Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2151

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 18 kwie 2019, 22:03

seba82 pisze:
18 kwie 2019, 20:32
Podobno Cristiano się wybiera(chce się wybrać) z powrotem. Prawda to?
Wiem że zacząłeś udzielać się na tym forum już po sprzedaży Milanu przez Berlusconiego i masz prawo tego nie wiedzieć/nie pamiętać. Poza tematem "Milanu" (od momentu sprzedaży klubu) w zdecydowanej większości innych wątków poziom plotek, bredni i czystego sci-fi (w którym "u siebie" od kliku lat przebijacie samego samego Lema) zawsze był na stosunkowo niskim poziomie.

Postarajmy się zachować status quo.

Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 kwie 2019, 22:04

seba82 pisze:
Bez szans.

Hazard to konieczność, bo potrzebny jest zawodnik nietuzinkowy i potrafiący być liderem. Oczywiście optymalnie byłoby kupić odpowiednika Hazarda grającego na prawym skrzydle, ale takiego piłkarza po prostu nie ma, więc wybrzydzanie nie ma sensu.

Trudno wyczuć, co zrobi Real latem, ale na podstawie tego, co dotychczas pisano i co bym sam preferował, widzę to mniej więcej tak:
- Na bramce nie ma co zmieniać. Courtois raczej będzie numerem jeden. Jak Navas chce odejść, to Łunin może być drugim bramkarzem.
- Prawa obrona bez zmian (Carvajal i Odriozola).
- Środek obrony - Ramos i Militao to pewniacy. Na ten moment mimo plotek nie widzę odchodzącego Varane'a i on będzie trzeci. Gdyby jednak się uparł, to na pewno można na nim zarobić bardzo dobrze, a następcą musiałby być raczej ktoś spośród trójki Van Dijk, Koulibaly, Skriniar, de Ligt. Ciężko będzie o taki transfer. Vallejo na pewno odejdzie. Ja bym chyba sprzedał też Nacho. Ma za sobą bardzo słaby sezon i niczego nie wniósł do drużyny, a graczem na niepodważalny pierwszy skład nigdy nie będzie. Niech idzie w ślady Albiola do klubu na poziomie Napoli. Na ławkę można za niego nawet odkupić z Espanyolu Hermoso, choć można pomyśleć też nad innymi opcjami. Zakup bez ryzyka dla Realu. Ma dobry sezon, myślę, że może jeszcze zrobić krok do przodu. Jak się nie sprawdzi to bez problemu uda się odzyskać zainwestowane środki.
- Lewa obrona prawdopodobnie pozostanie bez zmian (Reguillon musi grac więcej), choć szczerze mówiąc, przy naprawdę dobrej ofercie sprzedałbym Marcelo... gdyby na rynku był ktoś dobry. A nie ma i trzeba poczekać na powrót Achrafa (Theo raczej nie zostanie).
- Defensywny pomocnik to pozycja, gdzie może się coś zmienić. Casemiro to raczej pewniak do zostania. Ja bym zostawił Llorente, który moim zdaniem jest bardzo dobry i daje więcej płynności w grze niż Casemiro, tylko potrzebuje regularności, ale Zidane chyba na niego nie postawi. A jeśli nie postawi, to będzie pole do dyskusji. Ja nikogo lepszego i dostępnego na rynku nie widzę, chyba że ten NDombele (pewnie drogi).
- Środek pomocy - Kroos, Ceballos, Valverde jak dla mnie zostają. Modricia bym sprzedał. Może jeszcze będzie w lepszej formie przy sezonie niepoprzedzonym Mundialem, ale jak to kiedyś w FM-ie pisali, prochu już chyba nie wymyśli. Poza tym po prostu ktoś moim zdaniem musi zrobić miejsce dla gracza o innym profilu, a musząc wybrać wolę sprzedać Chorwata niż młodszego Kroosa. Real potrzebuje według mnie pomocnika, który w fazie konstruowania akcji wychodzi wyżej, strzela bramki i zalicza więcej asyst. Modric i Kroos w formie to świetny duet, ale obaj grają za głęboko, co jest główną przyczyną grania na wrzutki. Niestety Pogba za taką cenę, jaką trzeba by za niego zapłacić, mnie nie przekonuje. Dla mnie to idealny przykład gracza "przereklamowanego". Czyli Eriksen? Innego pomysłu nie mam. Pytanie, co z Isco. Liderem nigdy nie będzie przez mentalność i styl, a jeśli odejdzie, to w sumie po kupieniu jakiegoś cracka za Modricia spróbowałbym dać szansę na przebicie się Odegaardowi. Dodatkowo Real pewnie zarobi na Jamesie, w którego pozostanie nie wierzę, choć byłby przydatny.
- Skrzydła - Dojdzie Rodrygo i oby Hazard (nie chcę myśleć o alternatywach, ale jeśli to Mane?). Zostaną Asensio i Vinicius. Bale musi odejść. Ja bym sprzedał też Lucasa Vazqueza. To typowy gracz, który nie dorasta do tego poziomu. Skrzydłowy, który nie ma jakości, a argumentem na jego obronę wciąż jest to, że biega. Jeśli uznamy, że ktoś jeszcze tu jest potrzebny na ławkę, to nawet taki Pablo Sarabia byłby dużą zmianą na plus w porównaniu z Vazquezem, ale to raczej zbędny transfer. Tym bardziej że klub zainwestował w Brahima.
- Atak - nie wierzę w sprzedaż Benzemy, zwłaszcza teraz, gdy nareszcie jest w bardzo dobrej formie. Nowy napastnik to jednak konieczność i to napastnik, który wniesie coś znaczącego. Odpadają pomysły typu Raul de Tomas czy kolejny sezon z Mariano (szkoda tych jego ciągłych urazów). Jak dla mnie na mało ciekawym rynku napastników kandydatury są tylko dwie. Mauro Icardi i Luka Jovic. Chyba nawet wolałbym Serba. W kandydatury typu Nicolas Pepe nie wierzę. Griezmann też do Realu nie przejdzie.

Czy to brzmi jak rewolucja? Chyba nie, ale potrzebne są trzy grube transfery - skrzydłowy i lider ofensywy (Hazard), napastnik poważnie walczący o pierwszy skład, mogący grać w 4-4-2 razem z Benzemą i dający bramki (Jovic?) oraz pomocnik z dobrymi statystykami goli/asyst (Eriksen?). Reszta to kosmetyka i uzupełnienia, choć liczę, że ten Rodrygo da od siebie coś ekstra tak jak Vinicius.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 kwie 2019, 22:20

Inferno pisze:
18 kwie 2019, 22:03
seba82 pisze:
Wiem że zacząłeś udzielać się na tym forum już po sprzedaży Milanu przez Berlusconiego i masz prawo tego nie wiedzieć/nie pamiętać. Poza tematem "Milanu" (od momentu sprzedaży klubu) w zdecydowanej większości innych wątków poziom plotek, bredni i czystego sci-fi (w którym "u siebie" od kliku lat przebijacie samego samego Lema) zawsze był na stosunkowo niskim poziomie.

Postarajmy się zachować status quo.

Bez odbioru.
Nie wiedziałem, że Berlusconi sprzedał klub w 2013 roku.
Co do poziomu bredni prasy hiszpańskiej i włoskiej to moglibyśmy porozmawiać, ale po Twoim wyrazie twarzy widzę, że nie byłaby to konstruktywna rozmowa, więc faktycznie zachowajmy status quo.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 18 kwie 2019, 23:06

seba82 pisze:
18 kwie 2019, 22:20
Co do poziomu bredni prasy hiszpańskiej i włoskiej to moglibyśmy porozmawiać, ale po Twoim wyrazie twarzy widzę, że nie byłaby to konstruktywna rozmowa, więc faktycznie zachowajmy status quo.

Pozdrawiam.
Ocenianie po avatarze, grubo... Pomyliłem Cię z MK92 (duża wiedza Milanie, podobny poziom wypowiedzi) - zdarza się najlepszym, sorry.

Mimo wszystko to niczego nie zmienia i nie wiem co ma do tego poziom prasy włoskiej, hiszpańskiej,angielskiej czy nawet włoskiej? Gdyby nie Ty, pewnie ten "news" nawet nie zaistniałby na tym forum, mimo że prawie każdy sympatyk jakiekolwiek hiszpańskiej drużyny go widział. W porównaniu do tematów włoskich, tu poza "gran derbi" (i to nie zawsze) nie ma "gównoburz" na klika stron jak to się dzieje u Was przy byle okazji - i tego się trzymajmy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 kwie 2019, 23:11

Inferno pisze:
seba82 pisze:
18 kwie 2019, 22:20

Pozdrawiam.
Ocenianie po avatarze, grubo... Pomyliłem Cię z MK92 (duża wiedza Milanie, podobny poziom wypowiedzi) - zdarza się najlepszym, sorry.

Mimo wszystko to niczego nie zmienia i nie wiem co ma do tego poziom prasy włoskiej, hiszpańskiej,angielskiej czy nawet włoskiej? Gdyby nie Ty, pewnie ten "news" nawet nie zaistniałby na tym forum, mimo że prawie każdy sympatyk jakiekolwiek hiszpańskiej drużyny go widział. W porównaniu do tematów włoskich, tu poza "gran derbi" (i to nie zawsze) nie ma "gównoburz" na klika stron jak to się dzieje u Was przy byle okazji - i tego się trzymajmy.
Może dlatego, że hiszpańskie tematy są praktycznie martwe? O większości spotkań nawet nie ma małej wzmianki.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 kwie 2019, 23:12

Jaka liga takie zainteresowanie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2343

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 18 kwie 2019, 23:38

nie jest to najbardziej blyskotliwy przytyk, jaki w zyciu czytalem. zwlaszcza z klawiatury fana calcio

co do przywiazywania irracjonalnie duzej uwagi plotkom w temacie serie a, zwlaszcza milanu wypowiadalem sie juz kilka razy. no z jednej strony takie zainteresowanie klubem niektorych forumowiczow moze budzic podziw, ale z drugiej wystarczy cofnac sie o pol roku czy rok wstecz i robi sie smiesznie, jak sie widzi jak duzo czasu i dyskusji odnosilo sie do 'pewnych' informacji, ktore raz za razem okazywaly sie wyssane z palca

fanow chocby barcelony na forum nie brakuje, po prostu kazdy sledzacy pilkarskie media dluzej niz miesiac zdaje sobie sprawe, ze wiarygodnosc wiekszosci zrodel jest minimalna, a strony w kilku sportowych gazetach wydawanych codziennie trzeba czyms zapelniac, ot cala filozofia, wiec robi sie kompletne football-fiction. moglbym wrzucac newsy o hazardzie w fcb, wczesniej o podchodach pod kane'a czy rashforda bo i takie sie pojawiaja, tak jak ozob sobie wrzuca o mbappe, de ligcie czy joao felixie w juve, ale dopoki pare rzeczywiscie wiarygodnych zrodel nie powtorzy tej samej informacji, to szkoda klawiatury

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 19 kwie 2019, 14:07

Spekuluje się, że Real chce przeznaczyć 500 mln na transfery ale w to raczej są wliczone kwoty jakie Królewscy nabędą za sprzedaż konkretnych zawodników.
Przykładowo mówi się, że Bale ma odejść do Manchesteru Utd i tu dość mocno pojawia się temat wymiany za Pogbę - ja akurat nie jestem fanem Pogby i uważam, że na dzisiaj ciekawszą opcją wydawał by się Rashford lub Lukaku chociaż Belg ma jeden problem, nie strzela drużynom z topu.

Lepiej poczekać na konkrety bo obecnie przewala się pełno nazwisk jakie miałyby pojawić się w Madrycie a jedyny konkretny zawodnik jaki prawodpodobnie jest tu pewniakiem to właśnie Eden Hazard a reszta to czyste spekulacje i domysły.

Co do Neymara to nie przesadzajmy, piłkarz jest to genialny i nadal uważam, że obok CR7 i Messiego najlepszy zawodnik na Świecie chociaż do tej ekipy można powiedzieć, że dołączył już Mbappe. Neymar sportowo popełnił duży błąd przechodząc do PSG a do tego jeszcze trapią go kontuzje. Umówmy się, gdy gra i jest w pełni formy, to jest genialny ale obecnie kiedy tyle czasu spędza kontuzjowany a później jeszcze musi odbudować formę to nie ma się co dziwić, że jest w cieniu Mbappe
Statystyki Neymar dla PSG ma naprawdę dobre bo w ich barwach zagrał 53 mecze i strzelił 48 bramek notując przy tym też 27 asyst. Gdyby nie kontuzje, to by jego nazwisko tak nie bladło. Problemem Neymara jest jego Ojciec jaki nie dba o rozwój sportowy syna ale o hajsy i robi wszystko by synek miał jak najlepszy kontrakt pod względem finansowym dlatego też obecnie negocjuje nową umowę z PSG. Neymar ma obecnie 27 lat a obecna umowa mu się skończy gdy będzie w ok. 30 lat.
Umówmy się. Neymar jest udupiony. PSG go nigdy nie sprzeda a gdy walnie mu 30-stka, to może pójdzie 2-3 sezony pograć do jakiegoś klubu ale trudno mówić, że to może być jakiś topowy zespół patrząc, że już będzie miał trójkę z przodu. Najlepszym wyjściem dla niego będzie zwyczajnie już zostać w PSG i wydoić od szejków jak najwięcej hajsu bo sportowo raczej już marne szanse by coś osiągnął. Jakoś nie wierzę w ten hajsowy projekt PSG a także nawet w indywidualne nagrody Neymara.
Szkoda, bo uważam, że Neymar to zawodnik z nie gorszym potencjałem od CR7 czy Messiego ale przypomina mi się tu trochę kariera Ronaldinho aczkolwiek ten mimo swojego idiotycznego podejścia coś tam ugrał, Neymar nie. Ronaldinho z resztą to w moim odczuciu zawodnik jaki umiejętnościami przebijał CR7 czy Messiego ale jest styl życia zniszczył mu karierę, ciągłe imprezy, buntny charakter i jako sportowiec zaczął się staczać a gdyby posiadał te ambicje i sportowe podejście CR7 to prawdopodobnie moglibyśmy mówić o nim jak o zawodniku wszechczasów.

Dla Neymara jest jeden ratunek, ucieczka już teraz z PSG ale Ci mu na to nie pozwolą, to naprawdę jakaś kosmiczna oferta musiała by się pojawić. PSG w sumie jest również zainteresowane Garethem a także Varanem teoretycznie Real ma karty przetargowe za Brazylijczyka czy również Mbappe i na upartego mogli by np. wsadzić Garetha/Varane +150-200 mln za Neymara lub Mbappe. Umówmy się Real potrzebuje kogoś kto podniesie morale zespołu na boisku i pewność siebie zawodników, bo Cristiano Ronaldo miał tą cechę, że jak on grał, to cała reszta zespołu także rosła i też był zawodnikiem jaki gdy nie szło, brał ciężar gry na siebie pokazując reszcie, że nie ma co się poddawać. Dziś nie ma w zespole takiego zawodnika jaki by tak wpływał na zespół. Jest Sergio Ramos ale on siedzi na tyłach, to nie jest zawodnik jaki będzie brał na siebie ciężar strzelania goli czy rozgrywania akcji.

Hazard jest zawodnikiem przebojowym jaki ma to parcie ale czy jest zawodnikiem jaki charakterem zbuduje pewność siebie reszty zespołu, że gdy on będzie na boisku to wiara w sukces będzie większa? Tego bym nie był taki pewien. To zawodnik jaki na pewno będzie wzmocnieniem ale nie takim crackiem jakiego obecność na boisku dla wszystkich będzie robić różnicę. Obecnie miało jest zawodników jacy by potrafili tak wpłynać na zawodników i tak wyrobionych nazwiskach i tutaj niestety mozna mówić tylko o tej czwórce czyli Mbappe, Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

Jest inna kwestia. Ponoć Salah chce odejść z Liverpoolu a już chęć na niego wyraził Juventus. Może tu jest też ciekawsza opcja niż Neymar? umówmy się Salah pod względem chrakteru jest zawodnikiem bardzo dojrzałym a jedyny jego minus to ramadan ;)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 kwie 2019, 16:12

Inferno pisze:
18 kwie 2019, 23:06
Ocenianie po avatarze, grubo...
Racja, głupie to było, sorki.
moody90 pisze:
18 kwie 2019, 23:38
ale z drugiej wystarczy cofnac sie o pol roku czy rok wstecz i robi sie smiesznie, jak sie widzi jak duzo czasu i dyskusji odnosilo sie do 'pewnych' informacji, ktore raz za razem okazywaly sie wyssane z palca
Nie mój drogi, oddzielmy dwie sprawy: newsy wyssane z palca a newsy np: o Ibrze czy Fabregasie, które nie były wyssane z palca, bo za dużo dobrze poinformowanych zazwyczaj ludzi o tym pisało. Różnica jest taka, że Gazidis zmienił kierunek polityki transferowej i temat obu upadł, co potwierdziło późniejsze zachowanie wobec Higuaina, którego prowodyrem był właśnie Gazidis(o tym te same źródła też pisały i to dużo wcześniej).
Zmiana decyzji "jednak nie chcemy już tego gracza, idziemy gdzie indziej" to coś zupełnie innego od bomby prasowej, która nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości.

To, że klub interesuje się pewnym piłkarzem a na końcu decyduje się zakontraktować innego to nie oznacza, że zainteresowanie tym pierwszym było wyssane z palca. Niektórzy jednak tak podchodzą do sprawy.

Leonardo ma na oku 6-7 skrzydłowych, jako potencjalne wzmocnienie. Wszyscy wiedzą, że choruje na Evertona(najlepsze źródła z Brazylii to potwierdziły, i nie tylko), jeśli jednak City dobrze zapłaci i piłkarz nie trafi do Milanu to co? Wyssane z palca było?
To tak nie działa. :wink:

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 20 kwie 2019, 9:38

Morrow pisze:
18 kwie 2019, 20:37
W obecnej sytuacji Realu, powinni na niego wywalić i 200 milionów jeśli będzie trzeba.
Wiem, że rynek kompletnie oszalał w ostatnich latach, jednak 100 baniek to Eden jest wart w "normalnych warunkach" przy swoich 28 latach, a nie na rok przed końcem kontraktu.

Dla mnie 50 byłoby i tak prezentem dla Chelsea, ale Perez moze chcieć zapewnić Zizou komfortowe warunki i zbierze mu wybrańców przed rozpoczęciem pretemporady, więc nie będzie liczył się z pieniedzmi i wywali na Belga sporo więcej (tym bardziej, że warunki kredytu na stadion są dla klubu bardzo dobre i nie ograniczają go na rynku transferowym)

Kluchman właściwie napisał wszystko co napisałbym w temacie potencjalnych transferów, co najlepsze, to mimo wszystko nie wygląda na rewolucję, bo Real ciągle ma świetnych graczy.

Na rynku transferowym większym wyzwaniem może być dobra sprzedaż obecnych graczy (Bale, Kova i pewnie James/Isco, Mariano, Vasquez, Keylor, może Llorente (wypozyczenie) , Nacho).

Ciekawy jestem tego Luki Jovica, widziałem tylko kompilke o chlopak ma wszystko, bo obie nogi, glowa, podanie, spryt, ale to tylko kompilki :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 kwie 2019, 10:39

50 mln to prezent dla Chelsea :D ja na miejscu Chelsea za taki prezent to bym przytrzymał Hazarda do końca kontraktu. Prezent lol.. W takim razie takiego Kovacicia to powinni za 10 mln puścić.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 kwie 2019, 10:45

Jeśli Perez w kwestii transferów kieruje się podobnymi zasadami jak tylerdurden, to nie dziwie się, że od kilku lat kwestia wzmocnień w białej części Madrytu wyglada jak wyglada.

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 20 kwie 2019, 11:32

League pisze:
20 kwie 2019, 10:39
W takim razie takiego Kovacicia to powinni za 10 mln puścić.
rok temu gdy kovavcic szedl do chelsea pisalem ze to jest mega kaszalot, jeden z bardziej przereklamownych pilkarzy. nikt nie potrafil wymienic chocby jednego dobrego meczu jaki rozegral w madrycie, bo takowego nie bylo. dzis kibice chelsea moga przybic sobie ze mną piątki (nie te piatki z mediolanu). kovacic powtorzyl to co prezentowal w hiszpanii. chelsea to w ogole jest klub ktorych madryd goli jak ciezkich frajerow. najpierw wcisneli im morate za ponad 80mln teraz kovacicia. brakuje tylko zeby abramovic oddal hazarda za kovacicia :rotfl:

co do hazarda, moja opinia jest taka: kazda suma ponizej 150mln bedzie przerobieniem abramiovicia na mielonego frajera. nie jest istotne ze belgowi zostal rok kontraktu, tutaj powinna dzialac zasada: chcecie czekac? czekajcie. levy za eriksena pilkarza 74x slabszego krzyknie ze 120mln i watpliwe aby zszedl z ceny.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 kwie 2019, 12:29

tylerdurden pisze:
20 kwie 2019, 9:38
Wiem, że rynek kompletnie oszalał w ostatnich latach, jednak 100 baniek to Eden jest wart w "normalnych warunkach" przy swoich 28 latach, a nie na rok przed końcem kontraktu.

Dla mnie 50 byłoby i tak prezentem dla Chelsea, ale Perez moze chcieć zapewnić Zizou komfortowe warunki i zbierze mu wybrańców przed rozpoczęciem pretemporady, więc nie będzie liczył się z pieniedzmi i wywali na Belga sporo więcej (tym bardziej, że warunki kredytu na stadion są dla klubu bardzo dobre i nie ograniczają go na rynku transferowym)
Czyli co, z racji tego, że Hazard chce do Realu, ma 28 lat i rok do końca kontraktu, Chelsea powinna się ukłonić przed Realem, ładnie go zapakować i podziękować jak cokolwiek dostaną? Dziwne, że Real nie był tak wspaniałomyślny jak opychali Moratę.

To brzmi trochę jak obrażanie się na to, że ceny benzyny poszły w górę oraz krzyczenie, że zapłacisz 3.00 za litr i powinni Ci być za to wdzięczni. Proste, chcesz to tyle płać, tylko daleko na tym nie zajedziesz. Pewnie, Real może nie chcieć się dostosować do panujących standardów na rynku, Ajax pokazuje, że można choć w przypadku Królewskich raczej nie dojdzie do powielenia schematów z Amsterdamu. Za 80 baniek w ostatnim czasie kupowano Kepę i Lucasa Hernandeza, a mówimy o jednym z najlepszych piłkarzy świata o sprawdzonej marce. Realia są takie, że Higuain poszedł za 90 milionów, Coutinho za 135 a Neymar za 222 bańki. Uważam, że Hazard jest od wszystkich tych graczy lepszy. Real potrzebuje lidera i nowej gwiazdy po odejściu Cristiano, lepszego materiału od Belga nie znajdą. Pewnie, mogą się obrazić i powiedzieć, że oni nie będą w tym szaleństwie uczestniczyć, tak jak robił to do tej pory np. Bayern (już się zreflektowali) ale akurat we współczesnych realiach rynku, 100 milionów za Hazarda, przy obecnych potrzebach Realu, brzmi jak promocja.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8353

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 kwie 2019, 12:35

30 mln za Hazarda - to jakiś kosmos, co ja czytam.

Chelsea nie musi na sile puszczać teraz Belga, to Real go chce. Gość jest topem topów i dodatkowy rok Belga s składzie wart jest kosmicznych pieniędzy, a to nie rok 2010, by kwoty w okolicach 100 mln powodowały zawrót głowy. Za 30 mln to można sobie kupić Kovacicia na rok przed końcem umowy, ale nie takiego gracza jak Hazard :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”