MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 22

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 cze 2006, 16:34

MLSoccer pisze:Ja nic nie powiem.
Corinthians pisze:
MLSoccer pisze:Przestan snic malo Ci bylo tych dwoch marnych spotkan w wykonaniu polskiej reprezentacji na MS? Ekwador prowadzi z Kostaryka 1:0.To zalosne przedstawienie polskiej kadry trzeba zakonczyc jak najszybciej i jechac do domu bo tam rola tych zawodnikow a nie w finalach MS.Przypomne w dwoch meczach z Ekwadorem i Nimecami Polska nie zdobyla punktu, nie strzelila bramki, stracila trzy gole.Czas do domu zenujacy reprezentanci ze szkoleniowcami i oszczedzcie dalszego wstydu kibicom.
To co mamy powiedzieć o USA?
No ja też bym wolal się wstrzymać od głosu.

Ale na pewno nie będzie mi wstyd za to, co zaprezenowali Polacy na mundialu.

Tymczasem już na 100% Polacy mogą rozpoczynać pakowanie. Kostaryka przegrywa 2-0 w stylu tragicznym. Nie widziałem jeszcze tak słabego zespołu na mistrzostwach.
Szkoda mistrzostw, było miło, ale się skończyło.
Chociaż nie do końca, bo jeszcze może wygramy pietruszkę.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 cze 2006, 16:40

Szkoda, wielka szkoda.....bylo tak blisko....2 minutek zabraklo. Ta wola walki Polakow az zachecila te 100 osob w pubie do krzykow i piosenek....dziekujemy Polacy za walke i za stworzenie atmosfery, ktorej nie zapomne do konca zycia.

Ogolem Polacy zagrali naprwde dobre spotkanie. Bardzo dobrze bronilismy sie calym zespolem. Defensywnie mozna wystawic naprawde ocene bardzo dobra, mimo bramki i moze 2 czy 3 malych bledow. Ale wiadomo, ze bledy zawsze sa. Co do ofensywy to zagralismy o niebo lepiej niz z Ekwadorem, ale mimo to i tak za malo atakowalismy. Znowu boczni obroncy bardzo malo sie wlaczali do przodu.O ile Zewlakow cos probowal, to Baszczu raczej w defensywie zagral. Znowu brawa dla Smolarka, ktory walczyl za 2. Krzynowek przecietnie, ale za to Radomski i Sobol naprawde niezla robota. Martwi Zuraw, ktory znowu zagral piach. Bez formy gracz Celticu. Dwoch naszych najwazniejszych graczy czyli Zurawski i Szymkowiak sa bez formy i moze dlatego juz pakujemy walizki...bardzo milo zaskoczyl mnie Jelen. Koles walczyl, biegal i swietnie wyprowadzal kontry. Naprawde gdybysmy wyszli z grupy moglby sie pokazac i Europa juz pewnie by czekala z kontraktem. Bosacki :shock: no naprawde pokazal kawal dobrej pilki.Zewlakow juz skreslony przeze ze mnie :glass: a tu taka gra..brawo
Dziekujemy za walke :!: to, ze odpadacie juz nic nie znaczy...bo walczyliscie i zostawiliscie duzo sil!
Ostatnio zmieniony 15 cze 2006, 16:47 przez Berik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 15 cze 2006, 16:46

Corinthians pisze:
MLSoccer pisze:Ja nic nie powiem.
Corinthians pisze: To co mamy powiedzieć o USA?
No ja też bym wolal się wstrzymać od głosu.

Ale na pewno nie będzie mi wstyd za to, co zaprezenowali Polacy na mundialu.

Tymczasem już na 100% Polacy mogą rozpoczynać pakowanie. Kostaryka przegrywa 2-0 w stylu tragicznym. Nie widziałem jeszcze tak słabego zespołu na mistrzostwach.
Szkoda mistrzostw, było miło, ale się skończyło.
Chociaż nie do końca, bo jeszcze może wygramy pietruszkę.
A ja sie wstydze za Polakow bo na MS nie chodzi tylko o jeden mecz.Jak sie chce powalczyc tylko z Niemcami to trzeba grac towarzysko a w MS wazne jest aby awansowac dalej.Na mundialu trzeba w kazdym meczu dac z siebie wszystko a nie platac sie smetnie po boisku.Polska kadra zawalila lacznie z Janasem i cala ta szajka szkoleniowa.
I nie bedzie wazne ze moze wygramy z Kostaryka ale i na to trudno liczyc uwazam ze bedzie chodzony remis bo turniej dla Polski skonczyl sie po 2 meczach bez punktu i bez gola zalosne.Nie ma poprawy w stosunku do koreanskiego turnieju tam tez po dwoch meczach do domu bez punktu.
Kostaryka jest bez formy ale to zada pociecha by Polska tez.Kostaryka gral aslabo juz na miesiac przed turniejem i sam nie wiem dlaczego bo stac ich wyraznie na wiecej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2006, 17:05

Jestesmy juz poza Mundialem, przynajmniej nic w nim juz nie zdzialamy, nie liczymy sie w Mistrzostwach Świata :!: :!: :!: Polacy zagrali słaby pierwszy mecz drugi bardzo dobry :P Tylko nie zawsze styl sie liczy 8) Ciekawe jak teraz sie potocza losy naszych reprezentantow, naprawde ja wierze, ze Janas pozostanie dalej selekcjonerem :twisted: Ma obecnie powazne alibi, kazdy z PZPN szczegolnie sama góra widziala wyniki badań we Szwajcarii i widzieli jak to nasi profesjonalisci podeszli do najwazniejszej imprezy dla niektorych w zyciu. Tutaj szczegolne pochwaly dla Krzynowka, Szymkowiaka, Sobolewskiego, Zurawskiego napewno solidnie przepracowali okres przed zgrupowaniem. Sam osobicie chcialbym wiedziec kto byl w jakiej dyspozycji podczas tamtego zgrupowania :?: Wiekszosc miala spore braki kondycyjne a po meczach chyba wiadomo :arrow: co to byla za wiekszosc :!: Teraz czeka nas ostatni mecz i ślepo moge dzisiaj obstawić, że jeśli Kosa wroci do pelnej sprawnosci to ani Zurawia ani Szymka ani Krzynowka nie zobaczymy w tym meczu, moze i dobrze bo wczoraj bylo widac, że Zurawski gra bardziej dal Niemiec niz dla nas, a jego komentarze po meczu z uśmiechem na twarzy sa karygodne. Bosacki, Boruc ze łzami w oczach opowiadaja o meczu a inni spokojenie tak ajkby to byl mecz z Cyprem do tego towarzyski :cry: :(

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 cze 2006, 17:10

Messi E2 Ronaldinho pisze:a inni spokojenie tak ajkby to byl mecz z Cyprem do tego towarzyski
a co maja plakac...byli slabsi i tyle.. Ekwador kosi rowno, Niemcy poza naszym sasiegiem..wiec o co chodzi>! nie trafilismy kompletnie z forma....:?

Przegrywamy juz drugi raz z rzedu...
PS...w jednym bylismy naj!!!...najszybciej wylecielismy z mundialu... :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2006, 17:16

Bez jaj jak ktos dla mnie wychodzi z usmiechem po meczu z Ekwadorem i mowi no coz nie wyszlo, po meczu z Niemcami takze za duzo powagi nie okazuje no to raczej na wyniku mu zbytnio nie zalezalo. Kilka osob nie trafilo z forma, bo tego nie mozna powiedziec o Baku, Borucu, Jeleniu, Smolarku czy kilku innych, no ale jak ktos podchodzi profesjonalnie do tego co robi ta sa tego efekty.
Dla mnie wczorajsze wypowiedzi i wypowiedzi po meczu z Ekwadorem pokazaly kto powaznie podszedl do tych meczy a kto poprostu pojechal na MŚ tak dla checy i moze dla kasy :cry:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 cze 2006, 17:21

Messi E2 Ronaldinho ale co narzekasz?! mamy taka kadre...tak oni zostali wychowani..i taka jest mentalnosc Polakow...

To byla obecnie pewnie najlepsza kadra jaka mogl Janas zabrac do Niemiec...nic by nie pomogl Frankowski...ani tez od bramek nie uratowal by Dudek...poprostu taka jest polska pilka.. :?

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 15 cze 2006, 17:23

Nie, w pierwszym rzedzie to mamy takiego Janasa i od tego problem sie zaczyna :evil: .
dzieciol31 pisze:Messi E2 Ronaldinho ale co narzekasz?! mamy taka kadre...tak oni zostali wychowani..i taka jest mentalnosc Polakow...

To byla obecnie pewnie najlepsza kadra jaka mogl Janas zabrac do Niemiec...nic by nie pomogl Frankowski...ani tez od bramek nie uratowal by Dudek...poprostu taka jest polska pilka.. :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2006, 17:33

MLSoccer pisze:Nie, w pierwszym rzedzie to mamy takiego Janasa i od tego problem sie zaczyna .
Juz niechcialem sie wypowiadac w Grupie A....bo zaraz ostrzezenie, ale tu chyba mozna :?:
Wy jestescie niepowazni ludzie i tyle, co dwa lata zmieniac trenera :?:
Fajnie :idea: Tylko co to da, Janas wybral najlepszych jacy byli dostepni, tych ktorzy zapowiadali ze ich celem jest jak najlepsze przygotowanie sie do MŚ a ze tego nie zrobili inna sprawa, tak jak pislaem Janas ma powazne alibi i caly PZPN o tym wie. Nastepcy jeszcze smieszniejsi, Janas stworzyl paczke, ktora po tych MŚ nadal bedize mogla spokojnie grac dla kadry a co bylo po poprzednich, przyszedl Boniek dostal w spadku :?: nic nie dostal bo nic nie zostalo :roll: Raz dwa :arrow: uciekl Przyszedl Janas i stowrzyl niezla paczke i ja jestem jako tako zadowolony. Winie Janasa oczywiscie ale jeszcze bardziej do niektorych pilkarzy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2006, 17:44

Messi E2 Ronaldinho pisze:Tylko co to da, Janas wybral najlepszych jacy byli dostepni, tych ktorzy zapowiadali ze ich celem jest jak najlepsze przygotowanie sie do MŚ a ze tego nie zrobili inna sprawa, tak jak pislaem Janas ma powazne alibi i caly PZPN o tym wie.
Dobra powiedzmy ze selekcja byla dobra, wizal na lepszych chociaz mozna tutaj pewnie dyskutowac ale pominmy to - tylko czy jego rola polega tylko i wylacznie na seleckji :?: czy tez moze powinien wdrazac jakis styl a nie zmieniac kilkakrotnie (rasiak w ustawieniu z diamentem, pozniej 4-4-2, a teraz wynalazl sobie przed mistrzostwami to co widzielismy) - owszem mozna zmieniac ale reprea powinna miec jakis styl a tak naprawde nie ma go - wczoraj byla jedynie walka i chec odpokutowania pilkarzy
Nie wpsominac o przygotowaniu kondycyjnym
alibi hmmm jabym powiedzial ze ma plecy
Messi E2 Ronaldinho pisze:Nastepcy jeszcze smieszniejsi, Janas stworzyl paczke, ktora po tych MŚ nadal bedize mogla spokojnie grac dla kadry a co bylo po poprzednich, przyszedl Boniek dostal w spadku Question nic nie dostal bo nic nie zostalo Rolling Eyes
Juz ne przesadzaj ze Boniek nie dostal nic w spadku - on wsyztsko rozwalil a w tamtym skladzie byli zawodnicy - zreszta z niego byl taki trener jak z koziej dupy traba - nawet wlosi sie o tym przekonali
Messi E2 Ronaldinho pisze:uciekl Przyszedl Janas i stowrzyl niezla paczke i ja jestem jako tako zadowolony.
mial pomysl zeby wziac zgranych graczy wiec trzoon stanowila Wisla - taka stworzyl pake - poza tym jego awans moze zawdzieczac dziennikarza ktorzy "na chama" wstawili mu dokadry Franka :!:

Janas powinien sam zrezygnowac - mowil moje decyzje ja za nie odpowiadam i jestem tego swiadomy - wiec niech "beknie"

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2006, 18:12

A kto przy zdrowych zmyslach powiedzialby w maju ze nasi kluczowi zawodnicy Krzynowek, Zurawski, Szymkowiak zawioda najbardziej. Kazdy stawial ze zwioda wszyscy inni ale oni zawsze byli podpora i oni poprostu nie mogli zawiesc a okazalo sie ze zaden z nich nie ma swiezosci, szybkosci, nie ma poprostu formy i po boisku czlapali tak jakby grali poraz pierwszy w kadrze ze soba, Jestem za tym aby Janas odpowiedzial za to bo to on jednak dal taka a nie inna taktyke :!: No ale trzeba cos jednak pwoiedziec w jego obronie, oni dali kazdemu rozpiske co kto ma robic, a Zurawski, ktory mial ten urlop najdluzszy wychodzi na to ze zle go spozytkowal, poprostu nie robili tego co bylo im nadane i ja nie jestem z tego zadowolony bo jednak to sa profesjonalisci

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 cze 2006, 18:19

Jakby nie patrzeć znów słaby mundial i drugi raz z rzędu odpadamy już po dwóch meczach. Jeśli już mają tak odpadać to po trzech meczach, żeby do końca były emocje. Z Niemcami zagrali dobrze, ale z Ekwadorem to tragedia. Jeszcze Polska zagra jeden mecz i wtedy dopiero ocenię czy mam się wstydzić za Polske czy nie. A nagłówek tematu można zmieni na "Polacy po mundialu" :wink:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 15 cze 2006, 18:20

No i niestety stało się to, czego nie chciał żaden Polak. Nasza drużyna narodowa pożegnała się z mundialem bardzo szybko. Mnie dręczy od wczoraj wciąż jedno pytanie. Dlaczego oni nie zagrali tak agresywnie i ofiarnie z Ekwadorem? Mi się wydaje, że poprostu zlekceważyli rywala. Znowu musimy się obejść smakiem i kibicować w dalszej fazie rozgrywek innej reprezentacji. Ale prawda jest taka, że to co w eliminacjach było naszą największą siłą, teraz okazało się najsłabszym elementem. Chodzi mi o ofensywę, bo pomoc według mnie zawiodła na całej lini. A wiadomo, że bez pomocników nie ma co myśleć o bramkach. Jak na razie nie zawiedli ci od których nie wymagano zbyt wiele. Jeleń przebojem wdarł się do pierwszej jedenastki i moim zdaniem powinien teraz tam zostać na dłużej. Bosacki całkowicie mnie zaskoczył. Wczoraj rozegrał naprawdę dobry mecz, a został powołany w ostatniej chwili. Brożek choć zbyt długo nie grał to mi się jego gra podobała. Był aktywny i tak grać powinna cała drużyna, a nie 2-3 piłkarzy. Artur Boruc chyba na tym mundialu najbardziej skorzysta, bo wydaje mi się, że teraz kilka dużych klubów będzie chciało go pozyskać z Arsenalem na czele. Jeleń też może spodziewać się wielu ofert z zagranicy. Kto najbardziej zawiódł? Szymkowiak. Wogóle nie poznawałem tego piłkarza i dobrze, że wczoraj nie zagrał. Wogóle bez formy. Owszem kilka ładnych podań, ale to za mało. Żurawski również był cieniem samego siebie. Czy wczorajszy mecz był do wygrania? Nie, on był do zremisowania. Zabrakło kilkdziesięciu sekund. Ale taka jest piłka i Niemcy poprostu w przeciągu całego meczu zasłużyli sobie na zwycięstwo. Mieli o wiele więcej okazji, a my przez większość meczu się bronilismy. Decydujący był momeny, gdy Sobol dostał czerwoną. Janas powinien go wcześniej zdjąć znając jego charakter. Pozostał mecz z Kostaryką która według mnie gra najbrzydszą piłkę w tych mistrzostwach. To co grali z Ekwadorem to brak słów. Żenada i jeżeli z nimi nie wygramy to... Może lepiej nie brać takiej możliwości pod uwagę. Mimo wszystko brawo dla wszystkich piłkarzy za walkę do samego końca. JESTEŚMY Z WAMI.

gregpioch
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregpioch » 15 cze 2006, 18:29

jestem zdania takiego że zamiast Gizy, Janas mógł wziąźć na mundial np. M. Burkharda, a zamiast "drewnialdo" Rasiaka, Franka

gregpioch
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregpioch » 15 cze 2006, 18:36

jedno jest pocieszające np. Irek Jeleń to przyszłość naszego jakże marnego futbolu. :roll:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”