Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 229

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2008, 23:56

Kto się pokusi o wytypowanie wyjściowej "11" na Portsmouth ?
Kontuzjowani Carrick, Giggs i Campbell, wraca Tevez, no i Roney ponoć ma być już na 100% gotowy.

Ktoś jeszcze wraca ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sie 2008, 0:10

Campbell ma być podobno gotów

Ja bym zagrał tak

VDS
Brown, Rio, Vida, Evra
Fletcher, Scholes, Possebon
Tevez, Campbell, Rooney

Ale sadzę, że Fergie zagra tak

Vds
Brown, Rio, Vida, Silvestre
Fletcher, Scholes, O'Shea, Evra
Tevez Rooney

No i na ławce: Berbatov :D

Chodź mam nadzieje, że zdecyduje się na pierwszy wariant. Tragicznie to wygląda tyle kontuzji, zawieszen etc. a teraz Pompey, Chelsea, Liverpool :? :? :?

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 20 sie 2008, 15:44

Obecny sezon będzie o wiele trudniejszy od poprzedniego. Patrząc na poczynania na rynku transferowym Chelsea Londyn można złapać się za głowę - dlaczego na Old Trafford nie sprowadzono nikogo ?
Wprawdzie Szewczenko ma zostać wypożyczony na rok do Milanu, ale za to z Realu Scolari pragnie pozyskać Robinho.
Po zakończeniu telenoweli z Cristiano na tapecie kolejny raz jest transfer Berbatova lub Huntelaara. United brakuje napastnika, który wypełni lukę po Tevezie i Rooneyu, ba, który w kilku meczach zastąpi jednego z nich.
Frazier Cambpell udowodnił, że należy mu się szansa wejścia do zespołu, ale liczyć na niego w każdym spotkaniu nie możemy.
Brakuje mi nadal prawego obrońcy. Jeszcze nie tak dawno liczyłem na pozyskanie Lahma z Monachium, ale tradycyjnie musiałem obejść się smakiem :cry:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sie 2008, 16:16

Ktos jeszcze wierzy, ze Robinho opusci Real? Powinienes sie cieszyc, ze Lahm jednak pozostal w Bayernie, ja w kazdym razie bym go nie chcial.

Ciekawy jestem czy Manchester spotka ten sam los co inne druzyny bedace w ostatnich latach na fali np. Milan, Liverpool, czy nawet moj klub czyli Barcelone. Mala aktywnosc na rynku transferowym to ostatnio norma, jesli druzyna wygrala duzo.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 20 sie 2008, 16:31

Po ostatnim meczu, można się zastanawiać czy te słowa nie są prorocze. Jednak Manchester w tamtym sezonie tez wolno się rozkręcał i jestem daleki od paniki. Liczę że jakiś konkretny transfer zostanie przeprowadzony, bo widać małe luki w ekipie. A rywali do tytułu jest zawsze sporo.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 20 sie 2008, 17:44

Ciekawy jestem czy Manchester spotka ten sam los co inne druzyny bedace w ostatnich latach na fali np. Milan, Liverpool, czy nawet moj klub czyli Barcelone. Mala aktywnosc na rynku transferowym to ostatnio norma, jesli druzyna wygrala duzo.

MU zazwyczaj sie charakteryzuje mala aktywnoscia na rynku , przynajmniej jesli porownywac to z takimi zespolami jak FCB czy Real lub Chelsea

Fergie chyba zamierza zrobic to samo co po 99' . Uwaza ze zespol bez wzmocnien jest na tyle silny zeby walczyc o to samo, co w poprzednim roku. I znowu czeka nas okres lepienia miodu z gowna , patrz przyklady - Miller, D-D, Kleberson itd itp Wtedy wyszlo jak wyszlo , teraz nie musi byc podobnie

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 20 sie 2008, 17:55

Ktos jeszcze wierzy, ze Robinho opusci Real? Powinienes sie cieszyc, ze Lahm jednak pozostal w Bayernie, ja w kazdym razie bym go nie chcial.

Ale przynajmniej otwarcie się o tym mówi. Scolari sam potwierdza zainteresowanie. Chelsea wyłożyła kasę i wszyscy czekają na odpowiedź ze strony Madrytu. Z kolei działacze United ( a przynajmniej nic o tym nie wiadomo ) nie składają ofert ( no, może poza rzekomą ofertą za Bułgara ). Co mamy w efekcie ?
boskigonzo pisze:okres lepienia miodu z gowna

mistyk pisze:Powinienes sie cieszyc, ze Lahm jednak pozostal w Bayernie, ja w kazdym razie bym go nie chcial.

Z czego mam się cieszyć ? Że kolejny piłkarz przeszedł obok nosa ? Kontuzja Neville i znów będziemy łatać dziurę na prawej flance wszystkimi z O'Shea na czele ?
BaSSu pisze:Liczę że jakiś konkretny transfer zostanie przeprowadzony, bo widać małe luki w ekipie
Małe luki mieliśmy w zeszłym sezonie, dlatego kupiliśmy kilku graczy. W tym mamy luki które nie zostały i pewnie nie zostaną już załatane. Także Fletcher i O'Shea do boju !

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 sie 2008, 18:04

Niekiedy zastanawiam się, że wielu kibiców bardziej cieszą transfery niż trofea. Nie jest bowiem tak, że mamy duże luki w składzie. Prawy obrońca? Fergie ma dać kopniaka Brownowi, który w ubiegłym sezonie nie zawiódł? A co z Nevillem oraz następcami - Simpsonem oraz Rafaelem ? Im najlepiej też podziękować?

Do kwestii napastnika zawsze podchodziłem z dużym dystansem. Mówiłem, że wszystko zależy od sytuacji Sahy i zdanie podtrzymuje. Jest przecież jeszcze Welbeck.

Moim zdaniem Fergie powinien wzmocnić nas jednym skrzydłowym, a drużynę uzupełnić młodymi. I cieszy mnie, że póki co na to właśnie wygląda.

PS Fletcher z O'Shea - co jest złęgo w tych zawodnikach? Fletch jest 5-tym środkowym pomocnikiem i pewnie czwartym prawoskrzydłowym w naszym zespole. Kogo byś chciał widzieć w tej roli? Gwiazdę z najwyższej półki? A Fletcher i tak daje radę. To jest dobry zawodnik, który potrafi w wielkich meczach wspiąć się na wyżyny.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 sie 2008, 18:19

Niekiedy zastanawiam się, że wielu kibiców bardziej cieszą transfery niż trofea.
Amen :roll:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 20 sie 2008, 18:38

Wystarczająco długo obserwowałem niby wdrażanie mega talentów ze szkółki, które w efekcie odeszły do niszowych klubów, które kupił Keane. Co ma piernik do wiatraka ? Jak mam oglądać taką sytuację jak :

to dziękuję.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 sie 2008, 18:43

Jesteśmy najlepszą drużyną Europy i Anglii, kogo Ty potrzebujesz? Prawy obrońca? Wolne żarty. Potrzeba nam jednego skrzydłowego i być może napastnika, ale nie na gwałt. Nie żeby wydawać horrendalne kwoty.

Liverpool, Milan na fali? wolne żarty. W lidze od kilku lat od zawsze grali piach. Udawało im się, bo trafiali na podmęczonych przeciwników w LM.
Drugiej Barcy u nas nie będzie, bo jak ktoś będzie gwiazdorzył to go Fergie posadzi na ławce czy wypieprzy jak Stama, RVN, Becksa czy Keane.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sie 2008, 19:22

Loczek pisze: Ale przynajmniej otwarcie się o tym mówi. Scolari sam potwierdza zainteresowanie. Chelsea wyłożyła kasę i wszyscy czekają na odpowiedź ze strony Madrytu. Z kolei działacze United ( a przynajmniej nic o tym nie wiadomo ) nie składają ofert ( no, może poza rzekomą ofertą za Bułgara ). Co mamy w efekcie ?
Macie to samo, co Chelsea z Robinho. Czyli nic. Tylko ManU nie musi koniecznie robic transferow.

Odpowiedz Madrytu byla juz kilka razy i to jednoznaczna. To juz nie jest kwestia wysokosci oferty. Real tez wykladal pieniadze i glosno mowil o Ronaldo. Sytuacje sa troche podobne :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 sie 2008, 19:27

Loczek pisze:Wystarczająco długo obserwowałem niby wdrażanie mega talentów ze szkółki, które w efekcie odeszły do niszowych klubów, które kupił Keane. Co ma piernik do wiatraka ? Jak mam oglądać taką sytuację jak :

to dziękuję.
Jak dyskutujmy to najlepiej mówmy o konkretach. Kto robił wrażenie mega talentu, a później wylądował u Keano? Jakie mieli osiągi ci zawodnicy i co wskazywało na to, że faktycznie są to nieprzeciętne talenty?

Nie rozumiem co jest tak fascynującego w transferach, że niektórzy się ich domagają tylko dlatego, żeby zaspokoić ich zapotrzebowania na nowych graczy.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 20 sie 2008, 19:57

red85 pisze:Nie rozumiem co jest tak fascynującego w transferach, że niektórzy się ich domagają tylko dlatego, żeby zaspokoić ich zapotrzebowania na nowych graczy.

Tez tego nie rozumiem
Loczek pisze:Co mamy w efekcie ?
boskigonzo napisał:
okres lepienia miodu z gowna

Wtedy bylo to samobojstwem. Rywale sie zbroili na potege , szukali wzmocnien , a my probowalismy podbijac Europe i UK Bellionem czy innymi.

Teraz nie musi byc tak jak wczesniej . Mamy pilkarzy o klasie swiatowej oraz uzupelnienia skladu w postaci mlodzikow jak Possebon , Rafael , Campbell . Gorzej jesli zaczna sie masowe kontuzje i zmiennicy beda musieli wziac na siebie odpowiedzialnosc.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sie 2008, 20:17

Kamil232 pisze:
Liverpool, Milan na fali? wolne żarty. W lidze od kilku lat od zawsze grali piach. Udawało im się, bo trafiali na podmęczonych przeciwników w LM.
Drugiej Barcy u nas nie będzie, bo jak ktoś będzie gwiazdorzył to go Fergie posadzi na ławce czy wypieprzy jak Stama, RVN, Becksa czy Keane.
Z tym Milanem i Liverpoolem to pisalem jedynie w kontekscie LM. Juz macie jednego gwiazdora - nazywa sie Ronaldo, a mimo to Fergie go nie wywalil. Czyzby dzialal wbrew sobie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”