Lost - Zagubieni [serial] - Strona 24

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 maja 2006, 20:42

Wg mnie Libby przezyje..........zauwazcie ze miala koce i chyba powinna niesc jakies puszki a one moglu zatrzymac kule

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 maja 2006, 21:27

Bienias pisze:Wg mnie Libby przezyje..........zauwazcie ze miala koce i chyba powinna niesc jakies puszki a one moglu zatrzymac kule
Możliwe. Ona chyba poszla po wino :roll: .
Ana Lucia dostała raz w okoloce pępka. Nie widac dokladnie gdzie dostała, ale mniej wiecej można poznac po jej spojrzeniu tuż po strzale. Myśle że ona też może przeżyć. Libby niosła grubą warstwe kocy i mozliwe że w te koce, było coś owinięte, np. skrzynka z winami :P Michael też nie strzelił sobie prosto w serce.
Ja licze na to że karzdy z nich przeżyje. Libby prawie na 100%. Odcinek 18 był zabardzo zrobiony żeby zwrócić uwage wlaśnie na nią, więc teraz nie miało by zabardzo sensu żeby umierała... ale to jest tylko moja opinia.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 maja 2006, 21:33

snake pisze:Ja licze na to że karzdy z nich przeżyje.

Bym wam powiedzial jak sie to wszystko konczy tylko nie chce wam psuc zabawy w dalszym ogladaniu ;) Szczerze mowiac zakonczenie ciekawe bedzie ;)
snake pisze:Libby prawie na 100%

:)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 12 maja 2006, 14:02

21 odcinek

ojj...dzialo sie dzialo...jak sie okazuje nikt nie przezyl a Henrego gdzies wcielo...pewnie Michael tez go skasowal :/... Libby wypowiedziala tylko jedno slowo - Michael...

Wydaje sie ze faktycznie Othersi wyprali mozg Michaelowi...w ostatniej scenie bylo widac jakby byl zadowolony z tego co zrobil :roll:

Flashbacki o Eko...ksiadz wraz z Johnem odkryli kolejny bunkier...w ktorym sa ekrany pozwalajace na ogladanie poczynan Jacka i calej spolki...taki maly Big Brother.

Jak sie okazalo wciskanie przycisku nie ma najmniejszego sensu...chociaz Eko uwaza ze jest to element przeznaczenia...pewnie smierc Libby i Any Lucii tez jest elementem pewnej ukladanki...

czekamy na kolejny episode...ma ktos moze zapowiedz :?:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 12 maja 2006, 15:00

No działo sie działo... odcinek był bardzo dobry...

Gomez pisze:jak sie okazuje nikt nie przezyl a Henrego gdzies wcielo...pewnie Michael tez go skasowal ... Libby wypowiedziala tylko jedno slowo - Michael...

A moze Libby sie odcknie :D:D Szkoda, że Libby nie wypowiedziała wiecej słów... a na to co usłyszała od Jacka, zareagowała nieciekawie... :/

Henry pewnie gdzieś sobie zwiał, albo gdzieś czycha, bo jak sam powiedział, że bez Locka nie ma po co wracać... :/ Może wtedy kłamał a może nie...
Gomez pisze:Wydaje sie ze faktycznie Othersi wyprali mozg Michaelowi...w ostatniej scenie bylo widac jakby byl zadowolony z tego co zrobil
Mi sie też wydaje, że Michael jednak przyłączył się do Othersów (pod warunkiem, że dostanie Michaela...) zapewne mu tylko chodzi o to, żeby wkurzyć Jacka itd... i ruszyć na Innych, a tamci być może tylko czekają na nich...

Zauważcie na sam koniec odcinka, jak jest zbliżenie na Michaela, co ma na czole... (może to jakiś znak, a może po prostu zranił się w dżungli...)

Gomez pisze:Flashbacki o Eko...ksiadz wraz z Johnem odkryli kolejny bunkier...w ktorym sa ekrany pozwalajace na ogladanie poczynan Jacka i calej spolki...taki maly Big Brother.
Flashbacki nawet niezłe... Eko wiedział, że znajdzie to coś... Lock pewnie miał ładna srake, na wiadomość o tym, że Eko wie o ? :D:D

Warto też zauważyć, że ten znak zapytania, to nie jest te centrum ! On sie nazywał "Perła", także zobaczcie sobie na ta mape co widział Lock, i możecie zobaczyć, że Perła jest z prawej strony, od centrum... A te centrum, jest gdzięś w tej dolinie na która patrzył Eko :)

Ogólnie, motyw z ? był świetny...

Ciekawi mnie kilka słów Locka, np. wtedy jak powiedział Eko, że Boone był ofiarą której domagała sie wyspa... :/ Albo w bunkrze, jak chciał wmówić, że te wciskanie nic nie znaczy (Henry mu troche zmącił w głowie..) ale Eko coś przeczuwa i wie, że to jest coś ważnego...

Zobaczcie też, że Lock wysyła tą mape, tam gdzie sie wysyła raporty... :> ciekawe... może tak do jaj, a może nie...

ciekawie kiedy ten bunkier został opuszczony, jak widać było, tylko kamerka do włazu w którym są Lostowicze działała...

Odcinek był bardzo ciekawy, nie moge sie doczekać nastepnego...

Czytałem wypowiedź J.J Abramsa, który powiedział, że w porównaniu do zakonczenia 2 Serii, 1 wypada bardzo blado... Wszystko ma złaczyć sie w całośc... :) oooj bedzie ciekawie !

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 13 maja 2006, 11:54

Mi sie też wydaje, że Michael jednak przyłączył się do Othersów (pod warunkiem, że dostanie Michaela...)

Walta :)

Do tego jeszcze ten czarodziej-wróżbita znów sie pojawia.. wcześniej chyba w odcinku z Claire .

Odcinek na przekór wcześniejszego.. Bardzo dobry z dobrymi retrospekcjami,natomiast końcówka zmuszająca do jakiejś chwili refleksji ??!! :shock: Do tego smierć ostatniej osoby która moglaby wydać Michaela.. Chyba że zobaczą to wszystko na kasecie w Perle...
Ciekawi mnie ten Prom o którym mówił facet z kasety.. Czyzby więc nasi rozbitkowie bedą mogli się w końcu wydostać z wyspy ?? Jak myślicie ??

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 13 maja 2006, 13:49

jackieboy pisze:Do tego jeszcze ten czarodziej-wróżbita znów sie pojawia.. wcześniej chyba w odcinku z Claire .
Zgadza sie. Ten koles, ojciec dziewczynki, ktora niby zmartwychwstala, jest tym ktory powiedzial Claire ze jej dziecko bedzie w niebezpieczenstwie. Napewno to pamietacie...to bylo zanim ona urodzila...jak chciala oddac dziecko do adopcji, ale ten czarodziej-wróżbita powiedzial jej ze jej baby bedzie bezpieczne tylko przy niej. Chociaz ze on sam teraz sie przyznal ze oszukuje ludzi.

Jest cos co sam odkrylem i co moze mi sie wydawac logiczne.
:idea: Jak widzielismy pod koniec odcinka, chyba to jest ostatni flashback, Eco rozmawia z ta dziewczynka ktora "zmartwychwstala" i powiedziala mu ze rozmawiala z jego bratem, jak byla matrwa. W tym momencie moglismy zobaczyc Libby, jak zblizyla sie do nich na lotniktu i zapytala sie czy wszystko jest ok. Moglo by sie wydawac ze to jest tylko maly trick rezysera zeby troche podbudzic sytuacje i zeby znowu namieszac, ale nie zapominajmy o czym byl temat, o zmartwychwstaniu :!: ...a Libby teraz umarla. Tak wiec, nie powinnismy sie dziwic, jak Ecko z Jonhem wróca spowrotem, ze Ecko sprawi ze Libby ozyje, moze Ana Lucia tez. :) To jest tylko maja mala teoria, ktora jest calkiem mozliwa :roll:

Co do Michaela to narazie wole nic nie mówic. W jego przypadku jest duzo roznych teori. :arrow:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 13 maja 2006, 14:46

snake pisze: Jest cos co sam odkrylem i co moze mi sie wydawac logiczne.
:idea: Jak widzielismy pod koniec odcinka, chyba to jest ostatni flashback, Eco rozmawia z ta dziewczynka ktora "zmartwychwstala" i powiedziala mu ze rozmawiala z jego bratem, jak byla matrwa. W tym momencie moglismy zobaczyc Libby, jak zblizyla sie do nich na lotniktu i zapytala sie czy wszystko jest ok. Moglo by sie wydawac ze to jest tylko maly trick rezysera zeby troche podbudzic sytuacje i zeby znowu namieszac, ale nie zapominajmy o czym byl temat, o zmartwychwstaniu :!: ...a Libby teraz umarla. Tak wiec, nie powinnismy sie dziwic, jak Ecko z Jonhem wróca spowrotem, ze Ecko sprawi ze Libby ozyje, moze Ana Lucia tez. :) To jest tylko maja mala teoria, ktora jest calkiem mozliwa :roll:
Twoja teoria jest bardzooo prawdopodobna... mi w glowe tez cos swiecilo w tej sprawie ale widze ze Ty mocniej pomyslales i napisales ;) Chociaz Anna Lucia chyba nie zmartwychwstanie bo wyleciala z serialu ;) ciekawe czy przed czy po nakreceniu tego nastepnego- 22 odcinka :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 13 maja 2006, 22:51

Popatrzcie co znalazlem

Obrazek

Ecko i Hurley sa najlepsi

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 14 maja 2006, 14:15

snake pisze:Popatrzcie co znalazlem

....

Ecko i Hurley sa najlepsi
Widze tylko kwadracik z czerwonym krzyżykiem :? Wy też tak macie :?: :?

Nie. Nie cytuj zdjęć bo spowalniają działanie forum i rozciągają stronę.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 14 maja 2006, 14:31

ups :?
ktos musial usunac fotke
Tam mniej wiecej bylo tam cos takiego:

Obrazek

Fotka bohaterów serialu LOST, ale z cialami ludzi South Parku. Bardzo dobrze zrobiona ze szczegolami. Byla to duza fotka, ale juz jej nia ma.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 maja 2006, 14:44

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 18 maja 2006, 22:44

No to po 22 :)) odcinke baardzo słaby 3/10... Nie stało się nic o czym nie wiedziałem.. Bo przecież była już akcja z klejem z brodą więc wołania Walta "Oni udają.." nic nowego nie wnosi... Następnie mozna było sie tego łatwo domyslic że Othersi nakazali Michaelowi pare zadań by mógł odzyskać syna...

Micheal wybiera pare osób i zaierze je może na mała wyprawę .. Dzięki Bogu Said wykminił spisek..

Fajna sprawa że grób kopali koles z nadwagą,laska i koleś z postrzelonym ramieniem... :/ Tak jakby na wyspie nie było menów ;|
No i jedyna rzecz która może zadowolic z tego nudnego odcinka to ta łódeczka na koniec odcineczka.. Nie ma co sie kłócićnawet kto tam jest, gdyz chyba wszyscy widzieli zdjecia z finału i wiadomo że jest tam Desmond...

Tak więc mam nadzieje że była to tylko i wyłącznie cisza przed burza czyli przed super finałowym odcinkiem... O ile pamietam pierwszą serię to przed finałem atmosferka była tak gorąca że nie dało się wytrzymać.. Bo dwóch troche dziwnych odcinkach nastąpił kolejny niestety słaby...
Za tydzień juz wszsytko sie wyjasni :D:D

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 maja 2006, 22:58

jackieboy pisze:No to po 22 Smile) odcinke baardzo słaby 3/10... Nie stało się nic o czym nie wiedziałem.. Bo przecież była już akcja z klejem z brodą więc wołania Walta "Oni udają.." nic nowego nie wnosi... Następnie mozna było sie tego łatwo domyslic że Othersi nakazali Michaelowi pare zadań by mógł odzyskać syna...

Boze. Jak autorzy odpowiadaja na pytania to 'slaby, przewidywalny ble ble', a jak sa jakies nowe zagadnienia itd 'to coraz wiecej pytan, kiedy wkoncu bedzie wiadomo o co chodzi :( ble ble ble'

jackieboy pisze:Fajna sprawa że grób kopali koles z nadwagą,laska i koleś z postrzelonym ramieniem...

Ta, najlepiej podejsc do jakis rozbitkow, 'hej, pomoz mi wykopac grob, bo zabili nam dwie laski, he he he'. Co do 'they took my soon' to chyba normalne ze do nich przyszedl, chcial zobaczyc jak wyglada sytuacja z Hugo. No i co w tym dziwnego ze grob kopie facet z nadwaga?

Za duzo oczekujecie. Mi sie bardzo przyjemnie oglada takie odcinki, ciagla akcja, wcale nie jest dobra dla serialow. Wystarczy obejrzec Prison Break, gdzie po pewnym czasie akcja wydaje sie sztucznie naciagana, chociaz i tak przyjemnie sie ja oglada :P

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 18 maja 2006, 23:13

jackieboy pisze:No to po 22 ) odcinke baardzo słaby 3/10... Nie stało się nic o czym nie wiedziałem.. Bo przecież była już akcja z klejem z brodą więc wołania Walta "Oni udają.." nic nowego nie wnosi... Następnie mozna było sie tego łatwo domyslic że Othersi nakazali Michaelowi pare zadań by mógł odzyskać syna...

No wiesz... zawsze warto wiedzieć, czy to prawda co mówił Michael... a jak sami widzieliśmy, dużo powiedział, ale nie wszystko było prawdą....

jackieboy pisze:Micheal wybiera pare osób i zaierze je może na mała wyprawę .. Dzięki Bogu Said wykminił spisek..

A nie ciekawi cie, dlaczego oni ?! Skad wiedzą, że Sawyer to James Ford ? Chyba sie mało interesujesz....

jackieboy pisze:Fajna sprawa że grób kopali koles z nadwagą,laska i koleś z postrzelonym ramieniem... Tak jakby na wyspie nie było menów ;|
No i jedyna rzecz która może zadowolic z tego nudnego odcinka to ta łódeczka na koniec odcineczka.. Nie ma co sie kłócićnawet kto tam jest, gdyz chyba wszyscy widzieli zdjecia z finału i wiadomo że jest tam Desmond...

Zgadzam sie z Lakierem, przecież widziałeś, że nikt nie wiedział, że oni nie zyją, dlatego ci ktorzy byli w to wtajemniczeni, kopali ten grób...

Tak sie składa, że ja nie widziałem, tych zdjec i własnie popsułeś mi troche zabawe... :/
jackieboy pisze:Tak więc mam nadzieje że była to tylko i wyłącznie cisza przed burza czyli przed super finałowym odcinkiem... O ile pamietam pierwszą serię to przed finałem atmosferka była tak gorąca że nie dało się wytrzymać.. Bo dwóch troche dziwnych odcinkach nastąpił kolejny niestety słaby...
Za tydzień juz wszsytko sie wyjasni

To jest cisza przed burzą... widziałem skromny trailer i musze powiedziec, że wyjasni sie chyba wszystko co aktualnie jest do wyjasnienia... To bedzie coś pieknego... 2 H LOSTU !!!!

Dziwie sie, że np. nie wspomniałeś, o świetnej historyjce Eko... która opowiadal Michaelowi... Ana Lucia już tam czeka na Michaela w piekle :D:D

Lock gdzies wyruszył... ciekawe gdzie... ?

Ciekawe czy Eko przeczyta te wszystkie raporty, a przecież jak je przeczyta to sie dowie, że Michael z kimś czatował sobie.... :D:D

Czytałem tez, że w 3 serii Henry ma być normalną postacią w LOST, tak samo Desmond...

To na tyle... jak przypomni mi sie cos jeszcze to napisze... :) Pozdrawiam !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”