Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 211

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 maja 2006, 9:17

Bardziej niż na temat ligowego meczu ze Sieną, pisze się o mercato i nowych napastnikach Interu. Dziś dołączył David Suazo z Cagliari. Piłkarz bardzo skuteczny bo już 21 goli w tym sezonie i takiego egzekutora poszukujemy. Więc kto wie tym bardziej, że strzelił tyle goli w przeciętnym Cagliari. Choć wyżej stoją szanse chociażby Tavano czy Toniego. Luca ma być priorytetowym celem mercato. Ciekawe co z tego wyjdzie. Z jednej strony jestem za bo każdy widzi jak gra i ile strzela, ale z drugiej problem to zbyt duża suma odstępnego za 29 letniego już gracza. Mimo wszystko niech przychodzi :D :wink:

Zawieszenie na 2 mecze dostał Cordoba :? Nie widać dokładnie na nagraniu jak Ivan miałby ewidentnie uderzyć Cufre. Oby apelacja pomogła bo jeśli nie to nie zagra ze Siena oraz z Romą w rewanżu. Warto podkreślić też, że Lega Calcio nie była w tym sezonie zbyt łaskawa dla naszej drużyny i apelacje jakie składaliśmy zostały odrzucane.

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 06 maja 2006, 9:31

Szczerze Interowi przydał by się Toni, bo to dobry zawodnik, a Inter wkońcu mógłby kupić kogoś dobrego :-) Może Adriano jet dobry, ale nie wdzięcznik z niego straszny, to co prezentuje w tym sezonie przynajmniej z tegoco widziałem tozero zaangażowania w grę! pozdro :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 maja 2006, 9:40

DeViL DaM pisze:Szczerze Interowi przydał by się Toni, bo to dobry zawodnik, a Inter wkońcu mógłby kupić kogoś dobrego Może Adriano jet dobry, ale nie wdzięcznik z niego straszny, to co prezentuje w tym sezonie przynajmniej z tegoco widziałem tozero zaangażowania w grę! pozdro

Hehe Devil, co roku każdy pisze że przydał by się ten, czy tamten. I często zawodzą. Np. Davids. Przecież jakie były po nim oczekiwania, a flote jaką miał zgarniać to marzenie nie jednego. Razem z nim przyszedł Cuchu Cambiasso i niespodziewanie wygryzł rutyniarza w goglach :]
Mimo wszystko transfery Interu w ostatnich lat idą w dobrą stronę, widać, że piłkarze którzy są ściągani z reguły nie zawodzą. Zawodzi jedynie psychika i presja zawodników i trenera.
No, a z Adriano masz racje. Ciężko szukać usprawiedliwienia. Raz mówiło się o problemach osobistych, drugi że nie ma już chęci gry w Interze, a trzeci że bardziej myśli o MŚ i szlifuje na nie forme. Jedno jest pewne, Inter nie może pozbyć się go łatwo. Pozatym wszystkie porażki były zsyłane na jego barki, więc z barku wsparcia od partnerów też odechciewa się grać

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2006, 10:54

Adriano hmm...W zeszłym sezonie jeden z najlepszych napastników, strzelał masę bramek jak na zawołanie, a w tym roku całkiem się zagubił. Nie żeby grał źle, ale daleko mu do formy sprzed kilkunastu miesięcy. To nie ten sam piłkarz. Po sposobie gry nie widać wielkiej różnicy, lecz widać ją w sieci. Co jest tego przyczyną? Znudziło mu się w Interze i szuka nowych wyzwań? Brak chęci do gry bo myśli już o Mundialu? Za dużo przytył, jak mówią złośliwi? Wypalił się? Czy może jest za bardzo obciążony odpowiedzialnością za wynik całego zespołu? Opcji jest wiele i tak naprawdę trudno wskazać tą właściwą. Podejrzewam, że sam zainteresowany też o tym nie wie. Mistrzostwa Świata i przyszły sezon odpowiedzą nam na wszystkie pytania. Trzeba poczekać. Niezależnie od tego gdzie będzie grał (chętnych na jego zatrudnienie nie brakuje) to już po wakacjach powinien odzyskać swój blask. Jeszcze za szybko, by odchodzić w cień.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 maja 2006, 15:55

Coś w tym jest, że już się nie mówi o następnych przeciwnikach w lidze, ale o Mercato. To coś z tego worka właśnie.

1. Luca Toni - Inter podobno wypytuje się Fioletowych za ile chcieliby puścić swojego superstrzelca, odpowiedź podobno była taka, że zobaczymy po MŚ. Pewnie jak Italia i Toni wypadną na nich dobrze to Kwota odstępnego może być zbyt wysoka

2. Daniele de Rossi - Podobno Spaletti bardzo chce mieś w swoich szeregach Davida Pizzaro, którego z kolei nie chce już Moratti. I tak oto powstał pomysł: a może Pizarro za de Rossiego? Zobaczymy. Jak dla mnie piłkarz solidny, mimo młodego wieku na stałe zadomowił się w Squadra Azzura i Romie.

3. Daniele Bonera - dobry sezona za nim. W Interze miał być podobno już rok temu, ale nie wiem dlaczego transfer nie wypalił. Sam piłkarz mówił, że chaciałby grać na wyspach, ale zobaczymy.

4. Fabio Grosso - podobno już po słowie z Morattim i wszystko wskazuje na to, że zasili nasze szeregi po sezonie. Może grać na lewej flance zarówno w pomocy jak i w obronie. Lewa strona z Maxwellem myślę, że byłaby w końcu jakimśrozwiązaniem.

5. Thierry Henry - ucichły jak na razie spekulacje. Jeszcze nie tak dawno mówiło się o wymianie na linii Inter - Arsenal, a ścieślej Oba + $ = Henry. Narazie jest cicho, ale to zapewne cisza przed burzą.

6. Antonio Cassano - Ostatnie plotki mówią, że Inter jest bliski pozyskania snajpera Królewskich. Z Romy przeszedł za bodajże 5 mln Euro, więc do nas powinien trafić w podobnej cenie. Nie od dzisś wiadomo, że na linii Inter - Real dochodzi ostatnimi czasy często do wymian i wielce prawdopodobne jest, że w przeciwnym kierunku powędruje Adriano.

7. Ruud van Nisterlooy - podobno do wzięcia po sezonie za ok 10 mln Euro. Skuteczny snajper, który gwarantuje 25 bramek rocznie. Ciekawy pomysł.

8. jest jeszce Keita (nie pamiętam imienia) - gra w jakimś klubie we Francji bodajże Lens - prawoskrzydłowy, zbierający pochlebne opinie za swoją grę.

Osiem nazwisk i to nie byle jakich, wśród nich pięciu Włochów, być może w przyszłym sezonie w naszych barwach zobaczymy więcej reprezentantów Squadra Azzura. Zapowiada się gorące Mercato.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 maja 2006, 16:07

Martin Pellegrino pisze:8. jest jeszce Keita (nie pamiętam imienia) - gra w jakimś klubie we Francji bodajże Lens - prawoskrzydłowy, zbierający pochlebne opinie za swoją grę.

Matrin :arrow: Seydou Keita - Defensywny pomocnik Lens :wink: nie prawoskrzydłowy. Nie wiem czemu tak uważasz może dla tego że oni grając 4-3-3 gra w drugiej lini pomocy :wink: Ciekawy gracz obok Momo Diarry jeden z tych o którego będzie walka w Ligue 1 :)

Mnie ciekawi decyzja Luci Toniego :roll: Jak już tu napisałem [może nawet w rozmowie z Tobą] - Inter da mu kontrakt rzędu 5 milionów euro a w tym wieku każdy piłkarz zarabiający do tej pory 1,5 zastanowi sie dobrze co zrobić ... Z każda spekulacją daje wieksze szanse Nerazzurim :wink: Chyba że zdecyduje się pozostać nowym Batigolem na Artemio Franchi i potem o nim beda krążyły legendy :]

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 maja 2006, 16:19

*_Zaza_* pisze:Seydou Keita - Defensywny pomocnik Lens Wink nie prawoskrzydłowy. Nie wiem czemu tak uważasz może dla tego że oni grając 4-3-3 gra w drugiej lini pomocy Wink Ciekawy gracz obok Momo Diarry jeden z tych o którego będzie walka w Ligue 1 Smile
Być może. League 1 jest dla mnie tematem tabu, nigdy nie byłem jej jakimś wielkim zwolennikiem i może stąd ta gafa. Ale i tak wydawało mi się, że to jest prawoskrzydłowy :roll:

Do tej wyliczanki jeszcze zapomniałem dorzucić Tavano z Empoli, który z każdą koleją wypowiedzią daje do zrozumienia, że bardzo by chciał grać w Interze. Chociaż podobnie było jakiś czas temu z Bojinovem, którego słynna wypowiedź, że Inter jak maży o jakimś trofeum to musi go zatrudnić, tkwi w mej głowi cały czas. Bojinov gra dla Fioletowych, a Tavano jeszcze w Empoli. Jak już mówiłem gorące lato się szykuje ;)

To teraz coś o jutrzejszym meczu.
Mancini nie powołał na jutrzejsze spotkanie Javiera Zanettiego, Waltera Samuela i Luisa Figo, których oszczędza po pierwszym meczu finałowym Coppa Italia, oraz Santiago Solariego, który ma problem z mięśniem u nogi :roll:
Niespodzianką może być powołanie młodego (17 lat) napastnika Szweda Gorana Slavkovskiego na jutrzejszy mecz. Manici powiedział także, że jutro od pierwszej minuty zagra Andreolli i w trakcie spotkanie wejdzie Maa Boumsong. Najwyższa pora :) W końcu to oni mogą już wkrótce stanowić o sile tej drużyny i najwyższy czas aby dostali swoje szanse.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2006, 16:29 przez Martin Pellegrino, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 06 maja 2006, 16:24

*_Zaza_* pisze:Chyba że zdecyduje się pozostać nowym Batigolem na Artemio Franchi i potem o nim beda krążyły legendy

No wlasnie juz nawet w obecnym sezonie zaczęto robic z Toniego taki symbol Florencji na modłe Tottiego w Rzymie ... wedlug mnie za wczesnie na to ... :?

Martin Pellegrino pisze:Daniele de Rossi - Podobno Spaletti bardzo chce mieś w swoich szeregach Davida Pizzaro, którego z kolei nie chce już Moratti. I tak oto powstał pomysł: a może Pizarro za de Rossiego? Zobaczymy. Jak dla mnie piłkarz solidny, mimo młodego wieku na stałe zadomowił się w Squadra Azzura i Romie.

Bzdura. Daniele jak kiedys tam odejdzie to napewno nie bedzie to klub z Wloch ... w Rzymie oczekuja od niego ze bedzie nastepca Tottiego a z takich nominacji latwo sie nie rezygnuje ... jednak futbol to nie tylko kasa ale licza sie takze przywiazanie i milosc do klubu w ktorym sie wystepuje cale zycie ... zreszta w Romie Daniele czuje sie jak w rodzinie bo jego ojciec pracuje jako trener jednej z grup mlodziezowych :D
Natomiast co do Pizzaro to po 1 finalowym meczu CI to Spal sie powinien dwa razy zastanowic nim poraz kolejny powie ze marzy o Pizzaro ... mimo ze wczesniej bylem goracym zwolennikiem Pizzaro to teraz jakos mi to przechodzi ... a wogole to bardziej prawdopodobne jest ze kiedy Grosso powedruje na San Siro to w odwrotnym kierunku uda sie wlasnie Pizzaro...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 maja 2006, 16:32

goofii pisze:Bzdura. Daniele jak kiedys tam odejdzie to napewno nie bedzie to klub z Wloch ...
Nigdy nie mów nigdy ;) Też nie chce mi się wierzyć aby mógł łatwo opuścić Romę, ale wszystko jest możliwe.
goofii pisze:bardziej prawdopodobne jest ze kiedy Grosso powedruje na San Siro to w odwrotnym kierunku uda sie wlasnie Pizzaro...
Ten transfer jest także wielce prawdopodobny, ale słyszałem, że Aguerro (ten co niby już w Atletico miał być) ma trafić na Sycylię więc sam nie wiem po co Pizarro :/

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 maja 2006, 21:13

Martin Pellegrino pisze:że Aguerro (ten co niby już w Atletico miał być) ma trafić na Sycylię więc sam nie wiem po co Pizarro

Nie. Ostatnio Zamparini powiedział, że rezygnuje z Aguero ponieważ jego cena ciągle rośnie. Zresztą Palermo to nie był by chyba najlepszy klub dla młodego Argentyńczyka. Lepiej niech idzie to wielkiego klubu i uczy się od mistrzów.
goofii pisze:Bzdura. Daniele jak kiedys tam odejdzie to napewno nie bedzie to klub z Wloch
Hmm po transferze Vieriego do Mialnu nic nie jest niemożliwe :wink:

Martin Pellegrino pisze:Niespodzianką może być powołanie młodego (17 lat) napastnika Szweda Gorana Slavkovskiego

No zawodnik ciekawy. Widziałem go tylko na jdenym filmiku (nawet nie wiem gdzie znalazłem :] ) i zadatki ma :] Może to przyszły Ibrahimovic - oczywiście ten boiskowy :P - bo i nazwisko ma nietypowo Szwedzkie :) Razem z juniorami wywalczył mistrza, więc możemy z nim wiązac pozytywne nadzieje. Oby zagrał :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 maja 2006, 19:53

Remisujemy dziś ze Siena 1-1. Oczywiście ten remis nic nie zmieni, dalej utrzymamy 3 lokatę (już do końca sezonu).
Meczu nie widziałem, więc nie wiem jak zagrali nasi, ale cieszy to że trener dał szanse kilku młodym zawodnikom. I właśnie Maa Boumsong popisał się świetnym prostopadłym zagraniem przy golu Cruza. W chłopaku drzemią spore możliwości. Zagrali także Andreolli i 17 latek Slovkovski, który sam nie mógł uwierzyć w sen o debiucie w Interze :D Czerwoną kartkę ujrzał Burdisso który ostatnimi czasy baaardzo rozczarowuje.

INTER - SIENA 1-1 (0-0)

Bramki: Cruz 61, Gastaldello 93'

Inter:12 Julio Cesar; 3 Burdisso, 2 Cordoba, 49 Andreolli, 33 Wome; 19 Cambiasso, 55 Maa Boumsong (5 Stankovic, 63'), 18 Kily González; 30 Martins (89 Slavkovski 84'), 9 Cruz (8 Pizarro 73'), 31 Cesar
Rezerwowi:1 Toldo, 13 Zé Maria , 16 Favalli, 23 Materazzi,
trener:Roberto Mancini

Siena:83 Mirante, 2 Negro, 3 Falsini, 6 Vergassola, 7 Tudor (18 Iadaresta 69'), 10 Chiesa (16 Guzman 79'), 19 Paro, 30 Molinaro, 46 Gastaldello, 75 Alberto (17 Packer 86'), 90 Portanova
Rezerwowi:14 Fortin, 5 Colonnese, 66 Legrottaglie
trener:Luigi De Canio

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 maja 2006, 14:58

Co to tylko ja prowadze temat :P

Wczoraj kolejny puchar Włoch w dorobku Manciniego :) naprawde mistrz Coppa :] No, ale więcej w temacie poświęconym meczu.

Dziś Cruz na łamach prasy domagał się powołania do kadry.
Należy mu się jak mało komu :] ostatnio jest w bardzo dobrej formie, a przez cały sezon był naszym najlepszym napastnikiem. Jednak myśle, że może być ciężko graczom Interu. Co prawda Cuchu i Burdisso są w kadrze, ale reszta (w tym Capitano) mogą mieć problemy. Wszystko przez Sorina który namieszał Pekermanowi.

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 12 maja 2006, 15:06

Capitano ma miejsce na bank. Sorin niech się patrzy na siebie bo on wcale taki dobry to nie jest :/
Cruz wielkie postepy :) oby w przyszłym seoznie również błyszczał

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 13 maja 2006, 9:09

No i niemal po sezonie - sezon ponizej oczekiwan - dobrze ze jest Puchar Włoch - ale szkoda odpadnięcia z LM pechowego z Villareal :(
mysle ze gdybysmy ich przeszli to ten półfinał juz by poprawil nastroje co nieco :)
Ogolnie mam ciezki dylemat i nie wiem co sadzic o planach Interu na kolejny sezon ...
Czy Mancini ma zostac czy odejsc ?
Jesli by mial przyjsc w jego miejce Capello to jestem za Capello - ale jak jakis cienki trener to niech lepiej zostanie w Inerze i kontynuje swoją prace - tyle ze moim zdaniem powinno po sezonie nastąpic lekkie odmłodzenie składu - najlepiej włoskimi kopaczami ...
Podziekowałbym za współprace graczom takim jak :
1) Favalli
2) Mihajlovic
3) Wome
4) Ze Maria
5) Killy Gonzales
6) Recoba

Oni poprostu nie spełniają pokładanych w nich nadzieji, są czesto kontuzjowani no i w wiekszosci juz starzy :)

Na ich miejsce dobrze by było sciągnąć solidnych obrońców - z 2
i dobrego napastnika - 1

Obronych których bym najchętniej widział u nas to 2 z Palermo - Grosso i Barzagali

Do pomocy mógłby się nadać na prawe skrzydło ofensywnie grający Esposito z Cagliari ...

A co do napadu to ciezki orzech do zgryzienia - może Tavano ? Jesli nie okaze sie zbyt drogi ?
Toni będzie raczej nie do wyjęcia - wiec moze Cassano - chociaz za nim nie przepadam - ale to chyba pod warunkiem ze trenerem bedzie Capello - jak wiadomo on jako jedyny potrafil nad nim zapanowac :)
W sumie napadzior mogl by byc w ostatecznosci zagraniczny - Nawet Ruud Van Nisterloy mogl by sie przydac :)

Forza Grnde Inter !!!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 maja 2006, 9:47

Juras_InterFan ogólnie to przedstawiłeś także moje spostrzeżenia na ten kończący się sezon. Lecz do twojej listy graczy którym należy podziękować za prace dorzuciłbym jeszcze Materazziego. Najbardziej wyróżnial się w międzynarodowym towarzystwie tym że jest Włochem, bezmyślnymi faulami i zagraniami. Młody tez nie jest. Szkoda Recoby którego bardzo cenie i gdyby nie kontuzje to pewnie grałby w pierwszej jedenastce. Może jednak ze wzgledu na Morattiego, Recoba nie odejdzie i wreszcie sie wyleczy.

Jeszcze w jednej kwestii się nie zgadzam: zatrudnieniem Capello. Jeśli Inter miałby grać w stylu jak w tej chwili Juventus(pomijając już w tej chwili wątpliwie wygrywane mecze) to ja wole co roku wygrywać Coppa Italia z Mancinim.

Mancini już coś zbudował, trzeba dac mu szanse żeby mogł to dokończyć.

FORZA INTER

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”