło wygrawerują sobie pod własnym logo. Od lat słuchałem z rezygnacją piłkarzy, trenerów i działaczy, którzy gardzą prawem, psują nasz futbol skandaliczną niekompetencją, przyjaźnie koegzystują z bandytami. Liczyłem już tylko na inwestujących w piłkę ludzi poważnego biznesu, sądziłem, że wprowadzą wyższe standardy i ładniejsze obyczaje. Kiedy kibolstwo wspierają nawet oni, zdycha ostatnia nadzieja.

Oryginalne metody stymulacyjne zawiodły, Górnik wyrżnął o dno tabeli. Prawdziwym kibicom szczerze współczuję, fanów wielkiej drużyny musi to bardzo boleć. Szefostwu życzę owocnych rozmyślań w niższej lidze nad nowymi rymami motywacyjnymi. Paw jest oczywiście symboliczny. Żywego bym nie wysłał. Dumne ptaszyska źle się czują w rynsztoku.
Fajnie ujal cala sprawe i ta puenta :haha:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2009, 17:09

Stec ujął całą sprawę z właściwą dla siebie inteligencją, bardzo trafnie. Co tu dużo mówić - na działaczach Allianz bardzo się zawiodłem.
Oby jednak bandyci, którzy wdarli się na trening, lub wczoraj wbiegli na murawę, nie zniszczyli tak wielkiego klubu, jak Górnik.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2009, 17:14

Ciekawe kiedy to zrozumiecie, że na razie to tylko i wyłącznie klub zniszczył pseudo trener i pseudo piłkarze. Zarządu oceniać nie będę, bo ich działań nie znam. Kibice co mecz w liczbie 15-18 tysięcy stawiali się na trybunach i dopingowali.

Ale oczywiście według wszystkich nie-kibiców, to "kibole" Górnika zawinili :haha:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 17:23

A kto tak pisze? Przeciez to pilkarze razem z trenerem grali. spuscili Gornik i to ich wina. tylko ze kibice byli V kolumna a nie 12 zawodnikiem. A to ze kolejny raz debile bydlo czy jak wolisz kibice robia trzode to inna sprawa. Na szczescie w Zabrzu jak sam przytaczasz jest duza widownia i mozna sie tylko cieszyc ze jej wieksza czesc nie wchodzila na murawe mesko gadac :lol:
Przestan Cloner odwracac kota ogonem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2009, 17:24

Szkoda czasu na dyskusję.
Gra piłkarzy Górnika była co najmniej niezła - poza skutecznością - na wiosnę po przyjściu Kasperczaka. Pan Henryk wielkim trenerem nie jest, ale wyniki miał niezłe. Gdyby nie skuteczność, to bandyci nadal mieliby pierwszą ligę.
Później przyszła rozmowa motywacyjna z kibicami, wygrany mecz z Odrą, której nie było, no i wczorajsza porażka z Polonią. Każdy obserwator meczów Górnika widział, że zespół po tej rozmowie prezentował się zdecydowanie gorzej - właśnie ze względu na brak motywacji, którą odebrali im kibice. Od tamtego treningu niektórzy piłkarze już są myślami w nowym klubie.
Fatalnie, jeśli Allianz nie wyłoży konkretnych pieniędzy i nie zainwestuje w młodzież (GWAREK!), to będzie z Górnikiem bardzo źle.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 maja 2009, 17:24

No bez przesady. Przecież nie wszyscy z parunastu tysięcy ludzi przychodzących na mecz i mających w sercu Górnika, nie szarpało się z piłkarzami i ochroniarzami. Nie można generalizować przecież.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2009, 17:25

Bienias pisze:Przestan Cloner odwracac kota ogonem.
Zacznij czytać ze zrozumieniem.
Bienias pisze:Przeciez to pilkarze razem z trenerem grali. spuscili Gornik i to ich wina.
I to mi się podoba. I tego się trzymajmy.
Bienias pisze:Na szczescie w Zabrzu jak sam przytaczasz jest duza widownia i mozna sie tylko cieszyc ze jej wieksza czesc nie wchodzila na murawe mesko gadac
Na murawę chyba nikt nie wchodził "mesko gadac", a po stroje - tak ciezko to zrozumiec? :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 17:30

Cloner po stroje? to jakas nowa swiecka tradycja najlepszych kibicow na swiecie? Kurcze czemu inni kibice w Polsce np w Poznaniu albo w Krakowie nie rzucili sie na swoich pilkarzy? No i zapomnieles chyba dodac ze ci sami kibice mieli zamiar pojsc do szatni pewnie po spodenki albo getry a moze po brudne slipy? sam nie wiem wydaje mi sie ze wiesz lepiej :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2009, 17:35

Bienias pisze:Cloner po stroje? to jakas nowa swiecka tradycja najlepszych kibicow na swiecie? Kurcze czemu inni kibice w Polsce np w Poznaniu albo w Krakowie nie rzucili sie na swoich pilkarzy?
W Gliwicach się rzucili, zarówno kibice Piasta, jak i Lechii. W Bytomiu rzuciliśmy się, jak piłkarze wrócili z Łodzi, około północy. Co roku, w ostatniej kolejce, wbiega się na stadion po koszulki, chyba że piłkarze sami wcześniej podejdą pod sektor.

Ale jak się kibicuje przed tv, to skąd można o tym wiedzieć.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 31 maja 2009, 17:36

Ja bym zrozumiał , gdyby Górnik zajął 5-6 miejsce to po stroje mogliby lecieć . Ale jeśli klub spada to jestem prawie pewien że chcą mi dać w ryj .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2009, 17:40

Killerbean pisze:Ale jeśli klub spada to jestem prawie pewien że chcą mi dać w ryj .
Ale nie dali w ryj. A kilku piłkarzy podzieliło się strojami z piłkarzami. Niestety kilku wolało uciekać. Jak się nie ma jaj, to może lepiej w ogóle na boisko nie wychodzić? albo lepiej zmienić zawód, na taki, gdzie nie ma presji otoczenia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2009, 17:42

Killerbean pisze:Ale jeśli klub spada to jestem prawie pewien że chcą mi dać w ryj .
Całe szczęście zdążyli uciec do szatni wcześniej.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 maja 2009, 17:44

cloner pisze:
Ale nie dali w ryj. A kilku piłkarzy podzieliło się strojami z piłkarzami. Niestety kilku wolało uciekać. Jak się nie ma jaj, to może lepiej w ogóle na boisko nie wychodzić? albo lepiej zmienić zawód, na taki, gdzie nie ma presji otoczenia.
Ale powiedz mi, dlaczego nie komentujesz tego ostatniego zdjęcia - faktu, że się starli z ochroniarzami, bo chcieli się dostać do szatni. Tak też robi się wszędzie na koniec sezonu o czym my piknikowi kibice nie wiemy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”