Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 218

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 sie 2006, 1:30

Sero w Interze gra na lewej stronie :?: Nawet nie wiedziałem :P

Inter mimo braku kilku zawodników powinien sobie poradzić z 2 ligowym klubem i dać przykład Starej Damie bo przecież oni będą teraz co tydzień rozgrywać takie mecze :lol: Ale do sezonu jeszcze czas i myśle że Inter dziś miał tylko słabszy dzień.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 sie 2006, 1:34

Sero pisze:
Tylko Dacourt z letnich transferów wystąpił
Czekamy na pełną kadre 8)

FORZA INTER
Tylko Dacourt?Ja tam chyba jeszcze widzialem Maicona :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 sie 2006, 9:54

Łukasz_ pisze:Ale do sezonu jeszcze czas i myśle że Inter dziś miał tylko słabszy dzień.
Na razie to Inter (ci piłkarze którzy w wczoraj grali) ma słabe dni od początku przygotować, praktycznie żadnego dobrego meczu nie rozegrali. Nawet ten wygrany z Porto był beznadziejny w ich wykonaniu :roll: Dzisiaj jednak Inter łączy się i mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej :wink:

Dzisiaj 25 rocznica śmierci Angelo Morattiego – legendarnego prezydenta Interu – ojca Massimo Morattiego.

Obrazek
Angelo Moratti i Helenio Herrera

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 12 sie 2006, 10:18

Ciekawe czy będzie jak co roku i Massimo Moratti wydał wielkie bańki a Tu sie okaże, że Roma zdobędzie Scudetto po tym jak nie zrobiła wielkich transferów.

Na kupili 2 Napastników i nie maja co zrobic teraz z Oba Oba, Recobą i Julio Cruzem.

2. Sprawa jest taka. Ci piłkarza są bardzo dobrzy tylko może ten trener jest za slaby. Wczoraj poprostu nie grali nic a sezon sie wielkimi krokami zbliżą... Początek jest zawsze ważny a Tu formy nie widać.

Chłopaczek - Tylko WIDZAILES Maicona bo zeby cos zagrał jakis rajdzik to ja tam nic nie widziałem cały czas miał problem z przyjęciem piłki a De Zerbi robil go jak chciał......

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 sie 2006, 11:07

Ale nie mieszajmy sparingów do meczów ligowych. Mecze o punkty to wiadomo inne podejście, inna gra i walka na 100%.

BartekTS pisze:Tylko WIDZAILES Maicona bo zeby cos zagrał jakis rajdzik

Miał jedno odważne wejście w pole karne z Juve i strzał ;)

Zico_FCI pisze:Dzisiaj 25 rocznica śmierci Angelo Morattiego – legendarnego prezydenta Interu – ojca Massimo Morattiego.

Legenda, zawsze będzie wspominany. Pod jego prezydenturą zdobyliśmy dwa puchary mistrzów, puchar Interkontynentalny i 3 mistrzostwa. Wielka postać naszego klubu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 sie 2006, 12:08

Akurat Maicon był chyba naszym najlepszym zawodnikiem na tym turnieju. Co innego Pizarro który ostro dawał ciała i już chyba widomo, że raczej nie wygryzie ze składu Vieiry.
Chociaż do sezonu jeszcze sporo czasu i może odzyska formę – oby :)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 sie 2006, 20:09

Zico_FCI pisze:Chociaż do sezonu jeszcze sporo czasu
Wcale nie tak dużo. Trochę się zmartwiłem, że nie wygraliśmy bądź co bądź z drugoligowcami :/ Na papierze skład wygląda bardzo imponująco, ale wiadomo, że wszystko zweryfikuje boisko. W tym momencie nasuwa mi się pytanie... trochę wcześnie, ale jednak... czy takim zawodnikom jakich mamy w tym momencie nie jest potrzebny jakiś doświadczony trener, który wykorzysta CAŁY potencjał jaki dzremie w chłopakach. Jest jeszcze za wcześnie na takie dywagacje, ale już te mecze towarzyskie nie napawały opymizmem. Manciniego oczywiście będziemy rozliczać po sezonie (jeśli oczywiście dotrwa na ławce trenerskiej do jego końca ;) ).

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 15 sie 2006, 13:06

no wlasnie moze mamy za duzo gwiazd w zespole i mancio nie bedzie sobie umial poradzic z taka paczka moze np dostatecznie wkurwi zawodnikow jak zamiast grosso na lewej obronie bedzie wystepowal cesar mimo ze bedzie gral calkowity piach(wiem ze to pomocnik ale...)mysle ze nawet mancio nie bedzie tak glupi zeby trzymac fabio na rezerwie ale to byl tylko taki przyklad na co stac roberto i czym moze popsuc ten zespol

2WP //maestro

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sie 2006, 13:33

Zaraz, zaraz przecież w tamtym sezonie narzekaliśmy, że nie ma gwiazd, że wszystkie porażki spadają na barki Adriano, a ten nie umie sobie z tym poradzić. Nagły niepokój Internisci ? Ja tam mówie poczekamy na kilka kolejek sezonu i ocenimy nasz zespół. Mecze sparingowe są od próbowania nowych schematów i taktyk, a do tego tam nie gra się na 100%. Pozatym w tych meczach nie zagrali wszyscy nowi - Ibra, Crespo, Grosso, Vieira, do tego Matrix i Figo byli na wakacjach ... wszystko się poskleja i miejmy nadzieje będzie jak najlepsze. Wierze w Manciniego.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 sie 2006, 13:38

Myśle, że przesadzacie. Jeszcze się sezon nie zaczał, a juz spekulacje: Mancini sobie nie poradzi, Mancini bedzie stawiał na swoich pupili, Mancini popsuje zespol. To jest jednak prawda, ze jak kibice Interu nie narzekaja to jest chyba cos nie tak. Poczekajmy do meczów o stawke z ocena.

Jakby nie patrzeć to kilku graczy Interu ma za soba mundial i sa w różnych etapach przygotowań. Materazzi, Grosso, Cambiasso, Burdisso, Figo, Vieira, Adriano, Crespo, Cruz, Ibrahimovic, Stankovic. Poza Burdisso raczej kazdy ma wielki szanse na pierwszy skład, a wiekszości maja to być postacie wiodace na boisku. Jedyne co mnie niepokoi to formacja ataku. Mamy dość specyficzny atak, który nie gwarantuje wielkiej ilości bramek. Gwarantuje raczej czeste konflikty. Najblizej wylotu jest chyba Oba, co tez jest dziwne. No, ale teraz to ja panikuje czyli wszystko jest OK.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 sie 2006, 13:39

Sero pisze:Wierze w Manciniego.
Właśnie o to chodzi, że ja już przestałem jakiś czas temu. Teraz mamy naprawdę mocny zespół i jeśli czegoś nie wygramy to może w przyszłym sezonie się lekko rozsypać. Jeśli tak się stanie to głównie będzie to wina Mancio. Wiem, że należy zaczekać, ale jeśli Crespo jest gwarantem strzelenia 20 goli w sezonie tak Mancio nie gwarantuje na dzień dzisiejszy nic. Dla mnie jest to jedyna wielka niewiadoma tego sezonu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sie 2006, 13:53

Czy Mancio jest niewiadomą ? Raczej nie. Z pupili został tylko Cesar, a pozanim grają sami piłkarze z którym Mancini nie spotykał się w jednym klubie jako piłkarz. Jedynym problemem będzie pozklejanie nowych piłkarzy ze starymi.

Z kolei wielką niewiadomą będą napastnicy. Wiemy jaki sezon mieli Zlatan i Adriano, Crespo nie był podstawowym piłkarzem Chelsea, Recoba co mecz to nowa kontuzja, Oba Oba raził nieskutecznością nawet w sytuacjach sam na sam, a jedynym który może go zapisać na plus jest Cruz, który teraz ma spore szanse na odejście. Jeśli oni nie będą w formie to nawet Hiddink tu nie pomoże. Wiele mówi się o przygotowaniach do sezonu, które nie powiem są ważne, ale jeśli kilku na początku rozgrywek nie będzie miało takiej formy jakiej byśmy oczekiwali to i tak w trakcie sezonu powinna ona przyjść. Przecież forma z miesiąca przygotowawczego nie będzie utrzymywała się przez cały rok. Dlatego wszystkiego na trenera nie można zganiać.

Pewny z Mancinim będzie za to puchar Włoch :P

pozdro

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 sie 2006, 14:23

Babel pisze:Najblizej wylotu jest chyba Oba, co tez jest dziwne.
A co w tym dziwnego ? Mało razy na niego narzekaliśmy ? że się cofa w rozwoju, że nie strzela, że żaden z niego napastnik ? A teraz kiedy ma odejść to wszyscy zaczynają go kochać. Dla mnie lepiej, że on ma odejść niż na przykład Cruz, który nie narzekając, z ławki może lekko 10 bramek w sezonie strzelić, czyli więcej niż Oba – z założenia podstawowy napastnik w poprzednim sezonie. Crespo też raczej nie będzie płakał jak od czasu do czasu usiądzie na ławce a bramki umie strzelać jak mało kto i sądzie, że właśnie takiego Crespo zabrakło nam najbardziej w poprzednim sezonie. Inna historia to Zlatan, ż którego transferu nie jestem zachwycony. Nie obawiam się o jego formę sportową ale raczej o tą psychiczną. Boję się, że mogą się przez niego w drużynie zrodzić jakieś konflikty. Wydaje się że Szwed nie bierze w ogóle po uwagę czegoś takiego, że nie będzie nr. 1 w ataku. Wystarczy przeczytać z nim wywiad gdzie powiedział coś takiego: „ nie zastanawiałem się który napastnik Interu najlepiej pasował by do grania ze mną”. Jeśli chodzi o niego to możemy się naprawdę wszystkiego spodziewać. Ale jeżeli strzeli więcej goli niż w ostatnim sezonie Oba (13 we wszystkich rozgrywkach) i nie doprowadzi do żadnego konfliktu to będę zadowolony. Myślę, że najbliższe sparingi z Majorcą i Stopingiem w jakiś stopniu odpowiedzą nam na pytanie- jak zamierz Mancini ustawić zespól w najbliższym sezonie. (według mnie będzie to 4-3-3 :wink: )

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 sie 2006, 15:18

Zico_FCI pisze:A co w tym dziwnego ?
Choćby dlatego, że drugiego tak szybkiego i silnego zawodnika może ze świeca szukac i nie znaleźć. Cofa się w rozwoju? Polemizowałbym. Brakowało mu skuteczności. Zgadzam się, ale w przypadku zawodnika który jeszcze jest młody, stwierdzenie że się cofa w rozwoju to chyba zbyt odważna teza. Na pewno ławka w tym sezonie nie ułatwi mu powrotu do formy. Wypożyczenie Martinsa do innej ligi to tez jest ciekawy pomysł na rozwiazanie tej sytuacji. Sytuacja Martinsa przypomina troche Frankowskiego. I skomentuje to podobnie jak Beenhakker nie wszystko dzieje się w nogach, ważna jest tez głowa. Ktoś musi odblokować Obe.
Jak dla mnie to odejśc powinien Chino. Jakos nie chce mi się wierzyć, że bedzie w stanie wytrzymac cały sezon bez kontuzji. Mamy za dużo napastników, którzy maja trudny charakter, podbni sa parametrami i charakterystyka gry. Dlatego Oba musi zostać.

Co do konfliktów w ekipie to myśle, że jak bedzie im wychodziła wspołpraca na boisku to nie powinni ich byc zbyt duzo. Duza w tym rola Manciniego.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sie 2006, 17:01

Babel ale te argumenty, które wymieniłeś miały skutkować już od 1-2 lat, a tu Oba Oba ciągle stoi w miejscu. Cofać się nie cofa w rozwoju, bo tak się chyba nie da, ale napewno się zatrzymał i teraz kiedy przyszli Crespo ze Zlatanem Martinsowi będzie dwa razy ciężej pokazać się z dobrej strony. Na wypożyczenie nie pójdzie, bo nie chce więc pozostaje tylko sprzedaż o ile nie chce się marnować na ławce. Zgadzam się z Zico, co do Cruza. Ten wchodząc z ławki gwarantuje przynajmniej 10 goli w sezonie, a ile Oba może zagwarantować będąc podstawowym piłkarzem ? Co do Recoby to Babel masz racje, Chino powinien odejść, a 5 napastnikiem powinien być jakiś junior np. Momente.

Zico_FCI pisze:4-3-3

Jeszcze zobaczymy jak Mancio zagra w najbliższych spraingach, ale ja pozostaje przy 4-4-2 :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”