Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 214

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 gru 2008, 23:58

Ja zdaje się, że widziałem gdzieś jednym okiem ten artykuł. Gazetkę miałem w ręku tylko przez parę minut i nie czytałem o śwince, ale padła bodajże kwota zbliżona do 25 mln euro. Dużo się pomyliłem? :P

Tak czy inaczej, aby zweryfikować taką wycenę należałoby ją porównać z wycenami innych piłkarzy przeprowadzonych przez PN. Inaczej to bez sensu raczej.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 gru 2008, 0:03

przembal pisze:dobra dobra "10" nie kupuje tej gazetki. Jesli mozesz rzuc kwote itd to sie posmiejemy
Ja też nie kupuję.

RAZEM: 23 mln euro
prawa noga - 3
lewa noga - 10
głowa - 5
korpus - 5

Czy coś nie razi?
:rotfl:

A najlepsze jest to, że to nie jest wpadka z kategorii literówek. To zostało na dwóch stronach powtórzone.
Takich mamy fachowców.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 10 gru 2008, 0:42

i tak dobrze ze wycenili lewa noge na 10 mln a nie glowe.... no coz moze w tv lewa noga wyglada na prawa :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 gru 2008, 14:45

Wiadomość dnia:

wyceniany jak widzę przez fachowych dziennikarzy na 23 mln EUR :lol: , piłkarz zostaje jednak w Monachium :!: Mimo rozlicznych ( :?: ) ofert Bastian Schweinsteiger zdecydował się przedłużyć o 3 lata kontrakt z Bayernem (do 2012 r.). Tak więc tyle widzieli nasze wzmocnienia na prawej stronie :| Choć z drugiej strony to jakiś tam niby symbol jest i chyba mało kto wierzył w to, że odejdzie, prawda? :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 gru 2008, 15:09

Michał M pisze:Wiadomość dnia:

wyceniany jak widzę przez fachowych dziennikarzy na 23 mln EURO :lol: piłkarz
Dodaj, że lewonożny piłkarz.
:roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 gru 2008, 15:21

10 pisze:Dodaj, że lewonożny piłkarz
Tak, byłbym zapomniał :P Lewonozny, w dodatku nieźle grający głową i korpusem ( :roftl3: ), a na pewno lepiej niż prawą nogą, piłkarz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 11 gru 2008, 14:27

15 mecz bez porazki :)

w drugiej polowie wczorajszego meczu troszke nam sie szczescilo, no i nareszcie Rensing zaprezentowal sie w niektorych sytuacjach jak przystalo na bramkarza Bayernu :!: 8) fakt ze Bayern za bardzo odposcil i w niektorych sytuacjach obroncy zachowywali sie jak dzieci we mgle, ale w ogolnym rozrachunku 1 miejsce w grupie jest :mrgreen: , 4 zwyciestwa 2 remisy, brameczki 12:4(drugi rezultat na 32 druzyny), ... takze podsumowujac jest niezle :wink: zwazywszy ,ze pelnia dyspozycji i mozliwosci ,jak na moje oko ,to to jeszzce nie jest :P

ciekawy jestem losowania, z checia przywyitalbym Ballacka w rewanzu na AA :twisted:

jeszcze tylko w sobote odprawiamy szwabow z kwitkiem, liczymy na swiateczny prezent od smerfow, i wszystko wroci na wlasciwy TOR :P

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 gru 2008, 10:07

Gomez pisze:jeszcze tylko w sobote odprawiamy szwabow z kwitkiem, liczymy na swiateczny prezent od smerfow, i wszystko wroci na wlasciwy TOR :P
Było blisko :wink: Ale ogólnie nie chciałbym narzekać, bo w Stuttgarcie moglismy nawet przegrać, a przecież i Hoffenheim powinno było wygrać z "dziewiątką" Schalke. Z naszych graczy chyba uszło powietrze, było nie było ostatnio same ważne mecze i to prawie niemal ciągle co 3 dni. No i ten brak Francka - bez niego ani rusz :!:

Osobna sprawa to sędziowanie, bo błędy trójki sędziowskiej wpłynęły jednak na wynik i to może dość znacząco. Akurat kartka dla Oddo była raczej słuszna (może widział przeciwnika, może i nie), ale w 1 połowie co chwila były złe decyzje o spalonym, a już kwestia braku odgwizdania faulu Lehmanna na Rensingu przy 2:2 to po prostu śmiech na sali. Inna sprawa, że sami sobie jesteśmy winni (który to już raz w tym sezonie? :? ), bo powinnismy rozstrzygnać losy spotkania znacznie wcześniej. A tak, zabrakło nokautu i skończyło się remisem.

Generalnie jednak jest nieźle, przynajmniej jak na to jak wyglądał początek sezonu. Widać również, że drużyna gra coraz lepiej, co prawda wciąż są elementy do poprawy (liczba straconych bramek...) no i nie wszyscy zawodnicy naszej ekipy grają tak jak tego bysmy chcieli czy sie spodziewali ("wyróżniłbym" tu Demichelisa, van Bommela i Schweinsteigera). Ale - awansowaliśmy b. pewnie do 1/8 LM i mamy tyle samo punktów co mistrz jesieni w BL. A do tego, jak się wydaje, najtrudniejsze w tym sezonie mamy już za sobą :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2893

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 gru 2008, 10:23

Mam takie pytanie o Oddo, jak tam z jego dośrodkowaniami :?: Widziałem troszeczkę skrótu z "wieśniakami" i nie wyglądało to źle.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 gru 2008, 10:38

Rezus pisze:Mam takie pytanie o Oddo, jak tam z jego dośrodkowaniami :?: Widziałem troszeczkę skrótu z "wieśniakami" i nie wyglądało to źle.
Raz lepiej raz gorzej. Czasem są praktycznie idealne, czasem kompletnie do kitu. Przeciętny transfer jak dotąd :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 gru 2008, 14:53

Kontrakt Schweinsteigera potwierdzony na oficjalnej, yes, yes, yes. Co prawda zarobki Bastiana nie zostały podane do wiadomości publicznej, ale zapewne stanęło na tych 3 mln. Czyli praca agenta z rzekomym zainteresowaniem zachodnich klubów przyniosła efekt.

Hoeness przebąkuje coś o potrzebie wypożyczenia Sosy. I bardzo dobrze, przydadzą mu się regularne występy. Podobno były zapytania z Hiszpanii i Włoch, ale zainteresowane klubu nie udźwignęłyby jego pensji (btw niezłe kluby to muszą być :lol:). Wszystko ma zostać ustalone po powrocie Sosy z urlopu. I dobrze, niech odejdzie na pół roku i trochę pogra. Przy okazji okaże się, czy można na niego w przyszłości liczyć, czy od razu trzeba kogoś sprowadzić. Właśnie apropos transferów, Hoeness potwierdził zainteresowanie Marinem (yes, yes, yes) oraz jego kolegą klubowym, Baumjohannem. Bardzo nieźle. Niech dogadają Marina w zimie, a na wiosnę niech jeszcze pogra w Moenchegladbach.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 gru 2008, 15:03

olson pisze:Kontrakt Schweinsteigera potwierdzony na oficjalnej, yes, yes, yes.
Ja aż tak radością nie tryskam. Im bliżej było przedłużenia, tym gorzej grał Schweinsteiger. Jedyne co mnie pociesza, to powrót Hamita - może posadzi na jakiś czas Bastiana na ławę w 2 rundzie (po tym jak już skończy się kara Oddo) :)
olson pisze:Wszystko ma zostać ustalone po powrocie Sosy z urlopu. I dobrze, niech odejdzie na pół roku i trochę pogra.
Ja bym go nawet wypożyczył na półtora roku. Kroosa zresztą też :wink: Tak naprawde na przyszły sezon, jesli przyszedłby nowy DM a cała reszta pomocników została, to mielibyśmy: Hamita i Bastiana na prawą, Marka, Ottla, Ze i nowego DM-a na środek oraz Francka i Boro na lewą pomoc. Do tego jakiś zdolny junior (Ekici np.) i styka :wink: A Kroos i Sosa niech się rozwijają i grają jak najwięcej - na wypożyczeniach.
olson pisze:Hoeness potwierdził zainteresowanie Marinem (yes, yes, yes) oraz jego kolegą klubowym, Baumjohannem. Bardzo nieźle. Niech dogadają Marina w zimie, a na wiosnę niech jeszcze pogra w Moenchegladbach.
Marin tak, ale najlepiej w 2010 r. - będzie do wzięcia za darmo, poza tym liczę, że wtedy nastąpi zmiana naszego systemu na 4-3-3 - Marin byłby chyba lepszy w roli skrzydłowego aniżeli teraz w bocznej pomocy. Co do Baumjohanna, to chyba tylko fakt wzięcia go za darmo jest ok - przecież koles nie ma nawet podstawowego miejsca w składzie Gladbach :roll:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 gru 2008, 20:43

Ja się zajebiście cieszę z prolongaty umowy Bastiana. Potencjał ma niebywały, musi go w końcu kiedyś wykorzystać. Próbki jego umiejętności było nam dane zobaczyć chociażby na WM '06 czy w sezonie poprzedzającym imprezę. Bastian nie może cały czas grać poniżej oczekiwań, a niestety tak to jak dotąd wygląda. Miewa przebłyski, ale nie trzyma formy. Wydaje mi się, że jedną z głównych przyczyn takiej sytuacji jest brak konkurencji. On jest pewien miejsca w składzie, jakkolwiek źle by się nie prezentował, nie ma go kim zastąpić. I to właśnie trzeba zmienić. Dlatego zaklepać Marina w zimie, dać mu dograć sezon w Borussii, a od lata niech pomyka w Bayernie. Skrzydła będą mocno obsadzone, a nikt też nie będzie narzekał na zbyt rzadkie występy przy umiejętnej rotacji trenera. Na darmowego Marina nie czekałbym. Wiadomo, zapewne kontraktu z Borussią nie przedłuży (chociaż może?), a za darmochę będzie to bardzo łakomy kąsek i jakaś Chelsea czy inny Arsenal może nam go sprzątnąć, bo w ciągu półtora sezonu rozwój chłopaka może pójść hen-hen naprzód. Baumjohann to jakaś kpina, chociaż, jeżeli to ma być warunek transferu Marina, bierzemy i [ch**].

Powrót Hamita będzie wielkim wzmocnieniem. Turek w poprzednim sezonie zrobił ogromne wrażenie, szkoda, że stracił całą rundę, ale takie życie. Na wiosnę będzie w pełni sił i na pewno otworzy to przed Klinsmannem większy wachlarz rozwiązań ofensywnych. Sprawy wypożyczeń Sosy i Kroosa mają być niedługo umawiane. Bezwzględnie obu trzeba puścić, bo u nas sobie nie pograją, przynajmniej w obecnej sytuacji.

E: Czemu gupi słownik pilka.pl oznacza mi wyraz *[ch**].grajec* jako *[ch**]* :??

opamiętaj się // fieldy

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 gru 2008, 8:16

olson pisze: Na darmowego Marina nie czekałbym. Wiadomo, zapewne kontraktu z Borussią nie przedłuży (chociaż może?), a za darmochę będzie to bardzo łakomy kąsek i jakaś Chelsea czy inny Arsenal może nam go sprzątnąć, bo w ciągu półtora sezonu rozwój chłopaka może pójść hen-hen naprzód.
A ja bym czekał. Wystarczyłoby z nim się dogadać za plecami Borussii (co tam, że niezgodne z przepisami :P ), podpisać z nim jakiś "vorvertrag" i zgarnąć go w 2010 r. Teraz Gladbach zaśpiewa nam przynajmniej 10 baniek - po co tyle wydawać za rezerwowego, choćby i utalentowanego? Tym bardziej, że Hoeness stwierdził przecież ostatnio, że w czasach kryzysu trzeba trochę skręcić kurek z forsą na transfery (jakby i tak nie był zakręcony od lata...).

Na temat Baumjohanna już się odnoszę. Uznaję to za ściemę dziennikarzy. Ładny felietonik machnął sobie dziennikarzyna Sport Bildu w związku z tym :roll: :
http://www.sportbild.de//de/sportbild/g ... 00000.html

Z innych nowinek - ponoć Dortmund chce wykupić definitywnie Hummelsa i oferuje za niego 5 mln euro. Ciekawe co na to nasi włodarze? Ja bym się mocno zastanawiał, bo z jednej strony to przyjemne pieniądze za 20-latka, ale z drugiej może się jeszcze tak rozwinie, że w przyszłości będzie reprezentantem Niemiec? (a zważywszy posuchę na tej pozycji wśród Niemców to by nie było tak zaskakujące). No i do tego w 2010 r. kończą się kontrakty Lucio, Demichelisa i van Buytena i nie sądzę, żeby dało radę wszystkie 3 przedłużyć (tym bardziej, że latek wspomnianej trójce nie ubywa).

ps. chłopaki, dzięki za glosy, ale debiutantem to ja juz nie jestem :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 gru 2008, 9:53

Ile jest prawdy w tym domniemanym zainteresowaniu McGeadym ? Irlandczyk kurcze niezły jest i dobrze by było gdyby trafił do lepszego klubu.... z tym, że wyspiarze za bardzo sobie za granicami nie radzą :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”