Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 225

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2009, 18:58

Nie chodzi mi o samego Beumjohana, bo wiem, że jest on utalentowany.
Nie jest on na ten moment lepszy od żadnego naszego pomocnika (no moze od Ottla). Chodzi mi o klasę zawodnika. Bo on na razie jej nie ma i dopiero sobie ją wyrabia i może ją wyrobić w Bayernie. A my potrzebujemy gotowego zawodnika, ktory nie musi zrobić tego 'wielkiego kroku na przód'. I o to mi chodzi.
Franck nie pójdzie. Nie po tym sezonie.

Kasa jest. O to sie nie martw Michał. Kasa na stadion nie pochodziła tylko od nas. Tak więc mamy trochę kasy na transfery. I z pewnością ją wykorzystamy. problem lezy w tym jak mądrze z niej skorzystać.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 kwie 2009, 20:32

Akarin pisze:Nie jest on na ten moment lepszy od żadnego naszego pomocnika (no moze od Ottla).
Myślę że i od Borowskiego, a jest też na poziomie Sosy. Ale wiem o co Ci chodzi :wink: Ja też bym wolał w tym momencie Hleba czy choćby Barnettę.
Akarin pisze:Kasa jest. O to sie nie martw Michał. Kasa na stadion nie pochodziła tylko od nas. Tak więc mamy trochę kasy na transfery. I z pewnością ją wykorzystamy. problem lezy w tym jak mądrze z niej skorzystać.
Pamiętaj jednak, że wykupiliśmy udziały TSV. A to nie było tanie. Oczywiście, że istotne jest odpowiednie wykorzystanie tych środków, ktore są (a jakieś są z pewnością, na tyle, że moglibyśmy na transferach zrobić z -30 mln i finansowo nadal byśmy dobrze stali). A do tego potrzebna jest chyba większa zmiana - i niestety widzę ją dopiero w odejściu Hoenessa z pozycji menedżera. Niech będzie tym prezydentem, ale transfery niech odda już komuś innemu. Tylko komu :?: Może Kahn???

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 kwie 2009, 14:16

Trochę nam się humory poprawiły :wink: Choć oczywiście jeden pogrom słabeusza nie zmieni faktu, że runda wiosenna jest bardzo słaba w naszym wykonaniu. Co mnie ucieszylo w sobotę to - oprócz wyniku, rzecz jasna - postawa Butta w bramca (gość przywraca wreszcie pewność, że w bramce stoi koleś, który raczej nie zrobi jakiegoś durnego błędu) oraz gra Jose Sosy. Argentyńczyk powoli zaczyna się odnajdować w naszym zespole i poczyna sobie coraz śmielej. Może naprawdę będzie jeszcze z niego pożytek? :wink:

Wreszcie także Klinsmann wypowiedział się, że drużyna potrzebuje wzmocnień i że będzie wzmocniona. Mam nadal mieszane uczucia co do tego, czy powinien zostać trenerem (jeśli nie wywalczymy awansu do LM to w sumie wyleci na pewno), ale jeżeli by zostal, to myślę, że teraz byłby radykalniejszy w swoich oczekiwaniach co do skladu. Jakby nie patrzeć, w zeszłym roku był zdecydowanie za miękki ("tak, kadra jest dobra", "tak, nie potrzebujemy dużych wzmocnień"), co mści się na nas aż do teraz. Patrząc na chwilę obecną, ewentualne transfery widziałbym tak:
do przyjścia: Enke (do wyciągnięcia za jakieś 6-7 mln z Hanoweru), Dabo (za jakieś 5-6 z St. Etienne, spokojnie), Hleb( Barca puści go chyba za jakieś 15 mln) + już zakontraktowani Tymoszczuk (11 mln), Olic i Baumjohann. łącznie do wydania ok. 40 mln
do odejścia: Rensing (raczej nie pozostanie przy przyjściu nowego bramkarza, myślę zę jakieś 2 bańki moglibyśmy za niego uzyskać od jakichś Anglików czy Turków), Oddo (powrót do Milanu), Podolski (10 od Kolonii), Borowski (niech się np. Besiktas czy Galatasaray zlitują nad nami - jego to oddałbym nawet za darmo, ale myslę, że 3 mln byłyby do wyciągnięcia) + 4 mln za Hummelsa i powiedzmy ok 1 mln za Goerlitza (nie ma szans na grę w 1 kadrze Bayernu). Do tego wypożyczyć przynajmniej Breno i może też Sosę, ale najlepiej gdzieś w BL, żeby mieli dalej kontakt z niemieckim futbolem. Także do uzyskania ok 20 mln.

Dość realne jak sądzę. Przy pozostawieniu trzonu kadry - Lucio, Lahm, Ribery, Ze Roberto, Toni, Klose, dodaniu nowych gwiazd (głównie myślę o Enke, Hlebie i Tymoszczuku), bylibyśmy mocniejsi niż teraz :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 14:40

Trochę mocno w niektórych kwiestiach się wypowiadasz, ale w pełni to rozumiem.

Cieszę sie, zę Sosa sie odnalazł i zaczyna grać na miarę swoich możliwosci. W jego przypadku wygląda to dobrze.

Jeśli chodzi o obecnie najważnieszą kwestię, czyli transfery, to nie do końca sie zgadzamy.
Dabo (za jakieś 5-6 z St. Etienne, spokojnie)
Naprawdę nie przekonuje mnie ten piłkarz. Widzialem go w meczu z Bremą i szczecze mówiąc nie zaprezentował sie jakoś olśniewająco. Niby jest utalentowany, rozgrywa dobry sezon, ale to jego pierwszy tak udany sezon. Zdecydowanie bardziej wole Rafinhe (tak, znam zdanie zarządu na temat jego charakteru :wink: )
Borowski (niech się np. Besiktas czy Galatasaray zlitują nad nami - jego to oddałbym nawet za darmo, ale myslę, że 3 mln byłyby do wyciągnięcia)
Jak dla mnie Boro na ten jeden sezon może zostać. Do czasu, kiedy Kroos wróci. On jest takim typem piłkarza, który zawsze sie może przydać.

Na temat Rense sie nie wypowiadam, bo nie wiem już kompletnie jak po degradierung on się pozbiega i w jego przypadku wszystko powinno wyjaśnic sie po sezonie.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 13 kwie 2009, 16:13

Humory troszke sie poprawily ale i tak nie za mocno.

Ciekaw jestem tego co sie bedzie dzialo po sezonie w Bayernie, czy Klinsman zostanie.
Z jednej strony zmiana trenera co sezon nie jest czyms dobrym dla druzyny. Projekt "Klinsman" mial trwac 2 lata i nikt nie oczekiwal wielkich sukcesow w tym sezonie. Zdarzały sie naprawde dobre mecze ale najwazniejsze to, to ze byly tez gigantyczne wpadki niegodne tego klubu!!! Nie wiem co mam myslec, jezeli Klinsman wygra wszystkie mecze do konca sezonu to pewnie zostanie a jak nie to ja na jego miejsce widzial bym Schustera i tyle w tym temacie.

Co do wzmocnien to ja osobiscie wybral bym kierunek wschod. Po zakontraktowaniu Olicia i Tymoszczuka dołożyłbym Dario Srne i Hleba. Mielibysmy wtedy naprawde fajny sklad, ktory wg mnie powinien wygladac tak:

--------?--------
Srna-Lucio-DvB-Lahm
-----Tymoszczuk------
Hleb----------Bastian
-------Ribery--------
-----Olic---Klose----

Specjalnie nie obsadzilem pozycji bramkarza bo ta pozycja jest dla mnie zagadka, jakos Enke ( o ktorego zakupie sie mowi)mnie nie przekonuje kto wie moze Butt bedzie bronil caly przyszly sezon a Rense bedzie jego zmiennikiem. Moze kupia Adlera albo kogos innego, nie mam pojecia.

Kluczowa kwestia jest jeszcze przedluzenie kontraktu z Ze Roberto. Lahm musi miec zmiennika i w obecnej kadrze tylko Ze sie do tego nadaje. Zmiennikiem Srny gdyby co moglby byc Altintop. Wiec boki obrony byly by obsadzone.

Pojawiaja sie tez ploty o zatrudnienu przez nas Canavaro... PO CO?? NA CO?? niech nikt nie wpadnie na ten genialny pomysl niech idzie do Milanu i wezmie za soba Oddo...
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2009, 16:46 przez przembal, łącznie zmieniany 1 raz.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 kwie 2009, 16:44

przembal pisze:--------?--------
Srna-Lucio-DvB-Lahm
-----Tymoszczuk------
Hleb----------Bastian
-------Ribery--------
-----Olic---Klose----
Nie wziąłeś pod uwagę że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że Ribery raczej opuści klub po sezonie :P
Mówisz Hleb? To jest możliwa opcja tzn. wymiana Ribery za Helba i dopłata z naszej strony :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 13 kwie 2009, 17:01

Czemu wszyscy zakladaja ze Ribery odejdzie??

Jesli sie przesledzi historie transferow z Bayernu do innego klubu to raczej wszystkie polegaja na tym ze zawodnicy odchodza bo im sie kontrakt konczy.
Jeden przypadek potwierdzajacy regule to Owen Hergreves do Man Utd. Zreszta sir A.Ferguson zabiegal o ten transfer 2 lata. Watpliwe zeby nagle polityka klubu sie zmienila. a w dobie kryzysu malo ktory klub bedzie mial na tyle duzo kasy zeby go od nas wyszarpac. Bayern dal za niego 25 mln euro plus bonusy jesli wygramy BL itd itd. Razem bedzie to 30 mln euro. Jesli ktos nie da 45 mln euro to nie bedzie mozliwe wogole rozpoczecie rozmow na ten temat. A i tak taka kwota tzn 15 mln zysku - podatki to nie jakas zawrotna suma dla Uliego. To ze nie wydajemy milionow na transfery to nie znaczy ze lecimy na kase. Bayern to jeden z najbogatszych klubow w europie a np sam Toni zarabia 11 mln euro brutto rocznie. Poszukaj zawodnika ktory zarabia wiecej, mowie tu o zarobkach brutto nie netto( w Niemczech jest 50% podatku Toni na reke ma 5,5 mln euro).

Jak znam, jako kibic Bayernu, nasz zarzad po 4 latach gry u nas Ribery odejdzie tzn po zakonczeniu kontraktu... Bo sie upra ze ma wypelnic kontrakt i tyle w tym temacie...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 kwie 2009, 17:58

Dokładnie. Wyciągnięcie Hargo z Bayernu było piekielnie trudne i trwało wiele miesięcy pomimo tego, że zawodnik nie znaczył tyle dla Bayernu co Franciszek, a sam na dodatek nie ukrywał, że najchętniej odszedłby z Monachium (w przypadku Francuza takich jednoznacznych deklaracji nie ma). Nie wiem skąd wnioski, że dużo wskazuje na to, że Ribery odejdzie ze stolicy Bawarii...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 18:00

Takie wnioski wysnuła sobie większosc, bo uważają, że Bayern nie może nic zrobić, żeby zatrzymać Francuza. Co jest nieprawdą. Ale do niektórych nie dociera i nie przyjmują logicznych argumentów.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 13 kwie 2009, 18:36

Mam pytanie.

Jak sobie radzi Toni Kroos w Bayerze 04??

Nie mam ostatnio za bardzo czasu ogladac Bl i moje kibicowanie sprowadza sie do sprawdzania wynikow. Wyjatek to LM :( wiec nie mam pojecia jak on sobie radzi

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 18:46

Kroos głownie siedział na ławce na początku, ale z Werderem zagrał od początku. Z moich informacji wynika, że radził sobie dość dobrze.
Tak poza tym to wchodził zawsze na końcówki spotkań - ostatnie 10-15 minut :wink:

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 13 kwie 2009, 21:47

Witam!
No ładny temat poruszacie,ale sprawa transferów to może za miesiąc??(dla nas kibiców).
Ten sezon jeszcze trwa i trzeba go skończyć i to przyzwoitym wynikiem.O ile sprawa LM jest przesądzona(hm, gdzie to
"stare"niemieckie granie do końca),to w lidze trzeba jeszcze walczyć,przynajmniej o LM w następnym sezonie.Jeśli to się nie uda to rzeczywiście możemy stracić Franka.
Co do trenera to mnie osobiście nie przekonuje,niestety.Fachowca poznaje się po tym że jak nie idzie i jak jest dużo
przeciwności losu(np.kontuzje) to zawsze coś umie wyczarować.Owszem wpadki zdarzają się i najlepszym i to nieraz
gdy dysponuje się pełnym składem, ale nie może być takie huśtawki wyników i takiej bezsilności jak np.w meczu z Barcą.
Jurgen niestety gdy mu się skład rozsypał zupełnie sie pogubił ,nie ma "wariantu zastępczego" i tu wychodzi jego brak doświadczenia w prowadzeniu ligowych zespołów.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 13 kwie 2009, 22:30

Trzeba tez zwrocic uwage na to ze nie ma w skladzie Bayernu wariantu zastepczego!!! jest tylko podstawowa 11, dosc dobra ale lawka rezerwowych to tragedia. Mamy najmniej liczna kadre z wszystkich druzyn BL, tylko 21 zawodnikow, a gramy najwieksza liczbe meczy w sezonie na 3 frontach. Jak to sie mowi z pustego i Salomon nie naleje.

Przed sezonem mowilo sie ze runda jesienna jest po to zeby Klinsman zapoznal sie z kadra i ocenil wartosc poszczegolnych pilkarzy, a ewentualne transfery beda mialy miejsce zima, a najlepiej latem. Wszyscy wtedy mysleli ze wraz z przyjsciem Kliniego swietnie zaczna grac Bastian i Poldi. Co z tego wyszlo widzimy. Do tego doszlo zakonczenie kariery przez Sagnola. Gdyby Poldi, Bastian i Sagnol grali tak jak sie od nich oczekiwalo przed sezonem to pewnie wyniki Bayernu byly by inne. Choc i tak w LM np sa bardzo dobre, no z wyjatkiem ostatniego meczu. Eksperyment z Klinsmanenm wroli glownej byl bardzo ryzykowny, podobnie jak z rep. tam sie udalo i choc by nie wiadomo ilu mowilo ze MS'06 w Niemczech to zasluga Leowa a nie Klisiego to ja bede uparcie twierdzil ze to zasluga Jurgena, gdyby nie on byl trenerem to Jogi nie moglby nawet marzyc o tym ze kiedys bedzie prowadzil kadre.

Sezon zweryfikowal nadzieje zwiazane z Klinmanem i jego podopiecznymi. Kupiono Olica, Tymoszczuka, Baumjohanna i to pewnie nie koniec transferow.
Mecz z Barca odbyl sie w najgorszym z mozliwych momentow. Z licznymi kontuzjami najwazniejszych zawodnikow, gdyby z Barca gral Lahm, Klose i Altintop oraz Lucio w normalnej dyspozycji to mysle ze ten mecz wygladalby inaczej. moze strzelilibysmy jakas bramke, moze nie stracilibysmy 4, nie mowie ze bysmy Barce ograli ale napewno zaprezentowalibysmy sie znacznie lepiej. Dolozyc do tego jeszcze Sagnola w normalenj dyspozycji, Poldiego i Bastiana w formie z czasow MS'06 i moglibysmy wygrac. No ale nie fantazjujmy.

Klinsman tuz przed MS w Niemczech odnosil spektakularne porazki w kadrze a mimo to na MS Niemcy graly ladna dla oka, efektowna i efektywna pilke ktora dala im 3 miejsce. Jesli przezycie takich porazek w tym sezonie pozwoli zbudowac podobnie grajacy Bayern w przyszlym sezonie, to mozemy jeszcze kilka meczy wysoko przegrac ( byle by grac w LM w nastepnym sezonie) i dac mu robic swoje moze, jesli bedzie mial odpowiednich podwykonawcow to zrealizuje swoj plan

Niemniej jednak to Uli i spolka podejmuja decyzje, jesli gazety rozpisuja sie o poszukiwaniu nowego trenera, planach awaryjnych itd to musi w tym cos byc.Wydaje mi sie ze jutro Jurgen bedzie gral o stolek jesli Bayern zagra slabo to odejdzie po sezonie jesli zaprezentuje sie dobrze na tle Barcelony i ugra w BL miejsce premiowane bezposrednim awansem do LM to zostanie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 kwie 2009, 8:16

Akarin pisze:Jeśli chodzi o obecnie najważnieszą kwestię, czyli transfery, to nie do końca sie zgadzamy.
Ja się aż tak bardzo nie zamierzam czepić poszczególnych graczy, chcę jedynie żeby były wreszcie te wzmocnienia :P Ale przynajmniej widzę, że po miesiącu przerwy wywołałem jakąś dyskusję w tym temacie :wink:
Akarin pisze: Zdecydowanie bardziej wole Rafinhe (tak, znam zdanie zarządu na temat jego charakteru :wink: ).
Też bym chciał Rafinhę, mimo ( a może nawet z powodu) jego charakteru. Bo piłkarzy z charakterem nam bardzo brakuje - a potem mamy brak woli walki, jak przy stanie 0:2 na Camp Nou. Ale Ulli nie będzie go chciał...Poza tym Dabo to taka wersja oszczędnościowa, jak Ulli będzie chciał potrząsnąć mocniej kiesą i kupić np. Zhirkowa, to ja nie mówię nie :) Co by nie było, każdy będzie lepszy od Lella i Oddo, a o to nam głównie chodzi.
Akarin pisze:Jak dla mnie Boro na ten jeden sezon może zostać. Do czasu, kiedy Kroos wróci. On jest takim typem piłkarza, który zawsze sie może przydać.
Tak, tylko zauważ ilu mamy już pomocników. Bez sprzedaży jednego z nich ciężko będzie myśleć o ściągnięciu nowego. Tu znów Hleb jest jedynie przykładem, może to być van der Vaart, może to być ktoś jeszcze inny. A Boro kompletnie nie pasuje do żadnego schematu którym możemy grać. Od biedy upchnie się go w 4-5-1, ale tak np. graliśmy w Leverkusen (w Pucharze) i jaki był efekt?
przembal pisze:jezeli Klinsman wygra wszystkie mecze do konca sezonu to pewnie zostanie
Ja powiem raczej tak - jeśli zostanie mistrzem, to będzie na bank trenerem w nowym sezonie. Jak nie awansujemy do LM, na bank go zwolnią. Pytanie jest - co będzie jeśli zajmiemy 2 lub 3 miejsce (dość prawdopodobny wariant, patrząc jak gra i punktuje Wolfsburg)?
przembal pisze:Specjalnie nie obsadzilem pozycji bramkarza bo ta pozycja jest dla mnie zagadka, jakos Enke ( o ktorego zakupie sie mowi)mnie nie przekonuje
No może i Cię nie przekonuje, ale jest nr 1 reprezentacji Niemiec, do tego najtańszą opcją z wszystkich wymienianych (tańszy niż Adler czy Benaglio, nie wspominając o Freyu). Stąd uważam, że po niego powinniśmy sięgnąć. Rensing został już skreślony w momencie wystawienia do składu na Barcelonę Butta. Taka jest moja opinia.

Co do Twojego składu - wszystko ok, ale jakoś nie widzę Ribery'ego w pozycji OM. Raczej lewoskrzydłowy przy 4-3-3, lub boczny pomocnik jak teraz.
przembal pisze:Pojawiaja sie tez ploty o zatrudnienu przez nas Canavaro... PO CO?? NA CO?? niech nikt nie wpadnie na ten genialny pomysl niech idzie do Milanu i wezmie za soba Oddo...
Pewnie sam piłkarz, albo jego agent rozpuszcza takie pogłoski. Akurat w środkowej obronie mamy nadmiar graczy, którzy może nie są "weltklasse spieler", ale mają ugruntowaną międzynarodową pozycję (kapitan repr. Brazylii, podstawowi reprezentanci Argentyny i Belgii). Po co nam faktycznie podstarzały Włoch.
przembal pisze:Czemu wszyscy zakladaja ze Ribery odejdzie?? [...]
Świetny post, przembal :ok: Dobrze, że go napisałeś, bo mnie już się po prostu znudziło tłumaczenie wszystkim, czemu czarne jest czarne, a białe jest białe.
EuGeniusz pisze:No ładny temat poruszacie,ale sprawa transferów to może za miesiąc??(dla nas kibiców).
Dlatego w Monachium póki co będzie oficjalna cisza na ten temat :wink: Znając Ulliego jednak, pewne rzeczy już dogrywa, a inne dogra przed jakimś 10 czerwca. Taką mam przynajmniej nadzieję :roll:
przembal pisze:Przed sezonem mowilo sie ze runda jesienna jest po to zeby Klinsman zapoznal sie z kadra i ocenil wartosc poszczegolnych pilkarzy, a ewentualne transfery beda mialy miejsce zima, a najlepiej latem.
No tak nie do końca. Na pewnych pozycjach Klinsmann zauważył braki - chodzi mi głównie o DM-a. Nie zdążylismy niestety zatrudnić jakiegoś sensownego - Flamini wolał iść grzać ławę w Milanie, Gattuso nie puścił rzeczony Milan (mimo, iż sam zawodnik juz się zgodził), natomiast co do Tymoszczuka, to myślę, że Zenit za dużo chciał za jego wcześniejsze przejście i Ulli stwierdził najpierw że ściągnie go zimą, a potem że dopiero latem. Klinsmann chciał też Hleba i Gomeza, ale Hleb wybrał Barcelonę (ciekawe czy tego nie żałuje), a transfer Gomeza zablokował Stuttgart (może i dobrze, bo takiej kasy to on wart nie jest). Jedyny tak naprawdę spory błąd przy transferach, gdzie można zarzucić niekompetencję Klinsmannowi, to zrezygnowanie z Jansena, co pozbawiło nas jakiekolwiek zastępstwa dla Lahma (Ze Roberto to naprawdę wariant ostateczny, choć oczywiście świetny). Nie wiem czemu tak się stało, nie potrafił się z nim porozumieć czy co? Dlatego ze strony transferów patrząc, chyba jednak wolałbym, żeby Klinsmann został jeszcze jeden sezon - i przycisnął trochę zarząd w kwestii wzmocnień.
przembal pisze:Mecz z Barca odbyl sie w najgorszym z mozliwych momentow.
To prawda. Ja jednak nie będę nad nim aż tak mocno rozpaczał, jeżeli tylko zostaną wyciągnięte właściwe wnioski na przyszłość. Zmarnowaliśmy taką szansę rok temu po pogromie w St. Petersburgu, obyśmy nie zmarnowali jej teraz :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 kwie 2009, 9:56

Flamini wolał iść grzać ławę w Milanie
to raczej nie tak.Flamini po slabszym poczatku sezonu gral mniej ale po kontuzji Rino doszedl do bardzo dobrej formy i aklimatyzacje ma juz za soba.stal sie najrowniej grajacym pomocnikiem Milanu a mozna nawet smialo stwierdzic ostatnio to razem z Pato nasz najlepszy gracz.pol rundy mu zajela aklimatyzacja ale warto bylo czekac.mysle ze przydalby sie uwas taki gracz i dotego byl za darmo.razem z Tymoszczukiem mogliby stworzyc swietna pare(jako ciekawostke podam ze Carlo zapytany niedawno o gracza ktorego chcialby trenowac podal wlasnie ukrainca)

jeszcze jedno mozecie powiedziec cos wiecej o Dzeko z Wolfsburga bo z tego co widzialem to jak na swoje warunki fizyczne technika ma calkiem dobra ale statystki bramkowe ma swietne.tylko nie ogladalem go zbyt duzo.sadzicie ze ma szanse zaistniec w duzym klubie??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”