Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 213

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2265
Kibicuję: AC Milan

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 lis 2008, 9:49

Michał M pisze:- Sagnol (koniec kariery)
Nie czytałem nic na ten temat.Francuz rzeczywiście kończy karierę ?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lis 2008, 10:08

EnJoy's pisze:
Michał M pisze:- Sagnol (koniec kariery)
Nie czytałem nic na ten temat.Francuz rzeczywiście kończy karierę ?
Nie jest to jeszcze przesądzone, ale dość poważnie się nad tym zastanawia z uwagi na ustawiczne kłopoty ze zdrowiem. W tym roku (kalendarzowym) zagrał tak naprawdę kilka spotkań, a od czasu Euro w zasadzie nie pojawiał sie na boisku.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 lis 2008, 16:28

Do planów transferowych Michała nawet nie chce mi się odnosić, pewno i tak wszystko skończy się na Friedrichu ;d. Zobaczymy, co będzie z Hummelsem. Wypożyczenie dobiega końca w czerwcu, jednak coś tam BVB pierdziało, że chcą zatrzymać Matsa u siebie. Pewne jest to, że w przypadku pozostania w zespole van Buytena, powrót Matsa nie ma sensu. Siedziałby tylko na trybunach albo w najlepszym wypadku na ławce jak Breno. A on musi grać, tym bardziej, że w obecnym sezonie spisuje się naprawdę nieźle.
Ja dzisiaj oglądałem filmiki Riberyego na YT i przypadkowo trafiłem na jego popisy. [k****], niektóre z nich są naprawdę mistrzowskie (jak te lanie wody z dachu). Daję linki: http://pl.youtube.com/watch?v=z_zGVPmU36U&feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=k6Gm4b-5H2g&feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=d4--YKLBw94&feature=related. I na koniec największy hardkor- Breno w akcji.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 lis 2008, 8:22

olson pisze: Pewne jest to, że w przypadku pozostania w zespole van Buytena, powrót Matsa nie ma sensu. Siedziałby tylko na trybunach albo w najlepszym wypadku na ławce jak Breno. A on musi grać, tym bardziej, że w obecnym sezonie spisuje się naprawdę nieźle.
Tak samo musi grać Breno. Więc najlepiej jednak byłoby zbyć van Buytena, skasujemy za niego z pięc baniek no a o miano trzeciego obrońcy niech rywalizują Hummels i Breno. I niech wygra lepszy :) Jedyny minus ze sprzedażą van Buytena to fakt, że jest kumplem Francka (jak widać choćby z ych zajebistych filmików), no ale coż, nasz "Riesery" będzie musial ten fakt przeżyć.

Ponoć Jakub Wawrzyniak jest jednym z kandydatów na naszego lewego back-upa :lol:
http://www.mercato365.com/...rn-Munich- ... dlec.shtml

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 lis 2008, 19:07

Taka cisza po takim szlagierze, i to dodatkowo zwycięskim dla nas? :roll: Hmmm...

Wczoraj zrobilismy naprawdę duży krok w walce o mistrzostwo jesieni i - również w walce o końcowy tytuł. Tradycyjnie już na boisku Leverkusen zobaczyć można było zacięte spotkanie miedzy Bayerem i Bayernem i - też można powiedzieć prawie, że tradycyjnie :) - zakończyło się ono naszym zwycięstwem - dodajmy, zasłużonym. W kontekście końcowych meczow rundy jesiennej cieszy ten wynik, ale również wzrost formy, przede wszystkim naszego magische dreieck :D (Kloni + Franck), bo to ta trójka głównie przesądza ostatnie mecze. Ucieszyła mnie również całkiem niezła dyspozycja zawodników, którzy ostatnio glównie przesiadywali na ławie, tj. van Buytena i Ottla - obaj zagrali jeśli nie dobrze, to przynajmniej poprawnie, a w przypadku Ottla to rzeklbym nawet, że sprawiał lepsze wrażenie niż van Bommel (moze poza jednym zupełnie fatalnym podaniem w 2 połowie, z którego wyszła w miare grożna kontra aptekarzy).

A już w piątek czeka nas absolutny hit - mistrz i wicelider kontra beniaminek i lider, absolutna rewelacja sezonu Hoffenheim :!: Chociaż nawet zwycięstwo nie przesądzi w naszym przypadku o mistrzostwie jesieni, to jednak nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż odprawienie Hoffenheim z kwitkiem. Co jednak z pewnością nie będzie proste - jest to jednak dla nas ważniejszy mecz niż spotkanie 4 dni później z Lyonem.

Co do nowinek transferowych - ponoć w najbliższych dniach ma być już zaklepany transfer Tymoszczuka - już zacieram ręce :) W ostatnim okresie widywano też Paula Breitnera na meczach Schalke - od razu spekulacja o zainteresowaniu Rafinhą i Westermannem (co do tego drugiego to chyba w dalszej perspektywie, np. za 1,5 roku, kiedy skończy się kontrakt Lucio). Absolutnie nie mam nic przeciwko żadnemu z tych zawodników, zonaczymy co z tego wyniknie :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 lis 2008, 20:16

Michał pisze:co do tego drugiego to chyba w dalszej perspektywie, np. za 1,5 roku, kiedy skończy się kontrakt Lucio).
Wolę Mattsa :] pierwsze: swój, drugie: młodszy trzecie: nie grał w Schalke :wink: :P Zresztą jest też Breno, który jest wg pierwszym naturalnym zastąpcą Lucio.

Sprawa z Tymoszczukiem wydaje się być załatwiona, bo piłkarz miał przejść w ten weekend testy medyczne i doagadać się w sprawie konkraktu. Jeśli to wszystko prawda to mamy drugi zimowy trasnfer (dla przypomnienia- miało być ich nie wiecej niż 1 już dokonany :wink:).
Co do meczu z Bayerem- to wszystko potoczyło sie dobrze, daliśmy sie Leverkusen wyszaleć w pierwszych 25 minutach, a potem wzieliśmy sie do roboty i zasłóżenie wygraliśmy.
Przede wszystkim świetnie zagrał Ottl, dla mnie to cichy bohater tego spotkania. Naprawdę spora ilość odbiorów, walecznosć zadecydowały o tym, że zagrał znacznie lepiej niz niektórzy mogliby sie tego po nim spodziewać.
Co do Breitnera na Schalke. Ja myśle, że z tego pseudokulu można wyciągnąć tylko Rafinhe. On tylko coś tam prezentuje.

Hoffenheim wcale takie straszne nie jest, jakby mogło sie wydawać. Niby graja dobrze, ale już w meczu z Arminią było widać, że tej dwójki brakuje. Aż tak bardzo jak w ostatnich meczach to oni nie dominowali na boisku. Poza tym trzeba pamiętać, ze gdyby nie głupie punkty stracone z bochum i Gladbach to bylibyśmy już teraz liderami :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 gru 2008, 9:34

Akarin pisze:Wolę Mattsa :] pierwsze: swój, drugie: młodszy trzecie: nie grał w Schalke :wink: :P Zresztą jest też Breno, który jest wg pierwszym naturalnym zastąpcą Lucio.
Nie grał w Schalke, czyli nie ma "genu przegrywania" :P Ja sugeruję sie tym, że ma byc ogólnie 4 obrońców w drużynie - jesli np. za 2 lata ten kwartet stanowić mieliby Demichelis, Breno, Hummels i Westermann, to nie miałbym nic przeciwko :wink: 2 obcokrajowców i 2 Niemców to dobry układ, a zważywszy, że dobrych niemieckich środkowych obrońców jest jak na lekarstwo, to Westermann nie byłby zły.
Akarin pisze:Sprawa z Tymoszczukiem wydaje się być załatwiona, bo piłkarz miał przejść w ten weekend testy medyczne i doagadać się w sprawie konkraktu. Jeśli to wszystko prawda to mamy drugi zimowy trasnfer (dla przypomnienia- miało być ich nie wiecej niż 1 już dokonany :wink:).
Tradycyjnie czekam na stronę oficjalną, zanim zacznę się cieszyć :) Nie byłbym co prawda pewien terminu przejścia, bo ponoć Kalle sugeruje, że transfer będzie dokonany latem. Zobaczymy :wink: Tak czy inaczej, oznacza to, że ktoś z dwójki Ze - Mark znajduje się na wylocie, a sądząc po ostatnich wypowiedziach na temat Ze (całkowicie na nie zasłużył, bo gra naprawdę świetnie), to raczej jest to Mark.
Akarin pisze:Przede wszystkim świetnie zagrał Ottl, dla mnie to cichy bohater tego spotkania. Naprawdę spora ilość odbiorów, walecznosć zadecydowały o tym, że zagrał znacznie lepiej niz niektórzy mogliby sie tego po nim spodziewać.
Jeszcze co do niego - jest naprawdę niezłym uzupełnieniem drużyny i widać, że Klinsmann nie boi sie na niego stawiać w absencji van Bommela. Na przyszły rok, gdyby faktycznie wyszedł transfer Tymo i przedłużyłby kontrakt Ze, to w środku mamy: Tymoszczuka i Ottla jako bardziej cofniętych DM-ów i Ze Roberto oraz Borowskiego (względnie Hamita), jako "ósemki" - całkiem dobry układ :wink:
Akarin pisze: Poza tym trzeba pamiętać, ze gdyby nie głupie punkty stracone z bochum i Gladbach to bylibyśmy już teraz liderami :wink:
I tak jak na najgorszy start w BL od iluś tam lat jest nieźle - kto by po 5 kolejkach przypuszczał, że w końcówce rundy będziemy mieli jeszcze szanse na mistrza jesieni? 8)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 gru 2008, 18:23

No i wygraliśmy z Hoffenheim :D Łatwo w sumie nie było, ale dalismy radę - i to zasłużenie 8) Fakt, że beniaminek potrafił obnażyć nasze słabości i przez moment wynik był zagrożony, ale determinacja i naprawdę wielkie zaangazowanie Bawarczyków zostało nagrodzone.

Trochę refleksji na temat naszych zawodników - Rensing: jak zwykle niepewny przy wrzutkach (mało nie znokautował Klose w 1 połowie :roll: ), za to uratował nas w 87 min.. Także ogólnie w miarę dobrze. Obrona - świetny Lucio, bardzo dobry również Lahm (no i brameczkę zdobyl :wink: ), calkiem nieźle też van Buyten. Natomiast Oddo to jakaś katastrofa, fatalne w większościk wrzutki,w obronie też nie zapewny - bramka Ibisevicia idzie głównie na jego konto. Bez prawego obrońcy na nowy sezon ani rusz :!: W pomocy trochę gorzej niz ostatnio, głównie z uwagi na słabszą dyspozycję Francka i Ze. Schweini zupełnie cieniutko, niech on lepiej nie pcha się za granicę, bo będzie stamtąd szybciej wracał niż wyjeżdzał (jak Hildebrand...). Mam mieszane uczucia co do van Bommela, bo znów prezentował wolne tempo i częste niecelne podania, ale za to o wiele lepiej spisywał się w odbiorze no i widać było po nim, że mu mocno zależy. Może te doniesienia o Tymoszczuku tak zadziałały na naszego kapitana? :P No i atak na koniec - Toni gdyby nie bramka, to chyba wszyscy by go zrąbali - tyle niecelnych strzałów i zmarnowanych sytuacji już dawno w jego wykonaniu nie widziałem. Gdyby miał lepiej ustawiony celownik, to mogło byc i z 5:1. W każdym razie potrzeba przyjścia Gomeza staje się coraz bardziej widoczna. Tym bardziej, że Klose też zagrał słabiej niz ostatnio (chociaż zaangażowany tez mocno był).

W każdym razie ostatnie mecze świadczą o ogólnym wzroście formy drużyny (mimo ciągle widocznych braków). Wciąż w zasięgu jest mistrzostwo jesieni, a tu juz coś. Teraz jeszcze osiągnąc przynajmniej 1:1 w Lyonie w środę i będzie naprawdę nieźle :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 gru 2008, 12:19

Widze, że temat na forum cos podupada niestety. O meczu i o całej reszcie wypowiem się jutro :P a teraz tylko napiszę, bo nigdzie większych informacji nie ma, że IVICA OLIĆ po sezonie zasili szeregi FCB na zasadzie wolnego transferu. Ja jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 gru 2008, 12:40

Ebi pisze: a teraz tylko napiszę, bo nigdzie większych informacji nie ma, że IVICA OLIĆ po sezonie zasili szeregi FCB na zasadzie wolnego transferu. Ja jestem zadowolony.
A to juz pewne jest? Bo na razie oficjalna nic nie pisze, tylko Kicker i Bild cytuja Rummenigge, że się o niego staramy. Też nie mam nic przeciwko, na napastnika nr 3 jak najbardziej pasuje (i za darmo jest :) ). Do tego Donovan albo junior na czwartego. No i Poldi weg :jupi:

W ogóle apropos transferów, to Ulli stwierdził, że szaleć nie będziemy, a na pewno nie z cenami. W związku z ogólnoswiatowym kryzysem finansowym...
Także wzmocnień wielkich bym się nie spodziewał w nowym sezonie, chyba, że za kase z transferu Poldiego (np. Tymo albo inny DM).

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 gru 2008, 14:45

Nie ma co sie podniecać, bo wszystko zdementowane. Agent powiedział, piłkarz potwierdził, czyli transferu jeszcze nie ma.
I spodziewałbym się go dopiero w styczniu. Tzn, potwierdzenia, bo Ivica jak cos to przyjdzie po sezonie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 gru 2008, 20:07

Zobaczcie sobie wycenę Schweinsteigera w najnowszej "Piłce Plus".
:lol:

Pan "ekspert" mocny. Ja nie rozumiem, co tacy ignoranci robią w tym zawodzie :angry:. Pol z "GW" kiedyś ze zdumieniem nieśmiało odkrył, że Ballack nie jest lewonożny (że "potrafi strzelać z wolnych również prawą nogą"), Orłowski z PN uczynił Naldo lewym obrońcą :haha:, a teraz to...
:rotfl2:

I to są dziennikarze prasowi, tym ludziom płaci się za ich pracę grubą kasę.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 gru 2008, 21:36

A co takiego ciekawego napisali w tej pseudo gazecie?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 gru 2008, 23:28

Nie chcę wam psuć zabawy. Zobaczcie to sami...
:mrgreen:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 09 gru 2008, 23:52

dobra dobra "10" nie kupuje tej gazetki. Jesli mozesz rzuc kwote itd to sie posmiejemy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”